Ryby obývající horní část nádrže
Sekernatky se mi také docela líbí..koukala jsem se do atlasu na sekernatku mramorovanou, ale prý potřebují rostliny až k hladině, mezi kterými se schovávají, což já bohužel nemám...ale jinak jsou moc zajímavý
Nad dániema jsem také přemýšlela, líbí se mi jak jsou veselý, ale barevně mi tam úplně nesedí - chtěla jsem něco do teplých barev - oranž.-červené...jsem hrozná!
napadaj mě sekermatky, ty se spolehlivě drží v horní části akvárka, ale bývají docela velké a ne až tak k sehnání. Nejsou to přímo tetry ale jsou z podobné oblasti
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit nějaké malé hejnové rybky, které by se zdržovali převážně v horní části nádrže, nejlépe nějaké z čeledě Tetrovití
Předem moc děkuji.
Starší reakce
Dánio , které uhynulo nebylo zdravé. Ten trhavý pohyb je způsoben obtížnějším "rozjezdem - odpichem" při plavání s dlouhými - závojovými ploutvemi , a když ten trhavý pohyb je příliš "okatý - nápadný" , tak působí další vlivy - nekvalitní odchov , nebo voda.
Ano, jejich způsob plavání jhe rychlým trhavým pohybem.
Tak ,ze včera zakoupených danii do rána jedno uhynulo, snad to je jen stres z transportu a aklimatizace. V této souvislosti se ale ptám, je u nich normální takové rychlý trhavý pohyb? Díky
Jen , když jdou po potravě , jinak se drží v středních vrstvách .
Ok ,koupím dania, nicméně momentálně jsou to v Ostravě nedostatkové ryby
tetri konzske sa drzia u hladiny,aspon u znameho som ich tak videl.
No, ještě k rybám u hladiny. Vyloženě hladinové ryby jsou polozobánky. Např:
rybicky.net/atlasryb/polozobanka_malajska . Jsou ale docela náročné. Když mají za spolubydlící něco tak živého jako dania, tak trochu trpí hlady, protože dania jim všechno sežerou rovnou u huby. Taky chtějí trochu přistínění z plovoucích rostlin. U mě se nějak příliš dlouhého věku nedožily
. Takže vlastně taky nakonec doporučuju dania. Jsou nenáročná, velmi živá, levná a dle mého skromného mínění i hezká
.
Všechny ta ryby mám pohromadě a vycházejí spolu náramně. Problém by snad mohl nastat, kdyby skaláry byly velké a přidal bys k nim ty rybky hodně malé. Při té výšce nádrže se budou skaláry cítit dobře.
Výška je 50 - 60 cm, ale mi se t oprostě zdají být velké ryby na toto...a navíc, neútočily by mi na neonky a i ty dania?
Záleží na výšce nádrže, objemově by tam pár skalár vycházel. Dánia kombinovat můžeš, pokud si však můžeš dovolit jedno hejno, je lepší chovat jeden druh
Děkuji, tyto tetry trochu připomínají moje rasbory klínoskvrné. Asi opravdu koupím ty dania. Myslíte někdo, že moho zkombinovat pruhavoné a tečkované, nebo je lepší si vybrat jeden druh? A co se týká skaláru, nikdy jsme je nehcoval, líbí se mi, uvažoval jsem o nich ,ale pak je zavrhl, porotže jsem usoudil, že na ně mám přeci jen malé akvarium...Opravdu si myslíte, že by ta,m mohli žít?
Děkuji za typ, zajímavá rybka, ale vzdáleně připomíná moje neonky.
Kŕdlik tetier svietivých "Hemigrammus ocellifer ocellifer",sa zdržiava v hornej časti aqa.Ako dominanta,by tam snáď mohol byť pár skalárov
Sekernatky jsou skvělé hladinové ryby, ale jejich chov není nenáročný a většinou nepřežijí příliš dlouho...Chtěli jsme si je pořídit, ale nakonec po poradě s panem Kučerou z Vivária Mělník jsme to odpískali. Ale zkusit se to dá.
Další čilou, nenáročnou rybkou je kardinálka čínská. Ta však zabrousí i do středních prostor nádrže.
0 31.08.2009 10:13 Daty –
Re: 0 No jo.... Ještě mi můžete poradit nějakou rybí dominantu do malého, 12O l. akva. Je v něm houf neonek červených, poloviční houf rasbor klínoskvrných a nahoře tedy budou ty dania když nic jiného není
. Danii bude asi stejný počet jako rasbor. Na dně žijou nějké ryby dna (většina není přes den vidět). A chtěl ych jeden, maximálně 2 páry nějakou větší rybu. Míval jsme pár čichvců zlatých a pár perleťových. TAkže bych chtěl zase spíše ryby žijící v horní polovině akva, této velikosti, nebo o chlup menší. čichavci (ti zlatí) po 4 létech uhyuli - začly se jím dělat na hlavách nějaké novotvary až nemohli žrát a uhynuli. Nyní zbyl jeden perleťový a asi už ho nechám jen dožít a tento choiv nebudu obnovovt. navíc ti zlatí byli agresivní. Uvažuji bud o menších čichavcích zakrslých nebo medových, ael láká mne přépadně párek akary zelené. nebo hnědé...co vy na to? Díky
0 31.08.2009 10:01 DUBino –
Re: 0 To je teda pěkně ošklivý... Zlatý kalsický dania. Tohle vypadá jak z plastu.
Pavím okům víc kyselá voda nesvědčí a záleží i na jejich původu , jak byly v předešlých generacích chovány.
Jinak dánia existují i v barvách odlišných od standartních , ovšem v naší "opěvované" Evropské Unii jsou nesmyslně pod přísnými tresty GLO fish zakázané.
0 31.08.2009 08:54 Daty –
Re: 0 Tak ja to tušil, že budu muset zůstat u těch danií... Všem děkují ,ale chci malé hejnko (8-12 ks) nejlépe barevné rybky, žijící u hladiny. Díky všem
Možná bych šel za nrmálních okolností o do těch paích oček klasicky, ale nevím proč, u mne tato náročná ryba dlouho nevydrží
. Přisuzuji to tomu, že mám občas kyselejší vodu, nic jiného mnenenapadá, když v mém doufám stabilním akva dlouhodě žije houf neonek, rasbor, čichavci a další...Několikrát jsme paví očka koupitl, vypustil a tak do 3-4 dnu byly KO.
Pokud chceš běžnou, bystrou a dekorativní rybku pod hladinu, poradil bych hejno dánií, tak jak píše "0". Navíc nejsou nijak náročné.
Tetry stříkavé třeba , jinak i známá dánia pruhovaná D. rerio a zlatá D. frankei - ryby velmi živé vzhledné a u hladiny se zdržují často , přitom posbírají i na dno kleslou potravu. A koukni na různé polozobánky , jsou sice živorodé , ale je to něco úplně jiného než platy , paví očka atd.
ten určitě v hejnu nežije
Motýlkovec africký, Bojovnice pestrá (samci vetsinou u hladiny), ale i ostatni labyrintni ryby.
No dobře, oběma vám děkuji, ale přivítal bych spíše něco co opravdu plave v našich akva. I obyčejnější ryby... Děkuji
Ideální jsou ostnojazyčnatci. Potřebuješ ale velké aqa.
0 30.08.2009 22:44 Daty – Ryby žijící u hladiny
Prosím poraďte mi, které ryby chováte a žijou v hejnu u hladiny (ne ve středu nádrže), ne živorodky. Děkuji
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1937x