Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Eheim Ecco Pro (130/200/300)

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Filtr Eheim Ecco Pro (130/200/300)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 18:42 Muž j0hny [86] Re: j0hny
Fotka k příspěvku KONECNE TICHO potlesk Najprv som to skusal vyvazovat staticky, ale je to blbost, treba dynamicky.
Nemam na to spraveny pristroj, tak aspon rucne.
Zavazia su z klampiarskeho cinu, rozklepaneho na papier hrubky cca 0,2mm.
Filter uz nevibruje, aspon to necitim v rukach, ale stale trosku huci, dufam ze si na to zvyknem hmm
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 23:10 Muž j0hny [86] Re: daren
Neuvadza to ziadny vyrobca. Polovica akvaristov to neriesi, beru to ako dan za krasne hobby. Z druhej polovice je vacsina hlucha :-D
To jedno percento z nas je ostatnym na smiech. Je ale obdivuhodne ze za XY dni na googli som nenasiel jediny pouzitelny prehlad hlucnosti filtrov. Jedine co som nasiel je hlucnost eheim 2080 vs fluval FX5 (20dB vs 45dB).
Ten test hlucnosti proste nieje nikto schopny anilen podporit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 22:18 Muž daren [408] Re: j0hny
Souhlasim, ze odhlucneni asi nebyla pri navrhu preference, coz je skoro skoda, prijde mi, ze tolik prace navic by to nebylo. Ostatne kolik vyrobcu uvadi u fitru hlucnost? (jakkoli je mozna problematicke ji zmenit, urcite se tim dal odlisit od konkurence)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 21:01 Muž j0hny [86] Re: daren
Mam to vyskusane... Neni to idealny material, ale dostatocne ucinny. Lepsia je sklena vata, ale tu si do bytu vlacit nebudem. Izolovali sme nim dvere, potom ho koli stalemu plochemu tvaru vystriedal molitan. Inak vatelinom sa plnia zimne bundy.
Nepriezvucnost pevnym materialom dosiahnes dostatocnou tuhostou. 10-15cm hruba masa, aby ti akusticka vlna ten material nerozkmitala. A velmi pruzne podlozena.Ma sa to riesit pri navrhu filtra, stacilo to viac premysliet. Ze je ten motor vymenitelny a neni treba kupovat celu hlavu je sice fajn, ale je to k ho...nu platne ked ten motor stoji 50€. Mohli ho zaliat do rozumne vystuzenej skrupiny do masy silikonovej gumy.
EDIT: je lepsie odvibrovat plochu motora ktora je 100 nasobne nizsia nez potom riesit odhlucnenie 5 litroveho valca.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 20:30 Muž daren [408] Re: j0hny
PS: Jeste k tomu vatelinu - nevim presne co to je, ale podle obrazku na netu to vypada jak nejaka vata. To urcite neni na odhlucneni dobre. Mozna to zabrani prenosu vibraci do podlahy, ale zvuk co vydava motor/kanistr/hadice skrz to projde jako nic. Podle meho potrebujes zjednodusene receno neco co nejhustsiho (gumu, drevotrisku, zelezo, beton :). Viz akusticka vs. krocejova nepruzvucnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 20:20 Muž daren [408] Re: j0hny
Ja mam fitr jen za sololitem, chvili to trvalo, nez jsem to vychytal, abych u nej mohl i spat, Je min slyset nez sevel v ustrednim topeni, urcite mene nez lednice, s tou bych nevydrzel. V beznem dennim sumu nepoznam ze filtr bezi po zvuku ale pohledem na hladinu akvaria.

Muzes mit i smulu na nejaky horsi kus, obecne se Eheim povazuje za kvalitni. Jestli je fitr novy, tak muzes zkusit reklamaci. Ale mozna bych nejdriv zkusil ukazat ho nekomu kdo uz ma nejake srovnani, ja jsem take dost tapal v tom, co je jeste normalni a co uz je smejd, jak jsem psal, vnimani hluku je dost individualni. Proste aby sis nekoupil jinou znacku a nebyl na tom stejne...

