Mangrovník - pěstování, využití v akváriu
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s jeho zastřiháváním a jestli se následně silněji větví.
Starší reakce
já si je objednal z anglické Ebay a 10 ks semen mě vyšlo na cca 500 kč včetně poštovného. Kdybych se na to nevykašlal tak jsem měl v akva 9 ks rostlin ( jedno semeno mi nevyklíčilo). Ale díky mé "péči" mi jich přežilo 5 a z těch jsem nakonec 3 rozdal. Pokud na to člověk má místo a hlavně do budoucna i prostor nad akva, tak rozhodně doporučuju.
Vypadá to zajímavě. Až přijde nové akvárium tak to zkusím, plánuju, že bude otevřené, tak uvidíme
Levněji možná vyjde
aukro.cz/… a hlavně je tam podle mě dost hezká fotka užití v akvariu
;). Stejný obchodník tuším nabízí i semana bílé mangrove. Už sem nad mangrove také uvažoval, ale ten fakt, že větší část musí vylézat ven mě odrazuje.
v akváriu mam v současné době dvě rostlinky a než mi rozrostou, tak to bude otázka několika let, je to opravdu hodně pomalu rostoucí rostlina. Na druhou stranu musím říct, že je absolutně nenáročná a odolná.
to bude trvat hodně, hodně dlouho, než bude nebezpečný kořen. je to hodně pomalá rostlina.
nějaká popínavka udělá lepší "práci"
Taky jsem o tom přemýšlel,ale zjistil jsem,že aspoň polovina toho semena musí být nad vodou,takže by se musel mangove zavěsit a ještě má velmi silné kořeny,tak bych se bál,aby časem neprdlo aqua.
Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat, zda někdo máte v akváriu živý mangrovník.Odčerpává prý dusičnany a fosforečnany.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 916x