pH kontrolér
0 18.10.2010 21:02 Darry – pH controler
Zdravím všechny. Dostal jsem takový nápad postavit nějaký cenově dostupný pH controler, pro ovladani el.mag ventilu. Co vse za funkce by jste si tam predstavovali? Je jasne ze se bude merit pH, moznost nastaveni hodnoty pH, prostě funkce pro automaticke davkovani CO2 dle aktualni hodnoty pH. Co dale?
Starší reakce
Co tady?
www.e-pristroje.cz/… Mě se nejvíc líbí tenhle Kompaktní pH metr, měřič vodivosti (EC), měřič celkového množství rozpuštěných látek (TDS) a teploměr.
najdi si moje příspěvky dřív..ph Controller z eBay se sondoua kalibračními roztoky do 14 dní doma z hongkongu za cca 2200,-..řešil jsem i reklamaci a k mojí úplné spokojenosti.. zadej si na ebay vyhledat "ph Controller" a vypadnou ti desítky variant..dnes bych ale už bral i s orp a můžeš řídit i nedostatek kyslíku...to se může zdát divné ale mě se stalo, že jsem nečeřil hladinu (dal jsem víc vody) a i když jsem měl džungli kytek a přes den ryby byli v pohodě ráno visely hubou u hladiny...
suhlasim stebou mal som na mysli controler.

A zrovna tenhle by mne zajimal...
Ja mam doma prave obycejny Ph metr digitalni, ktery ma jen zvukovou a svetelnou signalizaci..ale rad bych z toho nejky controlni vystup

Neodpustím si jednu rýpavou
To co zde probíráte, není pH controller, ale pH meter (česky pH metr

)
PH controller přímo řídí na základě údajů z pH sondy dodávku CO2 do akva.

Nestandardní kalibrační roztok přeci není problém. Zkrátka se přístroj zkalibruje na danou hodnotu.
Vypadá to, že to je tento
www.aukro.cz/… ... akorát za jinou cenu a je tam navíc kalibrační roztok ph4
Proč by měl být problém z kalibračním roztokem, klidně si můžeš koupit jiný třeba pH7.
Cena je to opravdu dobrá. Pokud jde o sondu Když se o ní budeš dobře starat tak ti vydrží pár let. Sonda vyměnit asi nepůjde a budeš si muset koupit nový přístroj.

Neviem ci tam nahodou nebol problem s kalibracnym roztokom, nestandardna hodnota 6,86 PH. Neviem ako je to aj so sondou, ak ma niekto nieco blizsie ohladom tohoto PH metra nech da vediet. Ale ta cena je fakt dobra.
jak jde o cenu, tak bych sel cestou ebay aukro apod. Ja narazil na sveo blibene hongkongske strance na tento ph metr:
www.dealextreme.com/…
Stranku muzu doporucit, bez shippingu, platba paypalem, doma za 2-3 tydny + tam maji hafo ruznych vychytavek

sam do nej asi pujdu...
prosim vas o neaky dobry tip na ph controler za slusnu cenu
Starší reakce
Zkus to znovu překalibrovat, já nechávám na každou mez sondu 5 minut v pufru.A až dáš sondu do nádrže a ustálí se naměřená hodnota pH tak se podívej zda je pH vyšší než chceš, předpokládám že bude...A tam je ten důležitý okamžik-přepínač poloh Hi/Lo pokud chceš aby se Ti to vypínalo v nastaveném rozmezí musí být přepínač v poloze Hi!!!

Mělo by to pomoci

kdyz jsem to zapl na set tak jsem tam nastavil 6,9 a pak to prepl na ph...prosim muzete me dystak podrobne napsat jak se to nastavuje dekuji mooc
Pufroval si to správně? V práci pufrujeme na jednu mez cca 10 minut. Je to šok pro elektrodu.
Přes SET se má nastavit požadovaná hodnota PH. Myslí, kdy to má vypnout/zapnout?
to prave netusim ted se mi to zaplo pri 6,91 ale kdyz to kleslo na 6,87 tak se to uz nevyplo a bezelo to porad

Je tam psáno kolísání o 3-5 číslic. Myslí celé stupně PH

nebo desetiny?
prosim nemate nekdo zkusenosti s timto PH controlerem?
www.shopakva.sk/… ,nastavil jsem PH na 6,9 a kdyz jsem vse zapojil a umistil tak ph bylo vyzsi a tak se co2 zapla ale kdyz to kleslo pod stanovenou hodnotu tak se co2 nevyplo a bezelo celou noc a i den nez jsem to vypnul sam.....prosim o radu jak to funguje a co delam spatne dekuji za radu
Přidat reakci
1 ...... 4
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 6028x