Žebrovník
Tak mám napuštěn nový a celkem rozměrnější domov pro žebradla , tak jsem zvědav jsk se jim tam bude líbit
Je tady ještě nějaký mlokař ? nebo všechno jen rybaři ?
Starší reakce
Starší reakce
tak mě porodila mečovka asi 30 malých mečovniček a tak nějak nevím jestli je požral samec a nebo žebrovníci měli v noci lov
ale zbyla tam asi jedna nebo dvě
Starší reakce
Úplně malý nevim čím mamina krmí, větší pak bez problémů přijímaj drobnou živou potravu, v dospělosti žížaly, rybí maso, jakoukoliv živou potravu.
čím je krmíte ? a čím krmíte vylíhlý larvy a pak pulce ?
Aby nebyli krásní, když je tam chodim krmit, čolky jedny. Oni totiž tak děsně hladově koukaj...
Abyste se nebáli, dostanu se tam tak 2x do měsíce
Nazdárek . Od paní Macůrkové mám 12 kousků, je to skvělá paní chovatelka pěkně jsme si popovídali . Byli to takový malý čmrdlata ještě s žábrama a rostou pěkně. Koukněte kdyžtak do mojí nádrže. A jak rostou a rostou tak už jim zařizuju nové bydleníčko. Dneska jsem se dokopal k tomu přestěhovat si domů velký akva co tady leželo pod schodama. Tak jsem to s kámošem dotáhli ke mě a budou zkoušky těsnosti až ho vyčistím. Nepoužívalo se asi 10 let a je to kolem 500 litrů . takže budou mít pěknej byteček
ale dá to ještě tak měsíc než to dám dohromady. a pak se můůžou rozmnožovat. Takže Míšo pokud od paní Macůrkové tak můžu jen doporučit. Byli krásní a zdraví. A žebrovník je řekl bych tvor hodně odolný
i pro začátečníky je OK
Teď ti neřeknu, kdy pojede. Jsou s tátou na chatě a vrátí se v neděli, ale pokud pojede, tak v pátek odpoledne, jestli hned příští víkend nevím. To se budeš muset domluvit přímo s ní. Ev. pokud bych měla cestu do Prahy já, tak bych ti je mohla přivézt taky, ale to je mnohem nejistější.
Foxi - neva. Mamina bude ráda, když ty žebrovníky udá.
Doufám, že nevadí, že jsem tvou mamku tady takhle zveřejnil
má to tam opravdu moc pěkný, jsem všem vyprávěl o mé návštěvě ještě několik dní potom
Ty si normálně zlatá, fakt ti moc děkuji a fakt hrozně moc...
určitě se jí ozvu, tak během měsíce připravím mu bydlení a poputuje na moravu k mé mamce, bude to pro ní dárek k narozkám jinak, jak sem maminka jezdí a třeba i o víkendech? Kolik tak stojí???
Míša - tel. 604892020 paní Macůrková. Do Prahy ti je, pokud bude mít cestu okolo i přiveze. Pokud by se ptala odkud máš číslo, tak je to moje máti
Moc ti děkuji za radu, nevíš ještě o nějakém v Praze? Nebo mi bude třeba i stačit kontakt na ty v Mostě... Ale lepší by byla ta Praha povezu je totiž na Moravu tak, aby netrpěli dlouhým převážením cestou... Jinak fakt dík, udělal si mi velikou radost
V Mostě jsou taková dvě pěkná akvárka... v jednom plave mladých žebráčků asi 100 a v tom druhém dospělých velkých kusů asi 20
Jinak občas se mihnou i v akvaristice, třeba zrovna u nás v Jirkově je mají, tuším za 80Kč, a přitom je to taková malá neznámá akva
0 09.05.2008 09:00 MÍŠA – žebrovník
Ráda bych si žebrovníka koupila. Nevíte nebo nemáte někdo na prodej?
Starší reakce
Starší reakce
já jsem ho teda strašně špatně sháněl . Objel jsem asi 10 velkých i malých akvaristik neo obvolal a nikde nic. Nakonec jsem ho sehnal od jedné paní chovatelky. Byly ještě malí , jsou vidět na fotkách v mé nádrži
Ďakujem za odpovede
teraz striehnem až do akvaristiky dorazí ,,tovar,, dokonca som im dal aj moje číslo len sa trochu obávam aby mi nepožrali osadenstvo ( tetry neónove,cisárske,kráľovské a bojovnice)
Většinu času je klid, ale když je po krmení, tak mají zvyk se hned po tom pářit
. Vypadá to tak, že si samec, který je menší a štíhlejší než holka, chytne samičku zespoda za přední nohy a hodí si jí na záda
. Tak takhle spolu nějakou chvíli plavou. Samička je ale chycena zjevně nedobrovolně a tak se všemožně snaží samečka zbavit. Protože je větší(má větší výdrž pod vodou) a pasivně leží samečkovi na zádech, má menší spotřebu kyslíku. Sameček se proto často snaží plavat k hladině pro nádech, ale nabrat směr mu samička nechce dovolit a tak místo nahoru plavou vodorovně. Důsledkem toho se často zaklesnou mezi stonkové rostinky a sameček hnán touhou se nadechnout, začne zuřivě mrskat ocáskem a kytku občas vytáhne. Když se mu nepodaří uskutečnit nádech delší dobu, zvítězí pud sebezáchovi nad pudem rozmnožovacím a samičku pustí
. To že vytáhnou kytku mi nevadí, to divadlo prostě stojí za to
Na fotce se to páření samečkovi nepovedlo a vyšel z toho orálek
nene nedělají . ale trochu víc kakají tak se musí častěji odkalovat
Robia vám vaši žebrovníci bordel v akváriu? Myslím prehrabávanie dna a pod.
