Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dravé rybky?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Jaké dravé rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.01.2014 22:36 angakok Re: Renata
O parmičce čtyřpruhé bych ohledně výdrže v želváriu pochyboval zase já, co já vím tak tyhle rybky velmi často umírali při zvýšených dusičnanech což jistě u želv zažijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2014 21:17 Renata Re: LiborSprysl
Koukám, že jsem rozpoutala zajímavou diskusi :-) Libore nepochybujte o 120 l vody, želvárko má půdorys 0,85 m2, po odečtení kamenů tam určitě budou. Navic, jak jsem to teď začala řešit, tak jsem si uvědomila, že želvy dost vyrostly a pár cm vody navíc se jim hodí, takže bude úprava.
K té nevalné kvalitě - každých 14 dní měníme třetinu vody s odsátím kalu, čistíme filtr a dodáváme bakterie, úplně špatná zase není, ale s želvama prostě ideální nebude.
Jinak, můj problém je prozatím vyřešen, ale asi ne úplně ideálně. Vypravila jsem se pro párek štikovců pruhovaných, ale ve zveráči je neměli a paní mi doporučila parmičku čtyřpruhou. Na otázku, jestli chci 2 nebo 3 jsem odpověděla 3 a teď čtu, že by jich mělo být nejméně 8. Takže jestli budou ještě v pondělí v poho, tak dostanou kámošky a životní prostor si budou muset udělat sami tone No a podobným způsobem se tam dostaly i přísavky. Jedna má po 14 měsících u nás cca 10 cm, druhá je o trošku menší, vlastně nechápu, že tam ještě jsou, v atlasu se píše, že jejich chov je náročný. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2014 04:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: angakok
Ale i tohle je hrozné... že ten hadohlavec to z nich nakonec může !snášet! nejlépe. A tak se to konečně vrací k tomu, co bylo na začátku...Chov ryb spolu s želvami v tak malém prostoru není ideální, protože voda je kvality nevalné...to je jen velmi mírné sdělení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.01.2014 19:04 angakok Re: LiborSprysl
Pokud vezmu třeba ty bleherky které znám nejvíce tak ty opravdu třeba dospělou mečovku nechají na pokoji,mnohdy nechají být i dospělá p.oka pokud si na ně zvyknou a budou je brát jako inventář, zvláště pokud ještě občas něco upadne želvám od huby.Jinak pokud to budeme brát do důsledků, tak úplně ideální bydlení to není ani pro ty mečovky a přísavky myslím si, že ten hadohlavec to z nich nakonec může snášet nejlépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 13:44 jamajcan Re: georged
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 13:01 Muž LiborSprysl [9015] Re: angakok
Máte pravdu, asi dají. Jestli je to ideální nevím, měl jsem je raději ve větší nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.01.2014 11:15 angakok Re: LiborSprysl
Jsou hadohlavci a hadohlavci nebudeme tu slovíčkařit, které jste choval vy? Rád bych se to už konečně mimo to okecávání dozvěděl, jak vás tak pozoruji na ostatních fórech tak jste dělal opravdu všechno a váš názor je jediný správný. Takový akvaristický bůh. Gachua i bleheri se dají v pohodě chovat ve 120l akváriu dokonce i v menším, ovšem pokud máte mikropeltese nebo obscuru tak to bude asi problém. Jinak pokud tam žijí mečovky tak tam mohou žít i hadohlavci a to že nevíte, že např bleheri tolerují ty mateční ryby na které si během života v akváriu zvyknou to se divím, vždyť je přece znáte, nebo že by jen z článků?Pro hadohlavce rozhodně není 15-20cm vody trápení, žijí v tom celý život ve svém přirozeném biotopu, jsou na to uzpůsobeni a je to jejich domov.Zdraví ve vás nevěřící Tomáš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 04:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: angakok
No je vidět, že ač jsem komerčním akvaristou, tak rybám v chovu dávám pokud možno co nejvíce vody...Jak se chovají hadohlavci a co jsou zač, to s dovolením vím...a taky vím, že pod 15 centimetrů délky tyto rybky nejdou. Že vám "vegetily" v nějakém blátě, to buďte rád, já míval občas problémy s kůží, pokud voda nebyla včas měněná a kysla. Já bych je do 120 litrů s želvami, mečovkami a já nevím čím ještě, nedal.

