Koupě již použitého akvária - ano či ne
Jde o to jaké rybky a kolik tam plánuješ. Mě se na něm líbí inteligentí řešení víka kdy snadnobudeš jak krmit tak v případě údržby jen odklopíš. Většinou máš tak že pak musíš řešit kam odložíš víko aby jsi mohl čistit. cena s ohledem k litráži je podle mého pozorování a oběhávání akvaristik taky průměrná (odpovídající).
..práveže som tam chcel pár rastliniek, nejake neonky alebo gupky, len tak pre radosť.
...ano máš pravdu, ale mám priestorový problém, takže preto zháňam niečo podobné. Odrádza ma to osvetlenie, bude to chcieť prerobiť, alebo doplniť ešte jednu žiarivku. Je tak ?
Karanténí akvárko dobrý
za půl roku budeš hledat větší, takže podle mě jsou to vyhození peníze. Navíc nádrž má sice rozměry 40x40x40, ale nezapomeň, že akva je min. o 10cm zkrácený kvůli filtru za uměle vytvořenou přepážkou.
Kdyby sis zašel za sklenářem, tak ti hravě za podobný prachy slepí 2x tak větší nádrž.
0 16.04.2010 14:04 matematema – Poradte či sa oplati kupiť toto akva. Vaš názor.
Zdravím všetkých, poraďte mi prosím Vás uvažujem o kúpe tohoto akva. Akvarijný set BOYU (značka asi nič moc nepoznám), rozmery 40x40x40cm . Osvetlenie 1xžiarivka 11W - asi slabá. Bude sa asi musieť vymeniť za silnejšiu. Aký je váš názor? Cena je 60 eur.
www.okezoo.hu/… - jedná sa o tento typ akva
Diki za Vaše názory.
Starší reakce
vydrzi neboj
Už jsem tu jednou psal.
Kdo šetří kde nemá, zaplatí za to pak mnohokrát víc :P Takže se vyplatí investovat.
0 26.02.2010 13:57 szilo – akvarko
Tiez som si kupil pouzivane akvarko 200L , a uz by som to nikdy nespravil....neviete ako bolo skladovane a aku malo historiu ...a tak mi pekne akvarko pekne prasklo a celucky obsah akvarka bol na podlahe ...takze uz nikdy ziadne kupovane akvarko s druhej ruky
Vyztužené je dostatečně jsou tam kanty i příčná výztuha. Rozměry nádrže nejsou nijak extrémní, takže bych se nebál.
no zda neodstavit a pote vystuzit.
Bylo to pres tipac,prodano s tim ze vyrobeny byly dva kusy pred pul rokem jedno si nechal to jsem vydel a bylo ok.a druhe prodal ze bylo jen mesic v chodu jako chovne.
Z obrazku mi to prijde jako kvalitni akva a jelikoz uz ho mas napustene a funguje, nedelal bych si starosti
Kolik tě stálo? Jaké sním máš plány???
myslím si, že je poměrně důležité, zda bylo prodávané jako nové nebo starší a pokud bylo přes aukro, tak aura prodávajícího... pak bych byl nebo nebyl v klidu...
Zalozene uz je frci uz nakej mesic.Ale nevim zda je to dost pevne.preci jen bydlim v panelaku sice jen v prvnim patre ale prece.
Akvárko vypadá, že má vše co má mít. Vidím tam jak kanty tak příčnou výztuhu. Vypadá, že je slepeno opravdu precisně. Nebál bych se toho.
Bez problémů =) Neboj se ničeho, pokud si ho teda nepoložil na kamínek
Ten silikon nebude neznámeho původu, ale je to akvaristické lepidlo na lepení skla. A jestli není akva viditelně poškozeno, není důvod otalet s jeho založením.
0 26.02.2010 13:32 Hrysca – Vydrzi nebo rupne?
Ahoj uz nakou dobu nad tim premyslim mam akvarium 160*60*60 to je576l koupil sem ho pres inzerat a ted premyslim zda to nebyla chyba.je lepene z 10mm skla cernym silikonem neznameho puvodu,je opravdu pekne slepene zadna patlanina,jedine zpevneni je nahore je dobre vyditelne na obrazku.premislel sem zda by ho nebylo dobre odstavit a pridat vystuhy jeste na dne.
Co si o tom myslite vy zkusenejsi co uz ste treba neco podobneho lepili?jeste jednou zduraznuju ze ten co to lepil si s tim zdrejme dost vyhral i hrany skel jsou obrouseny dokonale.
Diky za komentare.
Starší reakce
Vzhledem k tomu, že už to v tom sklepě nějaký pátek leží tak by měl být rád, že se toho zbaví. 500 korun, víc ani halíř.
