Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Žebrovník

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Žebrovník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2011 19:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: vlasolis
Fotka k příspěvku Tak třeba žerou, jak jsou teď asi veliký? Já dostala larvičky velké asi 1cm a žrali ze začátku sekané patentky. Jinak měla jsem je jenom v malém akvárku bez filtru, vlastně nemají filtr dodnes.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2011 16:34 Muž vlasolis [2] – žebrovník odchov
Dostal jsem vajíčka žebrovníků, je tomu tak asi tři týdny.dva co začali poplavávat ale jakoby nic nežerou.Nítěnky nasekané ne, živé artemie ne.Nevím jak je to možné.Mám je v 15 litrovém kbelíku s filtrací s roztřikovací rampou a vsávací mřížku filtru obalenou punčochou aby je to nevsálo(cca 3 dny.Prý mají žloutkový váček ale ten prý spotřebují po týdnu .Jinak furt polehávají a jen když zvířím vodu tak se pohnou.mám tam trochu žterku a zastřižené rostliny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2011 12:01 Žena Fisulka [0] – cm
Chci se zeptat, v kolika CM vody by mohlo být miminko 3-4cm dlouhé? Někdo mi říkal, že taková miminka do 10cm. Ale raději se poptám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:19 Muž . : Hunter : . [17]
Dobry den
mam problem lebo moj zebrovnik zozral panciernicka ( teda zasekol sa ) a pancik mu prepichol bradu a prepichol ho aj pod okom , teda prepichli ho len konceky plutiev / myslite ze prezije ??? Je v dobrej kondicii .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 23:20 žebro Re: Washanator
nejsem odborník ale ještě bych přidal otázku jestli má přístup na souš?
zkus napsat víc, i když podle obrázku mu moc šancí nedávám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2009 18:20 Žena Imii [45] Re: Washanator
Nebylo by od věci, kdyby jsi psal spisovně ... nahrazování V za W vážně není "cool" ...
Co se týče žebrovníčka, viděla bych to na parazity. Čím ho krmíš ?
Na fotce vypadá hodně pohuble a barvu opravdu nemá zdravou ...
Jakou máš teplotu ? Neměnil jsi něco v akva ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 18:13 Washanator – žebrovnik
Fotka k příspěvku Ahoj..mam zebrownika uz asi 4 roky...momentalne mam dwa owsem ten prwni mi z niceho nic onemocnel,prestal prijimat potrawu a prestal se i pohybowat...uz dwa tydny ho mam samostatne w akwariu a zatim zadna zmena,je wyhubly,potrawu neprijima a dokonce mu prestaly slouzit zadni koncetiny,ktere pri mirnem pohybu tahne wolne za sebou.je zcela bez rownowahy,kolikrat lezi na zadech ci na boku,pred tydnem se zacal swlekat z kuze ale jelikoz to sam nedokazal musel sem mu s tim pomoct a spolecne sme to zwladly.o to horsi je to ze se mu ted zacina loupat primo jeho kuze takze zacina byt zcela bili...newim si s nim rady ...kapu mu do wody Prewentin ale nepomaha to...we zwerimexu mi pochopitelne nepomohly a jet se žebrownikem k weterinari...uprimne si myslim ze se mi wysmeje..proto spoleham na Wase rady...pokud muzete ozwete se mi na mail...predem diky za Wase odpowedi...Daniel...Washanator@seznam.cz
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2009 20:18 Žena VF [1] - PlžiRe: paja
žebrovníka mám taky a nikdy z aqua neutekl i když zatím nemám kryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2009 15:24 paja – zebrovnik
Ahoj lidi, já jsem dostal zebrovnika k desatym narozeninam a jako malej kluk jsem ho v kuse z akvaria vyndval a daval na stul do nizke misky s vodou, z jake vylezal a chodil po celem stole. po roce jsem mu z akvaria normalne dal drivko na stul aby moh kdykoliv jit ven. Protoze to byl stul, na kterem staly 3 akvaria v jednom byl on, ve druhem mam lezce a treti je 500 litrovy a je plny ryb. on ze stolu utect nemoh, protoze ma kolem dokola 20 cm velkou ohradku. ted za par dni to bude 8 let co ho mam a meri pres 36 cm. a vetseni casu travi na stole a pokazde jde pred akvarko s lezcem a ten hned k nemu priplave a je to opravdu zajimavy pohled :-) k sobe jsme je nikdy dat nezkousel, protoze lezec ma slanou vodu a vytapenou na 28 stupnu. tak nechci nic riskovat. jo a domecek ma v 15ti centimetru vysokem akvariu jake je 40 na 40 cm a je tam 14 cm vody a neni nijak prikryte. kdo by kdyztak chtel, tak muzu poslat foto :-) kdyztak piste na pajajezek[zavinac]seznam.cz

