Instantní rybičky
Ta aukce co konci az zitra rano. Ja mam casu a trpelivosti dost, nespecham
Tu první (posláni včera, mohla by být doma), nebo to co je tam teď?
tak to se uz tesim az to vyzkousim, dovolil jsem si vzit vasi nabidku na aukru
Tak jen tak dál. Ať se daří. Co ta rašelina, nechal jsi ji znovu zasušit? Nedíval jsi se do ní, jestli tam nejsou další jikry?
Zrovna dnes jsem se vyptával zákazníků co jsem jim posílal v posledních dvou týdnech, hlásí 20-25 rybek z 30+ zaslaných jiker.
Starší reakce
Jezisi, neblazni, co za "upodozrievavcov" nas tu mas! A keby si aj daco z toho mal - je to tvoj biznis
- len neviem ako co by si z toho mal... Sam sa pytam, aby som vedel viac, pretoze som tu info chcel posunut dalej, nech sa to spropaguje na akva.sk...
DIK za info!!
Bohužel o tom moc nevím. Jen jsem byl požádán o provádení menší reklamy na tuto akci.
Nic z toho nemám. To kdyby někoho zajímalo
nejake blizsie info k vystave nie je dostupne, pls,? Napr. program...nasiel som iba toto:
www.akvarium.cz/… JJ dražba je vzrušující, znam to u Bojovnic, Aukra, A-bidu....
Jo a první majitelé Instantních rybiček hlásí - že jsou šťastnými majiteli plavajícího potěru
Dnes jsem v rašelině dohledával poslední jikry a když už jsem si myslel, že nic nevidím, tak jsem rašelinu zalil vodou. A hádejte co se stalo, no ano, plave tam minimálně 20 prcků.
Já bych řek ,že se tam dá vždy vydražit něco zajímavého. Na prodej tam toho moc není. Té dražby se bát nemusíte. Pár začíná na 3 eurech a skupina na 5.Ne zřídka se stává, že se některé druhy prodají jen za vyvolávačku za ty vzácnější si pochopitelně připlatíte.
Tam se chystám, ale ani jsem nevěděla že to mám být specializované na halančíky.
Jasně. Jeden nemůže zůstat sám.
Jo v záři je v Botanické KU - Slupi u Karlova Mostu soutěžní výstava Halančíků.
Občas se tam dá i něco koupit zajímavého.
No já jsem zvědavá jestli se ještě něco vylíhne. Jedináčka bych nechtěla. Kdyžtak bychom se domluvili na další zásilce jo?
Prcka jsem našel rychle. Škoda jen, že z toho nejde identifikovat zbylé jikry. Ale neviděl jsem nikde plíseň, tak je to ještě dobrý.
A tady je vidět (někde uprostřed) jedináček
Starší reakce
Já to zalila vodou z akvárka kde mám potěr od Apistogramm. Je tam Torben, vylouhované listy mandlovníku a chemicky snížené PH.
Ono se na tom moc pokazit nedá. Já to mám v misce s asi deci vody při bežné pokojové teplotě a max. když vidím mléčnou jikru, nebo zaplísněnou tak jí odeberu.
Ta rašelina a výtažek z rašeliný se mi osvědčil.
No ta snad z toho něco bude. Doufám, že jsem něco nepokazila.
Ony došli někdy koncem minulého týdne že?
No když těsně před odesláním jsem sbíral poslední jikry, tak teď je to týden a ještě minimálně týden to bude trvat.
Ta co se nalíhla byla sbírána už dřív.
Do kdy by se měli vylíhnout?
Kalně žluto-hnědé nebo něco jako Jantar, průsvitné, jako čaj?
Pokud kalné tak to z toho nic nebude.
Tak jsou takové žlutohnědé
Jikry mají tak 1mm v průměru. Pokud nejsou mléčně zakalené, nebo obalené plísní, tak by to mělo být OK.
Bohužel si nejsem jistá že tam nějaká jikra ještě je.
A na těch ostatních jikrach, jde vidět vývoj?
Zatím nic, pořád jen jedna ryba.
Ty palmqvisti předstírají při přelovení svou smrt??? Kdysi jsem měl kmen který po přelovení popř. vložení ruky do nádrže okamžitě po dobu až 2 minut předstíral velmi věrohodně křeče a smrt. Bylo to velmi zajímavé
Jak to vypadá, daří se? Přibylo něco potěru?
Jinak bych měl pro další zájemce "Instantní rybičky" druhu Nothobranchius Palmquisti viz. inzerát tu na Rybičkách.
U Nothosu pozor, rádi vyskakují, tak to chce dobré kryty.
A tihle N. Guentheri jsou málinko samečci agresivnější, tak to bude chtít pozorovat. Pokud by byl některý sameček slabší, tak bude třeba pro něj novej domov.
Semtex napsal: Já mám N. Guentheri "Blue"....
děkuji
Já vim že je to rašelina.
Voda má pokojovou teplotu, taže počítám 25-26.
To není bordel, ale rašelina
Díky ní jsou jikry chráněny před plesnivěním.
U těch ostatních jiker nemusí jít vidět jikry ještě pár dní. Nekteré byli posbíraný těsně před odesláním. Jak ta voda je teplá?
Vypadá to, že žloutkový váček je strávený. Poslala jsem jí tam pár atrémek ale neviděla jsem že by to žrala. Spíš postává na dně a moc neplave, ale když se lekne tak je zatraceně rychlá, párkrát jsem jí viděla i u hladiny.
