Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Eheim classic 2211

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Filtr Eheim classic 2211
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 15:39 Muž ghostik [81] Re: Diego
To to jsem nepochopil. Ze ulomena dosahne do zamku ?
Pokud je ulomena tak asi kus chyby a muze se pak pohybovat nahoru a dolu i kdyz dosahne do zamku ale nevim tedy jak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 15:15 Muž Diego [72] Re: langosh
Pořádně jsem prohlížěl konce osičky a zjistil jsem,že je ulomená. Ale i když je ulomená, tak do toho zámku dosáhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:52 langosh Re: Diego
No jak bych to napsal... tak akorát ;-) ... musí procházet rotorem, aby se dala upevnit do toho plastového "zámku".
Roman
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:42 Muž Diego [72] Re: ghostik
Jak má být dlouhá ta osička? Jestli není ulomená.Ten kýbl du zkusit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:40 Muž ghostik [81] Re: Diego
Nemas v prd... ulozeni ty hridelky ?
Pak by drel magnet o steny a mozna by to bylo i vydet baterkou.
Hod hlavu do kyble s vodou celej pod hladinu a zkus jestli to bude delat kdyz nebude 100% u vrtulky vzduch. Pak by ti opravdu nekde drel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:37 Muž Diego [72] Re: ghostik
Tak jsem filtr rozdělal a jenom tak zkusil pustit čerpadlo na prázdno (ve vzduchu)Já bych vám ten zvuk nahrál a mám mikrofon,ale nevím jak.Tak prostě jak to hučí jakoby tam byl kamínek (takle to hučí ve vodě) a ve vzduchu jakoby se ta vrtulka netočila podlé své osy,ale např. dřela o bok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:34 Muž ghostik [81] Re: langosh
Tak to delam taky ale pokud se zavzdusni tak ze netece ani voda tak pak to nepomaha, dokonce spis naopak kdyz se mi podari aby to uz trocu teklo tak pri vypnuti mu spadne voda a vrtulka se toci ve vzduchu a musim naklonit filtr abych zase chytil vodu coz jde blbe jelikoz filtr mam zahazenej ve skrince :o(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:16 Muž Diego [72] Re: langosh
Já ho tak také dávám pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:15 Muž Diego [72] Re: RADOVAN
Dneska ho celej vyndám i z hadicema,úplně ho rozeberu jak kdy mi došel,uměju vyčistím a zase složím a jestly to bude do neděle pořád hučet,tak má smůlu. rozzureny rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:15 langosh Re: ghostik
ghostik napsal:Potom ale trva asi tak 4-5 hodin co se ta troska vzduchu vztreba do vody a neco i vyplave ven a je zase ticho.
Mně se při odvzdušňování osvědčilo několikrát za sebou vypnout filtr, pár vteřin počkat a potom opět zapnout. Vzduch z filtru mám maximálně do 1/2 minuty pryč.... ;-)
Roman X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:09 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: Diego
ja som mal ten istý problém ako popisujete, ani spať sa mi pri tom nedalo :-( . Rozobral som ho ale nič som nenašiel.