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2009 20:49 Žena Imii [45] Re: RTC
Žebrovníci rádi utíkají :-D mě zatím utekli jen jednou
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2009 20:42 Žena datura [104] Re: RCT
vysvětlit ti to sice nedokážu, ale stalo se mi v podstatě to samý s tím, že na akvárku jsem měla plastový kryt ze setu(v podstatě jediná možnost úniku,která se mu naskýtala bylo zdrhnout někdy během čištění nádrže, když jsem šla s kýblem pro novou vodu) a žebrovník překonal dokonce schody do nižšího patra, aniž by si jakkoliv ublížil. prostě věc mezi nebem a zemí;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2009 19:48 RCT – zebrovnicci
Tak i já si dovolím přispět k tomuto fóru dnešním zážitkem :-O . Mám cca týden v akva jen pro Z 2 malé kousky (cca 6cm) a když jsem dnes ráno k akva dorazila, byli fuč - oba! ( bylo to po sedmi hodinách od posledního shledání a krmení!) Když pominu fakt, že jsem začala pochybovat o svém duševním zdraví a po hodině prosívání písku a prohledávání akvária lupou, včetně naprosto ujeté kontroly každého lístku rostlin, po hodině hledání jsem to pomalu balila. Vrhla jsem se na úklid a ejhle, když jsem zvedla igelitku v předsíni, byl pod ní jeden zapasován ne . Komu to zatím nepřijde divné, tak chci jen podotknout, že mám dvoupatrové obydlí, alias akva v druhém patře, předsíň logicky dole!!! coze Nastala úžasná radost, když jsem zjistila, že je naživu, jen se značnou vrstvou prachu. Tak jsem ho, bracha, osprchovala a rychle s ním opět do domečku. Vzhledem k nastalé situaci se vliv optimismus opět do krve a začalo úporné hledání druhého klučíka. Po další hodině hledání ÚPLNĚ všude ( ale fakt úplně: jen pro info: pračka, polívka na sporáku, mrazák,... ) jsem ho našla mezi knihami v ložnici, takže též v jiné místnosti než mám áčko... No, ale podstatné je, že taky žil a vypadá to, že po návratu se mi tak akorát smějí do obličeje těmi placatými hlavičkami tone .

Tak a teď kdyby mi chtěl někdo nadávat, co jsem to za chovatele? Tak prosím o vysvětlení několika věcí:
1. Jak proboha vylezli z naprosto zakrytovaného akva, kde byla asi tak 3 mm škvíra pod sklem??? coze ( už jsem podezírala z vraždy i svého partnera, ale nepřiznal se )
2. Jak mohli překonat jeden cca 6 metrů po koberci a přes chodbu, druhý asi 15m i se schodama??? ne

Půl království tomu, kdo mi to dokáže vysvětlit a zachránit tak moje mentální zdraví? Páč po dnešku věřím, že ti malí dokážou procházet sklem a převtělují se v něco obrovského, co dokáže chodit po schodech ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2009 01:08 žebro
co se týče toho jestli vyleze - já mám normálně živený (atletická postava) žebrovníky a když jsou mokrý tak jsou schopný vylíst po skle 10cm nad vodu a škvírou akorát pro ně utýct, tak bacha na to...(ani nebudu vyprávět jak jdu ráno do obýváku a žebrovník leze po koberci...)

co se týká potravy tak ze začátku moc žrát nechtěli, ale zvykli si že jim házím mražený žrádlo na stejný místo, stačí hodit do vody a když jsou ve vodě tak hned cítí jídlo a začínaj hledat...

teploty léto-25 a zima-22

taky můžete mrknout na moje video (slideshow) - nějaký fotky jsou povedený...
www.stream.cz/…

