Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Fluval U1,U2,U3,U4

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr Fluval U1,U2,U3,U4
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2021 17:15 Muž vlka [3443] Re: Radek87
Prodávají se náhradní díly (např osička), takže by neměl být problém filtr rozdělat a komplet vyčistit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2021 12:35 Muž Radek87 [5] – U2 problém
Zdravím mám U2 a byl jsem velmi spokojen, ale poté co tam syn nasypal půl kg krmiva tak přestal vzduchovat a zdá se mi že jede tak na 50% výkonu. Molitany i vnitřek jsem propláchl, ale zajímalo by mě jestli je ještě něco pod tou vrtulkou. Popřípadě jak se dá vyndat a rozhýbat? Nevzduchuje ani když je ten čudlík nad hladinou. Když budete mít někdo nějakou radu tak díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2020 23:03 Muž DJSTUDIO [2] - Neonky,Skaláry,Tetry
Já mám novej Fluval U4 a mám z něj smíšené pocity. Trošku bych to zhodnotil. Cena není úplně nízká. Jako klad je opravdu tichý co se týká pohonu ostatní záleží na preferovaném nastavení.
S tím nastavením si jde pohrát A,B,C. Já používám přiškrcené B do stěn akvária nevíří tolik vodu a tím i rostliny. Občas jedu na A horní výpust pro okysličení akvária jemné bublinky rovněž dost přiškrceno jinak by to bylo už dost slyšet a mně by to rušilo. Provedení filtru je promyšlené ale na plný výkon ho provozovat v běžném akváriu které mám /150 litrové/ to nejde bud by byl hlučný od bublající vody nebo by proud v jiné části akvárka byl dost silný.
Naštěstí to jde naštelovat na nižší výkon kde i tak pěkně vše pročistí. Chválím prostřední zásobník kde si každý může dát co preferuje. Je to dobrý pracant ale musí si každý zvolit to svoje ale jet na poloviční výkon a mít ticho má také něco do sebe.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2020 07:44 Muž Gerrik [5]
Mam U3, za ty prachy nemohu doporucit.100 litrovou nadrz to neutahne, absolutne nezvladal filtraci s puvodnimi pidi molitanky. Takze vnitrek komplet vyhozen, vrazena molitanova kostka a zatim to vypada lepe. Zlaty vnejsi EX700, ktery odesel starim.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2017 08:15 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rybickar
Zatím bych další filr neřešil. Jestli U2 bude stíhat záleží na množství ryb a rostlin co tam dáš, na tom, jak budeš krmit a dělat údržbu. Že filtr funguje jak má, moc poznat nejde, proto se snažím mít filtr předimenzovaný. Akorát pokud budou ryby nebo celé akvárium ve špatném stavu, tak jednou z možných příčin je nedostatečný filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 00:00 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: NHKG
To jsem rád, že to píšeš, zrovna tak to mám. Dokoupil jsem loni ještě 2x bioakva/molitan original a nacpal to do příslušných kastlíků. Stejně tak i Biomax keramiku, kterou jsem dosypal do středního kastlíku.

Nechci mít slepou hladinu, tak mám zaplej ten horní vývod včetně silného vzduchování. Ale dost to točí hladinu a hýbe s některýma kytkama...

Jak poznám, že to stačí nebo ne?... zatím tam jsou jen kytky. ryby čekám tak do 2 až 3 týdnů...

Pokud ještě nějaký filtr uvítal bych něco funkčního, tichého, akorát,... žádnou supr moderní vychytávku za nekřesťanské prachy;)... Vzhledem k setovému Diversa krytu, bych tam asi vnější filtr těžko dával takže ještě jeden vnitřní??... nebo počkat na výměnu krytu a dodat tam ještě vnější?... díky za rady;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.11.2017 23:49 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rybickar
Mám U4, ale nikdy bych ten filtr nedoporučil jako jediný filtr. Má mizerný objem. Já ho používám výhradně na mechanickou filtraci a mám ještě externí filtr na biologickou filtraci. Vyhodil jsem jak keramiku tak vložky s uhlíkem. V tvém případě bych keramiku nechal. Při vyhození těch vložek s uhlíkem, jde dát tlustší molitan, ale můžeš nechat i ten původní. Náplně vydrží cca 2 roky, pak je bude potřeba vyměnit, protože biovakcit se začne smrskávat a ta keramika se ucpe.
Já požívám spodní proudění, ale pokud nemáš vzduchování použij to horní, aby se čeřila hladina. Pokud to dělá moc velký proud v akváriu, použij to střední.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 23:37 Muž rybickar [16] - Společenské nádrže – Zabíhám novou nádrž a mám Fluval U2...
Zdravím, můžete prosím někdo mrknout na mou novou nádrž a poradit?...

