Propadl jsem kouzlu těchto nových rostlin. No spíše kvůli dostupnosti, pro většinu akvaristů v České republice, "nových rostlin". Proto jsem se rozhodl založit téma. Je to strašně zajímavá rostlina podobná kryptokorynám a anubiasům. Nejlepší je na ní to, že můžete mít klidně 200 druhů a stejně najdete další a další druhy, o kterých jste ani nikdy neslyšeli. Navíc každá je úplně jiná.
Jaké druhy jsou pro vás TOP(nejhezčí)?
Jaké druhy jsou asi nejrychleji rostoucí? Co jsem se tak mohl dočíst, tak Semadang, Kedagang, Kualakuayan2, Copper, Copper Leaf, Silver Powder, Fake Catherinae, Narcissuses jsou docela rychle rostoucí druhy.
Určitě by bylo fajn shromáždit několik lidí v ČR, kteří pěstují bucephalandry a mohli by se podělit o své rady, tipy, triky atd. Já se momentálně do bucephalander dostávám. Pročítám různé weby a co nevidět budu mít nějaké druhy doma. Taky by nebylo od věci udělat nějakou komunitu, ve které bychom si mohli jednotlivé druhy mezi sebou vyměňovat.
Tomasz Wastowski www.flickr.com/…
nebo-li Vasteq tu má hodně fotek různých druhů bucephalander. Doporučuji se podívat.
www.aquaticplantcentral.com/…
Tady krásně popisuje různé druhy bucephalander. Také v textu vystihuje potřeby těchto rostlin. Také doporučuji přečíst. Pokud nejste v akvaristice tak zdatní je možné si to googlem nechat přeložit. Není to zorvna 100%, ale prokousat se tím dá. K hlavním informacím se dostanete.
bucephalandraplants.blogspot.cz
napravo, když proklikáte luty/marzec/maj, tak se dostanete na jednotlivé druhy bucephalander. Je to i lehce popsáno, ale hlavně ty fotky jsou neskutečné.