Jiný jikry vypadají dobře, neplesniví,ale nevidím oči....to bude spíš tím, že je na nich nalepený "bordel" tak toho moc nevidím.
Skvělé. Plave už normálně, nebo ještě má na strávení něco žloutku?
Jo a jak jiný jikry, neplesniví moc?
Já mám N. Guentheri "Blue" u těch to na 100% jde poznat později, ale odhadem tak 2-2,5 měsíce minimálně.
U těch "Red" to bude jistě dřív, možná 1,5 - 2 měsíce.
Teď mám N. Palmquisti asi 1,5 měsíce a už mají skoro červený ocásky.
Samičky u těchto druhů jsou převážně bezbarvé.
Podmínky pro rychlejší růst je krmení 2-3D deně artémkou, nebo živou nalovenou na rybníku.
Rybky ve velikosti zhruba 7mm jsou schopný slupnout několik černých komářích vykulených larev. V podstatě ty dospělé larvy komárů jsou stejně velké jako ty prckové.
Měsíc a pul staré rybky zvládnou i tyto velké larvy před zakuklením. A věřte že nezůstanou jen u jedné larvy.
Už mi tam plave první ryba
za jak dlouho poznáváš pohlaví? jen ze zvědavosti, samozřejmě záleží na podmínkách atd...
Tak rybky na chvilku odlov třeba do hrnku, vodu co sleješ zachitˇa dej z5 a dej z5 i ty rybky. V tý nádrži je můžeš klidně odchovat do dospělosti. Je to hádám 12 litrů nádrž.
Ano, rybičky mám stále v té rašelině kterou jsem zalil vodou. Nikam jsem je nevyndaval. Ale mám to v plastovém akvárku asi 30x20 cm. Mám tam cca 10 cm vody a jednu rostlinku. Chtěl jsem je přemístit už do druhého akvárka kde mám kamínky, rostlinky, osvětlení, dekorace atd.
Jikry ti přišli v rašelině, kterou jsi zalil vodou. Ty 4 prcky máš stále v tý misce?
Pokud ano, tak stačí je přesunout do větší misky, např. od másla Rámy, Perly. Tam je můžeš mít třeba 14 dní než trošku povyrostou. Bude se ti tak o ně líp pečovat a nebudeš mít tak velkou spotřebu artemie a rybky jí snadno najdou a chytí.
Tu misku co máš původní s rašelinou vem, vyklop např. do látkového kapesníku a vodu jemně vymáčkni.
Rašelinu pak uschov z5 do obalu ve kterém ti přišli. Za 3-4 týdny rašelinu o5 zalij.
Starší reakce
Mně se odchov vždycky dařil ve skleněné misce na zapékání tiramisu, asi 4 cm hladina a zarostlá bublinatkou, zezačátku od žloutku po drhnutou buchanku nebo ty vylíhlé artemky
Už dlužím doma koupit novou.
I když si myslíš, že se jí potěr bojí, krm jimi dál. Tyhle rybky je jistě zvládnou, do 3 dnů určitě. Poznáš to snadno podle nafouknutého bříška zbarveného do oranžova.
Určitě sem často piš, ať vidíme, že se ti daří.
Ku krmeniu 3x denne - da sa toho usetrit, ved su prazdniny - odporucana preventivna davka u Notho proti oodinoze je 1 caj. lyzicka na 10 l vody - vedlajsim ucinkom je min. 2-3 x predlzenie zivotnosti artemii...to iste sa mi osobne osvedcilo aj pri mladi inych druhov kapro napr. A. nigripinnis, Jordanella floridae.
Ty oči (ale i samotné jikry) se prohledávají líp, když si na ně posvítíme LEDkou. Takovou co má čistou barvu o teplotě 6,5 -10 tisíc Kelvinů.
A taky je dobré akvárko pěkně přikrýt, potvory moc skáčou.
Staci im cista nadrzka - aspon sa lahsie cisti. Ako spominal GAGAL, ci su "Ready to Hatch!" - pripravene na liahnutie - sa da poznat podla viditelnych oci v ikrach. Tak nech sa liahnu!
Potom az neskor, ked budu N. guentheri dospelejsie mozu nastat problemy so samcami - aspon ti moji boli bojovnejsi - na rozdiel od N. rachovii, ktore su aspon u mna neviniatka a tu v atlase su vykresleni ako killeri - osobne som ich kvoli info v atlase kupoval s velkymi obavami - aj som sa to snazil aktualizoval 2x v atlase, aby to neodstrasovalo prip. zaujemcov o chov, ale admin mi to neschvalil
Odkud ti to přišlo, Anglie nebo někde z Thajska?
Teď jde o to, jestli tam opravdu ten druh bude.
Já si objednal N. Hassoni Bukeya a přišli N. Palmquisti. Trochu mě to zklamalo, ale i ty Palmquisti jsou pěkný.
Tyhle druhy bez problémů slupnou vylíhlou artémku. Když budeš krmit 3x deně, tak porostou doslova před očima.
Moc děkuji za radu - hned jdu na to. Artemií tu mám plno (chovám je jako SeaMonkeys) Ale ještě se chci zeptat zda do vody mám přidat akvarijní rostlinku a vzduchovací kamínek? Oboje mám připravené, ale třeba Triopsům to nedělá dobře, tak abych jim to tam zbytečně necpal.
Přidat reakci
1 ...... ...... [5] 6 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13151x