Jaký výkon (A horní tryska silné proudění plus volitelné okysličování , B střední mírné proudění, C spodní tryska silné proudění) zvolit?

Fungl nový se Fluval dodává s bioakvacitem (či tak něčím), uhlíkovou vatou, keramickými tabletkami Biomaxu.

Někde jsem tu četl, že stačí jen bioakvacit,... Na krabičce píšou o časté výměně všech filtračních médiích, což by pěkně lezlo do peněz... Stačí podle Vás opravdu jen ten bioakvacit, případně v jaké hrubosti.

A je Fluval U2 na moji nádrž (96 litrů čistého objemu) akorát?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2017 17:53 Muž Passenger77 [523] - Rostliny – Filtr FLUVAL U1 vnitřní
Ahoj, líbil by se mi filtr FLUVAL U2 vnitřní, ale asi by byl na moje 30L akvárko příliš silný a rozměrný.
Výhledově, až doslouží můj setový Dennerle, chci provést změnu (o něco vyšší filtrační výkon). Chci se zeptat, jak si stojí filtr FLUVAL U1 vnitřní jednak proti současnému a druhak proti U2 (o které vím, že je dobrý). Díky za zkušenosti, rady a tipy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2016 23:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: popelnica
Můj U4 měl všechno. Viz foto v deníku mé nádrže: rybicky.net/nadrz/6396/d131117.jpg
Náplň s keramikou (bledě modrá), stejně tak nesmyslnou uhlíkovou filtaci (černá 2x) jsem z filtru okamžitě vyhodil. Mám ho totiž výhradně na mechanickou filtraci. V tom je dobrý, že se dají molitany lehce vyndat, proprat mimo akváriu a vrátit bez složité manipulace s filtrem nebo jeho vyndáváním. Taky umožňuje zvolit výstup vody z filtru.
Ale na biologickou filtraci nic moc, objem náplní malý. Nechceš radši nějaký vnější filtr (ne závěsný!)?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2016 23:03 popelnica – obsah balení
Nikdy jsem filtr nekupoval, takže asi položím hloupou otázku...
Pokud si koupím např. Fluval U3, tak co si vlastně kupuji? Budou tam i nějaké náplně nebo se vše musí dokoupit zvlášť? U některých výrobců jsem viděl, že je to včetně náplní, ale u Fluvalu není nikde zmínka o obsahu balení. Díky moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2016 09:55 Muž PaYoch [134] Re: aquarius
Clearmax se dává, pokud je v akva nadbytek fosfátů, uhlíková vata zejména po aplikaci léčiv do akvária. Mít je ve filtru neustále není žádoucí.

predpokladam ze nie kazdy akvarista pouziva kocku molitanu

Každý akvarista kostku molitanu nepoužívá, je celkem pravděpodobné, že s tím filtrem budete velmi spokojený a akvárium bude dobře prosperovat, pokud dodržíte pravidelné intervaly údržby nádrže a filtru. Ale míra tolerance filtrace k výkyvům prostředí a rybí osádce bude nutně nižší, než tolikrát zmiňovaná kostka :-)

Já osobně byl s U2 nadmíru spokojený, pouze je to potom všechno o čištění a o rybách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2016 09:11 aquarius Re: NHKG
tak cerpadlo a kocka molytanu ma asi vadsi objem filtracnej naplne na svoju velkost od ktorehokolvek filtra vratane externeho))) ale predpokladam ze nie kazdy akvarista pouziva kocku molitanu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.04.2016 08:08 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: aquarius
Ano, u3 má mizerný objem filtračních náplní v poměru ke své velikosti. Čerpadlo a kostka molitanu má proti němu mnohem větší objem filtrační náplně
Dej tam molitan!
Clearmax pohlcuje dusíkaté a fosforové látky. Jak moc je účinné a jak dlouho funguje netuším. Uhlíková vata ti je až na speciální případy nanic. Uhlíkové filtry pohlcují některé látky z vody jako jsou léčiva, ale jen krátce než se zahltí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2016 07:45 aquarius Re: PaYoch
takze u2 a u4 super a miesto u3by ste dali bublifuk ))) inak uz v 120l mi U3 robi slusny vir aj pri najslabsom prudeni obavam sa ze U4 by rozvirila rybycky aj z rastlinami...asi len pre sevelie ideal , a velkostne ju mam skoro od strku az po hladinu a je dost velky... takze zostanem pri U3 Dakujem za radu :-)
PS. kedze su U2 a U4 dost neslysne, myslim ze bude neslysna aj U3 kedze sa jedna o rovnaku konstrukciu ;-)

