Twinstar Nano
Hromadná objednávka se ti nevyplatí pač přesáhnout 150€ z jiných zemí než EU se neoplatí kvůli clu. Takhle platíš jen necelou stovku poště pokud nejsi pražák a pak doplácíš ještě DPH.
PS: já jen pro ostatní
0 09.05.2015 18:42 dan – Chihiros Doctor
Mám možnost koupit Chihiros Doctor za 1390 Kč vč poštovného do ČR. Ale muselo by se nás najít aspoň 5 lidi. Pokud byste měli zájem, napište mi na sansan@seznam.cz a uděláme hromadnou objednávku. Dan
sinceresell.wordpress.com/…Starší reakce
Na eBay sa vždy platí vopred, typicky (a ideálne) cez PayPal.
Netusite nekdo jaky je rozdil mezi variantami Chihiros doctor FOR PLANTS, FOR FISH a FOR SHRIMP? Vzdyt to musi fungovat uplne stejne.
Objednával jste na dobírku nebo pladbou předem?
Zdravím ve spolek poslal by prosím někdo přesný a ověřený odkaz odkud jste kupovali na Ebay Dr.Chihiros? Díky
Starší reakce
U mňa po 2 týždňoch prevádzky Chihiros v režime 1 bola vrchná mriežka čiastočne zanesená vodným kameňom, už šli väčšie bubliny. Po vyčistení zubným kartáčom v octe je to OK. Originál Twinstar tuším vydržal dlhšie, ale ten som mal šikmo, nie vodorovne.
Starší reakce
Celková tvrdost 12, Kh 4. Vodou to není, když origo membrána vydrží měsíc bez potřeby čištění.
Jak tvrdou vodu mas v te nadrzi?
Starší reakce
vaaclav napsal: Já u tebe vidím jeden velký problém a to je malé NO3. Léty mám vyzkoušené že pro mě neměřitelných tvých 5mg/l je málo. Súhlasím, že ich držím netypicky nízko, ale mám dojem, že napr. Rotala je vtedy najkrajšia. V poslednej dobe sa však pohybujem vyššie, napr. 3. 4. som nameral až 30 mg/l. Ťažko povedať, či to je príčina alebo dôsledok problémov, skôr asi dôsledok (stagnovanie = menšia spotreba). Podstatné je, že v mojom prerybnenom akváriu je neustály prísun dusíka.
Problém se zahnívajícím dnem to je poměrně dost velký malér, protože jsi musel něčím pozabíjet nitrifikační bakterie. Nevýhodou je potom zásobní substrát protože musíš hnilobu odstranit. Nitrifikácia zrejme funguje - amoniak ani dusitany nenameriam žiadne. To bude iný problém. Alebo žeby baktérie pokapali preto, že rastliny im stihnú zlikvidovať všetok amoniak? Dosť mi chýba možnosť zaslať cez internet vzorku zápachu

Dobre viem, ako páchne amoniak aj sírovodík, ale necítim v tom ani jedno, je to taký zápach trošku pripomínajúci ropu, ja ho nazývam "bakteriálny", cítiť možno niekedy z kanalizačných rúr (nemyslím tým stoku). Mám prerybnené akvárium, detritu je veľmi veľa, v substráte ho rozkladajú nejaké červy. Ide o nejaké anaeróbne procesy, nie je v tom humuse kyslík. Lenže kým humus nebol, tak mi napr. Rotala macrandra nerástla ani za svet. A aj keď som nedávno odkalil pod Rotalou, prestala rásť a začala mať smiešne úzke listy škaredé. Už sa však zotavuje...
Možno by bolo dobré túto debatu presunúť niekam pod hnojenie alebo kam. Já u tebe vidím jeden velký problém a to je malé NO3. Léty mám vyzkoušené že pro mě neměřitelných tvých 5mg/l je málo. Měl jsem v akváriu 50mg/l a někdy i více. To jsem poslední dobou trochu stáhl. Ne že bych byl úplně bez řas ale ruduchu nemám. Alternathea ti při tak malém NO3 asi neporoste. Já jí co 14dní musím zkracovat. Problém se zahnívajícím dnem to je poměrně dost velký malér, protože jsi musel něčím pozabíjet nitrifikační bakterie. Nevýhodou je potom zásobní substrát protože musíš hnilobu odstranit.
Poslední dobou používám jednou týdně UV lampu a docela se mě to líbí protože jsem mohl ubrat na dávce KNO3. I když mám testy od sery a teď i JBL na NO3 tak mám pořád potíže určit kolik ukazují.
Pokud jde o fotky tak stránky je samozřejmě zmenšují a zakulacují v náhledu rohy, pak může být problém něco z nic vyčíst. Musíš udělat asi větší detail.

