Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasa v jezírku

 

NápovědaFórum » Jezírka a venkovní nádrže  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Řasa v jezírku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2009 19:16 Usine Re: sportsmen
Žádný filtr bez UV lampy ti nezabrání zelené vodě. Pokud použiješ UV lampu to znamená že zabije vše živé co jí proteče, voda bude čistá ale poroste ti vláknitá řasa. Proto je dobré nepoužívat ji nepřetržitě ale jen občas. Jde to i jinak, pomocí vodních planktonu, ale kde je pořád lovit.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2009 16:52 Muž vezir [5] Re: sportsmen
Mám takovou filtraci(můžeš se podívat na moje jezírko, přesný tip filtru tam ale nemám uveden). Je z baumaxu za 3000kč údajně na 7000l (což se při zarybnění dělí na půl), má 11W UV lampu. Když tam předtím nebyla tak přesně to co píšeš,po 14 dnech žumpa. A nyní, můžeš se podívat na fotky, voda je průhledná v pohodě do 80cm. Jako nevýhodu vidím to že ty "ozářené" řasy nezachytí filtr ale rostou na okrajích nádrže,tzv vláknitá řasa (UV záření zapříčinilo tuto přeměnu). Ale to není chyba filtrace, má to za následek to UV. Za tu sezónu celkem okraje porostla ale nevidím v tom takový problém. Rozhodně filtrace přinesla kvalitu vody +200%. palec
Vím že můžete namítnout že to není moc kvalitní filtrace. Mě dostačuje a chtěl jsem říct že i tato levná varianta vede k rapidnímu zlepšení. Pokud to pro vás není problém tak zainvestujte více do kvalitnější, lze třeba jít do tlakového filtru a budete moct použít i různé fontánky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2009 16:23 Muž sportsmen [62] – starosti s jezírkem ... prosím poraďte
Dobrý den, zdravím majitele všech jezírek na zdejším fóru a zároveň vás prosím o několik základních rad ohledně jezírka! Strejda má jezírko ve kterém neustále bojuje s řasou a jelikož ví že voda a vše okolo ní je můj velký koníček obrátil se na mě s prosbou o radu, ale já s jezírky nemám žádné zkušenosti tak se obracím na Vás!
Jeho jezírko je ledvinovitého tvaru s pozvolně se svažujícími břehy a jeho rozměry jsou přibližně 2,5 x 1,4m, hloubka je cca 50-60cm. Je celé betonové! V jezírku má přes léto okolo 20jesenů a několik lektnínů. Jezírko není vybaveno žádnou filtrací! Každých 14 dní v jezírku kompletně vyměňuje vodu a jezírko čistí, neboť podle jeho slov je za těch 14 dní jezírko tak zelené, že není vidět na ryby!
Prosí mě o radu jaký si tam má koupit filtr aby to prý měl čisté! Podle toho co mi sdělil, je jezírko silně přerybněné, bohužel přesně nevím kolik tam má vody a kolik ryb by tam tudíž mohl maximálně mít. O jezírkové filtraci také nevím téměř nic! Po celodenním brouzdání po internetu také nejsem o moc chytřejší!
Prosím poraďte kolik ryb je možno v jezírku o objemu 1000-2000 litrů chovat?
A jaký filtr tam asi tak pořídit? O peníze zase tolik nejde, jde o to aby voda byla čistá! Líbil se mu nějaký filtr s vestavěnou UV lampou která prý shlukuje a následně zachytává řasy ale nevěřím tomu že v takto přerybněné nádrži dokáže řasy odstranit! Máte někdo podobný filtr? Jak je ta lampa u filtrů okolo 3000Kč účinná ?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 1165x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16770-rasa-v-jezirku?od=51