Jaké ryby k závojnatkám?
0 09.08.2012 12:22 Michal97 – závojnatka a gold molly

Chtěl bych se zeptat, v akváriu mám přibližně 3 měsíce závojnatky a gold molly + další, jeden sameček molly jim v poslední době ožírá ploutve, momentálně má v akvárku dvě vlastní oplodněné samičky, může to být třeba jejich chráněním? prosím o pomoc
Starší reakce
Porovnej nároky jednotlivých ryb a zjistíš, že to není zrovna dobrej nápad.

Chceš dávat dohromady špindíry s rybkama čistotnejma a čistotnejma a pokud jsou zamýšleny do akvária v prezentaci, tak je tam nic moc filtrace už teď, natož po přidání závojnatek, coby zdatných producentů odpadních látek.

0 26.07.2012 23:31 michall7 Mám na Vás otazku...môžem dať závojnatky k mrenkám ružovým a nejakm tetrám? (neviem presný názov )
Starší reakce
Jo, zkusím na ně hodit inzerát, ale moc tomu nevěřím. Prostě tam jsou. Jsem rád, že se mi podařilo odmítnout 20 cm přerosteného ancistruse. Dojít tam o den později, už by tam plaval.

S těma 10 závojnatkama nebude moc lehké nastolit nějakou rovnováhu ve 100 litrech, ikdyž zasadíš dost rostlin, tak je budou zavojnatky svým rytím a žravostí nejspíš systematicky likvidovat. Rozhodně bych jich ubral když už tam teda musí být. Jinak začíná jaro a určitě by se jich někdo ujal do jezírka

Ahoj, dostal jsem se k tomu, že jsem slíbil předělal akvárko pro důchodce tak, aby se v něm rybky měly dobře a dědečci měli na co hledět. Lepší voda než Esmeralda. Nádrž má asi 100 litrů, plastové kytky, 5 cm hrubého světlého štěrku a agresivní filtr s min. filtrační hmotou. Plave jim tam asi 10 závojnatek, 2 malý skaláři a 3 otíci. Nadávají, že tam pořád mají řasu.
Mnou navrhované řešení: udělat velkou krabici na filtr, dát nahoru původní čerpadlo, dolů velkou kostku molitanu (9 x 9 x 30 cm), rozstřikovací rampu. Dále dopustit vodu do maxima a nasadit pár kytek, přidat kořen z lesa (předtím ho budu mít tak 2 týdny u sebe doma v zajetém AQ, aby jej šnečci očistili. Ryby nepřidávat ani neubírat - není je kam dát. Jen dohodit 3 neritiny zebry, aby hoblovali sklo. Časem, jestli začnou závojnatky umírat, nahrazovat tetrama či - protože důchodci špatně vidí a prý nevidí ani malé černé skaláry - pořídit nějaké gavůnky. Co vy na to? Poradili by jste líp? Máte nějaké znalosti toho, co vidí starší?
Díky za tipy. Víc hlav - víc ví. Petr
Starší reakce
Záleží na tom, co má chcípnout dřív
0 22.01.2012 10:44 Magda – Závojnatka lví hlava
Všechny moc zdravím, mám prosbu. Můžu dát své 2 závojnatky k tlamovci Moorovu?
Starší reakce
Zajímavé. Asi záleží na velikosti akva. Jak velké je?
Mám se závojnatkama v jednom akvárku,neonky,paví oka,zebřičky a v pohodě.
Starší reakce
Je to uplne jedno, co se tam da, protoze tam nepatri ani ta Zavojnatka, je to pro ni male

.
Jinymi slovy, zavojnatku dat nekomu, kdo ma pro ni podminky, a pak se da do prazdneho akvaria dat cokoli vhodneho.
0 15.04.2011 16:14 drgoblin – Závojnatka Lví hlava - co k ní mohu dát
Hezký den všem,
prosím zkušenější akvaristy o radu. V současné době mám 50 litrové akvárium, kde mám pouze jednu závojnatku (lví hlavu) a rád bych k ní přikoupil ještě jednu jinou rybičku. Co se s mojí závojnatkou bez problému snese?
Předem děkuji za reakce,
Martin
Starší reakce
Mě by tam pasovala Tetra Paraquayská, nebo klasická Tetra krvavá. 6-8 kusů, to bych řekl, že je max. do Tvého akva.
To právě ještě vybírám, koukni kdyžtak do profilu mého akvárka, chci tam dodat ještě nějaký hejnko a tetry mi přijdou ve většině případů vhodný
S jazdením vadiť určite nebudú,lebo aj molly s mečúňkami si radi zaplávajú.
Jaký máš konkrétně na mysli?
0 03.09.2010 16:36 budik Zeptal bych se jestli můžu dát dohromady molly, mečovky, platy a tetry...jestli jim tetry nebudou vadit jak budou jezdit po akvárku...
Starší reakce
a jak to že když v tom akváriu mám NO2.. přežili jenom ty závojnatky ze 14 rybek?? tem to NO2 nevadí??
to sou ty rostliny a asi tam mas NO2,biologickou filtraci a rostliny,to je me reseni
0 05.03.2010 17:39 Newone – Prosím o radu
Mám 126l velký akvárium.. a jako začátečník jsem si tam koupil závojnatky celkem 8x protože se mi líbyli..) a ktomu 3 ancistruse.. ty do 3 tejdnu ancistrusové pochcípali.. tak jsem si tam koupil 12 neonek obecných.. vydrželi tejden.. tak jsem nasadil dalšícg 6 rostlin a předtím jsme jich tam měl jen 3!!! tak se chci zeptat jestli je nějaká jiná možnost jak udělat abych tam mohl mít v tom akváriu i jiný rybky než závojnatky nebo se jich musím zbavit???