Ja by som povedal, že ionizovaná voda sprístupnila rastlinám nejaké živiny, napr. rozkladom chelátových väzieb a pod.
vaaclav napsal: Fotky se mě zdají být v pořádku. Ani nie, mali vyzerať takto:
www.dropbox.com/… (hlavne na adaptéroch vidno, musia byť čitateľné)
Kde jsi přišel k takové sbírce řas když máš tak propracovaný a změřený systém hnojení.
Ono je to tak... Väčšina ľudí sa drží hesla nešpárať do niečoho, čo funguje. Ale ja rád skúšam a pozorujem, tak mi to nedalo pokoj. Niekedy však neviem, čo spôsobí problém. Spravil som 3 podstatnejšie zmeny:
* hĺbkovo som odkalil dno pod stonkovkami (tam, kde bežne nie), lenže pri tom sa trochu uvoľnilo aj skryté hnojenie (hnojivové tablety alebo zásobný substrát, proste biely kal asi na 2 miestach);
* zaviedol som poludňajšiu prestávku svietenia a o jej čas predĺžil celkový čas svietenia;
* zmenil som zmes mikroprvkov - pôvodne som mal starý MicroMix Plus, ktorý som obohacoval o bór, zamenil som za novú verziu s upraveným zložením, ktorú som pre zmenu obohatil o mangán.
A zrejme niečo z toho spôsobilo kolaps (a možno niečo iné, čo si neuvedomujem). Z posledných dvoch zmien som vycúval, ale nezabralo.
Prečo som vlastne skúšal zmeny? Jednak riešim problém páchnucého dna v určitých miestach (v podstate len na prízemí, lebo o poschodie sa stará veľký Echinodorus svojimi mohutnými koreňmi po celej dĺžke). Ďalej pátram, prečo mi nechce dobre rásť Alternanthera, ešte mi nikdy poriadne nerástla dlhší čas. A predĺžili sa dni, tak som chcel optimalizovať svietenie.
Večer som nechcel posielať ešte zmienku o niečom, čím som si nebol istý, tak som počkal do rána a už som si istý: Z nejakých dôvodov zariadenie vyvoláva bublanie rastlín, a to mimoriadne výrazné. Svietim veľmi silno, keď som prvý raz spustil nové svetlá, rastliny bublali, ale postupom času prestali - ako keby si zvykli (alebo niečo kyslík začalo spotrebovávať).
Popoludní prvého dňa nasadeného zariadenia (teda včera) sa začali objavovať bublinky na listoch, večer boli veľmi výrazné:
rybicky.net/nadrz/19205/d125116.jpg Teraz ráno nie sú žiadne. Čiže to nie sú "usadené" bublinky zo zariadenia, ale bublinky vyprodukované rastlinami. Otázka je, že prečo. Domnievam sa, že voda bola dosť nasýtená kyslíkom, no a ako čas svietenia bežal a rastliny produkovali kyslík, už bola voda presýtená a ďalší kyslík sa už horšie rozpúšťal. Alebo ich vari zariadenie vyburcovalo k vyššej aktivite?
Fotky se mě zdají být v pořádku. Kde jsi přišel k takové sbírce řas když máš tak propracovaný a změřený systém hnojení.