Je tam cca 120 l vody (o čemž navíc trochu pochybuji),...píše tázající...to je na takhle velké ryby nemnoho, i kdybych připustil, že si jedna bude v takových podmínkách podle vás "vegetit". Co je podstatné, je fakt, že dotyčná nechce ty mečovky zlikvidovat, ale redukovat. Což tedy nevím, jak byste chtěl zabezpečit, protože všechny chany jsou docela zkušení lovci a myslím, že mečovky jsou proti nim bez šance.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 19:24 angakok Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku Já nic nepožil a podle mně na rozdíl od vás hadohlavce chovám, channa bleheri a channa gachua by v takových podmínkách vegetila bez problémů pokud jim tam dáte trubky tak se před želvami schovají a po nějaké době si na sebe zvyknou. Jinak hadohlavci jsou labyrintky a voda s horší kvalitou jim většinou nevadí, to samé není problém ani nižší sloupec vody a hadohlavci bez problémů budou dožírat i zbytky co želvám upadnou od úst,Georgu pokud budete mít zájem o bleherky tak tady mám nyní mladé moje první odchovy.Tadyto je fotka mrňousa bleheráka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 16:24 Muž george [3] - Sumci
akva 150x60x30 a nějací dravci prosím piště jen jména pokud by tam nějací dravci šly děkuju palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 12:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: angakok
S želvama v 18 centimetrech výšky vody "kvality nevalné"... pivo Kolik jste toho požil? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 11:58 angakok Re: Renata
A co takhle hadohlavce pokud budeš mít akva tak 100 litrů tak channa bleheri a pokud dáš 150+60+50tak jsou nádherný channy aurantimaculáty
www.mrk.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2014 22:30 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Renata
Pochytej je a domluv se někde v akvaristice na odběr. Ono se pro ně najde uplatnění. Když jim řekneš, že jim dáš vlastní odchov mečovek, tak jim to v klidu za symbolickou cenu 5-10 Kč dáš a všichni budou spokojený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2014 18:13 Renata – dravec do želvárka
Zdravím všechny,v želvárku se dvěmi želvami se mi nějak přemnožují červené mečovky, potřebovala bych poradit nějakou nenáročnou dravou rybku, která by je udržovala v rozumném množství,ale úplně je nevyhubila. Je tam cca 120 l vody,výška hladiny cca 18 cm, teplota cca 24°C, kvalita nevalná, ale zřejmě velmi vhodná pro mečovky, na dně větší oblázky a z placáků vystavěný vodopád a odpočívadlo, takže úkrytů dostatek, rostliny žádné, jen trhnutka plovoucí (mylím). Bydlí tam také párek přísavek thajských.V předešlém príspěvku byl doporučován štikovec, ale je jich víc druhů, vůbec se v tom nevyznám. Díky Renata

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 05:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: vav
Toho lineáta jste viděl na vlastní oči? coze Na potěr mečovek ideální rybka, ale samce pavího oka? Teda on je to samec už v jednom centimetru, takže vlastně proč ne...ale měl jsem dojem, že myslíte dospělého samce, a o tom si teda dovolím dost pochybovat. Měl jsem leta několik druhů štikovců a hodně narostlých, ale takové výkony teda fakt nepodávali. Jestli když by hladovali... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 21:42 vav Re: Těhňajs
Štikovec - do většího akva (aspon 100l) Aplocheilus lineatus - ten sežere i třeba samce právního oka, do menšího (aspon 80l) Epiplatys dageti - ten je mirnejsi. Stačí jeden par a je to dočista ;-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 20:12 R Muž romant [27981] Re: Kryštof
Tak jasně, já jsem v prezentaci viděl jenom hejno neonek. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 20:10 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Těhňajs
Taky klidně cichlidky, nebo všeobecně ryby, které mají větší pusu než rybky samotné třeba skaláry :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 19:51 R Muž romant [27981] Re: Těhňajs
Spíš bych dal nějaký čichavce, nebo beťáka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 19:01 Těhňajs – redukce mečovek
Potřeboval bych redukci mladých rybek mečovky červené. Myslíte si, žeby mi pomohla Parmička mechová?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 21   16.05.2012 18:46 Muž rudolf [4681] Re: Spif
„Vampire tetra“ je zpravidla zubatice makrelová (Hydrolycus scomberoides), případně jiný druh rodu Hydrolycus. Zubatice makrelové vystavovala letos v únoru na výstavě v Hradci Králové firma Profi Aquarium – to není žádná reklama, zjistil to každý, kdo na výstavu přišel ;-)
