Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Žebrovník

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Žebrovník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2016 02:51 Azereta Re: yama
Mam je s rybama a pokud nemaj hlad, jsou s nima naprosto v pohodě.. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 00:50 Muž Shimamoto [492] Re: Kucas
Shrňme si to: Žebrovník nemá rád vytápění akvária a nadměrný pohyb vody z tvého filtru mu také určitě nesvědčí. Společnost jiných druhů nemusí, natož otravného oštipovače raka. Tu bílou vápencovou drť na dně nemá rádo už vůbec nic. Patentky nejsou moc dobrá potrava pro obojživelníky, kdeco přenáší a nejspíš těch kiksů tam bude víc. Takže v souhrnu toho všeho jsou výsledkem stres a nemoci, tady nejspíš nějaká bakterióza, možná k tomu druhotné zaplísnění. Tvému mlokovi už asi není pomoci, až budeš chtít zase něco chovat, radši si o tom nejdříve něco přečti. A rozhodně nechtěj mít všechno, co se ti líbí, v jednom akváriu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 22:54 Kucas Re: Kucas
oprava, ten druhej žížalu nejed, snad mu jí velkej (co už to má za sebou)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 22:31 Kucas
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj, dotaz z 50% ex post. žebrovník mi začal otýkat (viz foto) nevim čim, 4 měsíce v klidu. krmenej furt stejně patentkama nebo žížlama. Předevčírem sem mu dal žižalu, včera oteklej, vertikální poloha, a bílej jakoby chuchvalej (plíseň?) na tlamičce a dneska jak kdyby "lapal" po dechu a už to s nim odpoledne seklo + bílé "něco se rozlezlo:( ted sem vylovil druhýho a taky oteklej, oba jedli stejný žižaly. Nevim jestli je to tim, pač jim je dávam celou dobu co je mam, jinak všechno při starém.

PS: stejné žížaly měl i rak a ten je v pohodě

PS2: na fotkách ještě tolik oteklej není, pak byl víc, hlavně "krk" a tlamička

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.10.2015 19:05 Muž Shimamoto [492] Re: tom
Stojí ti to opravdu za to?:-O Takovéhle manévry kvůli krmení budou toho žebrovníka otravovat přinejmenším stejně, jako nenažrané žáby... Já jsem je společně měl necelý rok, protože jsem tehdy přišel o mločí akvárium (teklo), ale hned jak to bylo možné, jsem je dal zvlášť. Proč to lámat přes koleno? Nevymýšlej bizarní kombinace a jestli chceš chovat drápatky a žebrovníky, pořiď si dvě akvária. A jestli toužíš po společenském akváriu, chovej rybičky;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2015 17:21 tom Re: Shimamoto
kdybich nakrmil zebrovnika jinde tak by mohl byt s drapatkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2015 21:44 R Muž romant [28001] Re: AdamSlaf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2015 21:33 AdamSlaf
Asi v jak velké nádrži by se měl chovat žebrovník?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.10.2015 02:57 Muž Shimamoto [492] Re: tom
1) Není třeba je zimovat, v zimě je možné mloky krmit, jako kdykoli jindy - žížaly, malé rybky, rybí maso, menší mouční červi a podobně. Po dlouhé generace "domestikovaní" žebrovníci nemají problém se rozmnožovat bez zazimování. Například vyčištění akvária a výměna většího množství vody vyvolá páření a kladení vajíček téměř spolehlivě.

