Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kovová dekorace v interieru akvária

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Kovová dekorace v interieru akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 11:23 Muž filipsi [1295] Re: slavixon
Komentare yirky a svica mi mluvi take z duse.
Ono se totiz lehce muze stat, ze budes s tim kovovym industrialem jeste smesnejsi a horsi nez "parnickari a domeckari".
Asi to bude Tvym "rebelujicim" vekem.
Ja uz nekolik takovych instalaci akva na webu videl (industrialnich, kov + plasty). I kdyz nektere se mi libily, pro me je to zalezitost na chvili, dele bych to doma mit nechtel, okoukalo by se mi to rychle.
Jak rikam, jdi do toho, udelej to, predstav to, jsme zvedavi. Priprav se na spoustu kritiky a komentaru ze to je hruza a neni to prirodni, a bud pripraveny to unest. To same musi unest i ti s modrym piskem a domeckem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 10:11 švíco Re: slavixon
Všechno je otázka přístupu. Někdo bere akvárium jako umělecké dílo, někdo se snaží o přesnou kopii úseku přírody a někdo si jen tak hraje. Prostě je potřeba to brát tak, že každý má na akvaristiku svůj pohled. Taky se mi spousty věcí příčí (studuji design), ale jak bylo řečeno, to je tak jediné co s tím nadělám. Ono jaksi pokusy o převýchovu vkusu lidí moc nefungují... je to vrozená věc.... ;-) PS: ale taky nevidím nic špatného na tom, když člověk napíše svůj názor.... (parníčky, potápěče, zrezlé stroje apod. moc nemusím)
Edit: PS: kolikrát může být naopak daleko směšnější a kýčovitější pokoušet se napodobit matku přírodu... na její přesnou kopii prostě nikdo nemá. Naopak když si tam někdo práskne plastovej kdyblíček a lopatičku, tak si na nic nehraje a je to prostě mišmaš lidskej výtvor co se neschovává za nějaké vznešené cosi.... No a co je pak správně že? Prostě je to otázka přístupu a osobní filozofie ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.05.2011 10:03 Muž Yirka [9126] Re: slavixon
Patříš zřejmě mezi ty, co si myslí, že jsou vyvoleni vnucovat jiným své představy o krásnu. Možná tě omlouvá mládí, ale věz. To že se ti nelíbí to co má někdo druhý v nádrži, domě, obýváku, na stěně je tak to jediné co můžeš dělat. Pokud se to líbí majiteli a jeho blízkému okolí má to pro ně větší cenu než názory různých pseudo uměleckých kritiků. Proč si myslíš, že právě ty nebo tobě podobní si mohou osobovat právo říci: to je kýč? A toto je čisté a krásné?
Ač se mi také spousta věcí nelíbí, nikdy bych si neosoboval právo vnucovat svůj názor druhým. Tak to, prosím, nečiň ani ty, zvláště na akvaristickém webu.
Jsi po tom vegetariánovi dalším, co se snaží svůj osobní postoj dávat k dobru jako něco lepšího než mají ostatní.
Jo, a píšu to vážně a bez ironie. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 09:38 Muž slavixon [0] Re: filipsi
Píšu to s jistou dávkou irone (v tom to případě se toto slovo
zvlášť hodí :)) Jde mi o to, že slovo dekorace samo osobě vyjadřuje určitou příchylnost ke zkrášlení dekorování, ozdobení. Osobně se mi toto slovo příčí. Těžko a špatně se mi to bude vysvětlovat. Je to podobné jako rozdíl mezi dobrou a špatnou architekturou. Někdo má cit ty věci rozpoznat, někdo ne a potom si nikdy si ti účastníci hovoru vůbec neporozumí (není to směřováno na nikoho z toho to fóra). Prostě dekorace sama o sobě v sobě nese něco povrchního - laciného, proto toto slovo používám pouze z důvodu že je v tomto ohledu zažité. No a pokud ještě použijí do akvária plastový potopený vrak mimo veškerá měřítka rostlinstva a ryb tak je lež dokonalá. Řekněme že, mám velké AQ a s mořskou vodu někde se mě poštěstí sehnat terakotovou amforu, která je ve smyslu designu dekorace, ale jde o skutečný artefakt a celá AQ kompozice bude prostě působit jasně, jistě, příjemně, pravdivě totéž kdybych amforu nahradil výše zmíněným kusem stroje omšelého řasou korálem apod. Problém nastává když skutečně lžu a používám falešnou dekoraci např. parníček plastové domečky apod.

