Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Eheim Ecco Pro (130/200/300)

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Filtr Eheim Ecco Pro (130/200/300)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 10:25 Muž Miso [470] Re: daren
niektore veci nevysvetlis ;-) pisem to preto ze mi to robilo to iste a tymto sa to vyriesilo. za pokus nic nedas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 10:23 Muž daren [408] Re: Miso
Sroubeni pod hadici jsem opakovane kontroloval, je uplne suche. Pokud by to saklo tudy, myslim si, ze by v zavitech byla nejaka voda. Zespodu, od napojeni na kanistr se to tam dle meho uz vubec nema jak dostat.

Nejpravdepodobnejsi mi prijde, ze jak je ten ventil pootevreny, ze se na kouli usazuje nejaky bordel, a pak pri otevirani/zavirani se nejak zvatla lozisko, ve kterem je ulozeny.

Optam se v obchode, jak by se k tomu staveli kdybych to chtel reklamovat, a v nejhorsim si pridam kousek hadru jako vyparnik, tu kapku za den odparim snadno. Snad se to nebude zhorsovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2014 20:53 Muž Miso [470] Re: daren
dotiahni tu skrutku na spoji s hadicou na fest... na 90% je to tym
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2014 19:05 Muž daren [408] Re: Yirka
Tak jsem ventil sundal a ohledal. Zadne praskliny jsem nenasel, sroubeni na obou stranach suche, hadice dotazena. Zda se mi, ze propousti ten kulovy ventil unitr. Jak to mam priskrcene, dira je zrejme natocena nejak nesikovne, a trosku to sakne.

Cele to na me dela dojem, ze se to da rozebrat, ale nejsem si jisty, zda bych tim neprisel o zaruku, pac to jiste trochu omrvim, plasty jsou dost tuhe a napevno.

Cili 2 otazky:

a) je to vlastnost tech rychlospojek, ze nejsou delane na provoz v polouzavrenem rezimu?(skoro mi prijde, ze to tak nemuze byt, ale radeji se ptam)

b) kdybych to reklamoval (Hornbach), mate nekdo zkusenost jak to probiha? Ma idealni predstava by byla, ze prinesu spojku, a vymeni mi ji kus za kus. Mesic bez fitru bych byl nerad :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 23:16 Muž Miso [470] Re: daren
dotiahni viac tie hadice, pravdepodobne to slzi tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 22:03 Muž DrChila [243] Re: daren
mě to teklo v tom účku a to pouze jen a když na přívodu do filtru se mi něco ucpalo poprvé jsem tam narval molitan jemný jako předfiltr aby to nenasálo krevetky bez toho košíčku to dělalo neplechu po nandání jeho to zmizelo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 21:59 Muž Yirka [9196] Re: daren
Vezmi si lupu a pozorně prohlédni vnitřní těleso. Mně se kdysi stalo, že bylo vlasově prasklé. Může se to stát přílišným dotažením či třeba pádem. Tolik má osobní zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 20:56 Muž daren [408] – Prusak
Fotka k příspěvku Dneska jsem pri kontrole fitru nasel kapku na rychlospojce (viz foto). Zda se, ze byla jen jedna (na podlaze jsem nic nenasel), a voda sakne nejak jakoby zevnitr z toho 'U' prurezu na boku. Kolem hadice se mi zda nic netece, je tam sucho. Sroubeni jsou utazena fest.

Vystupni spojka, ta co kape, je trvale tak na 1/4 zavrena. Filtr je par mesicu stary, rekl bych zanovni. Spojky jsem mel rozpojene tusim 2x, cili take by nemely byt moc jete.

