Rezatka čínská (Myxocyprinus asiaticus) - chov
Dobry den, chtěl bych se zeptat, zda je dnes někdo chová nebo ví kde je sehnat? Díky za odpovědi.
Starší reakce
Kdybych měl venkovní bazén, tohle by byla ryba, kterou bych tam měl. Je naprosto úžasná a dá se ochočit i aby brala krmivo z ruky a nechala se pohladit. Úžasný mazlík.
Měl jsem je ve 24 stupních
a co teplota vody? jsou to spíš studenovodní ryby že jo? snesli by se s jeseterem?

Tak já je měl v kubíkové nádrži, což malá nádrž není pro deseticentimetrové ryby!

S tím vyžitím to je možné...Tři roky a pak rychle všechny najednou...
Já mám takový pocit, že potřebuje zimování, jinak se ta ryba jakoby vyžije a odejde. A co se týče té velikosti, je jasné, že v 200 litrovém plivátku krní, ale kamarád je choval ve venkovním bazénu a tam rostly jako z vody. Nojo, dyk vlastně ve vodě byli. Akorát je nenechával přes zimu venku.

a jaké ryby jsou to povahově? v jaké nádrži jsi je měl?
Měli jsme je v práci,ale dost padali.( Dodával Aquarimex.)
Byly klidné, žravé a krásné, ale je to fakty macek
S tím názvem máte pravdu, ale s tou velikostí to zase tak dramatické není...roste hodně moc pomalu a měl jsem je do velikosti asi dvacet cm a trvalo to tři roky - z deseti cm. Pak to náhle sklapli...

Ten správný název by snad měl spíše znít Kaprovec čínský. Pro domácí akvárium spíše nevhodný kvůli velikosti v dospělosti. Dorůstá kolem jednoho metru.
www.china.org.cn/… Hezká ryba to je, ale je dooost velká.....
0 04.03.2011 19:26 david – Rezatka čínská
Ahoj nemáte někdo zkušenosti s chovem rezatky čínské?( Myxocyprinus asiaticus ) videl jsem je v akvaristice a hrozne se mi líbili

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 487x