Americké cichlidy - chov, odchov
ahoj, apistogramy nejsou nejlepší nápad
vyber spíš něco ze střední am. podobné velikosti a vytrvalosti
Nějaké dalši kančíky, akary...
Jeden pár navíc 240L snese, když jim to pěkně rozdělíš
0 25.08.2014 11:37 Pajuman – cichlidky a kančíci
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu: mám 240l akvárko, v něm 1 pár příčnopruhých kančíků a 2 peřovce a ráda bych k nim přidala pár menších cichlidek (asi cichlidka pestrá nebo ramirezova). Kolik jich tam můžu přidat? Je lepší vybrat jeden druh nebo se mohou nějak nakombinovat? A je některá, která by se ke kančíkům hodila víc nebo je to jedno?
Starší reakce
to bude ono, lekla se chtěla jen s mladýma prchnout, ale zjistila, že je to jen neškodný krmič
zarazilo mě, že jich vzala do tlamy tolik...to nedělává. Stěhuje je normálně tak po 5
Je to mimoděk, stává se to. Přenáší mladé běžně v tlamě...Nejsou to larvofilní tlamovci.
0 09.05.2014 14:50 radim je možné, že jsou někteří thorichthys larvofilní tlamovci? dnes jsem ráno přišel k akva a jak se mě samice lekla, tak vzala do tlamy cca 20mladých (víc by se jí tam asi nevlezlo je to prcek) a cca pul minuty je držela... Nebo se to počítá, jen když tam jdou mladé dobrovolně sami?
mladí jsou rozplavaní 2. den
Starší reakce
Díky za rady. dubové listí, bukové listí, olšové šištičky tam taky dávám, ale nevim kolik, dávám tak 2 - 3 listy od každého a 5-6 šišek jednou za měsíc. Mam 400l nádrž. Pořešim tu rašelinu a torben.
A co ten kokos? Mam tý vody kýbl jednou za dva měsíce ale bojim se jak na to ryby budu reagovat a nechce se mi z nich dělat pokusný králíky.
jj , malí ancáci , krevetky to zbožnují ,Designerovi na listí kladou jikry RAMky , prostě kvalitní materiál ...
jdou po tom piskořky jak bláznivé...
mám je v plánu nadrtit a šoupnu to do barelu s tou rašelinou , no stejně jsem jich tak deset do akva taky dal
z listů je hrozný bordel, ale i tak je tam dávám
Olšové šištičky.
Já používám mandlovník.Taky krásně barví vodu.
Torben
cena kvalita super
a nejlíp zrovna kanystr...
používá se Torben , já si vláknitou rašelinu louhuju v barelu s provzdušnováním , při výměně vody přidávám do akva
Dubové listí má dost podobné účinky , začnu ho přidávat taky ...
máte někdo zkušenosti s výluhem z kokosových čipsů co se používají na pěstování orchideí? Když se ta slisovaná kostka dá do kýblu vody aby se rozpadla a nabobtnala tak zbyde krásně hnědá voda a kokos má prý i antiseptické účinky. Mam už úplně vylouhované kořeny tudíž čirou vodu a rád bych jí zbarvil do hněda. Případně mi můžete poradit čím jí nejlépe obarvit na blackwater?
ale chtel bych tam mit jenom jeden par a mozna k nim nejakeho krunyrovce....
Co to znamená menší nádrž?
Být tam spolu můžou, ale budou se křížit. Takže s tím počítat a buď jim snůšky likvidovat nebo používat např na krmení. Neposílat dál do oběhu
0 28.02.2014 13:49 Lumis Dobry den,poradili by jste me prosim jestli bych mohl mit samici kancika zelenookeho a samce kancika pricnopruheho dohromady v jende mensi nadrzi dohromady,dekuji ...
Starší reakce
Jako jednodruhovku 40 kousků.
Líbí se mi Tetra Krvavá, kolik ks může maximálně čítat hejno těchto ryb při 125l ?
Tak Kančíků jsem se úspěšně zbavil.
Začnu úplně odznova, po dlouhém přemýšlení jsem si vybral biotop Jižní Ameriky, právě kvůli tomu hejnu teter.
