Prosím o radu zkušené rostlinkáře, praktiky. Toto je voda která mi teče z kohoutku:
teplota °C 15,90
oxid chloricitý mg/l 0,00
koliformní bakterie KTJ/100ml 0
termotolerantní koliformní bakterie KTJ/100ml 0
Escherichia coli KTJ/100ml 0
enterokoky KTJ/100ml 0
pocty kolonií pri 36 °C KTJ/ml 0
pocty kolonií pri 22 °C KTJ/ml 0
barva mg/l Pt 0,0
zákal ZF(t) 0,0
absorbance 254 nm,1 cm 0,018
pH 7,94
konduktivita mS/m 66,1
chem. spotreba kyslíku manganistanem mg/l 0,73
vápník+horcík(tvrdost) mmol/l 3,19
vápník mg/l 102
horcík mg/l 15,5
kys.neutralizacní kapacita do pH 4,5 mmol/l 4,40
zás.neutralizacní kapacita do pH 8,3 mmol/l 0,04
amonné ionty mg/l 0,00
dusitany mg/l 0,000
dusicnany mg/l 6,8
železo mg/l 0,000
mangan mg/l 0,00
chloridy mg/l 30
sírany mg/l 91,7
je možné aby v ní např. Hemianthus callitrichoides vytvořil hustý porost?
Akva asi 112l, filtr vnitřní Hamburský, zářivky 2x18W, od zářivek ke dnu 34cm, krevetky Red Cherry 30-40ks, Parmička Siamská 4ks. Rostliny: Limnophila sessiliflora,Sagitaria subulata,
Hemianthus callitrichoides cuba,Ricia fluitans+pet,Alternanthera rosaefolia(mám teprve 14 dnů). CO2 z hasičáku. Výměna vody 1x týdně 40l. Hnojení: pokusy s PMDD. Akva už bylo ve fázi totálního napadení jelením parohem a mírně štětičkovou řasou (pokus o EI
). Asi před 3 měsíci jsem byl pro poruchu ventilu na hasičáku bez CO2 (7týdnů). Přitom se omezil Jelení paroh i štětička. Bohužel skoro zašla i Ceratopteris siliquoza, která rostla krásně,(zbytek se pokouším rozebrat v 20l akva) a úplně zemřel Eleocharis parvulus. Dno byl bílý křemičitý písek, zasypal jsem ho tmavým i se zbytky řasy. Hnojil jsem PMDD 33g MgSO4·7H2O, 14g K2SO4, 6g KNO3, 9,6g plantex CSM+B 2ml a když začaly řasy, přidával jsem až na 5ml. Nepomohlo, řasa jela dál i přes nálož CO2 (v mlze CO2 akva nebylo skoro vidět). Na začátku jsem měl 9 pavích oček, ty jsem daroval a koupil 7 mladých Parmiček siamských jako podporu v boji s řasou. Neosvědčily se. Navíc jsou náchylné na CO2, tři už jsem otrávil. Paví očka vydržela podstatně víc. Momentálně hnojím 1ml denně, stejné PMDD jako dřív, jen jsem ubral MgSO4·7H2O na polovinu. Zkoušel jsem i dešťovou vodu týden filtrovanou i skrz UV, ale na okrajích listů Hygrophily už znovu cosi roste,přitom z nich bublá kyslík. Takže, prosím, poraďte jak namíchat vodu, jak hnojivo a co udělat jinak, lépe aby trávníček narostl a řasa se nekonala?