Dobrý večer přeji všem, jsem začínající akvarista, teda dříve už sem akva míval, ale bylo velikosti cca 30 litrů, ale bohužel díky začátečnickým chybám, možná to bylo i kvůli velikosti celé odešlo, nedařilo se kytkám (osvětlení obyčejnou žárovkou), řasám se naopak dařilo, čistota taky nic moc(vnitřní filtr o velikosti filtrační hmoty cca 0,000001%), rybičky umřeli...
ale to jen tak úvodem,
pročítáním tohoto fora jsem se dostal k tomu, že začít je vhodné s něčím větším, nahodou k tomu jsem objevil inzerát na použité akva objemu 200litrů, tak jsem ho koupil, nenadchlo mě, že je lepené transparetním silikonem, ale i přesto jsem napustil vodu, až po okraj, akvárium drželo, voda nikde netekla, ale jelikož jsem pesimista a odjakživa nedůvěřivý člověk, zavezl jsem ho ke sklenáři s tím ať ho rozebere, přebrousí a znova slepí "černým" silikonem, trvalo to asi 5 dní a zavolal, že akvárium je hotové, tak jsem ho dovezl domů, prohlížel spoje a zjistil, že na stojatém spoji jedné delší stěny je na cca 60% stěny pokryto bublinkami, bublinky nejsou po celé šírce spoje, mají velikosti cca 1 - 3mm (sklo je 8mm) toto bylo v prázdném stavu, i přesto jsem ho napustil, a v napuštěném stavu jsou bublinky pořád stejné, takto to drží zatím 10 hodin, a jelikož nemůžu spát(částečně chřipka, částečne bublinky ) posílám v příloze ukázku a ptám se, je to nebezpečné a na přelepení, nebo se nemusím obávat ?
Mockrát děkuji za odpovědi a omlouvám se za můj sloh a případné špatné umístění příspěvku - jsem tu nový