Akara Thayerova - chov
0 13.02.2013 22:24 riba O potěr se starají oba rodiče v nebezpečí jsou ostatní rybky pokud se nebudou mít kam schovat chce to větší akvárko aby mohli utéct(ty ostatní).Při starání se o mladé dost teritoriální ryby.Sám je nechovám ale kolega s práce má tyto skušenosti.Pokud jsou v nádrži samotné žádný problém.
Starší reakce
0 22.11.2011 19:05 Plzenaak – Akara Thayeri
Asi pozdě, ale třeba to někomu pomůže. Samička je o chlup menší. Samec má vrchní část horní ploutve na konci červenou, samička bílou. Samec samičku občas prohání, ale o nic hrozného se nejedná. Jikry kladou na listy (v mém případě). Je to pohodová cichlida, ale když ji dojde trpělivost, tak se dokáže bránit i o dost větším Kančíkům.
Samice
imageshack.us/…
Samec
imageshack.us/…
Pár
imageshack.us/…
Starší reakce
Tak v tom případě to netrefil a dal mi dva samce, protože dorsigery mam a tušil sem, že to bude dost podobný..
L. curviceps, thayeri a dorsigera se chovají prakticky identicky...
Zdar, máte někdo zkušenosti s touto rybou? Sháněl sem něco na netu,ale všude je to samý..skoro bych řekl okopírovaný..spíš by mě zajímalo, jestli samec dává čoudy samici nebo jestli mám třeba 2 samce..nechal sem si vylovit samce a samici, ale mam spíš pocit že to ten člověk netrefil..
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 190x