2) Kombinace drápatek a žebrovníků je lákavá, ale nepříliš vhodná. Kdysi jsem ji z nedostatku prostoru zkoušel a neklapalo to. Problém bylo hlavně krmení, i při krmení z ruky hbité dravé žáby pomalým mlokům často snadno ukradly potravu, i když byly nakrmeny jako první. A to jsem měl s žebrovníky jen prťavé samečky, tahanice o potravu s mohutnými a pažravými samicemi drápatky by mlokům jistě udělaly ze života peklo. Nehledě na to, že kůže žebrovníků obsahuje slabý toxin (člověku ovšem neškodný) a konzumace svlečených kůží žebrovníků drápatkami žábám na zdraví určitě nepřidá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2015 12:18 tom – dagbn
muzu se zeptat jak pres zimu jak krmit a zimovani
snese se zebrovnik z drapatkou
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 19:27 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Jakej porod? :-D
Jestli najdeš žížalu, tak kousek vezmi do pinzety a drž mu jí u čumáku (v akvárku, nevyndavat), měl by jí chňapnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 18:40 P... Re: Eva_R
Tak dnes jsem zkusil nakrmit komáříma larvama, byl to tedy porod, který trval asi hodinu a půl, ale žebrovník jich sežral asi 20. Je to hodně nebo málo??? Zítra seženu žížaly, dnes jsem zryl půlku zahrady a jak na potvoru ani jedna žížala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 21:50 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Jo jo, v rybářských potřebách žížaly mívají, ale dají se najít i venku, pokud nebydlíte někde na horách. Včera pršelo, večer jsem si jich pár do zásoby nasbírala. Červama taky někdo žebrovníky krmí, u nás je žere jenom samička, samec je plive.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 21:31 Muž Michael281 [6] - TetryRe: P...
Žížaly by se dali možná sehnat v rybářských potřebách, nebo i možná masové červy ty mají v každých rybářských potřebách, ale k tomu se vyjádří Eva_R jestli ano či ne :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 21:17 P... Re: Eva_R
Tak ty granulky vyhodím... Zkusím zítra někde sehnat žížaly (povede se mi to teď přes zimu?) Jinak zítra zkusím ještě ty patentky a když to bude bez úspěchu, zkusím to rybí maso..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 21:04 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Patentky jsou larvy pakomára, možná myslíte černé komáří larvy? Ty jsem taky kdysi zkoušela, ale jsou ještě drobnější než červené patentky, pro 10 cm žebrovníka už uvažujte o něčem větším, výživnějším. Proužek rybího masa, nebo celou malou rybičku, kousek žížaly..
Už podle toho složení vidíte, že to masové granulky zrovna nejsou. Obilí a sóju žebrovníci zrovna k životu nepotřebují. To bych jim teda nedávala vůbec..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 20:50 P... Re: Eva_R
Dnes jsem koupil i komáří larvy, tak ty zkusím zítra. Snad bude větší úspěch :-)
Složení těch granulek je: rybí moučka, obilí, soja, kvasnice, koncentrat bílkovin, tuky, vitamíny, mořské řasy, astaxantyna, mikronutrienty, antioxidant komatibilní s EU. Jsou tam 2 druhy granulek. Jedny "prý" jsou pro bíložravce a druuhý jsou masožravý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 20:19 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
To už je stará písnička - prodejci chtějí prodat, o blaho zvířat jim až tak nejde. Nevím, co je to za masové granulky (je tam nějaké složení?), stejně bych je dávala jenom občas, základ je co nejvíc přirozená strava.
Ale jinak, aspoň že něco žere, on se rozjede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 19:59 P... Re: Eva_R
Tak patentky mu asi moc nechutnají, jediné co si vzal byly 2 masové granulky, které jsem koupil na burze. Řekli mi, že žebrovníčkům chutnají a můžou se tím krmit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 19:37 P... Re: Eva_R
tak jsem hned udělal co jste mi poradila, zatím je v kýblu cca 10 minut a nic...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 19:33 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Michael281
Žebrovníky beru do ruky a nic nevystřelují. Spíš to má jako obranu, při zmáčknutí by ta žebra vylezla, ale to nezkouším :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 19:30 Muž Michael281 [6] - Tetry – žebrovník a žebra
Ahoj, sice nemám s žebrovníkama nic společnýho a asi ani nebudi, ale napadá mě jedna otázka.... Kdyby někdo žebrovníka chytnul jenom do ruky, nemohl by vystřelit ty svoje žebra a poranit mu ruku??? A přežil by to ten žebrovník?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2015 19:14 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Patentky jsou na pinzetu moc malé, to je tam ani pořádně nevidí. Zkusila bych ho nakrmit třeba v tom kýblu. Nechat ho tam s patentkama chvíli v klidu (bacha na kočky a jiné domácí zvířectvo :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 18:42 P... Re: Eva_R
Tak jsem dnes koupil mražený patentky, zkoušel jsem ho krmit rukou, pynzetou a nic... Zkoušel jsem to asi hodinu a on si toho ani nevšiml :-( Prosím co mám dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 12:11 P... Re: Eva_R
Dobře, budu krmit každý den. Děkuji mockrát :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 12:06 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Takového mlaďocha bych krmila denně nebo obden, dospělé krmím jednou až dvakrát týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 10:16 P... Re: Eva_R
