Vrubozubec paví - chov
Poznáte to podle chování ryb, a nejlépe když se ryby vytřou a vylíhnou se mláďata...(aby se nevytřely dvě samice...

)
Kance bych zkusil klidně i jiné, elongáty bych nedával ...
Směrodatné je co čekáte ... jestli nějaký typ společenské nádrže, pak není problém s kančíky. Chcete-li chovat a odchovávat oceláty, tak to fungovat asi nebude. Teda pokud nebudete líhnout odděleně.
to je zlé :(
Nejde ani tak o peníze,jako o to,ty chudáky pak někde udávat.Jak se dívám na inzeráty,tak se asi špatně udavají odrostlejší kousci.
Jina v zoo braník mají jen albiny,ale já chci černo červené

Jen je problém v tom, že když převezete stabilní pár do nových podmínek, může se stát "nestabilním" ... jeden druhého (schválně píšu jeden druhého) může zabít. I samice to totiž dokáže...
- 1 ano
- 2 ne ,ale s pravidelnou údržbou k odpovídajícímu druhu ryb ,to při nákupu mladých ryb stačit bude ,ale je potřeba pořídit pořádnou filtraci , hodně to závisí na druhu krmiva ,který bude rybám poskytován
- 3 myslím že ZOO Bráník je zrovna má , jinak odchovy se dají koupit od chovatelů zcela běžně
- 4 vychoval bych ryby ze skupiny , pokud chvátáte ,lze koupit i hotové páry , samozřejmě tomu bude odpovídat i cena ,nebo hledat v různých inzercích ,včetně podání inzerce zde

0
12.09.17 16:04 dhandars Ahoj.
Nějak přemýšlím,že překopu kompletně akvarium.A potřeboval bych poradit.
Parametry nádrže 150d x50š x60v (bez pozadím) 450 litrů
50kg jemného černého křemičitého písku
Otázka
1.Jestli tato nádrž bude pro dva Vrubozubce dostačující(nechci je trápit).
2.jestli bude stačit externí filtr jbl cristalprofi e1501 greenline
3.kde v Praze a okolí lze sehnat variantu z fota.
www.google.cz/…: (předpokládám,že se jedná o red tiger)
4.Nemusím je chovat,ale nechci kupovat více ryb abych je spároval a zbytek pak někde udával...tak nevím,zda když trefím třeba dva samce,budou spolu vycházet,nebo zda je lepší kupovat,až když se dá určit pohlaví.
Děkuji za každou radu
Díky za odpověď. Můj kámoš který mi bude občas krmit, není akvarista, tak ho budu muset vše naučit. Takže kdyz mi po 12 - ti dnech vymění polovinu vody, tak by to mělo stačit.
Obávám se, že vzhledem k absenci kytek a poddimenzované filtraci nevydrží. Živorodky jsou samy o sobě "prasátka" a než je oceláti sežerou, pomohou znečistit vodu.
Budu mit adi 110 odchovanych plat okolo 3-4 cm. Ty naráz nesežerou. Něco sežerou a do týdne nezbude nic. Po týdnu je bude kámoš chodit občas krmit. Krmení mám vyřešené. Automatické krmitko je na hovno, protože je krmim jen masem ( žížaly, rybky, cervi, kobylky, hov.srdce. Umělé mi nezerou, protože ve Francii nemají k sehnání hikari. O zbytek nemají zájem. Vyzkoušené.Nedostal jsem ale odpověď na to, jestli vydrží tři týdny voda. To mě zajímá nejvíc. Budu na dovolené.
Nejlepší by bylo se s někým domluvit aby ryby alespon 1-2x za týden došel nakrmit.
a co tak automatické krmítko ? znáš ?
Přežít by to mohli, ale zralí na utracení.
Pěkný večer přeji. Mám 350 litrové rohové akvárium. V něm jen jede kámen a polystyrénové pozadí. Žádný štěrk a rostliny. V něm dva oscaři, pravděpodobně samice o velikosti 20 a 22 cm. Filtr je slabší do 180 litrů exteriêr. Vzduchuji a topím na 27°C. Jak casto měnit vodu a kolik a jestli ty ryby vydrží tři dva týdny bez jídla a tri týdny bez výměny vody. Diky, ale jen rady od zkušených.
Samozřejmě, že ten defekt rybu omezuje. Omezuje každého živočicha, kterému čelist vypadne z pantů. Většinou se pomáhá jen člověku...