Ešte tie krabičky.. Inak systém nejako mrzačí fotky, v prípade záujmu sprístupním originál, podstatne ostrejšie.
Čo sa ceny týka - číňan je čestný a uviedol reálnu cenu na colnú deklaráciu, takže colníci nemali na výber a museli vybrať DPH (10,87 €) a za colný servis som dal pošte 3,60 €.
Už ho mám dva mesiace, ale konečne dostal príležitosť - stále čosi skúšam a podarilo sa mi dosť po##ať akvárium, konkrétne v ňom možno nájsť tieto riasy:
*
klasická štetinková ruducha (BBA) v malom množstve na končekoch listov, ale i na skle, tú mávam prakticky vždy);
*
jelení paroh (staghorn) - a to riadne urastený, viac ako 5 cm dlhé chumáče: hlavne na koncoch listov veľkého Echinodora a Vallisnerie (teda pod svetlom), popoludní sa na nej zachytávajú maličké bublinky kyslíka z bublajúcich rastlín, vyzerá to exoticky;
*
zelená krátka vláknitá: na listoch väčšiny rastlín, na ňu by pomohla Neritina, ale nemám už, prísavníci ju akosi ignorujú;
*
zelená prisadlá fliačková riasa (GSA): na skle i listoch (hlavne Samolus);
*
zelená prachová riasa (GDA): na skle (a možno i hladine?);
*
zelený povlak na hladine - pôvodne "slepá hladina", ale potom sa tam asi chytila nejaká riasa, možno (práchová?) a povlak zozelenel.
Celkom fajn situácia, tak som ho včera nasadil. Keď som dávnejšie testoval Twinstar, bol som z neho nadšený (skúsenosti som tu opisoval), tak hádam lacnejší čínsky klon nesklame, dám vedieť...
Starší reakce
pro urychlení stačí ocet ohřát, třeba v mikrovlnce j, reakce se mnohonásobně zrychlí ,
Zatiaľ som mal nasadený len originál TwinStar a čistiť bolo treba až po pár mesiacoch používania, aj to nebol žiaden "kameňolom", tak ma to prekvapuje. Držal som sa odporúčaní a na čistenie som použil ADA Superge. Ale smrdí to ako Savo, je to asi len proti bakteriálnym povlakom a nie proti vodnému kameňu (ten sa mi ani netvoril).
Momentálne sa mi po dlhej dobe objavila riasa - snažím sa prísť na dôvod, ale ak naň neprídem, konečne zapojím čínsky Chichiros na otestovanie.
Ocet používám taky a v pohodě, ale čištění po 3 dnech je i na mě dost... Jakou máš frekvenci čištění? Pavel
Podle toho, co jsem tak četl na různých fórech, tak nejúčinnější a zároveň nejšetrnější by měl být obyčejný ocet. Savo prý může být příliš agresivní (z tohoto důvodu od jeho používání upustili údajně i profesionální uklízecí firmy => může prý časem narušit strukturu některých keramických povrchů). Korejský výrobce Chihiros Doctor ale i tak doporučuje platinovou mřížku čistit ponořením na 5 hodin do roztoku Sava naředěného vodou v poměru 1:50. Já osobně používám ten ocet a jsem spokojený.
neni ucinne cisteni jako CO2 difuzoru? tedy ponorenim do Sava?
Zdar, jak často čistíte membránu u chihirose nebo twinstaru a v čem. Já mám už po 3 dnech od vyčištění membránu zase jak z kamenolomu a výkon je podstatně nižší - posuzováno pouze opticky na bázi hutnosti bublinek

. Díky za info. Pavel
Starší reakce
máte někdo zkušenost zapnutím v tahu DIY twinstaru delší dobu třeba 24 hodin ?
Starší reakce
Chihiros Doctor Mini má 3 režimy: první pro akvária 40-60L, druhý pro akvária 60-90L a třetí pro akvária 90-120L. Takže na nic menšího než 40L bych ho nepoužíval.
Zdravím ve spolek,mám dotaz zda-li by se Twinstar či jeho
Čínský kolega dal použít do mini akva do 20L objemu?U všech nejmenších co jsem našel píší že jsou do nádrží do 120L...PS: přesněji za by to bylo vhodné použít jelikož použít se dá cokoliv kdekoliv

Starší reakce
Nano bych tam nedával, nebude to mít už žádný vliv.
Starší reakce
Já ho mám taky a taky mi ho vyhmátli celníci. Koupil jsem rovnou dva a zaplatil clo cca 600 Kč. nyní ho porovnám s tím co jsem koupil u nás a který je super. Dal jsem ho do silně zařaseného akvárka a po měsíci řasa nikde ani v mechách. je pravda že jsem začal přidávat i EasyLife Algexit, ale řasy nejsou a to je důležité. Ty dva nové pujdou do dvou chystaných akvárek.
Já se hlásím. Po dvou letech mám najednou plné akvárko dlouhé vláknité - žabího vlasu. A nestíhám ani namotávat