Dobře, děkuji.. Žebrovníčka mám 3 den, tak chci aby mu bylo u mě dobře a byl spokojenej :-) Dneska ho zkusím nakrmit, tak snad to bude v pořádku :-) Dočetl jsem se, že by se měli krmit jednou za 2 dny, je to tak správně??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 21:12 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Ne na stůl :-) S tou pinzetou nakrmit normálně v akvárku, třeba kousek žížaly, 10cm žebrovník už zvládne i víc než patentky, může je dostat, ale nekrmit jenom tím. A ano, do kýblu trochu vody, nasypat patentky a přendat tam na chvíli žebrovníka. Měl by se nažrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 20:40 P... Re: Eva_R
Je malinký, od oka bych řekl asi tak 10 cm... Takže radíte vyndat z akva dát třeba na stůl a krmit ho pinzetou?? A když to budou patentky, tak ho dát do kýble ať si je pochytá sám?? Nevadí, když bude ze začátku krmení mražené??? Časem chci určitě krmit živýma žížalama..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 18:19 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: P...
Dobrý den, jak je žebrovník velký? Já krmím žebrovníky jenom z ruky (nebo z pinzety), kousky ryby, žížaly, mouchy... Jestli je malinký a chcete nakrmit patentkama, dala bych ho někam na nakrmení mimo, třeba do kýblu. Bývají žraví, většinou jim stěhování nevadí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 14:41 P... – Krmení
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, pořídil jsem si žebrovníka a mám problém s krmením... Mám tak trošku nenažrané rybičky, takže se k němu žádná potrava nedostane, pač všechno sežerou.. Můžete mi prosím někdo poradit jak ho tedy krmit?? Děkuji mockrát!!!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 18:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sisha1606
Stačí vidět kousek tvého akvárka a představu o tvých znalostech jsem si udělala hmm Přeji hodně štěstí žebráčkům...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 17:56 Sisha1606 Re: Eva_R
:-D tak nejsem až tak neznalá... a když jsem mluvila s chovatelem (dnes) říkal ať se nebojim, že je to úplně normální. Já sama bych řekla že je to závislé n jedinci... kde se mu líbí. Pořídila jsem kamarádku, mlaďounkou ale i tak je velikostně skoro jako on. Možná ne Můž žebrák tak malý kvůli prostředí. to už nezjistim. Barva je hold taková jaká je a ano tečky mi taky přijdou jako rozhodující i přesto oboum děkuji za pomoc. PS.:mam 3 čolky jeden je pořád na suchu na filtru a dva nevylezou z vody. ;-)
Ještě jednou děkuji a opět se ozvu když budu potřebovat radu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2014 15:50 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: Sisha1606
Co se týče souše já jsem kdysi ze začátku měla souš ale ani jednou jsem je na ní neviděla tudíž jsem ji zrušila a akvárko dopustila do plna... je fakt že je občas vidím odpočívat na kytkách s hlavou nad hladinou ale nikdy mi nevylezli úplně na souš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 23:37 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: Sisha1606
s tím zbarvením se ti to jen zdá tím jak je ještě malý tak je trochu jinak zbarvený... já jsem to taky tak měla že když byli malý tak byli podobní spíš tomu žebrovníkovi Poiretovýmu ale když se podíváš tak mezi tím Poiretuvým a Waltlovým je rozdíl a to že Waltlům má po bocích oranžové tečky kdež to žebrovník Poiretův to nemá... a ten tvůj má tečky tudíž to je žebrovník Waltlův
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 23:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sisha1606
Čolek, to je něco jiného, ten souš i potřebuje, ale žebrovníci mi nikdy z vody nelezli, ani neznám nikoho, kdo by je někdy viděl na souši :-) Doufám, že nemáš čolky spolu s žebrovníkem, časem by je mohl sežrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:17 Sisha1606 Re: Eva_R
NO... nemam tam zatim nic plovacího, na čem by spočinul. to teprva dozařídim. Mam pak čolky a jeden taky zrovna nejásá ve vodě
tenhle je už větší... a minulý žebrovník mi prostě přišel jinčí... nevím nevím.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:48 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sisha1606
No jo, máš pravdu, akorát pochybuju, že by se u nás běžně objevovali.
Není něco špatně v akvárku, že odtud utíká?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 19:14 Sisha1606 Re: Eva_R
Fotka k příspěvku www.biolib.cz/… jenze nasla jsem toto. A dekuji. On vodu nerad. On radsi vycko akvaria.;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 16:05 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sisha1606
Žebrovník je jenom jeden, aspoň nevím, že by bylo víc druhů. Není waltův ale waltlův. Hezká fotka, ale chová se ve vodě, né na suchu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 15:06 Sisha1606 – info
Fotka k příspěvku Píšu to sem již po třetí... pokaždé jinak tak se nelekněte, když tu mé dotazy budou vícekrát... ale tak znovu...
Ahoj nebo Dobrý den. Chtěla jsem Výs požádat o rady ohledně žebrovníků... kolik je druhů... našla jsem jen tři a bez popisu... Tak by mi zajmalo bližší info... asi před půlrokem jsem si pořídila jednoho (nenávratně zmiznul) A byl to prý Waltův... teď jsem od známého dostala samečka... říkal, že je to Waltův ale ten můj první byl úplně jiný.Co mám teď samečka vypadá takto... a je malinkatý

