Vallisneria - pěstování
To same u me. Chce to strihat postupne a ne 1x vsechny listy.
Vallisnerii v pohodě zastřihnu a nic mi nehnije. to bude nečim jiným.
Osobne mi to spis pripomina sagitarii subulatu

Má někdo zkušenosti s touto zajímavou variantou? Valisnerky mi v akvárku moc nejdou, ale tato má tuhé listy, které jsou tmavě zelené a výrazně užší než u ostatních valisnerií. Podle popisu by měla být nenáročná. U nás ji dodává myslím Rataj, cena je vyšší než u ostatních variant (asi 69 Kč)
thumbnail.image.rakuten.co.jp/…
Tady je její karta na tropica.com:
www.tropica.com/… www.tropica.dk Zkus tohle, tam narazíš i na "menší" zákrutichy...
http://www.tropica.com/plant_print.asp
Přímo na seznam rostlinek, je to sice dánský web psaný anglicky, ale kytky jsou všude stejný...
moje sympatie má v.spiralis,nejspíš je to asi to samý jako v.asiatica...ale mam jí ve 30cm a má listy malej kousek pod hladinu a docela rychle se rozrůstá
Já bych se toho nebál, je třeba zkusit...
Mimo zde již uvedených by ještě stály za zmínku
Vall. portugalensis
a hlavně tyto dvě : V a l l. t o r t a , V a l l. c o r k s r e w
Jinak listy na koncích n e s t ř í h a t (jinak listy uhnijí), jestli nějakou úpravu, pak jedině odstanění celého listu. Po "ostříhání" se kytka snaží rány zacelit (to je hodně patrný u vyspělých jedinců, nebo u velkých druhů)...
Mám asiaticu a nepokládá se na hladinu a je pěkně šroubovitá
I ty menší druhy dorůstaji dost.Záleží i na délce akvária a tom kolik tam chceš mít světla, dlouhý listy pak budou ležet na hladině a stínit. To může ale i nemusí být problém. Jinak sem četla že stříhání listů rozhodně nebrat.
Ve 160cm dlouhém akva mám několik V.g. a ty nejdelší mají přez 2m,kdybych je nerozdával,asi bych měl problémy.Kromě toho že pokryjí hladinu,jak jich je moc tak zabírají i horní sloupec.Zkus ji tam dát,nějakou menší,když začne moc bujet,vždycky ji můžeš dát pryč.
No ja tam budu v tom akvarku budu mit dalsi 3 druhy Vallisnerii a mezi nima i
Giganteu.

Já myslím, že můžeš. Existují i malé druhy, nejenom gigantea
no ja který,jinak bys musel stříhat listy třeba u gigantey
Myslite ze muzu zasadit Valisnerie do akvarka ktere ma vysku jen 27 cm?Dik.

Přidat reakci
1 ...... 7 ...... [8]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 10553x