Take ho muzes natocit za provozu na mobil a dat to nekam na youtube a dat sem odkaz. Asi budou lidi, co poznaji po sluchu, co je tam v neporadku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 19:46 Muž j0hny [86] Re: daren
Diky za uzitocne info. Bohuzial mam pomerne citlivy sluch. Presiel som si vsetky tebou uvedene body, vsetko ok. (miesto zavazia na dekel som vypchal vnutro tlmiacou penou)
A neuveritelne to huci aj ked to cele zabalim do 10cm vatelinu. Nechal som to zabalene 4 hodiny a cumel pri tom do PC, mozem povedat ze som si na to v pohode zvykol. Ale ked som ho nainstaloval na akva a dal do skrine, tak prehluci aj chladnicku. Takze momentalne je na predaj :-)
Vedel by som k tomu spravit absorpcnu skrinku, ale nebudem sa s nou koli tomu smejdu bavit cely den... ajtak ho budem pocut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.01.2015 17:59 Muž daren [408] Re: j0hny
Fotka k příspěvku Zde ma kazdy trochu jiny jemnocit, ja jsem celkem cimprlich, takze jsem se dlouho trapil tam, kde by jiny zadny problem nevidel, resp. neslysel :)

Priciny hluku vidim (dle intenzity od nejhorsiho) tyto:

1) mechanicka zavada (zlomena osicka, chybejci gumova cepicka na jednom z koncu osicky, snek v rotoru apod) => rozborka, ohledani, sborka
2) zavzdusneny fitr (chrastivy zvuk, jehoz intenzita se vyrazne meni pokud fitrem zatrepes nebo _lehce_ klepnes o podlahu, z vytoku vychazeji bubliny vzduchu) => odvzdusnit, osvedcilo se mi trepani/naklaneni
3) rezonance vibraci ve skrince akvaria (z toho co popisujes je to tomu nejblize, monotonni 50Hz aka lednice) => dusledne zamezit dotykum hadic/napajeciho kabelu se skrinkou ci cimkoli co muze fungovat jako ozvucnice, ohledat zda se neklepou treba zada skrinky, zkontrolovat vtoky/vytoky zda neklepou o viko akvaria apod., protoze vibrace se trubkama s vodou nesou prekvapive daleko
4) samotny zvuk motoru (lehke bzuceni) => zavrit fitr do skrinky, utesnit mezery kudy zvuk unika, je to jak platove okno - staci lehce nedovrene, a je slyset vse co se deje na ulici
5) vibrace vika fitru (susteni ktere se utlumi pokud na viko prilozis treba ruku a trochu pritlacis) => zatezkat viko, ja pouzil 20tku matku prilepenou oboustrannou lepenkou (viz foto), cetl jsem, ze nekdo pouziva pytlik s piskem