Mate s tim nekdo zkusenost? Predem diky za rady...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 14:06 Žena meleri [12] - AmerikaRe: Moucha
bohuzel jsem ve francii ale dekuji! zkusim s tim zatrast jak doporucil drchilla. ale mrknu nejdriv na to video, dik za rady! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 07:21 Muž DrChila [243] Re: Moucha
To by vyřešilo celý problém poslat tam chlapa :-D Jen by musela proběhnout káva a žádné láskování(věková hranice je skoro stejná u vás :-D )
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 07:19 Muž DrChila [243] Re: meleri
Jednou si to už sestavila tak nevidím důvod proč by jsi to nesestavila dohromady zpět zavřít kohouty vytočit je filtr odnést něžně nad vanu tam to rozdělat víko od nádoby.vymlátit bordel z molitanu.
A prvně zkus filtr otočit vzhůru nohama aby tim ouškem smiřoval do země. pokud to nepřestaně dělat bordel musíš to vyčistit. Pokud to nebude dělat už pak bordel bude to zavzdušněné usilovně třesat několikrát nechat položené na boku atd a bublinky vylétají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 07:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: meleri
pokud by jsi byla z prahy tak bych se na to mohl prijit juknout....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 07:16 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: DrChila
prehlidl jsem ze ho ma dva mesice....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 06:07 Žena meleri [12] - AmerikaRe: DrChila
me to taky prijde, ze to je jako asi vzduch, proc jinak by utikaly do akvaria bublinky? jedine snad nejaky plyn?
necham to jeste chvili tak a uvidim, a omrknu to video, priznam se ze mam z toho celkem strach to menit, hlavne jak to budu davat zpatky abych neco nepo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 22:45 Muž DrChila [243] Re: Moucha
no když to má 2 měsíce už v záběhu tak asi těžko budou zavzdušněný molitany :)
Pokud to bude dělat když bude vzhůru nohama tak je někde jinde vada než ve vzduchu ve filtru :) To je zaručený test co vždy funguje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 22:00 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: DrChila
vono nez se odvzdusnej ty naplne.... po zkusenosti s aquaclay jsem filtracni media dal do varici vody pres noc....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 16:24 Muž DrChila [243] Re: Moucha
Taky si myslim že hold s tam nějak dostat vzduch například pod vrtulku a to dělá bordel a hezký. otočit filtr vzhůru nohama pokud to pak dělat nebude tak to je zavdušněné. Po 2 měsících vyčistit předfiltr nijak taky nevadí. Propláchni ho ve vodě z akvaria né ve chlorovaný teplý či studený:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 14:27 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: meleri
skus s filtrem trosku zatrast.... podle me je to jen vzduch.... a boj ze by ti to zaclo saamo o sobe tyct....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 14:25 jamajcan Re: meleri
Určitě ne.Každý vnější filtr,se časem zanese a kdyby to mělo způsobit tečení,tak by bylo používání těchto filtrů,k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 14:13 Žena meleri [12] - AmerikaRe: meleri
jo a kdyz je to trosku ucpane tak to filtru neskodi ne? nemuze zacit tect?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:57 Žena meleri [12] - AmerikaRe: Silent
dekuji za video, pokusim se o vikendu. snad to nezvoram... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:37 R Muž Silent [5949] Re: meleri
Tady máš video jak čistit Eheim ecco filtr www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:29 jamajcan Re: meleri
Tak,jak říkáš.Voda tam určitě bude.K tomu tam jsou ty kohouty,aby jsi filtr bezpečně odpojila a odnesla např.do vany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:27 Žena meleri [12] - AmerikaRe: jamajcan
takze vycistit?
cetla jsem si ten navod ale chtela bych si byt jista, ze to chapu dobre?

uzavru teda ty kohouty, pak to vytahnu ze site. zatahnu za tu packu a filtr se otevre. bude ale v nem hodne vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:09 jamajcan Re: meleri
Tipoval bych to,na zanesenou vložku,z filtrační vaty,pokud jsi ji tam nechala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 13:05 Žena meleri [12] - Amerika
ahoj, mam tento filtr asi dva mesice a ted zacina nejak hlucet. nevim jak to popsat, je to dost hlasite, jakoby tam byly bubliny vzduchu. celkem me to vydesilo, mela bych filtr vycistit?
do akvaria se dostalo spousta bublinek. ted uz to ale prestalo hlucet. nevite co to muze byt? mam vzdycky strach ze filtr zacne tect, ale ani kapka.....jo ten zvuk je jako kdyz nekdo splachne zachod nebo nejak podobne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 14:05 R Muž Silent [5949] Re: Moucha
Pokud je nádrž relativně čistá tak je vata dobrá na úplné dočištění a pak i vydrží docela dlouho průchodná. Pokud je ale nádrž trochu přerybněná vatu prakticky nepoužívám, protože se v relativně krátké době změní v blátivou neprostupnou hmotu. V takových případech je lepší ta bioakvacitová vložka, protože po zaběhnutí odfiltruje i velmi jemné nečistoty a vydrží přece jen výrazně déle než vata a nejlépe v kombinaci s předfiltrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 13:57 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: dravec
no otazka je jestli to co co zachytí vata ale nezachytí biomolitan, chcete mit v akvarku.... ja nikoliv, proto mam vatu i v JBL i701
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 13:39 Muž dravec [72] - RostlinyRe: Zab01
ano, prietok po mesiaci az dvoch vyrazne poklesol, pretoze ta filtr. vata bola total zanesena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 08:49 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: dravec
Jojo taky jsem tuhle vložku měnil a dal jí tam místo vaty, zatím to vypadá, že průtoku to udělalo dobře :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 08:32 Muž dravec [72] - RostlinyRe: Silent
Dikes! Presne tak som rozmyslal aj ja ze to nahradim tymto molitanom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 22:03 R Muž Silent [5949] Re: dravec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 20:14 Muž dravec [72] - RostlinyRe: Silent
mozes mi hodit nejaky link s tou akvacitovou vlozkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.05.2014 13:26 R Muž Silent [5949] Re: dravec
Já běžně u těchto filtrů vatovou vložku nahrazuji akvacitovou. Ve filtračním účinku to takový rozdíl není a údržba je daleko snazší. Podotýkám, že se u všech vnějších filtrů snažím používat na sací části předfiltr který zněkolikanásobí dobu nutnou po kterou není třeba filtr otevírat a čistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 06:24 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: dravec
ja vatu menil kazdej mesic.... od hobby se da sehnat filtracni filc, kterej nejni tak jemnej