jo a ještě bych doporučil například kořen (na videu je vidět) na kterej když vlezou tak nebudou ve vodě (někde jsem četl že potřebujou občas na vzduch kvůli kůži...)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.08.2009 09:08 Muž xOB [83] - CichlidyRe: Filip980
Zebrovniky krmim zizalama, ty primo miluji, akorat je potreba pohlidat, aby se zizala nestihla zavrtat do dna driv nez ju chyti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.08.2009 21:28 Žena datura [104] Re: Filip980
ale tak asi by to přežil. nicméně na žebrovníkovi je krásně vidět obrovský skok v mozkové kapacitě a inteligenci oproti rybám - je vidět, že je "o level výš" a jestliže si pořídíš dva jedince, uvidíš, že společné aktivity, které spolu provozují (dovádí, perou se a vůbec jsou to strašný husťáci) stojí za to, abys mu dovolil žít se kamarádem. teprve pak se může naplno rozvinout jejich sociální život:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2009 20:22 Vak8 Re: Filip980
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2009 20:18 Muž Filip980 [398] - Rostliny
hele a může být sám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2009 16:00 Žena datura [104] Re: Filip980
já jsem si je zakoupila 31. října a měli 7 cm, teď mají přes 16. tudíž za deset měsíců se jejich délka víc, než zdvojnásobila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2009 15:28 Muž Filip980 [398] - Rostliny
Další otázka: Jak rychle roste?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2009 12:28 durmánek Re: Filip980
kdysi sem žebrovníka měl a krmil sem ho sušenejma nitělkama ty sem napich na špejli a pak sem u tim mával před ksichtem dokud to neschlamst ale s patentkama sklušenosti nemám
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2009 11:07 Muž Filip980 [398] - Rostliny – Jak žebrovníka krmit aby si vzal potravu?
Ahoj prosím vás řekne mi někdo jak se má žebrovník krmit aby si tu potravu vzal?Dává se mu mražený patentky.Předem děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2009 17:16 Žena datura [104] Re: Filip980
moji žebrovníci třeba vůbec nevylézají nad hladinu a to i přesto, že tam mají kvůli tomu kořen. prostě nulová snaha opustit vodní prostředí. ale samozřejmě kámoš může mít víc dobrodružné chovance:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2009 15:49 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Vak8
Dobře díky řeknu kámošovi aby tu škvíru zabezpečil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.08.2009 15:48 Vak8 Re: Filip980
Nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 15:47 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Vak8
co kdyby 5cm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2009 15:45 Vak8 Re: Filip980
Takže bych tu díru zkusil nejak zabezpečit,nebo znížit hladinu vody...možná nevyleze,ale nespoléhal bych se na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 15:43 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Vak8
3cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2009 15:41 Vak8 Re: Filip980
Ale jak vysoko je od hladiny ta škvíra?Protože žebrovník neumí lézt po skle,musel by na tu škvíru dosáhnout z vody,pokud je vysoko,tak to nedokáže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 15:38 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Vak8
hladina kamarádova aqa je 40cm vysoká a žebrovník má asi podle toho jak říkal 10 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2009 15:34 Vak8 Re: Filip980
Tak z toho vím moc...jak velký je žebrovník a jak vysoko je hladina vody od té škvíry?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2009 15:31 Muž Filip980 [398] - Rostliny – Neuteče?
Ahoj prosím vás kamarád se mě chtěl zeptat jestli mu nevyleze žebrovník z aqa, protože má kryt který není uzavřený a škvíra je dlouhá 5cm.předem děkuji ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2009 21:43 Žena datura [104] Re: . : Hunter : .
tady očividně ne, když se ti nikdo během dvou dnů neozval. ale autorka toho linku má bohaté zkušenosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2009 21:41 Muž . : Hunter : . [17] Re: datura
jo no jo ale sa pytam ci ma stym niekto skusenosti X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2009 21:41 Žena datura [104] Re: Ivulik1
nebo spíš tady
www.zebrovnik.wz.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2009 21:31 Ivulik1 Re: Hunter
Co to zkusit tady? terarka.net
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2009 21:22 Muž . : Hunter : . [17]
notak sa tam uz vivijaju larvy lenze samicka kazdy den kladie nove vajicka :)hele a cim ich mam krmit moze byt hovedzie srdce a potom patentky???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 12:34 Muž . : Hunter : . [17] – zebrovnik waltov
dobry den premiestnil som mojich dvoch mlokov do samostatnej nadrzky (10)l samozrejme mali tam aj sus a asi liter vody na plavanie v noci dost sramotili tak som sa bol pozriet co robia a oni sa parili a dnes som nasiel vajicka tak otazka tie moje su tmave a na spodku su trochu biele su v poriadku

