Nemají nějaké moc světlé dno? Svícení se obvykle ovládá spínacími hodinami...
Teď jsem se podíval o jaké akvárium se jedná a měl bych několik výhrad:
- krunýřovec do tak malého akvária vůbec nepatří
- neonky a pancéřníčci jsou hejnové ryby, po jednom kuse moc spokojené nebudou, ale hejno se do tak malého akvária nevejde
- neobsahuje dno vápník? zkouší se to tak že se podezřelé (bílé) kamínky dají do octa, kys. citronové (nebo jiné kyseliny) a zkouší se, jestli nešumí. mušle do akvária nepatří
- těch rostlin je v tom akváriu pořád málo - je potřeba nejméně tak pětkrát víc
- zajímaly by mě hodnoty NO2 - dusitanů, je potřeba koupit test a změřit to
- Chemie: Jednou týdně aplikace směs živých čistících bakterií bio-kultury Sera NITRIVEC do filtru. Občas nepravidelni předávám TetraAqua CrystalWater na průzračně vyčistěnou vodu.
Nepoužívat chemii!!
- Krmení: Zatím podávám pouze krmivo TetraPro Colour MultiCrips ve dvou malých dávkách za den.
Chtělo by to pestřejší
- Topení: Nepřitápím, v aquariu je stále pokojová teplota cca 22 stupňů C.
Tropické rybičky by se mohly třeba ve 24 stupních cítit lépe
- Voda: Použita klasická voda z vodovodu, kterou nechám odstát a ošetřím chemicky než ji přidám do akvárka.
Nepoužívat chemii
- Vzduchování: Ano, vzduchovací motorek ELITE 799 napojený na filtr uvnitř akvária. Vzduchovací motorek je napojený na cyklovač, který spouští vzduchování vždy po půl hodině a v časovém rozmezí 8-16 23-5 hod běží vzduchování nonstop.
Co je to za blbost? Motorek má běžet bez přestání!
Poznámka: Od založení akvárka jsem průběžně přišel o dvě neonky, které vyskočili z akvária a jednu neonku "jumbo", která samovolně umřela.
Proč vyskočily?
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
Dokázal bys mi po přečtení těhle věcí říct, kolik by ve tvém akváriu mělo být ryb?