tedka mam biomolitan na sani, jinej substrat a tolik se nezanasi... (aquaclay produkuje hodne bordelu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 22:26 Muž dravec [72] - Rostliny
A este sa opytam nie je lepsie dat namiesto filtracnej vaty tu filtracnu spongiu rovnakeho priemeru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 22:25 Muž dravec [72] - RostlinyRe: DrChila
Ja som ho pre istou vycistil. Filtracna vata bola dost zacoata tak to robilo galibu. UZ je to OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2014 19:59 Muž DrChila [243] Re: dravec
Buď někde na vtoku do filtru zacpáno.. a tím pádem to vyrábí podtlak a nasává vzduch. A nebo máš vzduchování někde u nasávání k filtru. Nebo máš prostě přiškrcený IN místo OUT. Či někde netěsní hadice tak jak mají. Či pod hlavou to velké těsnění nedělá co má
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2014 19:37 Muž nigelxx [4] Re: dravec
Zatřes s ním,nebo ho vypni a nasaj vodu jako když jsi ho spouštěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 19:25 Muž dravec [72] - Rostliny
Zdravim, asi po 2 mesiacoch sa mi zavzdusnil filter ecco 300. Nechapem ako.
Co s tym robit? vycistit a spustit? Najradsej by som odstranil pricinu...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 17:17 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Miso
Výborne, došlo teda k zhode, vďaka!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 16:01 Muž Miso [470] Re: Miso
Miso napsal: ak ho uz chces skrtit tak na vstupe ja som blb samozrejme na vystupe, neviem nad cim som rozmyslal ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 12:27 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Legioix
No návod je spoločný pre 2222/2224/2322/2324 a spomínajú tam termofilter - ten je teda asi len v 232X, ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 12:14 Muž Legioix [574] Re: zervan
V 2224 žádnej ohřívač není :-D Teda aspon jsem ho tam nenašel když ho mám. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 12:08 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: DrChila
OK, už rozumiem - lepší teda tlak ako podtlak. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2014 11:20 Muž DrChila [243] Re: zervan
Nie. Je to z tohoto důvodu. Pokud přiškrtíme OUT vevnitř se tvoří tlak může pokud je špatný filtr trošku rosit. Pokud IN může to přisávat vzduch lepší mít o litr míň než třeba po filtru:) Těsnění ve filtru jsou navržené na tlak(i když stojí filtr je plný je tam tlak z gravitace). Netušim jak bych to vysvětlil líp:) Jinak tato věta tam přesně je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 07:47 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: DrChila
Nejako som tomu zdôvodneniu nepochopil :-) Našiel som návod na 2234 a je veľmi podobný, o tomto som nič nenašiel: www.trilbytropicals.com/…

EDIT: Pozrel som návod na 2224 (Proffesionel) a tam skutočne píšu:

Tip: Pomocou integrovaného uzatvárajúceho kohúta (OUT) sa dá výkon filtra bezstupňovite regulovať na tlakovej strane.
Pozor: Výkon čerpadla nesmie byť nikdy redukovaný na nasávacej strane (IN).

Len či to nie je len kvôli tomu ohrievaču v ňom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 00:57 Muž DrChila [243] Re: zervan
Přivírá se na výtoku z filtru neboli na OUT. Z důvodu toho že je lepší když to vytlačí vodu než aby jí to nasávalo. Píšou to ve všech možnejch návodech. Mě prošel filtr eheim už 2 jeden eco 130 a druhej 2234 a tam to píšou vždy přiškrtit pouze na výtoku z filtru.
Ze 130ty jsem návod vyhodil ale od toho eheima to ještě někde ležet bude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 23:47 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Miso
No on je naozaj v pomerne malom (dlhšom veľmi nízkom) akváriu s cca 40 l vody :) ( rybicky.net/nadrze/19970 ) A zdalo sa nám, že fúkal príliš silno. Je tam rozstrekovacia rampa pozdĺž celej zadnej steny. Inak bol trochu problém s takou malou výškou akvária, tá dlhá nasávacia fajka bola nepoužiteľná, na nasávanie sme použili kratšiu výstupnú, i tá je zbytočne dlhá, lebo sme dali predfilter Eheim (kvôli krevetkám, sú tam aj mladé, nič lepšie som nenašiel), resp. len polovicu z neho, lebo nevošiel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 23:38 Muž Miso [470] Re: zervan
ak ho uz chces skrtit tak na vstupe, ale nevidim na to dovod, ...teda ak nemas ecco 300 v 30l minicku ako som mal ja ;)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 9 10

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 10852x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15924?od=201