Starší reakce
já patentkama , a hovezí srdce co se dá koupit v akvaristice
0 01.03.2008 13:28 JanaH – Zebrovnici - mimina
Ahoj, rozmnozili se mi zebrovnicci, nemate nekdo zajem o mimina? Maji uz skoro 3 mesice a velci jsou cca 5cm. Misto-Ostrava.
Starší reakce
požírají Vám žebrovníci mládata od živorodek ?
já používám mražený, ale jestli chceš vidět pravý rodeo, tak jim tam pořiď živý nítěnky!
Pro ty koretry jsou nucený plavat k hladině a jídlo "loví". To jim občas prospěje
díky díky. bílý komáří larvy myslíš koretry ? . já jsem teda zkoušel koretry a plavalo mi to nahoře což bylo pro draky nevhodné ... no už se asi na žížaly ? a krmíte živými patentkami ? popř nítěnkami ?
Zdarec žebrovkáři. Teď je nejdostupnější potrava potrava mražená
. Patentky, mražený hovězí srdce, bílý komáří larvy a co je zajímavý, tablety pro krunýřovce ji taky moc chutnaj
.
měl bych dotaz na Vás kdo chová žebrovníky. Čím krmíte teď v zimě ? já dával kousínky jater, pak hovězí srdce a mražené patentky. Jaké jsou teď v zimě možnosti když nejsou žížaly ? díky
Starší reakce
To už se mi taky stalo (asi před rokem) a doteď jsem ho nenašla
Ahoj, tak nic , hledala jsem ještě v noci a i dnes pořád koukám kde se dá, ale nikde po něm není ani stopa. Je to záhada , protože fakt netuším kde by byl. Všechen nábytek byl dokonce odtažen od zdí , postele totéž a prostě nikde není...Asi ho najdeme až se budeme po půl roce stěhovat
tak jak wampi ? objevil se ? tak já jsem byl v Turnově a tam doprodáno
meli tam i axolotly mexický taky pryč. pak v brodě tam taky nee. v lomnici taky nee a z olympie mail taky nee žebro proste NIKDE . počkám až se odchovaj nové várky asi
ne byl v tom menším, ale to už teď vypadá jinak, než na fotkách
tak to je špatenka teda to už asi nevydržel. i když pokud nevyschne tak by moh ... Wampi a v jakém akva ho máš ? v tom 480 ?
prohledala jsem všechny místnosti odšoupla všechny skříně no prostě všechno co připadalo v úvahu jsem prolezla , nikde nic..měla jsem ho půl roku
hmm a kam by zalez ? zase tak zdatnej není
někde v rohu ? to je teda škoda.. jak je starej ?
pod postelí jsem ho našla asi před 14 dny taky, ale teď prostě nikde není......do p....taky je možný že zdrhnul třeba ráno, to nevím byla jsem v práci..
týý jo
no á ho mel venku asi pul hodky a v pohode. mel jsem ho pod postelí ,,,
No pane tak to máš nějaké chytračisko
ten můj byl spíše takový hloupější ... No už se těším až je někde seženu a přivezu
množství se dá tak nějak odhadnout. Sebere si je sám, hned jak mu docvakne, že tam něco má, no a ten můj obvykle nenechá vůbec nic
aha takže mražený patentky normálně hodit do akva a on si je sezbírá na dně ? nenechá jich moc ? ,nebo je áváš nějak do krmítka a on si to z něj vytáhne ?
žížaly mu dávám z pinzety, protože než si jich všimne tak mu zdrhnou bůh ví kam... Patentky mražený mu tam hodím , ty už mu neutečou..
Mají je ve viváriu-kupoval jsen si je do paludárka
já je mel před 7mi lety asi
no do karlových varů to mám jen přes půl republiky
V Karlových Varech jich mají tolik až je prodávají tak si udělej výlet!
Tak já nevím v Jičíně ani v semilech žebra nemaj .. maximálne objednat po 1O ks ale to je moc. Nevíte jestli maj v Turnově, Trutnově a nebo Bolce ?
aha a dáváš jim to jako jen do akvárka ono si to najdou a nebo jim to dáváš v pinzetě před ně ? já kdyžjsem jim tam dal žížalu tak dlouho trvalo než ji našli . takže jsem jim to dával na pinzete ato byly lovy ...
asi blbá otázka, ale krmíš je mraženýma patentkama a nebo živýma ?
Přidat reakci
1 ...... ...... [5] 6
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6201x