Je pravda, ze kdyz se rotorek trochu zanese slemem, ze se hlucnost o neco snizi, ale pokud ti tam nekde planda hadice, tak bys asi cekal na to zajeti donekonecna :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 14:03 Muž j0hny [86] Re: Legionix
Tak som ho rozobral a som trosku sklamany z toho jak je navrhnuty... A ani sa nedivim ze tak huci. Je to strasne tvrdy material, a spodna aj vrchna skrupina hlavy su z tenkeho tvrdeho materialu, bez vystuh, takze to posobi jak reprobedna. Necham ho tyzden bezat, ci si na ten brum zvyknem, ak nie, pojde prec. :-(
Hlucnost by som prirovnal k tichej chladnicke, alebo k vzduchovaciemu kompresoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 13:55 Muž Legioix [574] Re: j0hny
Dej tomu čas. Časem si sedne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 11:50 Muž j0hny [86] Huci a huci
Hmm, takze pomerne dost huci, co mi dost vadi :-D Neni na to nejaka spešl uprava ? Problem vidim v rotore, bud neni vyvazeny, alebo neviem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 13:04 Muž daren [408] Re: lemming46
Mam stejnou zkusenost, ale ta nova neoriginalni vlozka z vzduchoveho fitru do klimatizace mi drzi tvar daleko lepe, nema tendence delat chuchvalce (zatim :). Protoze jeji funkce spociva pocitam hlavne v zachyvatavani necistot, mam pocit, ze lze nahradit cimkoli chemicky nezavadnym co bude plnit podobnou funkci. A nebo vyhodit uplne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 11:02 R Muž romant [27987] Re: j0hny
Čistil jsem takto filtr po půlroční odstávce a normálně jsem to několikrát propláchnul pod tekoucí vodou a znovuzprovoznil, prostě aby se z toho dostalo pryč to co už hnije, nějaká ta špína tam stejně zůstane a bude krmení pro bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 10:59 Muž j0hny [86] Re: romant
Tak ja by som najradsej nechal ten substrat vyvarit, len ci nejak rapidne neklesne aktivna plocha toho materialu.
Pripadne ho mozem dat do vysokeho vedra a vystriekat vysokovykonnou teplovodnou wapkou (180bar/120°C).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 10:55 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Legioix
Neviem ako iným, ale mne sa i v komore čerpacej hlavy, i vo všetkých rúrkach a hadiciach tvoria hnedé usadeniny, ktoré sa občas odtrhnú (napr. keď "zašumí" vzduch vo vrtuli) aj vo väčších chuchvalcoch. Možno to súvisí s vysokým organickým znečistením mojich akvárií a iným sa to nerobí. Ak môžem znížiť riziko prípadného zamotania do vrtule, tak ho radšej znížim. Síce na jednom trochu upravenom malom filtri nemám žiadnu vatu a zatiaľ sa mi nezadrel, hoci po údržbe (keď sa tam dostane vzduch) sa len divím, aké veľké chuchvalce to vypľúva a ako sa dokázali predrať tou malo vrtuľkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 10:46 Muž Legioix [574] Re: akvaristik
U čerpacích hlav taky není a ještě se mi nikdy nestalo že by se zadřela a to ji mám i na půdním filtru kde tím občas projede i nějakej ten štěrk. V žádným vnějším filtru ji taky nemám a bez problému (filtry Eheim 2213 až 2075). Myslím, že ten molitan stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 10:38 R Muž romant [27987] Re: j0hny
Velmi důkladně, tam už je všechno mrtvý a bude se začínat odznova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2015 10:36 Muž j0hny [86] – Cistenie pouzivanych medii
Ahoj, mam taky dotaz, ako vycistit filter po niekolkodnovej odstavke, a ci ten substrat pro bude este plnit ucel alebo uz budu pory upchate?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2015 21:23 Muž lemming46 [329] Re: daren
Podle údajů výrobce na obalu se ta bílá vložka nemá čistit, ale po 3 měsících vyměnit za novou. U mě se vždycky po čase proměnila v bahnitý blivajz, bránilo to průtoku filtru a čistit to stejně moc nešlo. A otvírat filtr každý měsíc taky není úplně dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.01.2015 15:47 R Muž romant [27987] Re: akvaristik
Tomu říkám pořádný argument, který jsem si doteď neuvědomoval a naprosto ho uznávám. Končím s doporučováním provozování filtrů ošizených o tu vatu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.01.2015 12:38 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: romant
Zdravím všechny. K tomuto tématu bych chtěl malou poznámku. Ta vata má mimo jiné i ten účel, že chrání vrtulku a rotor motoru před nadměrným znečišťováním. Jemné nečistoty se totiž rády usazují uvnitř komory. Tak to jen na doplnění. Už jsem viděl spálený filtr, kde se takovýmto způsobem vrtulka zadřela. Myslím, že to zato nestojí, do filtru bych dával, co tam patří. A je pravda, že pokud se někomu zdá originál drahý, lze koupit neoriginál náhradu a vystřihnout si potřebný tvar. Jde o pár korun, které mohou předejít problému. Filtrační hlava není úplně nejlevnější. Ať se daří, zdraví Akvaristik.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 22:26 Muž daren [408] Re: romant
Mne ta vata prijde sikovna, po par mesicich se zni vypere tolik bordelu, ze jsem az prekvapenej. V kazdem pripade kdyz u nas v praci menili fitry do klimatizace, tak jim par 'odstrizku' zbylo. Kdybys jel nekdy pres Plzen, dej vedet, mam ji tak na 20 let dopredu.