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2014 09:34 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SanelOne
Danieli, ten ocas celkově nevypadá dobře.S přípravky proti plísním a bakteriím nemám dlouhodobě dobrou zkušenost kvůli jejich šetrnosti nejen vůči pacientovi a prostředí, ale i samotným invazím.Nemluvě o ceně.V tomhle případě doporučuji vyzkoušet reakci na hypermangan.V praxi to probíhá následovně: do průhledné nádoby či nádrže s vodou a holým dnem nasypeš pár krystalů a mícháš do úplného rozpuštění.Dodávám,že lepší než váhový poměr je vizuální hodnocení zabarvení.Doporučil bych střednědobý poměr na několik hodin,kde již růžová přechází na fialovou.Pro začátek ho tam dáš na hodinu,druhý den třeba na dvě atd.Pokud s tím nemáš zkušenost,je lepší sem dát fotku zabarvení proti světlu.Tato metoda mi v minulosti zachránila spoustu zvířat včetně osmisethlavého odchovu axolotlů, kteří v těchto případech padají jako první.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2014 21:02 Muž SanelOne [5] - TetryRe: romant, prasan
A dá se na to umřít to 3 dnů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2014 18:28 R Muž romant [28001] Re: SanelOne
Žebrovníky nechovám, ale tohle krupička nebude a souhlas s kolegou, kloním se k tomu plísňovému onemocnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2014 18:16 - Re: SanelOne
Toto mi príde skôr ako dáke bakteriálne či plesňové ochorenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2014 15:50 Muž SanelOne [5] - TetryRe: prasan
Fotka k příspěvku Mám totiž podezření, ale nevim co to přesně je...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2014 15:04 - Re: SanelOne
Myslím,že áno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 23:00 Muž SanelOne [5] - Tetry
Může mít Žebrovník krupičku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 00:12 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Eva_R
Evidentne se mu do vody proste nechce. Je to sice obojzivelnik, takze pristup k suchu by mel mit, ale znam pripady, kdy zil pouze ve vode a tenhle zije ve vode 5 let a ted najednou z niceho nic se mu do ni nechce, to mi prijde divny a stve me, ze nemuzu prijit na to, kde je problem. Mozna mu i vadi ta teplota 24 stupnu. Tady je psano, ze ideal je 15 az 23. Na druhou stranu tuhle teplotu mam v akvariu ustalenou, takze nevim proste...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 00:03 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Eva_R
Ježiš omlouvám se, nevim jak mě napadlo tohle číslo. Teplotu vody mám momentálně 24 stupňů...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 6

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1632?od=30