Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublinky v silikonu

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Bublinky v silikonu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 01:26 Jenda87
Fotka k příspěvku Dobrý večer přeji všem, jsem začínající akvarista, teda dříve už sem akva míval, ale bylo velikosti cca 30 litrů, ale bohužel díky začátečnickým chybám, možná to bylo i kvůli velikosti celé odešlo, nedařilo se kytkám (osvětlení obyčejnou žárovkou), řasám se naopak dařilo, čistota taky nic moc(vnitřní filtr o velikosti filtrační hmoty cca 0,000001%), rybičky umřeli...
ale to jen tak úvodem,
pročítáním tohoto fora jsem se dostal k tomu, že začít je vhodné s něčím větším, nahodou k tomu jsem objevil inzerát na použité akva objemu 200litrů, tak jsem ho koupil, nenadchlo mě, že je lepené transparetním silikonem, ale i přesto jsem napustil vodu, až po okraj, akvárium drželo, voda nikde netekla, ale jelikož jsem pesimista a odjakživa nedůvěřivý člověk, zavezl jsem ho ke sklenáři s tím ať ho rozebere, přebrousí a znova slepí "černým" silikonem, trvalo to asi 5 dní a zavolal, že akvárium je hotové, tak jsem ho dovezl domů, prohlížel spoje a zjistil, že na stojatém spoji jedné delší stěny je na cca 60% stěny pokryto bublinkami, bublinky nejsou po celé šírce spoje, mají velikosti cca 1 - 3mm (sklo je 8mm) toto bylo v prázdném stavu, i přesto jsem ho napustil, a v napuštěném stavu jsou bublinky pořád stejné, takto to drží zatím 10 hodin, a jelikož nemůžu spát(částečně chřipka, částečne bublinky ) posílám v příloze ukázku a ptám se, je to nebezpečné a na přelepení, nebo se nemusím obávat ?

Mockrát děkuji za odpovědi a omlouvám se za můj sloh a případné špatné umístění příspěvku - jsem tu nový
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 20:00 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Miluška
Pokud akva fungovalo roky bez problému tak ten měsíc to už vydrží napuštěný na plno.Jestli není po bublince ani památky tak je to kvalitní firma což by měla být každá.Asi nešetřili silikonem a dobře to umí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 19:57 Žena Miluška [9] Díky
Upustila jsem pro jistotu část vody a budu se snažit co nejdříve dát dohromady nové akvárko. Ale bude to určitě chvíli trvat. Nejméně měsíc. Takže musím doufat, že to vydrží. Jen mimochodem, mám teď nově slepené akva 45l, ještě nanapuštěné a je lepené taky průhledným silikonem. Koukala jsem ze všech stran a po nějaké bublince není ani památky. Je to ale lepené přímo firmou zabývající se lepením akvárií. Takže nové bude také tam odsud. Mám totiž špatnou zkušenost s prvním akva, po čase začalo téct, ale tam to bylo stářím, bylo mu už kolem 15-20 let a nebylo nějaký 3 roky napuštěný. Pak začalo téct, naštěstí jen malinko a žádná škoda nebyla, ale já jsem chvátala na nové (kvůli rybičkám a rostlinkám) a ten sklenář amatér mě akva slepil asi za dva dny, bohužel to jak je vidět hodně zfušoval. No jsem poučená pro příště. Ale o to víc mě to teď straší. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 19:06 Muž Roman [100] - CichlidyRe: Miluška
Ty bublinky vznikají když se lepidlo nannese z blbého úhlu a uprostřed ty housenky se udělá takovej žlábek tou nanášecí špičkou.Mě osobně se to taky jednou podařilo, ale to už jsem fakt dojížděl patronu a měl pistoli na 2 věci.Pokud se udělá housenka krásná a kulatá, tak při přitisknutí skla se ten vzduch krásně vytlačí.Jinak k reálu, zatím to čas vydrží, tedy ten měsíc do nové nádrže, jinak se to dá samozřejmě rozřezat a přelepit, otázkou je jestli se to vůbec vyplatí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 18:53 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Miluška
Tadyk jde vidět že se šetřilo silikonem.POněvadž jsme lepili všechny akva doma tak vím o čem mluvím.Na tý druhý fotce jde vidět že je tam dost málo silikonu.Když se akva lepí tak se musí nanést velká vrstva a pak skla k sobě pořádně připlácnout protože se lepív podstatě sklo na sklo tak se přebytečný silikon vytlačí a po zaschnutí odřeže.Tím jak se to stlačí by měly všechny bublinky zmiznout a mělo by být vidět jen čistá linie silikonu.Já mám na svém akva jen na jednom místě pár bublin ale u toho tvojeho bych se docela bál že se to vyvalí.Jo a takhle to musí být celou dobu ty bubliny se nyvtvářejí postupně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 18:35 Muž Yirka [9126] Re: Miluška
Až si budeš pořizovat to další, určitě vynech tohoto sklenáře, který to slepil jak špatný amatér. Bublinka v silikonu se může najít, ale ten sifon co tam nechal je na hození na hlavu. Ale vydrželo přes dva roky, vydrží i dalších pár týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 17:32 R Muž Silent [5949] Re: Miluška
To je tedy dost prasácky slepené. Osobně bych uvažoval o přelepení. Nemusí to sice nic udělat, ale bublinek je tam spousta a vypadá to, že po celém spoji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 17:27 Žena Miluška [9] Re: Nigerin
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Takhle intenzivně jsou ty bublinky jen na jednom místě úplně nahoře. A tohle je v tom samém spoji jen níž. Další druhý spoj na čelní straně je celkem dobrý až na pár bublinek a na ty zadní spoje nevidím.

Chci po novém roce akvárium nové, větší, jen doufám, že to teď ještě vydrží. Nemám kam dát rybičky, jinak bych to klidně vypustila a po novém roce se pustila do novýho. Ale díky, trochu mě to uklidnilo.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 17:17 Žena Nigerin [19] Re: Miluška
Ahoj. Já mám 260l a ty bublinky jsou skoro všude a vše drží. palec Myslím, že to až taková tragédie není, ale je na tobě jestli chceš riskovat, že se to jednou uvolní. ;-)
Ještě jsem zapoměla dodat, že to akvárium je asi 4 roky staré a celou dobu bylo takhle napuštěné. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 17:15 R Muž Silent [5949] Re: Miluška
Tady by byla na místě fotka. Nemusí to vůbec dělat problémy, ale taky to může předznamenávat budoucí problém s pevností spoje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2010 17:12 Žena Miluška [9] – Bublinky v silikonu
Zdravím, všimla jsem si, že v silikonu, kterým je lepené akvárium jsou místy stovky bublinek. Akvárko je lepené průhledným silikonem od sklenáře a je 2.5 roku staré. Bohužel teď nevím, jestli tam tolik bublinek bylo již dříve, nebo až teď. Poraďte !! Vydrží, nebo raději neriskovat. ahoj

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2369x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16151-Bublinky-v-silikonu?od=51