Pokud ne, v nejake prodejde se vzduchotechnikou to asi budou prodavat v metrazi... Samo pokud dojdes k tomu, ze to je bez toho to same, je to jeste levnejsi reseni :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 18:31 R Muž romant [27987] Re: Silent
Však jasně, já jsem druhá parta, tedy že se tý vaty snažím, pokud to jde zbavovat a co se týká mých měřítek na čistotu vody nejsou o nic rozdílnější než tvoje. :-D Nicméně šťouchnul jsem do toho proto, ře si myslím, že se z toho někdy zbytečně dělá problém, prostě to zkusím bez, tedy vaty :) a bude se vidět, co ve vodě uvidíme. S tím zkoušením je lépe tomu dát nějakej čas, až jsou v dostatečný míře namnožený bakterie a dokáží si efektivněji poradit s bordýlkem a jako podpůrný řešení sem tam řeším předfiltr, kterej mě tu vatu svým způsobem nahrazuje, ale hned na začátku systému. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 18:22 R Muž Silent [5949] Re: romant
Ale jo. Na druhou stranu já používám v Eheimech vatu na finální filtraci běžně. Pokud je někdo, jako třeba já, na opticky čistou vodu pes, holt tu vatu užije :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 18:04 R Muž romant [27987] Re: Silent
Honzo, kacířská. Je ta vata v tomto filtru vůbec potřeba? Nedalo by se to provozovat bez ní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2015 17:59 R Muž Silent [5949] Re: zervan
Vypadá to na pohled sice jako obyčejná vata, ale na rozdíl od běžné vaty tato filtrační se neslepí a do vody v žádném případě nic uvolňovat nebude. Prostě si kup pro začátek 100 g balení a uvidíš jak budeš spokojený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 17:36 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Silent
To je niečo ako normálna lekárska vata? Bude držať tvar, nebude sa uvoľňovať? Keďže je to posledná vrstva pred vrtuľou, bol by to problém. V obchode je Sera, JBL a Fluval, líšia sa niečím? Sera je o málo lacnejšia. (www.aquanimal.sk/…) Len neviem odhadnúť, aká hmotnosť zodpovedá tej jednej pôvodnej vložke.

Vďaka za nápad!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2015 17:23 R Muž Silent [5949] Re: zervan
Kup si obyčejnou filtrační vatu (sera, Amtra, Fluval atd.) a vyplň s ní prostor po originální vložce. Službu udělá prakticky stejnou, ale za výrazně nižší cenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2015 17:11 Muž zervan [1123] - Rostliny – biela vložka do Ecco Pro
Používam EHEIM Ecco Pro, do neho sa dáva takáto biela vložka: www.aquanimal.sk/…

Mám dosť veľa organického odpadu, takže ju musím prať relatívno často a je vždy ako blato hnedá a mazľavá, po niekoľkých čisteniach sa mi už načisto rozpadá. Keďže uvedené originály sú pomerne drahé, tak by som chcel poprosiť o tip na nejaké lacnejšie riešenie, pokiaľ neznižuje funkčnosť a nespôsobuje iné komplikácie - proste pokiaľ je plnohodnotnou náhradou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2014 12:15 Muž daren [408] Re: dome
Mne nakonec ten ventil prestal saknout. Nevim zda to bylo tim, ze jsem ho fakt utahnul nakrev (takze ted kdyz chci odpojit hadice, tak s tim pokazde valcim) nebo je to tim, ze jsem ho nechal uplne otevreny.