Starší reakce
podlemě když si závojnatka krupne do vody, tak můžeš rovnou letět s hadicí a kýblem
Obidva druhy maju nedokonale travenie, tak by nemalo hrozit ze sa navzajom otravia. Zavojnatky black molam neublizia, iba ak by boli molly malicke.
myslím že budo tolerantní vůči sobě, ale bacha na samce black molly, k memu samečkovi 3roky jsem přidal dva mladé samce, už ho 3 měsíce terorizují a davam mu už kratkou dobu

nemá vůbec reflexi a jako by oslep nechytne ani jídlo do tlamy bo ho vždy mine
0 13.01.2010 18:01 Anonym – zavojnatka a black molly
myslyte, ze se k sobe hodi zavojnatka a black molly? Predem diky

Starší reakce
když jsem začínal tak jsem dal do stejnýho akva gupky a parmičky nádherné a taky to nedopadlo nejlépe

Bohužel hodně lidí míchá dohromady co se dá (i nedá). Až mu začnou problémy, tak pochopí

Kombinovat studenovodní závojnatku s tropickými druhy to je snad až trestné.
Tomas Enderson
0 26.07.2009 17:09 Michal – moze byt?
Prosim vas mozem mat spolu mrenky ruzove gupky a k nim dat zavojnatky?dakujem
Starší reakce
na zimu vsetko domov

Do jezírka bych živorodky, pokud je nechci zlikvidovat vůbec nedávala
jakmele se k nim dostanou máš po pavích očkách jak říkal jurasek

Pokud se k nim dostanou, tak je sežerou s radostí. Nemluvě o tom, že velká závojnatka bude potom chtít sežrat i dospělé očka.
mam v jazierku 4 zavojnatky 4 zavojnate karasiky (vsetky su malicke)a pridal som 2 black molly 2 pavie ocka 2 mecovky a otazka ked sa budu zivorodky rozmnozovat nepozeru si navzajom mlade???viem ze molly pozeru plodik mecovky a pavich ociek ale co s plodikom molly mozu ich zozrat karasi ???
Starší reakce
K závojnatce bych si pořídil venkovní nádrž-jezírko.

přidal bych ji spíše kamarádku anebo třeba menší hejno kardinálek čínských (jsou mírumilovné a mají rády studenější vodu stejně jako závojnatky)
panceřníčky určitě ne. se závojnatkama jedině tak karásky
0 10.04.2009 10:30 Egon – Re: JanekNbk
Ahoj, chystame se zakladat vetsi akva pro nasi zavojnatku. A premyslime co k ni. Libi se nam treba pancernicek panda nebo balck molly. poradte prosim. Diky
Starší reakce
Závojnatky jsou spíš studenovodní rybky a hlavně čuňata. Rozhodně to není šťastnej výběr ryb.
není možný vydrž a uvidíš že jim dorostou
bezproblémová parmička je Parmička Schwanenfeldova, ale tobyste musel chovat jen vetší ryby, alespon velikost čichavce
Mým rybkám okusovaly ploutve i Parmičky nádherné, rychle vyfičely. Předpokládám, že takhle žravoploutvé jsou skoro všechny.
A jiné druhy parmiček to nedělají nebo jsou takto agresivní všechny druhy?
to dělají parmičky čtyřpruhý to jsou známý okusovači ploutvý hlavně závojových rybek ,ty jim chutnaj nejvíce
Zkusil bych dat pryc ty parmicky a uvidte.
0 24.03.2009 15:28 contacta –
Re: V ono je tam tech ryb ve velkym mnozstvi asi po 30 protoze mam akvarko na 500litru

Přidat reakci
1 ...... 3 4
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3733x