Bolbitis - pěstování
ahoj,četl jsem -myslím že to bylo ve staré knize od rataje,že rostliny bolbitis se v akva může pěstovat jen cca 2-3 kusy,pokud by se více rozrostla-myslím že zvyšuje kyselost vody a ostatním rostlinám se -až na vyjímky díky tomu-nedaří.nevíte jestli je to pravda?docela se mi líbí.dík
Starší reakce
Samozřejmě může růst i volně ve vodě, nepřivázaná, ale doporučuju k něčemu přivázat (klacek, kámen). Do dna nesázet. Kořeny pravděpodobně uhnijou.
Na obrázku je zasazená čistě pro účely fotografování. Není tak pěstovaná.
tak jsem ji kousek povytáhl ze ubstrátu..vetšinu kořenů má jen položenu na substrátu, tak by to mělo bát stand dobrý...rušil jsem jeden kořen, jna kterém rostla a bylo mi ji líto vyhodit...ještě, že je sama o sobě dost těžká a nevyplavává, takže jsem ji šoupnul jen tak mezi rostliny
Určitě se jí bude více líbit jenom to přivázání, nebo přichycení třeba nějakým špendlíkem ke kořenu atd. Je to kapradina a je lepší když má kořeny jen tak volně ve vodě.
môžeš ju priviazať .. ale aj zasadiť do substrátu ale tak aby ostal oddenok vonku , do piesku iba korienky ale ja by som to radšej priviazal
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli může být tato kapradina v substrátu nebo začne uhnívat jako třeba anubias...někde se psalo, že má být přichycena na dekoraci, ale třeba tady se mi zdá, že ji mají normálně v substrátu, viz. foto
www.rebbies.nl/…Starší reakce
njn občas nemám úplne jasno
asi budem musieť vyskúšať, videl som ho dnes u nás v akvaristike a páči sa mi veľmi, trebars ako alternatíva za mircrosorium. Niektoré rastlinky som rušil koli biogénnemu odvápneniu, iné sú bezproblémov..vyskúšam ho
Při vyšším ozáření a nízké koncentraci volného CO2 - určitě.
Ale spíš než s tvrdostí BO souvisí s alkalitou.
mam tvrdšiu vodu, je to velky problem?? biogenne odv. napr.?
Pomaleji roste, jen když má horší životní podmínky.
Při intenzivním osvětlení, vyšší koncentraci CO2 a dostatku živin dokáže růst až "nepříjemně" rychle.
Z 10cm rostlinky během pár měsíců "keř" vysoký 40 cm...
Parádní kapradíčko, pomaleji roste, ale vypadá krásně, polorpůsvitné listy, krásné hnědé vousaté kořínky... radost pohledět!
má niekto konkrétne skúsenosti s Bolbitisom??
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2460x