Skúsili ste odopchať tú rozstrekovaciu? Mne to za 1 noc prešlo.
Problém ešte môže byť že sa vám do hadice dostalo niečo čo teraz brzdí prietok a zavzdušňuje sa. MôZe to byť aj v tom mieste kde sa napája hadica na filter( Tam to nevidno a blbo sa to čistí).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 14:08 Muž ghostik [81] Re: prikpa
Ja mam 2217 a jsem spokojen. Je sice ve skrince ale sliset neni pokud ji otevru tak slisim vic motorek od vzduchovani nez filtr.
Problem muze byt v priskrcenem privodu do filtru a nebo pouziti spatne filtracni hmoty kdy se hmota udusa a snizi prutok ( stejne jako kdyz priskrtite privod ) tak ze filtr zacne nasavat vzduch kolem hlavy!
Jelikoz filtr necistim ( zatim cca 4 mesice ) a cistim jen pred filtrem maly filtr pro zachyceni hrube necistoty ( co by mohla ucpat filtr a rozkladat se tam ) tak tento zvuk znam jen tehdy kdyz si z tohoto filtru omilem nasaju vzduch. Potom ale trva asi tak 4-5 hodin co se ta troska vzduchu vztreba do vody a neco i vyplave ven a je zase ticho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:58 Muž Diego [72] Re: langosh
:-D mě hučí takle už skoro 3 týdny :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:55 langosh Re: prikpa
Zvuk "jakokdybytambylkamínek" je pouze u startu filtru a je (dle manuálu) v pořádku - trvá tak odhadem 1-3 vteřiny. Mě ale filtr vrčel jako takový tišší kompresorek, nicméně stále to bylo dost rušivé (navíc všichni tvrdili, jak je Eheim neslyšitelný)...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:48 Muž Diego [72] Re: langosh
Tak já jsem asi 2 zklamanej z Eheimu,Tak to asi reklamuju.Zní to jako bych do té vrtulky něco hodil např. kamínek.Včera jsem ho totálně vyčistil a ani na vrtulce nic nebylo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:43 langosh Re: Diego
Těžko říci, zda máte ten samý problém, nicméně pokud je výrazně hlučnější i po odvzdušnění, tak bych to udělal. Též jsem byl mírně řečeno "zklamaný", protože všichni Eheim víceméně chválí, ale měl jsem zřejmě smůlu... Mně to vyreklamovali za cca 3 týdny a vzhledem k tomu, že mi v AQ současně běží i TT EX 700, tak jsem s tím neměl problém...
Hodně štěstí
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:42 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: Diego
mám rampu pod vodou. Ja som tiež myslel že ho pôjdem reklamovať ale toto pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 13:35 Muž Diego [72] Re: langosh
Mám ho tedy reklamovat?Na ten měsíc bych tam měl náhradní filtr. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 09:13 langosh Re: Diego
Měl jsem stejný problém u shodného filtru a vyřešila to až reklamace a následná výměna celé hlavy. Filtr vrčel téměř jako vzduchovací motorek a po výměně je výrazně tišší i když na Tetratec stále nemá. Též ho doporučuji něčím zatížit (třeba knihou) - částečně to pomůže....
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 07:07 Muž Diego [72] Re: RADOVAN
Tak vám děkuju,du to zkusit a večer napíšu jak to dopadlo. palec
A ještě bych se chtěl zeptat,jestly tu rampu máte pod vodou nebo nad vodou.Díky moc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 22:01 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: Diego
áno, áno. Presne toto som mal aj ja. Treba odstrániť zátku na rozstrekovacej rampe a uvidíš či ti cez tú trubku pôjdu bublinky. Ja som to tak spravil, vzduch z filtra vyšiel von a už sa to neopakuje. Ak niekedy počujem nejaké čľapkanie vo filtri tak odstránim zátku asi na pol dňa a potom ju tam vrátim a všetko je ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 21:09 Muž Diego [72] Re: LordP
No jo,ale jak ho mám dát pryč?Když s filtrem zatřepu,tak hučí jak mixér. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 20:42 Muž LordP [7] Re: Diego
uz sis odpovedela.vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 18:39 Muž Diego [72]
Dobrý den,nevíte náhodou proč mi filtr tak divně jakoby hučí?Jakoby by v něm byly bublinky,ale spíš mi ti připadá,že se vrtulka netočí podle své osy,ale jakoby o něco dřela. rozzureny :-( Filtr mám Eheim classic 2213 plus.Ta tenká špejlička je v pořádku,jak dží osu vrtulky.Děkuju za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 12:47 Muž Michal J. [37] - RostlinyRe: RADOVAN
Kebyze citate manual, velkym ciernym pismom pisu, ze sa NESMIE regulovat privod vody do filtra, ale iba vystup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 11:01 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: RADOVAN
Všetky vonkajšie filtre bez rozdielu, nemôžu mať previsy na hadiciach. Hadice sú podľa možnosti napnuté, inak previsy znižujú prietok a filtre sa zavzdušňujú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 22:33 Muž ghostik [81] Re: RADOVAN
Nemas priskrceny privod do filtru ?
Pripadne ucpany nasavaci kos ?
Pokud ano tak ti zacne podtlakem nasavat vzduch do filtru. Mam kohouty na vstupu a na vystupu a zpomaluju si chod filtru a pokud priskrtis privod tak zacne hlucet a pri velkem priskrceni mi zacal nasavat po troskach vzduch asi prez tesneni a nebo ho vysaval z molitanu a tim vznikla bublina nahore u vrtule :o(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 22:11 Muž RADOVAN [17] - Rostliny – vzduch vo filtry Eheim 2211
Ahoj. Mám vonkajší filter Eheim 2211 a funguje asi 1,5 mesiaca. V poslednom čase začal byť hlučný( chrčanie a člapot) tak som ho rozobral ale všetko bolo čisté znova som ho zložil a nejaké 2 týždne išiel v poriadku.
A teraz znova- tak som to pozrel a čo nevidím, pri čerpacej časti je vzduchová bublina, tak som to trocha pohýbal a pár bubliniek ušlo a už je tichší ale je tam toho stále veľa. Neviem z kadiaľ sa to bere, pred týždňom som menil 1/3 vody tak neviem či to súvisí. Filter je položený asi 1 meter pod hladinou. Neviete mi prosím poradiť čo s tým?
Ďakujem.

akvaprodukt.sk/…

ani spať sa mi nedá čo to taký rámus robí. :-(

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1140x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17519-filtr-eheim-classic-2211?od=51