Ano a k nim nějaký malý druh cichlidky.
Ale pouze pro ně. Tak to bylo myšleno, že??
LukasGTi napsal: Plánuju ale přestavbu.
Krásný rozměr pro rostliny s hejnem či více teter.
Přemýšlím o tom, že bych se těch kančíků zbavil.
Vítej v klubu, udávám párek kančíka příčnopruhého už víc jak měsíc. Tento je mu hodně podobný a můžu s klidem konstatovat, že je to téměř neprodejná ryba, nikdo je nechce...
Ti moji nakonec skončí jako krmení pro kajmana
V tom případě mé doporučení platí dvojnásob. Schválně koukni, jak moc se roztáhnou, když vezmou mladé na procházku... Hádám že zaberou s mladými 3/4 akva a to jsem možná skromný... Představ si, co se stane, až se roztáhnou a bude jim někdo překážet...
inzerát, nebo zverimex..třeba ti je odkoupí, nebo za něco vymění
byla by z toho pěkná rostlinná nádrž s hejnem malých ryb
Všechny kytky zničí a vyryjí, přežil akorát anubias. Přemýšlím o tom, že bych se těch kančíků zbavil.
Ale kam s nima.
souhlas
ten rozměr "nudle" není moc vhodný
čekal jsem nějakou vyšší 80cm nádrž...
taky je to docela měsíční krajina. Zapracoval bych prozačátek na interiéru nádrže. Takto to bude dost stresové pro jakékoliv hejnové ryby...ještě když se ti kančíci vytřou.
Tak to tam cokoli dalšího utlučou při vodění potěru.
Můj původní názor platí, já bych tam fakt nic dalšího nepřidával... Vytírají se ti ty kanci?
A oddpustte tu odparenou vodu.
Plánuju ale přestavbu.
vyfoť to
Tak jsem to změřil přesně, délka-103cm, výška-27cm, hloubka-45cm. Tzn. 125l.
100*30*40? délka výška hloubka
Tak ryby jsou staré téměř 2 roky, o křížence se 100% nejedná. Samec má cca 10cm a samička 7cm. Akva je 100cm dlouhé, poměrně nízké ale dost hluboké, přesné rozměry si nepamatuju, objem je těch 120l. Možná bych ještě přehodnotil ty živorodky, mečovky by byli i ze stejného biotopu
Mojí podmínkou je, aby ty ryby byli hejnové, tzn. min. 6 kusů.
ahoj, dej sem prosimte fotku celeho akvaria... poradit, nebo rozmluvit ti ty ryby pak bude snadnější
ja osobně jsem za to, že ty tetry by tam být i mohly, ale opravdu zaleží jak je to akva uspořádané (kořeny, kameny, rostliny, atd.), jak jsou ryby velké a staré? V dnešní době kříženců není každý zelenooký stejný nejen velikostí...
Do 120l hrubého (cca 90l čistého) bych k nim rozhodně žádnou další rybu nepřidával... Ale je to jen můj názor, možná přijde ještě nějaký další...
Je moc se omlouvam uplne sem zapomnel jedna se kancika zelenookeho. Ma chyba.
Navíc 120litrů není žádná hitparáda.
Vis jak siroky je pojem Kancik? To muze byt i hodne velika obluda, muze byt relativne mirny, ale taky pekny divocak. Predpokladam, ze Ti nikdo neodpovedel, protoze to bez udani druhu nejde.
Ahoj, mám akvárium o 120l a v něm 2 kančíky (pár) + 2 krunýřovce. Zajímá, co k nim můžu dát za ryby. Rád bych nějaké hejnovité, nejlépe tetry. Nechci živorodky. V idéálním případě ze stejného biotopu (Amerika, Amazonie). Dík!
Starší reakce
Je to možné, ale spíš nemá důvěru ke svému okolí celkově. Případně mu nevyhovuje nějaká hodnota vody.
Starší reakce
Jo někdy je potřeba udělat dobrou chujovinu, aby se ryby umoudřily...
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8161x