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2009 22:11 Žena sky [1] - kančíciRe: . : Hunter : .
me žebrovníci uhynulé ryby žrali a vždy je strávili v poho až na tu jednu co byla příliš velké sousto :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 20:23 Muž . : Hunter : . [17]
ja sa chcem spytat ci zebrovnik stravi rybku co zozral lebo mi zmizlo jedno danio a zebrovnik je velmi tucny .pls pomozte :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2009 21:55 Žena datura [104] Re: sky
ty bláho, to muselo bejt fakt děsivý :-O když si představím, že by se to stalo někomu z mých..brr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2009 14:24 Žena sky [1] - kančíci
jen vám chci sdělit aby ste nechovali žebrovníky s panéříčkem kropenatým... mě se takhle žebrovník udusil...už byl větší.... nevím o se stalo jestli kropenáč umřel nebo co... ale jednoho rána jsem našla žebrovníka s vyvalenýma očima jak mu čumí ocas kropenáče z tlamy...no samozřejmě už bylo pozdě...a jde o to,že žeb. normálně žerou rybky i ty co chcíply ale jediný kropenáč má blbý šupiny a ty se žeb. zasekly v tlamě..takže se stalo to nejhorší...
ještě ted jsem v šoku byl to hnusný pohled.... sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2008 18:30 Muž krysikmouse [11]
Joo a jinak , pro žebrovníka nemusí být jen paludárium ale může být normálně v akva . Někdy se teda stane že rpovede ochyct menší rybky ale není to až tak pravidlem , záleží asi jak který mločík . Mě to teda nikdy nevadilo rpotože jsem ryby mel spíš jako doplněk k mlokům , ne mloka k rybám , což bývá častější ...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2008 18:27 Muž krysikmouse [11] Re: datura
Ahoj já mám na 200 litrů 13 kousků. žebrovník je fakt nenáročný . mláďata jsem mel v 60 litrech pak už to chce vtěší ale pro dva žebrovníky je 100litru uplně ok , nejsou k sobe nijak nesnášenliví , pokud budou stejne staří vůbec nebude žádný problém. Krmí se patentkama nebo žížalama , není rpoblém vůbec krmit jenom patentkama, nebo kousky hovězího srdce, nejlepší pro ně je když to dopadne na dno , prpotože jsou dost líbí a moc se za potravou nevydávají a mají to radši všechno ze dna ... Topení není potřeba , mají spíš rádi studenější vodu , ale v letních měsících vydželi i 26 stupnů bez úhony. 5ekl bych že svou nenáročností strčí do kapsy i nenáročný druhy ryb ... krmit se doporučuje obden , to co sežerou tad do hoďky víc bych nedával , oni žerou vždy jak portržení . a není vůbec problém je 5 dní nekrmit přežijou to bez úhony , ale dobrá je krmit tak obden a nekdy dva dny vynechat... Filtr je potžeba určiteě, jsou to pěkný prasátka :-) ale není tao tak hrozný ale filtroval bych určite , pohyb vody bych řěkl že nepotřebují a nevadí jim , potřebují se dostat k hladině , žádné ostrůvky dělat nemusíš oni na to stejně nelezou , nejlepší je pro ně plovoucí husté rostliny v nejakém místě akva a na ně v noci lezou a nechávají tlamku nad hladinou a dýchají , aby se nemuseli rušit vyplouváním na hladinu a mohli spát. Žebrovníky jedině doporučuji , je to zajímavější než ryby :-) a působé trošku jako dinosauři v akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 22:31 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: datura
Takhle z hlavy Ti to přesně neřeknu, přece jenom neplavou v mém akvárku, toho většího bych ale typoval tak na dvacet čísel (plus mínus něco) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 17:12 Žena datura [104] Re: fajfmen
díky:-) já jsem o tom taky uvažovala, protože mám stolitrovku, ale říkala jsem si, jestli je ty ryby nebudou rušit...
a kolika se mu zatím dorostli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 17:07 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: datura
Nevím, jestli Ti to nějak pomůže, ale kamarád chová už pár let dva žebrovníky ve stolitrovce spolu s rybkami (jen jim tam přidal kousek polystyrenu na hladinu) a podle něj jde o naprosto nenáročná zvířátka. Když ho budu citovat - "jsou jak dost pomalý mírný ryby, akorát že s nožičkama" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 16:49 Žena datura [104] Re: Horác
dodatečně jsem našla doporučení k tomu filtru a krmení. bohužel jsem na tenhle link narazila až pozdě. ale stejně to je jen takový stručný přehled. zajímaly by mě zkušenosti chovatelů z více stran, kteří už si je pořídili, protože se nechci spoléhat jen na jednu webovou stránku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 16:41 Muž Horác [3942] Re: datura
zebrovnik.wz.cz - tady jsi to nenašla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 16:19 Žena datura [104] – Jak správně založit paludárium pro žebrovníka?

Ahoj, chtěla bych si koupit žebrovníka a samozřejmě mu předtím chci založit taky odpovídající nádrž, která mu bude vyhovovat:-) zajímalo by mě hlavně:
1)v kolika kusech se doporučují chovat?
2)jestli jsou vůči sobě samci (nebo i jinak) nesnášenliví?
3)jaká by měla být minimální litráž nádrže?
4) technické vybavení - předpokládám, že topítko nepotřebují, zajímal by mě spíš filtr - jak to pořešit, když má být hladina vody pouze 20-30 cm? jestli je vůbec filtr nutný - jestli třeba nevyžadují spíš stojatou vodu?
5)vyžadují krmení stejně často jako ryby nebo mají pomalejší trávení?

díky moc za nápady a připomínky:-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 18:39 Muž krysikmouse [11]
Tak mám napuštěn nový a celkem rozměrnější domov pro žebradla , tak jsem zvědav jsk se jim tam bude líbit :-) Je tady ještě nějaký mlokař ? nebo všechno jen rybaři ? :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] 6

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6151x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1632-zebrovnik?od=151