No a mám druhou otázku. Mám takový pocit, že mu to dělá problémy se žrádlem většího rozměru. Mám dva okolo 20 cm. Ten druhý vezme do tlamy i větší asi 10 cm rybu a drtí ji. Taky toho více sežere . Ten druhý od té doby přestal tolik žrát. Jako by ho to stále.bolelo, nebo si spíš myslím, ze ho to asi omezuje. Co si myslíte vy?
Může ... a většinou zůstane ... Měl jsem pár kousků velkých cichlid, kterým jsem důvěrně říkal Mílo...

(modří vědí

)
MŮŽE se vrubouši stát, že po bitce mu zůstane Vykloubená čelist? Můj vrubouš má.spodní čelist posunutou do prava. Prosím o zkušeností. No a.vypadá to , že.mu to zůstane. Má to už.půl roku.
Podle hrubosti to udělá každá ryba v únikové snaze... no a čím má větší sílu, tím hlouběji se vmáčkne...
To aby se to nezvrhlo v besídku o norujících rybách...

mě toto dělala akara hnědá...
Tak dneska jsem po prelovovani vrubousu viděl něco pro mě podivného. Jeden se mi kompletně celý zahrabal do písku, nejdříve jsem ho hledal mimo akva, tam nic. Tak jsem ho našel při odkalovani. Jsou ještě malí, mají cca 8cm. Ale stalo se to už někomu?
Sem to sem psal, že ti moji oskaři dělají radost

že se nechovají jak jim velí příroda. Kolem nich se to hemžilo malými ancistrusy, snad několik desítek a vůbec v akváriu bylo (čas minulý) plno malých rybek, modré ampulárie, malé cichlidy (grr 80 kaček za kousek). Minulý týden jsem si všiml, že zmizely malý ancistrusi, najednou zmizli i malé cichlidy

a najednou vyplavali na hladinu 4 ampulárie povytáhlé z ulity..nakonec i jeden ancistrus, tak 8 cm dlouhý, ležel včera na dně. Vyměnil jsem jim 2/3 vody. Tak mám podezření, že ten poslední ancistrus byl spíš krunýřovec gibiceps (či jak se to píše) co nestihl vyrůst. To by mě ale fakt na...

ale jinak dobrý, proto jsem je chtěl, aby šli i po prstu když jim tam náhodou upadne...
Fakt je ale ten, že kdybych dal kančíka zase zpátky k akare, tak se akara hned ke kancikovi bude tulit a nahanet ju. Samice ovsem ne ze by nechtěla, spíše to asi neni možné. On ten můj samec by asi skočil na vše samičí. Teť je tam klídek. U páru akar jsem četl hodně, ze jejich rituály jsou o honičkách a bitkách a pokud to samica rozdýchá, tak jsou potom spolu na pořád. Ale musí zvládat nároky samce. Já stejně nikdy nechtěl ryby množit za účelu drobného byznysu. Tady ve Francii je nemožné prodat cokoliv do obchodu. Tady je to zakázáno. Žádný majitel ani prodavač vam nic nevezme. Tak hodně štěstí a pěkné svátky
ja si fakt myslim, ze by z toho nebolo nic, ako som vravel, nekrizia sa medzi sebou. skorej ma teda zaujimalo, ci funguju ako parik alebo nie.
ale aspon vidis ako to je s priestorovymi narokmi a to su este male/mlade ryby.

som ti poslal 4 obrazky na net, aby si videl ktora... ehm, nie som ichtyolog.. diera ma byt vacsia ako ta druha. na mojej rybe je to ta blizsie k hlave vacsia - samec.
Ta tvoja a ta na orazku z.netu je teda samica?
-to nelze tak jednoznačně určit,
-jedná se o podstatně obsáhlejší formu možností
-

Zakze by to mohl být mix v kombinaci yelov a red a možná te žluté?
-Základní dělení Albino jedinců s -inos- genem u Vrubozobce pavího
-White albinos - bílá albino
-Yellow albinos - žlutá albino
-Grey albinos - šedá albino
-Tiger albinos - Tigr albino
-Red albinos - červená albino
-Super red albinos - Super červená albino
-Snow albinos- Sněhově bílá albino

To černé lemování může s věkem ustoupit. Navíc není jisté, co mu koluje v krvi za genetický koktejl.
Jako by jste neznali způsoby, jakým se dávají jména nejen vyšlechtěných ryb.