...viete mi niekto poradit aky je rozdiel medzi clearmaxom a uhlikovou vatou ? a ci su potrebne a ako casto ich naozaj menit? Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2016 23:02 Muž PaYoch [134] Re: aquarius
Já měl U2 (do 110 l dle výrobce) v 54 l a tak tak to utáhl... Doporučoval bych místo postranních kazet přiříznout biomolitan a do prostřední místo originální keramiky nasypat Eheim Substrat Pro, trochu to pomůže zvýšit filtrační plochu, ale moc ne. Tyto filtry jsou téměř neslyšné, z vlastní zkušenosti (U2 a U4). Pro 120 l by byl asi vhodnější U4 (nebo kostka molitanu s čerpadlem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 14:53 martin Re: DaveLister
ja som mal aquaball 180, tie filtre su tiche ako vravis. tichy je aj po 8-10 rokoch, so zlomenou oskou vrtulky haha. Ako vravis, ak to huci, tak je to chybny kus. Flexibilita s naplnami je vyborna, mozno ten system posobi jednoducho, ale podla mna v tom je ten kluc aby to po 10 rokoch este fungovalo. Znami chvali aj interne filtre od Ferplastu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 14:08 aquarius Re: DaveLister
presne medzi tymito troma filtrami som sa rozhodoval a este Aquael Turbo Filter 500 ) ale tento U3 mi prisiel upratanejsi ze sa to meni zvrchu a cartrige system ...a cital som o nom viac chvaly, ale myslim ze su oba dostacujuce , mozu sa kombinovat media a to vidim ako plus ... aj ked je to asi len 10-20% z aquarka a velmi zalezi na vymene vody cisteni osadke rastlinach atd atd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 13:34 Muž DaveLister [478] Re: aquarius
Hlučné, možná kus od kusu, já svůj slyšel jen když čeřil hladinu. Ale co se týče těch médií, je to skoro jako vnější filtr, velká svoboda, neznám nic srovnatelného dovnitř akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 13:30 aquarius Re: DaveLister
na ten som cital ze su hlucne a nie vzdy pozitivne recenzie ...ale to treba odskusat ... na u3 som pocul chval viac preto som ho zvolil ) buducnost ukaze... a zas paci sa mi aj jednoducha vymena cartrige bez demontovania celeho vymena nasucho a da sa tam nastrihat aj nejaky biomolitan ... ked sa to tak zoberie objem platu v u3 je mozno vadsi ako ten obsah jedneho kosicku
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 13:11 Muž DaveLister [478] Re: aquarius
OT: Já mám dobrou zkušenost s vnitřními Eheimy Biopower, mají normálně košíčky na média a poměrně velký objem (navíc se dají košíčky přidávat, je to modulární) - pozor, ne pickup, to jsou jen honítka na vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 13:01 aquarius Re: NHKG
to je pravda ale oproti ostatnim je o vela vadsi je tichy a ma cartrige kde si to mozete kombinovat ... vadsina ludi ma aj tak len molitanovy aquaball a podobne ... a ano oproti vonkajsim sa to neda zrovnavat ale to podla mna az nad 150l a stane sa ze vytopia ako som cital podla mna ak su tam rastliny cisti sa vymiena voda tak je jeden z najlepsich filtrov /vnutornych/ z moznostami kombinovania
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2016 12:46 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: aquarius
Neříkám že máš mít 2 filtry. Ale ten fluval má prostor na 2 malé molitany a ta trocha keramiky uprostřed to nezachrání. Ideální jsou externí filtry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 12:33 aquarius Re: NHKG
jako jediný filtr do akvária? mam 120l aquarko a U3 je do 150l a je dost velky sam o sebe a obsahuje 2-3 druhy filtracie ) ...aky by som mal mat este filter
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 12:09 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: aquarius
Jen molitan. Mám U4 použité jako mechanický filtr v kombinaci s vnějším filtrem Ale jako jediný filtr do akvária mi Fluval U nepřijde jako dobré řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 10:52 aquarius – fluval U3
pekny den chcel by som sa informovat aky je rozdiel medzi naplnou Clearmax Fluval a uhlikovou vatou Fluval alebo staci dat odo oboch cartrigov molitan alebo do jedneho molitan a dodruheho nieco ine ... do prostrednej samozrejme keramicku vlozku... Dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.10.2015 09:29 R Muž Silent [5949] Re: jeviel
Instaloval jsem několik těchto Fluvalů všech velikostí a sám jich několik provozuji a ještě se mi nestalo aby některý z nich jakkoli hlučel naopak patří k nejtišším filtrům na trhu. Může se stát, že jsi narazil na vadný kus. Rozhodně ten filtr nepatří do rohu ani do jeho těsné blízkosti. Má totiž sání po stranách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2015 09:16 Muž jeviel [3] Re: NHKG
Je přilepen přísavkama na stěnu akva, takže ano je v jeho blízkosti sklo, ale to bylo i těch prvních 24 hodin a nic nerachotilo :-( zkusím ho posunou tál od rohu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2015 09:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: jeviel
Můj jede neslyšitelně. Není moc blízko něj nějaká dekorace nebo sklo, přes co se šíří vibrace?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2015 08:14 Muž jeviel [3] – U4
Mám Fluval U4 asi týden a brzy poletí z okna. Kupoval jsem ho kvůli tomu že mi odešel vnitřní filtr od Juwelu a u Fluvalu se mi líbila možnost vyústění po celé výšce filtru.

