Přihlásit se RYBICKY.NET »

Hygrophila pinnatifida - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Hygrophila pinnatifida - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: Johan
no ak sa rozbehne? -tak 40 litrov vyplni lahko :)
ale ak ju chces namnozit? -staci cakat -netreba ani strihat a sadit ako ine hygr. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: kortezhugo
tak to mě v mé 40 l nádrži čeká požehnání :-D že sem to vůbec za tu H. angustifoliu vyměňoval. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
zacina sa rozrastat a rozvetvovat po dne...
akurat dnes som pozezal ako to prirasta k skale -dost pevne skoro ako anubias :-)
len zabera dost vela miesta a niektore listy su az 30cm dlhe
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku po case ozivim toto vlakno... ked ze sa mi ju uz podarilo "rozbehat"...
rastie celkom dobere

2) len stare listy vyzeraju zele... vypada to ako nedostatok K

3) problem je v tom ze ziadna ina rastlina u mna toto nevykazuje -v podstate ani nemoze
foto corymbosa

Edit: jednu vec mozem ale z istotou povedat
a to ze tato rastlinka ma velku spotrebu CO2
teda zo vsetkych rastlin co mam v tom akva -tato "buble" najviac :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: Voloduson
Voloduson napsal: Fakt to stoji za nakup, je sice drazsi (Rataj asi 120Kc), ale vyplati se... ...ja som ju kupoval akvaristike za 3eura
len to bol "vymak"...ked objednavaju kolekciu rastlin...tak sa v akvaristike uz predava nieco drahsie a nieco lacnejsie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloduson – Voloduson
Tak tuhle Hygrophilu sem koupil od Rataje asi pred mesicem. Ctyri kelimky. Neuveritelne se me libila na fotkach. Ze zacatku s ni byl dost problem. V podstate opadala, az do stavu kdy sem to s ni chtel skoncit. Stesti pro ni (a pro me ve vysledku taky), bylo moje pracovni nasazeni a nestihnuti protrhavani... Po dalsim asi tdnu zacla dost obrazet, dnes je z ni neuveritelne krasna kytka v pohode rostouci. Jen doplnim, mam ji ve 180l nadrzi, dno je ADA (Power Sand a Amazonia), v nadrzi CO2 a hnojim jen V30 od Dennerle. Co nejdriv sem placnu fotky... Fakt to stoji za nakup, je sice drazsi (Rataj asi 120Kc), ale vyplati se...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AlQuds Re: kortezhugo
kortezhugo napsal:
este ku korenom - ked som ju vytiahol vyzeralo to ze sa skvor "drzi" skal ako ze pusta nove...
Treba tady se pise, ze rada vytvari postranni koreny, kterymi se "drzi" dekoraci. :)
www.tropica.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Pepan
To je pravda. Ale pravdou je i to, že při mé poslední návštěvě kamenného obchodu (cca před 6 týdny) mi byla nabídnuta. :-) (A viděl jsem ji v "kytkařské" prodejní nádrži. :))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: PaDa
ono poradit nema "kto" a mam ju par tyzdnou...
tak ze len s pozorovania
1.korenovy system je iny ako u Hygr.
2.rast minimalny...v podstate ziadny
3.uz zhodila skoro vsteky "stare" listy...

este ku korenom - ked som ju vytiahol vyzeralo to ze sa skvor "drzi" skal ako ze pusta nove...
Tropica o nej aj pise ze sa moze uviazat o "drevo"...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stetinka Re: kortezhugo
Teda sleduju tady tu diskusi a jsem unešená! Úžasná situace, kdy to vypadalo, že tady tu kytku má každej a je to normálka, se pomalu mění v situci, kdy budeš průkopníkem a všichni se těšíme na tvé dopnění slov v atlase.Vůbec se ti nesměju :-D palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: kortezhugo
To, že je ta kytka u Rataje v galerii, ještě neznamená, že ji prodává. Rataj ji sice měl v galerii, ale do e-shopu ji zařadil až minulý týden. Stejně tak měl před časem v galerii C. cordata Rosanervig, ale na prodej ji neměl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: kortezhugo
inac je "fakt" ze sa "to" absolutne ako Hygrophila nesprava a to som mal skoro vsetky...
No není divu, že sa nesprava, ved aj ako Hygrophila nevyzera ;-)
Než jsi to tady rozvířil, tohle kytí bych zařadit vůbec nedokázal... A jaké jsou tvoje zkušenosti s ní?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: Sid
...ako dlho ju ma to neviem
a este k tomu je zaradena ako "nenarocna"...
Sid - dufam ze to daako "rozbeham"...- ak nie tak ju bude mat Rataj dlhsie ako Ja :)
inac je "fakt" ze sa "to" absolutne ako Hygrophila nesprava a to som mal skoro vsetky...
...v podstate aj za to som zalozil toto vlakno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: kortezhugo
Rataj ju ma v ponuke už dlhšie.
Ale to jsem vám před časem psal... (Nebo se pletu? :))
A taky byla k mání na poslední burze v Brně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Hygrophila pinnatifida
Ma niekto skusenosti s touto rastlinou???

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2823x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15615-hygrophila-pinnatifida-pestovani?od=51