Co se prutoku tyce, konstatovani 'neni to ono' je dost subjektivni. Vem si nejakou petku, zmer za jak dlouho ti natece plne a pak dej vedet, jaky mas prutok v l/min. Muzeme to porovnat.

Co se hlucnosti tyce, s tou take stale bojuji. Jeden zdroj mohou byt vibrujici hadice - pokud se mi nekde nevhodne dotykaji skrinky, je to jak velka reprobedna. Doporucuji dusledne zlikvidovat doteky, nebo nejak vylozit molitanem.

Druha vec je samotna hlava, ve ktere mi at delam co delam susti. Dle meho to neni vzduch, protoze ten chrasti trosicku jinak, a vetsinou se mi ho povede snadno vyhnat zatrepanim fitrem. Dela to na me dojem jak kdyby si rotorek cas od casu nekde skrtnul. Neni to moc hlasite, spis to drasa muj jemnocit :) zkusil jsem rotorek na osicce trochu vypodlozit, ale zda se mi, ze to nepomohlo. Osicku i obe gumove koncovky jsem nekolikrat kontroloval, dily jsem cistil i nechal tydny zajet, nema to prilis vliv. Opet, je to asi hodne subjektivni, vetsina lidi by o tom mozna rekla, ze je to naprosto tiche a zadny problem v tom nevidi/neslysi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2014 11:44 Muž Xavi [12] - RostlinyRe: dome
Ja mam tento filter vo verzii 200 na 112L nadrzi s origo naplnami a nemam ziaden takyto problem. Priskretny bol zo zaciatku(cca 3-4 mesiace) a nezaznamenal som ziaden unik vody. Neskusal si prehodit ventily, ten co je teraz in dat na out a opacne a skusit priskrtit? Oba ventily by mali byt identicke takze vies si takto overit ci je problem iba s tym jednym ventilom a pripdane ho vymenit/reklamovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2014 11:23 Muž dome [6] - Rostliny
hoj.mám naprosto ten samý problém.když je výstupní kohout přizavřený tak to pomaličku sákne,ale když to sákne celou noc a celý den tak to je pořádná louže.takže kohout nezaškrcuji.
Mám jiný problém a to hlučnost filtru.rozeberu ho a pečlivě vyčistím.Nicméně i když byl nový,čistý,odvzdušněný tak rozhodně nebyl tak tichý jak jsem čekal,ale žádná hrůza.Noo a výkon EcoPro 300 je taky dost slabý.mám ho na 72L a vetší bych ho už rozhodně nedal :(
daren napsal: Tak jsem ventil sundal a ohledal. Zadne praskliny jsem nenasel, sroubeni na obou stranach suche, hadice dotazena. Zda se mi, ze propousti ten kulovy ventil unitr. Jak to mam priskrcene, dira je zrejme natocena nejak nesikovne, a trosku to sakne.

Cele to na me dela dojem, ze se to da rozebrat, ale nejsem si jisty, zda bych tim neprisel o zaruku, pac to jiste trochu omrvim, plasty jsou dost tuhe a napevno.

Cili 2 otazky:

a) je to vlastnost tech rychlospojek, ze nejsou delane na provoz v polouzavrenem rezimu?(skoro mi prijde, ze to tak nemuze byt, ale radeji se ptam)

b) kdybych to reklamoval (Hornbach), mate nekdo zkusenost jak to probiha? Ma idealni predstava by byla, ze prinesu spojku, a vymeni mi ji kus za kus. Mesic bez fitru bych byl nerad :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 12:03 Muž daren [408] Re: olivis
Když jsem zrovna chvalil ebay v jinem vlakne: : zde za jeste lepsi cenu: www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.06.2014 13:44 Muž olivis [32] Re: Silent
zde za lepší cenu: www.aqua-obchod.cz/…
X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.06.2014 11:28 R Muž Silent [5949] Re: Moucha
Já používám na hadice tohle www.levnaakvaristika.cz/… má to ocelovou pružinu a čistí se s tím fakt skvěle. Ovšem tvé řešení je bezpochyby ekonomičtější :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.06.2014 10:24 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: meleri
na hadice staci kus retizku/lanka/provazku a na konec privazat stetku na cisteni zkumavek, prislusneho prumeru (stoji cca 12-30kc)
např. www.zpflorence.cz/…
(jen se trosku zplacne to koncovy ocko)
vyjde to levneji nez origos kartace www.akvarista.cz/…

