JBL Manado
zdravim trochu jsem se nechal napalit a nebo je to spise ma chyba ze jsme si nic neprecet. a koupil jbl manado jako vyzivne dno a zasipal ricnim sterkem. je to velky problem? akvarium uz mam zajete takze se mi nechce zacinat nanovo. rostlinky rostou dobre.
pripadne ze bych to manado promichal s ricnim sterkem
Ja som ho preplachoval. Je v ňom dosť špiny. Pred použitím v AQ nie je potrebné mať ho namočený.
Starší reakce
tak relne mozno pouzijem dakych 35-40L zvysok do zasoby alebo dake minicko poriesim
aj ja som dal pod manado JBL aquabasis, mal som v nadrzi Echinodorus a ten si to nevedel vynachavlit
Co sa tyka mnozstva substratu, 50 litr sa mi zdaj az moc vela. Myslim ze nejaka priemerna vyska 5-6 cm, by mala stacit. Ja mam 8 a pridem mi to zbytocne.
Ja som s manadom velmi sopkojny. sadi sa super (aj kobercovky ako Eleocharis) aj po kratko macani dobre klesne ku dnu, nie su problemy. Odkalovanie je tiez v pohode.
Není ostrý,nevadí.Při odkalování pomalu,trochu se nadnáší.
Manado jsem nenamáčela vůbec, prakticky všechno zůstalo hned pod vodou. Sázení chce trochu trpělivosti, ale jde to. Odkalování jde s prstem na hadičce bez problémů.
cize corydorasom by nemusel vadit...ci?
Manado je dobrá volba,nemusí se dlouho namáčet a ponoří se.Je lehký,neutlačuje kořeny a i dobře se odkaluje,žádný problém.Nic v něm mi nehnije.Rataj se mi neponořil ani po týdnu.Se sázením trochu trpělivosti.
0 24.02.2013 20:19 andrejm tak chystám sa kupit substrat jbl aquabasic plus a na to manado, ake s nim mate skusenosti? ako sa do neho sadia rastliny? myslim, ze bude trochu komplikovanejsie odkalovanie alebo nie? akva je 100x50x50cm a pouzil by som 50L manada...
Starší reakce
Ja bych to prave promichal uz na zacatku.Cily 45l by melo stacit.To jsem si uz tak nejak spocital.Takze 2x toto
aukro.cz/…
A nebo jednou 25l a pak jeste nejaky pisek 25l
Prearataj dlžka x šírka x vyska substratu a mas cifru. Ja by som to asi nekombinoval s nicim inym. Ak by si v buducnosti chcel presadzat mohlo by sa to premiesat.
Ahoj zakladam nove akva 375l.Chci pouzit JBL - Manado + jeste nejaky pisek je to realne?Popripade jaky pisek by to mel byt.No a jeste kolik toho vseho pouzit akva bude 150x50x50 vyska dna tak 6-8 cm.
Starší reakce
Ahoj,prosím tě jak se dá tvarovat dno JBL Manado???
edit:nebo někdo kdo s JBL Manado má nějaké zkušenosti??? DĚKUJU.
Starší reakce
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 3380x