Instantní rybičky
Klidně už teď. Lignocel mívají i v pet-centrech.Rašelina není nutná, ale každý chovatel má jiný názor a zkušenosti. Já ji používám jen u ryb z již.ameriky.
Lignocel být muže. Rašelinu někde u zahrádkářů nebo Hoby marketech.
Jak jsou ty rybky velký?
Mě se N. Palmquisti třou od velikosti cca 2 cm.
Petr Kovář mi říkal, že má něco jiker N. Guentheri ale mixnuté RED s BLUE - jsem zvědavej co to bude za mutanty
No velmi pěkné ryby, dobře živé a není vidět ani stopa po oodiniu. Super. Ten barevný je samec ostatní jsou samice . Velmi dobrý poměr
Tak teď stačí dát jen misku s lignocelem a čekat až ryby nakladou jikry ....a tak pořád dokola
0 18.08.2011 09:59 Cidik [0] - Raci, krabi, krevetky Ahoj! Tak rybičky už žijou přes měsíc - jukněte na poslední 3 fotky -
www.kralici.cz/… Jedna se zbarvuje a je taková velká a 3 jsou menší nevýrazný
ok dikec jeste jednou
no dam jim do zitra tj 48hod od zaliti a pokud nic tak zasusim. aspon si zatim poradne vychytam tu artemku, delam ji poprvy tak si to musim doladit
Nevadí to je v poho dej jim 5-7 dní na suchu a znova zalít.
tak sem zas o neco chytrejsi, dikec
no uz tam plave neco malo artemky, nechm to do zitra a pak pripadne zasusim. jen je mi divny ze ani jeden kousek sem nevidel... jeste dotaz, jikram ktery uz na me temer mrkaji nevadi ze budou opet zasuseny?
coz to me taky smozrejme napadlo, jen sem nejak nechtel verit ze by se poter z ty jikry videl plavat kolem artemku a rozhod se ze ted teda je ten cas. no nic za zkousku samozrejme nic nedam
No to je předsi jasný jako trám
Potěr z jikry uvidí něco na zub a po tak dlouhém půstu se pustí za potravou
chapal bych ty ukony s vodou, coz zkusim, ale proc bych tam mel davat potravu? myslis nebo uz mas vyzkouseno ze to muze prinyst nejaky efekt?
napinavejsi nez tazeni sportky
artemka pripravena a oni n me z ty jejich jikry mrkaj a mrkaj ale vykulit se nechtej
no nic cekame dal
To stejný mám u Rachováků. Očíčka zlatá, a kde nic tu nic. Už dva dny. A to jsou v těch jikrách už 9 měsíců.
samozrejme po 24hod tam ma byt spravne
2 17.08.2011 16:48 vlk9 – nic
tak po 254hodinach stale ani supinka
a pritom ocicka na me koukaji skoro ze vsech. no nic uvidime do zitra a pripadne zasusime
chlapi mívají taky pupíky a výsledky žádné
třeba takové razborky. mají největší jikry ze všech ryb, které se mi třely a když bych dala jednu várku k sobě, muselo by to dotyčnou máti roztrhnout. přitom taková panděra opravdu nemají, jsou jen "vypasenější"
u jiných - ty mají prťavé jikry, ale zas stovky. prostě příroda je machr
Tyhle rybky mají velké pupíky i když jejich dení dávka jiker je venku
taky tak
semtex, určitě si dávají pauzu, to musel být výkon
ono je vůbec divné, že se vejde do ryb tolik a kolikrát velkých jiker. přitom břicho nevláčí po dně
skoda ze je brno tak trochu z ruky
Sice mám asi 3-4 domestikovanou generaci, ale nejaký vliv z daleké domoviny tu být muže.
Ale to bych spíš čekal opak, teď tam bude začínat jaro. A nebo, si dávají jen pauzu. Vždyť během toho mesíce každá deně snesla minimálně 5-15 jiker. Když na nich vidíte ten hrozen jiker, tak si říkáte, jestli nenosí i ostatním. Kde by to v sobě ta rybka asi měla? Tolik jiker.
Jo kdyby někdo chtěl tyhle rybky, (O. Woworae), není problém zajistit na Brněnskou burzu.
že by se jim taky nelíbilo letošní léto?
je to příroda, poručit si nedá
jj presne tak, sem naprosto klidny, nejaky ocka tam videt jsou, u nekterych asi ne. jak rikas uvidim potom zasusim a uvidi se dal
Jikry jsou z druhé várky, sem tam něco oček bylo. Ale když se ti do dvou dnů nic neukáže, zasušíš a zkusíš za 14 dnů, nebo i o něco později.
jj dobre receno, naplanovat lihnuti
no uz sou zality cca tri hodky, stojim u toho porad ale zatim se nic nedeje. nu coz uvidime dal, casu dost
ty, co jsou vidět navrchu jsou většinou čiré. asi je zkouknu líp, jen co tu bude trocha klidu. uvažuju o tom, že bych je po rozplavání "vytáhla" s plůdkem razborek-co myslíš?