O dravých tetrách, z velké části právě o zubaticích (kromě nich ještě o tetrách rodu Acestrorhynchus), vyšel podrobný článek v češtině v časopise Aqua Tera Fórum 1/2006. V časopisu Aquaristik vyšel článek pouze o tetře srpkovité (Acestrorhynchus falcatus) v čísle 1/2010. Chov zubatic není sám o sobě nereálný, pokud má akvarista k dispozici minimálně dva metry dlouhou nádrž, dostatek krmných ryb a smíří se s tím, že v nádrži bude mít jenom zubatice. Teoreticky lze se zubaticemi chovat všechny ryby velké natolik, že je zubatice nepovažují za potravu, což ale znamená nádrž vskutku velkoobjemovou, jakou oplývají vesměs jen veřejná akvária. Mladé zubatice lze umístit samozřejmě na přechodnou dobu i do nádrže menší, ale pokud nemá akvarista zajištěnu s jejich růstem nádrž větší, případně domluveno jejich předání do vhodných podmínek jinam, neměl by si je pořizovat vůbec. Nejen vzhledem k aktuálnímu celoevropskému trendu, ale i z hlediska prosté chovatelské zodpovědnosti by si měli i naši akvaristé zvykat na termín „druhově správné podmínky“ – a nejen zvykat, ale také ho naplňovat v praxi.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 07:16 Muž LiborSprysl [9015] Re: Plecos
hop smich potlesk no to umím taky...ale stejně si myslím, že to nebude tak jednoduché...Jen se obávám, že kolega netuší, jaký si šije na sebe bič...to bude ryb nutných ke krmení...Viz Zubaté tetry..AQ tuším někdy na sklonku roku 2011
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 06:54 Muž Plecos [322] Re: Spif
Tyhle ryby by se myslím sehnat daly, ale musel byste si u obchodníka objednat celou bednu nebo aspoň její podstatnou část (čtvrtinu, třetinu, půlku?). Zaregistrujte se a napište mi vzkaz, ať tady nedělám moc reklamu kam bych se obrátil já... Nebo spíš kam se obracím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 05:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Spif
Tzv. zubaté tetry se pohybují pravděpodobně pouze v nádržích specialistů nebo zoologických pracovišť po vlastním odchytu při turistice, nebo po zoologické expedici. Hodně o nich píší němečtí chovatelé, kteří tu cestu mají asi jednodušší. V nabídkách velkoobchodů jsem je snad nikdy nezaznamenal, kam až má pamět sahá. Z amatérského akvaristického hlediska moc smysl jejich chov nemá. To je asi něco podobného, jako když Krejčíř choval žraloka smich . Jsou náročné na prostor, na potravu i na technické zabezpečení provozu nádrže, s ohledem na čistotu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2012 19:02 Spif – Vampire tetra
Zdravím nemáte prosím nějaké zkušenosti s chovem Vampire tetra?popř kde tuhle rybu sehnati díky
c1.staticflickr.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2012 10:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: larix
No posledně jmenovaná je také pěkně vypečená rybka...sedmicentimetrové mečovky...jako prd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.03.2012 10:50 Muž larix [1420] Re: Kolco
U piraní je to jasné a dávno známe. Nie je problém ich kŕmiť "neživou" potravou. Skôr ma zaujímali ryby ako preberaná Belonesox belizanus alebo Ctenolucius hujeta...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2012 10:29 Muž Kolco [57] Re: Alkestis
Serrasalmus natereri zcela bez problémů berou hovězí srdce.Naopak si nedovedu představitž jak 25 cm piraňa "zobe" ze dna patentky.A ohledně té agresivity.Choval je 8 let a nikdy jsem nezaznamenal jen náznak nějakého útoku na mou ruku.Při odkalování je třeba se vyvarovat prudkých pohybů.Stará voda zatížená exkrementy zvyšuje agresivitu těchto ryb vůči sobě navzájem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.03.2012 10:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: larix
Oni vezmou ledacos...když je hlad, i lyo.....ale především to, co se hýbe. Ne že by nechňaply po mrtvé rybce, když jim zrovna padá kolem huby, ale to je na náhodu. Když mají hlad dovedou sbírat ze dna patentku...ale jak už jsem poznamenal - mimo živých ryb je to improvizace, která negativně ovlivňuje stav ryby. A to jak fyzický, tak psychický. Špatně krmené samice žerou samce bez velkých skrupulí, dobře živené dovedou ocenit, že je jim ten "mrňous" k něčemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2012 09:57 Muž larix [1420] Re: LiborSprysl
A nedali by sa naučiť na rybie mäso?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2012 09:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: Semtex
Pepa krmí vším čím se dá,živorodek má dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 12:31 R Muž rak [963] - Raci, krabi, krevetkyRe: Alkestis
Tady je inzerát:
Prodám 6 kusů masožravých piraní, stáří 2 roky, délka cca 22cm, velmi mohutné. Nabízím je pouze zkušenému chovateli s adekvátním akváriem nad 500l. Jsou velmi agresivní k ostatním rybám, takže se nedají chovat s žádným jiným druhem. Cena 800Kč/kus, prodám pouze všechny jednomu zájemci.
