Cichlidka Ramirezova - krmení
a nitěnky se na mražení moc nehodí, maj pak úplně jinou konzistenci
aha
ok takze nechat rozmrazit proplachnout a pak krmit
Z nerozmražených kostiček nitěnek se do vody uvolní velké množství rozkladných bílkovin a poměrně slušná dávka fosfátu. Pokud se to takto praktikuje často (a netýká se to jen nitěnek, ale všech nepropláchnutých mražených krmiv) může to být jeden z důvodů nadměrného růstu ruduchy.
Vzhledem k tomu, že jsou nítěnky vyloženě z bahna získávaný, tak se může stát, že se společně s nima zanese do akva nějaká nemoc, či infekce, tak proč si zbytečně přidělávat starosti, když těch možností, čím krmit jsou spousty.
aha tak to diky ja tam soupl celou kosku nitenek a htoov xD
ale ramirezky se po nitenkách mohou utlouc
Tím, že se před tím, než se dají do akva properou ve vodě, tak se z nich odplaví přebytečná krev a případný bordýlek, který se tam může nacházet. Třeba sítko na čaj nebo dámská punčocha(nylonka) jsou k tomu účelu vhodný.
A co by se mohlo stat spatneho pri krmeni nitenkama?
muzu se zeptat proc proprany?
Osobne mam z nitenek docela strach, a asi nejsem jediny kdo rika, nitenky rybam nedavam. Ani zive a uz vubec ne mrazene.
u mě nejratši zobou mraženou artemii (teď mám takovou krásně červenou, předtím jsem měla nějakej divně hnědej blivajz), jinak v pohodě i dafnii a černý komáří larvy, i když ty je asi tolik nelákaj
Spíš než nítěnky(živý) bych jim testnul dát patentky(rozmražený a propraný), ty by měli sezobnout snadněji.
POkud to vyplivuje a pak se dotho s chutí znova pustí tak je to na ně moc velký.
Tak jsem dneska vyzkousel nitenky. Cichlidky po nich hned jdou a snazi se je snist ale jakoby to nemuzou rozkousat, tak to vyplivnou a pak se o to zase pokousi. Jinak ostatnim rybam (vzlast gupce) se to hodne libi.
Já se s nekvalitními polskými nesetkal takže těžko můžu posoudit jestli jsou horší. Ono spíše záleží na tom jak jsou uchovávány, protože při špatném skladování se zničí i nejlepší krmivo.
tjn ale porad nevim proc jsou horsi nebo jak to nazvat..?
Já bych polská mražená krmiv šmahem neodsuzoval. Jedny z nejlepších krmiv na našem trhu a to Aquamaster jsou vlastně brandované výrobky polské firmy IT- Ichtyotropic.
Jestli mohu přispět se svým nazorem,tak si myslím,že Ramirezky nejsou příliš moc vybýravé!Já krmím mraženou žábronožkou a vločkovým krmivem Tropical fish flakes od Prodacu a jsou spokojené!O vločky se s tetrama perou jako by to bylo to nej nej papání!
Ramirezky patří mezi karnivorní (masožravé) ryby. Tudíž zelené krmení nezbytně nepotřebují. Pokud se krmí například dafniemi, které se živí řasami, dostanou do těla potřebné živiny i z těchto řas.
A je pro ne vhodna i zelenina?
Je s tím Polskem takový problém? Já mám v mražáku koretry a černého komára z Polska!
po mraženým se můžou utlouct, hlavně střídat druhy
to mi radil i chovatel ramirezek (i když živý je určitě lepší)
Dekuji za odpoved o vikendu to pudu koupit a vyskouset.
Mají raději granulované krmení, když už umělé..moje rády Sera discus granulat, JBL grana discus..to jsou ty z lepších. K tomu kup něco mraženého (patentky, koretry, larvy černého komára, artemie) jen dej pozor aby to nebylo z polska...a máš vystaráno
0 20.01.2011 21:22 macsim – Krmeni cichlidky ramirezove
Mym ramirezkam se nejak nelibi jejich krmeni (sera vipan, tetra min) vemou to do tlamky rozkousou a vyplivnou. Vim ze je pro ne lepsi ziva potrava ale ted v zime ji tezko sezenu. Neporadite mi cim je krmit?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2892x