Co se týká té oceli jsou různé druhy s větším či menším sklonem k reznutí takže by se jistě dalo vybrat něco co ty mohlo vyhovovat. Nevím o toxických vlastnostech železa. Rezivěním vzniká oxid železa limonit (hnědel). Osobně touto cestou jít nechci a ni to nechci zkoušet. Jde mě spíš o to pro č se touto cestou také nejde. Že by to v mnohých případech bylo daleko vkusnější než jen náhražky onoho plastového rádobyindustriálu. Samozřejmě souhlasím s tím že AQ v sobě primárně nese kvalitu čistoty a krásy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 22:56 Muž sollik [257] - CichlidyRe: Slavixon
slavixon napsal: Ví někdo v čem je problém, že se AQ design neubírá také tímto směrem???
Podle mě je nejvetší problém v tom, že akvárium má vyjadřovat určitý výsek z přírody a tím směrem se také "aquadesign" ubírá. Akvárium (pokud se tomu bude moct i nadále tak říkat) se součástkami stroje bude představovat možná tak nějakou zalitou louži někde v kolbence ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.04.2011 22:52 Muž filipsi [1295] Re: slavixon
Ctu Tvuj prispeven nekolikrat, tam a zpet a moc nechapu. Zkrasleni akva industrialni plastovou dekoraci je vzhledem k Tvemu vytvarnemu zalozeni dekadentni tvorbou hodnou posmechu? A Ty chces pouzit zasadni pravdivost, a v souladu s kadentnim umenim se odebrat jinym smerem a ozdobit akva soucastkami kovovymi?
No ja Ti nevim. Mozna predstav portfolio svych designovych a umeleckych praci, a uvidime, jestli to ma sanci byt dostatecne potentnim umenim.
Co ti brani jit do toho? Pokud se bojis o ryby, co bez nich?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 22:05 R Muž romant [27987] Re: Tudy
Tak jasně, že to bude chtít přizpůsobit velikosti akva, ale dovedu si to představit a přiznám se, že je to od autora dotazu zajímavá inspirace, která bude hodná odzkoušení v praxi. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 22:01 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: romant
Mno samozřejmě všeho s mírou, je rozdíl mezi několika hřebíkama a většími kusy nějakého stroje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 21:49 R Muž romant [27987] Re: Tudy
Tak to si ta spousta lidí, kteří si dávajé do akva záměrně hřebíky a ty tam pěkně reznou a korodují zároveň úmyslě otravují vodu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 21:44 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: slavixon
Většina kovů s vodou reaguje, pozvolna korodují a otravují vodu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 21:00 Muž slavixon [0] – kovová dekorace v ineriru akvária
V tomto případě jde o designovou záležitost. Před pár minutami jsem reagoval na jednu AQ kompozici s dekorací nejspíš nějakého plastového vraku. A není to samozřejmě jediná tužba o industriální zkrášlení "nudného podvodního světa". Vzhledem k jistému osobním výtvarnému zaměření, pokládám tyto počiny za dekadentní tvorbu hodnou posměchu (G: Pro mě je v tomto ohledu zásadní pravdivost a na dně roztroušené například železné součástky, jakého si stroje porostlé řasami z části překryté pískem by na mě udělaly v AQ skutečný dojem. Ptám se proto, že takovéto komposice jsem hledal na síti a nenašel. Ví někdo v čem je problém, že se AQ design neubírá také tímto směrem???

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 2270x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16798-kovova-dekorace-v-interieru-akvaria?od=51