Ancistrus super red - chov
Dobrý den, nechová ho někdo z Moravy ve dlouhoploutvě formě?
EDIT- Chtěl bych ho vidět naživo a pokecat s chovatelem o tom, jak se chová v akvariu (popř. jak se chovají ryby k němu) a tak. V atlase jsem super red long fin nenašel, to jsem samozřejmě udělal jako první. A myslím, že potkat někoho na sraze zrovna s touto rybou v akváriu je v podstatě nereálné. Proto mě napadlo se zeptat tady
Starší reakce
U normálních to bylo v řádu dne, jakmile se vše uklidnilo.
za jak dlouho se objeví původní barva? Doufám, že nehodlá vypadat jak gold několik let
Stresem mění barvu až neuvěřitelně.
0 13.11.2023 09:35 mrazik – Ancistrus super red - výrazná změna barvy
Dobrý den,
stalo se někomu, že Ancistrus super red (stáří cca 3 roky) výrazně změnil barvu?
Rybky jsem lovila brzo ráno, převoz max 2,5 hodiny (i s kyslíkem) a po převozu jsou prý rybky zářivě žluté. Muselo se to stát během cesty takže změnou vody to nebude ale že by stresem změnily tu barvu až tak výrazně? Děkuji
Starší reakce
Starší reakce
No - hlavně to nedávej do oběhu
Nepozoroval som,že by u mňa príjmali len jeden druh krmiva.Praktický zbaštia všetko ponúkané.Na vodu si asi potrpia viac.Mal som ich kopec a kopec som ich odchoval,predal i daroval.No momentálne tá moja populácia akosi stagnuje a už asi druhý rok sa vôbec nemnoží.Resp.množí ale mladé nepozorujem.Mám viac samcov ako samíc a teraz sú ešte aj pri skalároch,takže im nemusí vyhovovať voda a ak aj áno,tak mladé by raz dva padli ako potrava pre skaláre.
0 27.02.2018 08:43 marci Ajoj mne se vytreli super red(samec) z goldem (samica)cose tyce barevnej variace u mne hodne zajimave 50%bilo cernych druha pulka mix cervena hlava bili ocasek a naopak aruzne celkem zajimave bohuzel co sem odpozoroval je taky i fakt ze su nachylnejsi na vymnenu vody a zeru len jeden druh krmiva
Starší reakce
takze je to spis genova zalezitost jestli vyroste napr 10 nebo 14cm?
Tenhle ancistrus je kříženec několika druhů, takže velikosti jsou dost relativní. Taky jsem měl menší i větší jedince bez ohledu na krmení. Záleží odkud pochází. Měl jsem obry z Olomoucka,kteří měli přes 13 cm. Samozřejmě i potrava hraje svojí roli, ten výrok jsem myslel s nadsázkou.
Nemyslím si že ancistrus hlady nikdy netrpí, měl jsem dost ancistrusu za život ale vzhledem k tomu že čtu že se dorůstají 14cm a můj největší obyč. ancistrus má 11cm a ostatní sotva 10, tak si myslím že asi na tom s krmením nebyli nejlíp, když čtu že se dorůstají ještě víc
nerad aby byli nějací 10cm jak vyrostou a "zakrnělí"
rád bych jim dopřál blahobyt, tak jakékoli rady ohledně toho jak krmit uvítám, už jezdí víc po akvárku ale s krmením to není nic extra, ničeho si moc nevšímají, příjde mi že jen na okurku občas přisednou a tabletku ze spiruliny taky jen tak lehce okusujou, mají asi 3-3,5cm ted ty ryby
Nech je trochu otrkat. Jsou v novém prostředí. Ancík nikdy hlady netrpí.
0 01.02.2018 19:48 woodguru – krmeni
prosim Vás, koupil jsem si pár malých super red mám je ve svém 240l akvarku a přijde mi že nic nežerou, celý den jen oblizujou molitanové filtry a občas nějaký ojíždí sklo a vyjímečně skočí na kořen. okurku, tablety, salát, na nic nejdou. klasičtí hnědí vždycky žrali všecko, nevíte čím to může být? díky
Starší reakce
0 23.06.2015 11:06 - Starší reakce
Jo to sedí, pár jsem jich našel poházených mimo... Vytřeli se do kokosu a když jsem si tam posvítil, tak jsem viděl tři různé hrozny oddělené od sebe. Tak jsem zkontroloval samice a všechny tři prázdné...
Každopádně mi to takto velice vyhovuje...
No láká většinou jen samec lidský...ty ancistrusí holky mají puzení a když je to jen trochu k světu a není nic jiného po ruce...tak se vystřídají klidně tři...Jen to občas vyhazují z trubek jak vylézají...
Jo jo, přejmenuji ho
Docela mě to ale překvapilo, ještě se mi nestalo, že by samec nalákal tři holky najednou...
Asi mu budeš muset začít říkat Viki (Cabadaj)...i ancistrusí holky umí ocenit "mužnost"...
3 07.09.2014 15:52 JoKa Tak můj samec je kanec, vytřel se se všemi třemi samicemi v akvišku
Toto je výsledek, je jich tam minimálně 150. Na fotce pouze jedna vytíračka ze dvou (musel jsem je rozdělit)...