Jak to tedy vypadá? To už bude 3 týdny ti korthausae ??
A to je přesně to kouzlo halančíků. Nestíhám.....nezalévám. No u kterých jiných ryb si můžete naplánovat líhnutí.
0 16.08.2011 18:13 vlk9 – uz je to tady
tak hlasim ze jsem konecne zalil, driv to neslo bo jsem nebyl nejaky den doma a nemohl bych se o ne postarat. tak sem na ne zvedavej
Znie to coraz lepsie. Skusim sa teda dopatrat blizsieho casoveho harmonogramu cez ine zdroje. Vdaka za info.
Může přijít kdokoliv. Určitě se ale zeptejte pořadatelů od kdy je. Jinak aukce probíhá asi takto. Dostanete fishlist popř. si ještě v neděli ráno můžete napsat číla kolekcí a prohlédnout ryby o které byste měl zájem. Pak se přesunete nahoru do "učebny" a začíná se dražit
K aukcii na septembrovej(zariovej) halancikarskej vystave: Maju na aukciu pristup aj navstevnici vystavy alebo je ucast nejakym sposobom limitovana? Dakujem za info.
0 14.08.2011 14:45 Cidik [0] - Raci, krabi, krevetky Tak rybičky pořád žijou - tady jsem natočil video.
www.youtube.com/… Ale když nechtěli ty mražené dafnie tak jsem koupil v PetCentru mražené patentky, jenže jsem jim tam hodil kousek a celé akvárko mi "zoranžovělo" je ta voda taková divně špinavá-zakalená. Budu je muset vyčistit, snad mi z toho nechcípnou!
Starší reakce
tak uz je mam doma
ted jen pockat na meil s instrukcemi a jdem na to
Uz se tesim
Není zač.
Určitě stojí za to vyzkoušet tyhle rybky.
Já dnes získal nové jikry N. Rachovi. Líhnout se budou doufám brzy. No vždyť jsou ty jikry už od Prosince nakladený.
díky za tip, snad někdy vyzkouším
Ono to není tak hrozné, když je silné světlo tak jikry jdou pěkně vidět. V poslední době jsem přišel na rychlí způsob vybírání. Stačí dřevěná špejle s vlhkým koncem a vetšinou stačí se tím koncem jednou dotknout jikry a je nalepená na špejli. Druhý konec slouží k prohrabování rašeliny.
děkuji
fíha,za týden 500 jiker. masáž krční páteře následně dělá kdo?
No dík. V posledním tydnu jsem prohrabal asi 500 jiker, ne všechny v rašelině ale i v mopech.
Rašelinu kupuji (vlastně jen jednou) v zahrádkářských potřebách. Čistou bez hnojiv atd.
Potom čast vložím do misek ve kterých se později ryby budou třít. Zaleju vodou, měkou a nechám pár dní máčet.
za to počítání jiker atd...si zasloužíte metál, vy co to děláváte častěji a ve větším množství, šílená piplačka
jak se připravuje rašelina, prosím pěkně?
Pokud krmíš Dafniema z obchodu a jim to neleze, tak budou tzv. Vyklepané (takhle mi to řekl dlouholetý chovatel Halančíků). Zkus si nachytat někde živé dafnie nebo cyclops, zamraz to a pak dej rybám.
Pokud máš mražené patentky, tak je pro ty prcky ještě zmražené po tenkých plátcích odřízni a dej rybám.
Pokud máš možnost, tak jim chytej komáří larvy.
Tak zas moc se to nerozebralo, je ještě plno věci co a jak a tak. Sám se ještě musím hodně učit a vyzkoušet.
Chov a odchov Halančíků je o něco pracnější než u vetšiny jiných ryb (příprava rašeliny, šťourání se v rašelině a hledání jiker, jejich pozorování, jestli a jak se vyvíjejí) o to víc je zajímavější.
jak rikam tyden sem mesic tam co se vlece neutece
rad tyhle kousky vyzkousim, kdyz ste je tu tak pekne rozebrali
Hmm, to je pech, škoda, teď jen doufat, že tam bude alespoň jeden pár.
Když mi prišli tyhle N. Palmquisti místo N. Hassoni, tak se vyklubali z asi 40 jiker taky jen 4. Ale dospěli a jsou zo dva páry.
Už mám od nich druhé mladé, ty první jsou sotva 1,5 cm velcí a už se třou potvory.
Trpělivost u těchto druhů ryb je potřeba. Ve čtvrtek budu mít jikry N. Rachovi, ryby je nakladli loni v prosinci a až teď se budou líhnout. Tohle je jeden z nejdéle se vyvíjejících halanů.
I když některé jikry se probudí i po dvou letech.
Přidat reakci
1 ...... [4] 6 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13151x