Pokud si ale nejseš jistý a váháš, nekupuj to. Je lepší koupit novou věc a být s ní na 100 procent spokojený než nějakou starší jen proto, že byla "levná"! Připlatit si za bezstarostnost se vyplatí.
Na Aukru se takové vykopávky prodávají od koruny a osobně bych za něj do tak 800 víc ne..elektrická zařízení mají tu vlastnost, zvlášť motory, že nejprve jsou nové, zabíhají se pak mají životní cyklus a náhlou smrt...nemají rády odstavení z provozu na delší dobu a pak spustit..zkušenosti od pc, kdy určitě něco odejde..prach se usadí s ztvrdne ve ventilátorech, nějaká součástka chytí vlhkost a narezne..krmivo co je na fotce bych rovnou vyhodil (pokud není ještě vakuováno)
Podívej se na Aukro. Dům a zahrada - zvířata - akvaristika. Občas se tam objeví solidní kauf. Ale k přihazování je potřeba být zaregistrovaný nebo to koupit přez někoho kdo už tam je...
Vzhledem ke zmíněné "komplikaci" - že to nebudeš mít doma ty, ale někdo jiný, bych zvážil alternativní možnost koupě nové výbavy. Třeba i menší, setové, ale podle hesla, že fungl novému, nejlépe v barevně potištěném obalu není co vytknout.
Pokud je filtr funkční a sklo není moc poškrábané (na fotce nevypadá)šel bych do 1500,-.
Ten stolek je svarenec L zeleza a na nem srobnute to drevo
Ten podstavec je opravdu pofiderni. Byt vami tak to radsi jeste odlozim a pockam na neco lepčiho
Spis bych se zajimal o toho skutra co tam je vedle
Nevypadá dobře, jsou tam vidět desky přidělané na kdo ví čem, boční desky a čelní mají mezi sebou hnusné škvíry - nenavazují na sebe. Kdyby to bylo sa solidně vyrobeném kovovém podstavci, tak by ten samotný podstavec měl nějakou hodnotu - zase několik málo stovek. Jak říkám, já bych za všechno nedal víc než 1000 korun.
Ty škrábance můžou znamenat nejenom kosmetický nedostatek ale také snížení pevnosti akvária. Když o tom tak uvažuju, 1000 se mi teď zdá moc.
ten podstavec, skříňka, vypadá celkem dobře...
Akvárium stejného objemu normálního tvaru (možná lepšího než má delta) nestojí nové ani 1000 korun.
Staré poškrábané akvárium bude mít cenu pár stovek. Osvětlení je k ničemu, filtr může být nefunkční a možná k němu už nejsou k dostání náhradní díly, léčiva a krmení jsou na vyhození, topení by mohlo fungovat. Já bych za to nedal víc než 1000 korun.
Vaše názory jsou dobre a určitě jsi znich vemu ponaučení a mě jde hlavně o tu techniku jinak živé součásti dodam vlastní od rostlin až po ryby nebo různé druhy šneku vše si dělam sám tak že nejsem nijak závislej na prodejnách jen většinou od nich beru novou krev na množení.
Jen tak pro srovnáni nedávno jsem koupil na inzerát stěnu na 3 akvária 140litru z jeklu a lamina + 2x akvárium 140litru + 2filtr 2x krycí skla 2x osvětleni za 3000kč
ale pokud by jsi mu mohl alespoň ze začátku být nápomocen, tak bych se toho nebál(tvoje zkušenosti jsou podle mě velice dobré)
To určitě sám ani náhodou ještě to není uplně jisté a hlavně syn nežije se mnou a tim je to ještě komplikovanější.
viděl bych to kolem 4000 max, klidně smlouvej, technika je dost stará a nemá už záruku, nic moc moderního. Jak je syn starý a jaké ma zkušenosti s akvaristikou? Pro úplného začátečníka bez cizí pomoci to není ideální(můj názor)
Stejné akvarium nabízí sklorex za 2646,-kč za samotné akvárium, tak že je otázka na kolik si cenit skříňku a techniku.
Nejsem žádnej odborník, ale projel jsem GOOGLE a dal bych za to max do 4000,-Kč.
Celkem záleží co přesně je to za techniku a jak bude ještě dlouho funkční.
Zdravím vás!Měl bych prozbu jestli by jste mohli ocenit tento komplet je 7 let stary asi zřejmě na zakázku jeho strany mají tvar trojuhelníku o velikosti 60x60x60 a výška je 50 sklo má už pár škrábanců.Technika je take podle zaručáků 7 let stará ale kryt osvětlení není ani krycí sklo.Doufám že jsem vše zmínil a že mě pomužete určit cenu a jestli vůbec bych měl toto kupovat pro syna začínajícího akvaristu předem děkuji.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2043x