Filtr jsem propláchl, zavodnil a pustil. Prví noc a den super. Pak jsem ho posunul do finální pozice a od té doby rachotí. Nepomohlo rozebrání, kontrola , namazání osky rotoru vazelínou, prostě nic. rachotí jak řechtačka z plastu na kolo, co jsme jak malí používali. no Příště fluval ani omylem
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 18:35 Mára Re: Silent
Dík za tip:-), až se uhlí vyčerpá, dám tam určitě molitan protože používám přípravek pro rybky (Easylife Voogle) a s ním uhlí používat nemůžu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 15:11 R Muž Silent [5949] Re: Mára
Jedno balení bude stačit. Ona ani ta keramika co tam vkládá Hagen není špatná. Já provozuji taky tento filtr a jen jsem původní hmotu doplnil Eheim substratPro. Ještě bych doporučil během provozu nahradit vatové vložky s aktivním uhlím za molitanové. Ta vata se poměrně brzo zacpe a uhlí je tam minimální množství, takže účinnost je mizivá a molitany navíc udělají mnohem lepší službu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 14:17 Mára – fluval u2
Ahoj lidi, tak to tu pročítám, protože si chci koupit U2 a nechal sem se zlákat tím Siporaxem mini ale mám otázku. Kolik keramiky se mi do košíku vejde? Bude stačit jedno 270g balení nebo mám koupit dvě?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 09:39 arar Re: Legioix
Oki, obema diky za nazor ;) ja tam, teda valecky dokoupim a budu verit ze je to lepsi enz malitan :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 17:18 R Muž Silent [5949] Re: jamajcan
Biomax není vůbec špatný i když bych ho mezi biomédii zařadil tak do průměru. To video s nasákavostí jsem viděl také, ale podle mně ukáže rozdíl mezi bio a mechanickým médiem které prakticky nesaje. Pokud bych měl tu kartuši ve Fluvalech řady U něčím naplnit byl by to buď Eheim substratPro nebo sera siporax mini ve formě "lentilek".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 17:16 jamajcan Re: Legioix
Neber to špatně,nechci zase být označován,jako"Rejpavej blb",konec citace.Jen z vlastních zkušeností se mi zdá,že když jsem nahradil objem těch válečků biomolitanem,tak ta funkčnost byla lepší.Opět je to můj subjektivní názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 17:00 Muž Legioix [574] Re: jamajcan
Proč letěl? Nasákavej je stejně jako Substrat Pro od Eheimu. Zkoušel jsem to zde u Fluvalu 406 viz naplně: rybicky.net/nadrze/19786

Nejnasákavější byl Siporax i když má papírově nejmenší plochu pro osídlení. Zkoušet to podle nasákavosti je podle mě nesmysl.