filtr je zalozen i na biologickem odbouravani odpadnich latek coz se deje pomoci mikroorganismu, ty tvori takovy hnedy povlak....
pri cisteni filtru se cisti zpravidla 1/3 naplni, aby se zachovala jeho cistici schopnost

uplne se cisti (ci vymenuji) jen ty casti, kterí plní pouze funkci mechanické filtrace (predfiltry a pak finalni jemne cisteni-filtracni vaty/filcove vlozky ci nejjemnejsi biomolitan)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2014 03:09 Žena meleri [12] - AmerikaRe: Moucha
Dekuji opet za vsechny rady. Zakoupim ten silikonovy gel. Podivam se jak se cisti ta hlava. Filtr jsem cistila po 3 mesicich a byla jsem prekvapena jak moc byl zaneseny. Case. Uz nebudu mit tolik ryb, vsadim se, ze je to tim..casem vycistim i ty trubky kdyby byly moc zanesene. Dekuji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 16:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: meleri
v nouzi se dá použít i bílá (čištěná) vazelína - k dostání v lékárně (tesneni po obvodu hlavy)
kohouty se mazou silikonovym sprejem - www.akvarista.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 15:09 Muž Miso [470] Re: meleri
mazat treba hlavne tesnenie hlavy filtra, ostatne je len bonus. Ja som premazal aj kohuty zvonku aj zvnutra (len zlahka) idu potom lahsie. naplne som cistil raz za mesiac (to neber ako doporucenie, mne to tak vyhovovalo) hlavu filtra a hadice tak raz za tri mesiace. Hadice netreba menit ani mazat, staci vycistit. Netreba zabudnut raz za cas vycistit aj vstup a vystup v hlave filtra, zvykne sa tam usadzat bordel, hlavne na vystupe kde je spetny ventil (biela gulicka). Ja som ju vyhodil nech nezavadza, nepouzivam pumpovanie hlavou. Po cisteni napustim filter az po vrch vodou, nasadim hlavu (prebytocna voda vytecie) do vstupnej hadice napustim vodu a po pripojeni rovno zapnem a ide. Okrem toho sa takto filter skoro vobec nezavzdusni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.06.2014 14:44 R Muž Silent [5949] Re: meleri
Keramiku neměním vůbec jen občas propláchnout pokud možno v akvarijní vodě. Molitan jak je třeba, ale ten stačí pod tekoucí vodou. Měním jen vatovou vložku, ale i tam záleží na stupni znečištění. Prostě až když filtru výrazně klesne průtok. Přívodní hadice se nemění jen čistí, jsou na to k dostání kartáče. Veškerá gumová těsnění promazávám obyčejnou vazelínou z lékárny jednou do roka. Pozor, musí to být čistá neparfemovaná vazelína. Indulona v žádném případě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2014 14:39 Muž PaYoch [134] Re: meleri
Boha Indulonu neee hmm www.svetakvaristiky.cz/…

Filtrační hmoty neměnit, dokud se nezačnou rozpadat (orientačně 5 a více let u molitanů, keramika je víceméně věčná), filtr čistit jen pokud se značně sníží průtok. Já mám externí filtr 2 roky a lezl jsem do něj zatím potřetí, ne že by to potřeboval. Závity jsem ještě nemazal, ani to neplánuji. Hadice pouze zkontrolovat kolem závitů, jestli není zpuchřelá/naprasklá, ale většinou hadice vydrží víc než filtr. Asi tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 14:21 Žena meleri [12] - Amerika
Ahoj vycistila jsem filtr a zase pekne jede.