Starší reakce
to viem kúpiť bežne v akvaristike že ?
Super velmi pekne dakujem za tieto informácie
Ano ,dôležitý je hlavne ten prísun potravy.Všetko ostatné je tak povediac nepodstatné.Mám to doma vyskúšané.
Netreba nič pridávať(i keď si takto vieme pomôcť).Ancíkom stačí výmena vody a dostatok potravy.Fajn aj na vyfarbovanie je cyklop.
používá se nejčastějio dubové listí , padlé na podzim , aby bylo pěkně proschlé a zhnědlé , taktéž olšové šištičky , to všechno rozkladem (ne hnitím) dodává vodě krásné jantrarové zbarvení, ale hlavně humidové kyseliny , třísloviny a dálší látky ,které jsou ve vodách kde se ryby vyskytují obsažené , přidáváním nějakého rašelinového výluhu do vody (Torben)
rašelina ve filtru taky nic nepokazí , a v neposlední řadě krmit krmit krmit , hlavně masitou stravou , pak už to půjde jedna báseň
Aké lístie použiť ?
Ohrievač tam nepotrebuješ,izbová teplota je dostačujúca.Ukrytov treba ponúknuť niekoľko,ryby si vyberú.K treniu ich najčastejšie vyprovokuje výmena časti vody s trocha nižšou teplotou.Môžeš pridať konáriky či lístie,ale nie je to podmienka.Musíš navodiť obdobie dažďou.
P.S. tá 40-ka s lebkou je len provizórne riešenie :( nanešťastie sa objavujú stále dôležitejšie veci ako AQ nedostala som sa k tomu :(
Ide konkrétne o 95 l nádrž a chcem odchov závojovej formy tmavej a zlatej (nie kríženie)
čo by nádrž mal obsahovať (okrem dutín na vytieranie) aká teplota aké podmienky ?
Nádrž je zatiaľ prázdna obsahuje len filter ohrievač štrk ako dno a neonku ako osvetlenie (všetko nezapojené bez vody.
Ancíky sa odchovávajú vlastne samé,je to taký nezmar.Ak majú troška slušné podmienky tak sa vytrú a je im takmer jedno v akej vode.Čo konkrétne ťa zaujma?
Pozerám tvoju prezentačku a v prvom rade ma napadlo:
1.tá lebka by u mňa išla von a račej by som tam dal dáky koreň či iný vhodnejší ukryt pre ancíky
2.ideálne nemiešať formy.Ty máš sp,lda a gold pohromade a to sa ti bude krížiť navzájom.
Blahoželám
ja práve uvažujem nad zriadením odchovne pre závojové formy prísavníkov ale ešte to naštudované moc nemám
keď máš dáke rady pre začiatočníka bude vďačná
Starší reakce
Prekrmovanie zas na druhej strane môže viesť k premnoženiu vnútorných parazitov a následný úhyn ryby.Treba kŕmiť pestro ale s rozumom.
Aha ok ďakujem
... tá strava môže byť dôvodom .. on im zeleninu takmer nedopraje a väčšinou je kŕmený len zo zbytkov krmiva pre ostatné ryby ...
Ancistrus nie je v raste dáky pretekár.No vedia celkom slušne rásť ak sa dobre kŕmia.Mohlo sa stať,že tento konkrétny nemal za mlada dostatočne pestrú a v dostatočnom množstve stravu.Trocha zakrnul.Ja to však ako problém nevidím.Skôr či neskôr dorastie.Ak mu neuhynie a bude ho mať 2-3 roky ,či viac.Ak mu dá pestrú a kvalitnú stravu,tak určite začne priberať a rásť.
Kamarát má super reda má ho už pár mesiacov a ta rybka narástla sotva 5 mm - kúpil ho menšieho ako neonku. Čím to je ?
0 04.06.2014 17:18 - Prvé drobce,ale akosi skoro mimo úkryt.
Starší reakce
tak to každopádně
A jaký jiný by z takového křížení měl vylézt?
Ahoj křížení ancistrusů je trochu složitější.Má to zpětnou vazbu.Tak ti z nich vyleze jenom ancistrus spec.
Mě se o mladé nejedná a nepotřebuji, aby se množili. Takže i kdyby se to stalo, tak je nikam dál dávat nebudu.
Samozřejmě že mu tam můžeš přidat dalšího krunýřovce Ancistrus a když budou pár tak se dočkáš i mláďat. Budou to hybridi, barevně se mezi nimi může vyskytnout cokoliv.
PS: Nejsou to vyhozené peníze za toho "super reda"? Chovatelé se s tím pracně selektují, aby byli "redi" co nejvíc červení a ty to pak zase začneš křížit s obyčejným A. sp. nebo s něčím jiným.
Ahoj, mám malého super reda a rád bych mu pořídil parťačku do života, ale rád bych nějakou jinou. Kdysi jsem měl Krunýřovce přívěskatého, tak třebo tohle. Nevadí to něčemu? Pokud se vytřou, co z toho vlastně vznikne?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1525x