2 26.02.2015 13:43 Marcel G –
Re: Sid Pokud se mohu připojit k diskuzi, tak zkuste mrknout na oddíl "Současná vědecká debata o účincích elektrolyzované vody" v tomto článku:
www.prirodni-akvarium.cz/… . Elektrolyzovaná voda může mít (zdá se) na rostliny i ryby v některých případech kladné až blahodárné účinky. Je ale jasné, že by bylo lepší to podrobit nějakému intenzivnějšímu zkoumání, pokud bychom chtěli mít jistotu. Podle mého názoru má Twinstar (a podobné elektrolyzéry) na řasy poměrně prokazatelné destruktivní účinky (pozitivní zkušenosti řady akvaristů jistě nelze šmahem shodit ze stolu jako neopodstatněné). Buď pomocí radikálů, které při elektrolýze vznikají, nebo přímo pomocí elektrického napětí mezi titanovými mřížkami. Volný chlór a ozón mají například velmi silné dezinfekční účinky (prakticky všechny přípravky proti plísním obsahují chlór - např. Savo). Při elektrolýze jich určitě nebude vznikat moc, ale nějaké to množství tam asi bude (spolu s malým množstvím H2O2), což všechno pak může v přiměřeném množství působit ve vodě dezinfekčně (obzvláště pak na jednobuněčné organismy, proti kterým je to cíleno primárně). Složitější (mnohobuněčné) řasy jako třeba ruduchy tím asi půjdou zlikvidovat jen obtížně. Což je asi také jedním z důvodů, proč to prý moc nefunguje na již přemnožené řasy. Dokážu si také představit, že nanobublinky kyslíku mohou "obalit" různé povrchy v akváriu (vč. listů, dekorací, skla), a zárodky řas se pak na ně mohou hůře přichytávat => resp. může jim to ztěžovat uchycení. Bublinky v řádu nanometrů vydrží také ve vodě mnohonásobně déle.
Řasy jsou s tímto substrátem běžnou věcí v drtivé většině nádrží. Je to známá věc. Dle péče jsou tam ve větším, či menší míře. Ale jsou. Twinstar je efektivně eliminuje.
V likvidaci řas v již zabehlem akváriu je to těžší. Pokud jsou podmínky pro růst řas příznivé, tak s tím ani Twinstar nehne.Hodne lidi si to myslí.
...píši, že tam má být spousta řas a nejsou tam. Díky Twinstaru...
Teď zase nerozumím já vám.
Problém je v té hypotéze,
že tam má být spousta řas. I kdyby mělo více lidí negativní zkušenost se zabíháním podobně poskládaného akvária, jak chcete vyloučit, že jiným by se problémy se zařasením nemohly vyhnout. A to mohl být i váš případ.
...Vždyť je to na prevenci proti řasám, nevím, co jiného bych od toho měl čekat...
Asi jsem špatně pochopil poslání Twinstaru. Myslel jsem, že nejde jen o prevenci řas, ale i schopnost jejich likvidace v řasami již napadených nádržích.
Čekám, až mi tahle čínská srandička dorazí, pak nějakou tu praktickou zkušenost udělám. Teď už jen najít nějaké to akvárium s řasami...

nějak nerozumím..píši,že tam má být spousta řas a nejsou tam.Díky Twinstaru,to je snad praktická zkušenost,ne?
Vždyť je to na prevenci proti řasám, nevím, co jiného bych od toho měl čekat.

...nyní měl být s tímto substrátem velký nárůst řas v prvních týdnech...
Takže praktická zkušenost vlastně žádná, hypoteticky prevence řas...
Ano, myslel jsem to rozšířené nastavení, a to, že jako první mysleli i na uživatele menších akvárií.
Marceli,jake je vylepseni toho cinskeho Ch.Doctor oproti originalu? Pomineme-li cenu,to ze to ma 3 ruzne nastaveni v jedne verzi?
Koukni na mé akva, nyní měl být s tímto substrátem velký nárůst řas v prvních týdnech.Hlavne rozsivky a zelená vlaknita řasa je běžná. A akva je bez řas, myslím, že hlavně díky Twinstaru.
Jsem spokojen
A jak jste spokojený s funkčností?
Díky za cennou informaci! Takže buď originál korejská titanová verze za 5.400,- Kč nebo vylepšená čínská titanová verze za 1.700,- Kč. To ať mi nikdo neříká, že původní prodejce nebere zákazníky na hůl, když se dá to samé vyrobit a prodávat za třetinovou cenu (a to z toho ještě musí mít ty Číňani nějaký zisk, takže výrobní náklady budou jistě nižší). Samozřejmě do toho korejci vrazili nějaký čas a chvíli jim asi trvalo, než to odzkoušeli, ale i tak...
0 25.02.2015 00:08 alimir Tak už brzy taky bude doma čínský Twinstar, akorát že mi ho vyhmátli celníci.
Starší reakce
no někde na webu toho číňana se píše vyměnit membránu po 14 měsících, u mě to ale vypadá, že budu pucovat týden co týden

To nevím,jen mi kamarád psal,že funguje..je to stejné

Burik napsal: Jinak,kdyby měl někdo originální Twinstar, tak může s klidem použít náhradní membránu z Chihiros
Take 'platinova', nebo z sulfankove voceli?
PS: Ne, ale opravdu by me to zajimalo, jestli se treba zanasi/oporebovava stejne, uvidime jake budou zkusenosti.
já nemám přímo tu včelařskou ale skoro přesně tu, která je tam, někde jsem toho kupoval metr, ale už nevím kde...
Přidat reakci
1 ...... 12
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 24375x