Jméno:
Telefon:
Burián
774359145
Lokalita:687 25 Uherské Hradiště
Cena:
4 800 Kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 11:42 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Alkestis
Jostom jich má doma, rybárnu nemá, ne velkou. Zeptejte se ho jak on to dělá že je uživí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 09:18 Žena Alkestis [9] Re: LiborSprysl
Vskutku skromna rybka. To pak vykrast nejakou tu rybarnu, aby to clovek mel vubec cim nakrmit. To asi nebude to prave. Nejake dalsi navrhy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2012 04:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: Alkestis
Kdo živorodé štiky nechoval, neví o čem mluví...Tím odmítám improvizace typu - mladé žerou také velké perloočky, patentky a koretry. Což je sice pravda, ale ryby do chovu pak člověk musí půl roku krmit, než jsou schopné rodit mladé. Dospělá štika, samice, deně spolkne dvě až tři dospělé samice pavího oka a nebo adekvátně tomu samců...no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 23:37 Žena Alkestis [9] Re: scorpion075
Tak mamina sice ma maly pavi ocka... celkem aktivne se aj rodi, ale chvilku to trva nez to povyroste... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2012 21:25 Muž uchoLV [7] Re: scorpion075
To chce ,ale druhé veľké akva... :) nemnožia sa zas tak rýchlo .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   10.03.2012 18:37 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: LiborSprysl
Založí si ještě farmu na paví oka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2012 15:47 Muž LiborSprysl [9015] Re: rak
A čím ji bude krmit??? coze To není masožravec, ale rybožravec a ještě ke všemu jen živé!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 15:35 R Muž rak [963] - Raci, krabi, krevetkyRe: Alkestis
A co tuto Živorodka štikovitá - Belonesox belizanus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 14:05 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Alkestis
Stačí se podívat do atlasu, zadáš si tam masožravé + min.velikost nádrže a vyjede ti seznam ;-) rybicky.net/atlasryb/hledat/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 13:57 Žena Alkestis [9] – Masožravé
Ahoj,

predem bych se chtela omluvit pokud tady tato sekce jiz je a ja jsem ji prehledla.

Eventuality jako jsou pirane, vrubozubec pavi, kerickovci... prip. namety na zraloky, barakudy atd. jsou mi znamy. Rada bych nejakou masozravou rybku, ale rekneme, ze architektura meho obydli nezvladne akvarium 500l a vice, takze by me zajimalo jestli existuje nejaka mensi masozrava ryba???

PS: Jizlive povahy predem upozornuji, ze nehodlam nic lamat pres koleno. Jen chci znat sve moznosti.

Dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 12:49 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: Vstrom
A nebo fakt crenicichli
www.gigaexotic.eu/…
rybicky.net/atlasryb/hrebenac_sp_xingu
krasavci a na maso si potrpí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 12:28 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: Vstrom
Tak v malawi jsou taky dravé ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 09:40 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: rriki
Já nevím, jsem teď z toho dost přešlej. Upřímně si taky myslím, že to tu váhu unese, ale pokud ne, tak se z toho .... Radši dám tu 180tku a časem třeba pořídím do jiné místnosti druhou nádrž.
Jinak bych rád vícedruhovou nádrž, proto asi nejvíc zatím připadají ty malawi potvůrky. A abych měl nějaké pobavení, budu je přikrmovat něčím, co rychle roste, nějaké drobné rybky a semtam jim dám krevetu, kterých mám docela dost.
PS: Ty tetry jsou fakt zajímavý, nikdy jsem je neviděl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 23:45 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Vstorm
Ja by som tam dal poriadny húf tetier dvojšvrnných
rybicky.net/atlasryb/tetra_dvouskvrnna X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 23:42 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Vstorm
tomu snad nevěříš sám.můj kamarád má pěstírnu v Malešicích v 7 patře a má tam 3000 l ve 3 stojanech 160*50*170.Taky se bál.A už ji tam má 15 let.To aby jsme ktomu kamarádovi pomalu přestali chodit ,když se nás tam sejde 5 metrákových drobečků ,aby jsme se chodili dívat na ryby po jednom, aby jsme se nepropadli.Jestli chceš pěkný a dravý ryby pořiď si grenicichla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 22:07 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: rriki
To je sice hezký, ale co znamená dobrý panel??? Nosnost paneláku je dnes max 350kg/m2, kdysi to bylo 250-300kg. Původně jsem chtěl dát 200x60x60, ale mám strach, aby se mi nezačal propadat strop. To co chci má tak 800kg a to mi přijde tak akorát.
Skaláry nemusím, tyhle ryby se mi nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2012 19:07 Arthur Re: Vstorm
Hadohlavce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 18:59 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Vstrom
Proč?znám jednoho ten má na jedný straně místnosti 321x70x60 a druhý 321x80x100
a dobrý.panel se nepropadne.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2717x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17680-jake-drave-rybky?od=51