Tady je krásný video: Biomax: www.youtube.com/…

Siporax: www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:54 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Legioix
Měl jsem svůj příspěvek adresovat Ararovi. Ten ty válečky pojímá tak nějak obecně, tak aby se neblamoval... ;-)
Přesto bych si i ten Biomax testnul. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:54 jamajcan Re: Legioix
A jaké tedy ty vlastnosti má?Měl jsem ho taky v ve filtru Fluval,řadě U,ale brzy letěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:52 Muž Legioix [574] Re: Sid
Já ten Biomax mám a vím jaké má vlastnosti jinak bych k tomu vůbec nepsal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:48 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Legioix
Nejsou válečky, jako válečky. Někde na netu je video, na kterém je demonstrována sací schopnost keramických válečků různých výrobců. A ta může být i téměř nulová. Takový váleček určitě nepostytuje bakteriím víc životního prostoru, než obyčejný "biomolitan".
Chce to ty válečky testnout. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 15:14 Muž Legioix [574] Re: arar
Samozřejmě že mají přínos. Válečky (biomax) slouží k osídlení nitrifikačními bakteriemi. I když je jich málo, tak mají nesrovnatejně věrší plochu pro osídlení, než biomolitan. Doporučuji je tam vrátit a pokud je tam ještě na nějaké místo, tak dokoupit.


www.srovnanicen.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 14:42 arar – U2 a keramicke valecky
Ahoj vsem, mam filtr U2 v 100l akva. Tento filtr ma prostredni komoru urcenou pro keramicke valecky... nejak jsem poradne nepochopil jeji smysl a tak me napadlo tam misto valecku dat taky nejaky biomolita/vatu.

Je to rozumny napad nebo ty valecky maji opravdu vyznamny prinos.. i kdyz jich je tam tak malo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 14:44 Papež – Fluval U3,U4
Fotka k příspěvku Zdravím , mám velké dilema rozhoduji se mezi u3 a u4 mám cca 150 litrové akvárium . Který model byste si vybrali ? :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2013 21:01 Muž MarekP [812] - MalawiRe: stingate
Ahoj,
já mám ve svém 300 litrovém želváriu, kde mám asi 130 litrů vody, Fluval U3 už cca 2,5 roku a jsem naprosto spokojenej. Je to tichej filtr. Pro tebe akorát nedostačující, je pro akvária do 150 litrů. Takže bych ti doporučil pro 450 litrů 2 krát ten U4. Předpokládám, že bude taky tichej. Já osobně bych ale do tak velkého akvária s rybami vůbec vnitřní filtr nedával a dal bych tam jeden vnější filtr. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2013 20:34 Muž stingate [0] - Cichlidy – fluval
Ahojte budem si zakladat nove akva objem cca 450 litrov. Budem tam mat cichlidy. Asi tam dam 2 vnutorne filtre fluval viete mi pls poradit vhodny typ ? aby moc nehucal ale bol vykony. Diky za rady :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 20:02 Luboš – U2
Po půl roce mi začal tento filtr trochu hučet. Pravidelně ho cca po měsíci properu ve vodě z akvárka a vyndám i vrtulku a vyčistím ji i s otvorem pro ní. Čím to může být?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 18:21 Muž honzaprouza77 [18] Re: honzaprouza77
Ten proud jsem změnil pro lepší cilkuraci na horní i spodní trysku, takže je opravdu na minimum a je lepší proudění v akva

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2012 19:15 Muž honzaprouza77 [18] Re: akbul
Já mám U3ku a jsem zatím spokojen, proud mám nastaven A a na minimum průtok a směrem nahoru ke stěně. I na minimum je to dost silný. Uhlíkovou nápln nepoužívám, mám pouze biomolitan a eheim substrat pro, jako bio medium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 19:03 Žena maru [49] Re: akbul
mám taktéž fluval U2, s prouděním z B a to ke stěně akvária. rostlinám to vůbec nevadí, dokonce mi v tom proudu vykvetl anubias. rybičky jsou v pohodě, po vzduchu nelapají a plavou si po celém akvu. místo uhlíkové filtrační hmoty mám v každém košíčku dva originál molitany a je to super-nic nemusím přizpůsobovat mírám, a klape to skvěle.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1633x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17206