Rada bych vedela, jak casto menite ty f. Hmoty? A taky jak casto mazete zavity? A ty hadickynejak menite nebo taky promazavate nebo je nechavate jak jsou? Da se to mazat indulonou? Je dost mastna a nic jineho nevlastnim. Pokud ne co teda kupujete na mazani?

Jinak vam vsem dekuju za vase rady moc jste mi pomohli! hop palec ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2014 13:13 Žena meleri [12] - AmerikaRe:
Ahoj
Lidi dekuji za odpovedi, to cisteni filtru porad oddaluju ale uz se dotoho musim pustit..vodu jsem vycistila projistotu vcera a ted uz proud jde. Jsem rada ze se s filtrem nic nestalo a jede dal....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 11:55 R Muž romant [27987] Re: meleri
Jak zde zaznělo, nic se nestane. Jenom utousím poznámku, jak to praktikuji a to když o té odstávce vím, ideál je s týdenním předstihem, tak ten týden před tím do filtru mrknu a když uznám za vhodný(je tam už hodně bordýlku) lehce propláchnu, čímž se odstraní již to nepotřebné a dá se prostor pro vznik čerstvých kultur nitrifikačních bakterií a den před plánovanou odstávkou vyměním klidně polovinu vody a 8-10 hodinovou odstávku zvládám bez problémů. Když je to odstávka neplánovaná, vodu měním až po znovuzprovoznění a filtr už dále nečistím a nechávám jak je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 10:42 Muž dravec [72] - RostlinyRe: meleri
mam podobnu skusenost aj mne sa zavzdusnil po dlhsej dobe. Pomohlo vycistenie. Filtr. vata bola total zanese, skoro nepriepustna. Takze prepratie pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 10:13 Muž ludvik [1082] Re: Silent
Na obranu tazatele - není to tak dávno, co jsem vyzkoušel (tedy ČEZ) výpadek proudu. Bylo to pár hodin. Tento filtr se samozřejmě sám zapne, ale nevím jak se mu povedlo zavzdušnit nasávací hadici. Prostě z ní kus vody někam zmizel. A filtr se sice snažil, ale nenasával. Takže jel naprázdno. Výtlačná hadice byla normálně plná. Do teď jsem nedokázal vymyslet teorii, kam ta voda zmizela. Oba konce byly samozřejmě pod vodou a CO2 atomizér je nasazený na výtlačné části.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 08:21 Muž DrChila [243] Re: Silent
No a taky čer vyletěl z eletriky a bez klobouku bos natloukl si nos
o filtr se neboj. Věřim tomu že máš dražší věci doma než nějakej externí filtr. Nebo snad doma si vytáhla pračku? Ledničku? Mrazák? Troubu? A pokud se bojíš kup si elektrocentrálu plnou benzínu a můžeš být s proudem i o půlnoci:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 07:44 R Muž Silent [5949] Re: meleri
Nepoškodí. Až proud zase zapnou filtr naběhne sám. Možná bych po odstávce vyměnil část vody a akváriu. Pět hodin sice není kritická doba pro nitrifikační bakterie ve filtru, ale jak se říká "čert nikdy nespí". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 06:26 Žena meleri [12] - Amerika
Ahoj mam tento filtr, a dneska maji v obci vypnout na 5 hodin elektrinu. Neposkodi to filtr? Nemam ho radsi vypnout?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 14:01 Muž daren [408] Re: Miso
Ja jsem to dotahnul co si troufnu, uz se bojim, ze ten plastovy zavit strhnu ;/ Pri te reklamaci take nektere veci nevysvetlis :-D

Ale diky za radu, jeste zkusim omotat zavit mezi matkou a U otvorem nejakym hadrikem, abych opravdu vyloucil saknuti kolem tohohle spoje.

Ostatne kdyz ten U otvor zaleju nejakym lepidlem, nejspis tudy voda prestane tect. Treba pak jeste pujde tocit tim kohoutkem :)))

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 9 10

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 10850x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15924?od=151