- tak trochu částečně je to pravda
- správně by mělo být uváděno nesoucí gen ino, nebo inos,
- samotné uvedení albino a dost často používané albín, je v řadě případů zavádějící....

On tohle téma skvěle umí Jarda Hofmann, tak se mi do něj moc nechce... ale aby se ta besídka nezvrhla... albinismus je jen jeden a ještě bych zdůraznil neexistuje částečný. Zkusím to nějak zformulovat, snad mi tolik nenaplácá. Albinotičtí jedinci nutně nemusí být jen a bezvýhradně bílí, pigmentace na některých částech těla může zůstat zachována. Jde tedy opravdu jen o poruchu - netvoří se melanin a oči jsou červené.
-pokud by to měl být Albino, neměl by mít teda ploutve sklovitě bílé, bez černé pigmentace?
-červené oko, je geneticky zastoupeno i u jiných barevných mutací,

Mně se teda zdá, že ta ryba červené oko má... takže by to albín být mohl...

V 54 litrech hrubýho?
Edit: Podívej se, jestli se chceš dobrat nějaký smysluplný odpovědi, tak se odmaskuj, zaregistruj se, zřiď si prezenataci předmětnýho akvária kde se ryby nacházejí, uveď co nejvíce pravdivých údajů a jistě se velmi rychle najde někdo, kdo bude umět poradit. Na první dobrou bych začal měnit vodu, tedy tuto univerzální radu používám bez skrupulí aniž o tom akváriu cokoliv vím.

Dobrý den mám prozbu potřeboval bych poradit jak připravit super vodu pro vrubozubce moc mi nezerou a kazí se voda

Dnes je u nás veliká rodinná oslava, stále probíhá

..tak nejen já jsem ve stresu já ale i ryby.. tím to bude že nežerou a schovávají se za filtrem
Mrazeny file jim chutnalo...posekany zamrazeny patentky maly cvrccy maly zopobhasy...samozdrejme sem daval a granule hikary...Vsechno zradlo co ma proteiny.Zerou mi jak z hlqdiny tak ze dna....Jsou jakpopelnice
Koukni mi do profilu....mam je asi od 5-6 cm....
At se dari

které konkrétně? koukal jsem po netu a našel jsem víc druhů a u jednoho psali že je přímo pro býložravé cichlidy ale u dalších jsem nenášel že pro dravé.
Jednoznačně granule pro cichlidy od Hikary... To ti moji blbci neodmítnou ani když jsou přežraní... Střídám je s granulema sak (normální "příchuť") velikosti 3 nebo 4 pro větší ryby.
Jaké krmení pro ryby cca 6-7 cm zvolit? Zkoušel jsem vločky, granule na dno, granule tetra do terčovce, sušená gammamarus ale stále to je ochutnají a moc nežerou. Až budou větší tak mám malé granule pro výkrm pstruhů a pro větší pak halibut granule. Plánuji taky konečně "vyžrat" šuplík mraženého co terčovci odmítají. Teď ale potřebuji aby se trochu rozežraly. Najít něco, čemu neodolají. Co fungovalo vám v téhle velkosti? Chyba byla že jsem s prodavačem rozobíral kde co ale na to (moje chyba) co jim dávají jsem se nezeptal.Nicméně měl poloviční akva než já a měl jich tam dobře 30. Tím to bude, že ze školky jsem vytrhl dva a dal je to tělocvičny.
1/Po 8 měsících až roce v cca 10-12 cm... což může být při dobré údržbě a krmení i dříve.
2/ Ano.
3/ Ne. Ale jsou čarodějové, kteří hledají pohlaví ryb podle kyvadýlka a pletou se jen ve 20%...

Přidat reakci
1 ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12636x