Mečovka - pohlaví
Zdravím, nelinčujte mě za to, že mnou položená otázka už v nějaké části fora byla podána a i zodpovězena - já jsem zkrátka hledal, ale nenašel. Abych přišel k věci. Chci se dozvědět, v kolika týdnech či měsících poznám u malých mečovek, zda se jedná o samce či samici. Mám 15 kousků mečovek z jednoho vrhu a nechi aby bráškové oplodňovali svoje sestry, aby nedošlo k mutaci a degeneraci. Díky předem ;)
Starší reakce
No chtěl bych je chovat na kšeft, takže chci aby i potomstvo bylo závojové. V akvateře u toho měli normální samice, ale oni mají běžně více forem v jedné nádrži.
No, nevím sice na co to potřebuješ, ale u živorodek poznáš přeci samce od samice hlavně podle gonopodia.
Zdravím, nevite někdo, jak vypadá samička mečovky, respektive její zadní ploutev, od závojového lyra samce? Jestli má tvar jako u obyčejné samice nebo jestli je taky nějak protáhlá?
samec např:
wb7.itrademarket.com/…Starší reakce
máš 6 týdnů na reklamaci
jo jo rek bych ze to bude samec.No mě se dnes narodilo asi cca 70 malych mecovek a samice rodi porad
(to teprv nebudes vedet co s tim)
Tak díky všem a doufám, že se to paní prodavačka brzo naučí.. Co teď se dvěma samci
je to na stopro samec, mečík mu doroste, jednou jsem si pořídil udajně pár mečovek a po dvou měsících se ukázalo, že je samička samec
Samec jak fík,mečík mu ještě doroste.
Dle mého názoru,je toto sameček
0 29.08.2010 18:14 Tennessee – Mečovka
Ahoj, je to podle vás samička? Teda v obchodě tvrdili, že jo, ale zdá se mi že má patrné gonopodium, tedy stejné, jako u samečka. Není třeba možné, že by jí mečík ještě narostl? Díky
Starší reakce
...možno aj tieto mečúne niečo splodia...
Tipnul bych si, co...
Vážně - oni tihle samci mají docela problém přirozenou cestou něco zplodit i se samicemi...
Predali mi ich ako párik Mečúňa Viedenského....preto sa pýtam.
V dnešnej dobe je plno opačne orientovaných, možno aj tieto mečúne niečo splodia
...ta mečovka je červená ne zelená, ale mexická... Opravdu?
ta mečovka je červená
ne zelená, ale mexická. A opravdu jsou to oba samci
Na lavo samec Mecovka zelena "WG Lyra" a na pravo to je tiez samec ale nie Viedensky lebo tie maju aj cervenu duhovku(oko). Bude to daky mix.
0 08.03.2010 22:57 Ligo – Samec - samica Mečúň Viedensky / Lyra
Potrebujem radu, je fotke SAMEC(v ľavo) a SAMICA (v pravo) MEČÚŇA VIEDENSKÉHO ?
Alebo foto napravo je samec niečoho iného?
Starší reakce
Podle stavby těla to samec je a nerozmnožuje se tato forma zřídka, ale velmi často, jen je třeba mít i krátké samce
ty prsní ploutve sou buď rozmázlý nebo samičí a tvar těla sedí více na samici
Samce poznáš taky podle prsních ploutví má je úplně jiné, přesně jako na obrázku.
Tak z té fotky to poznat nedá, podle tvaru těla to vypadá na mladého samce. Ale počkej měsíc a pak dej znova fotku, bude už jasno. Pokud to bude samec, tak je leda naparádu, nebo dát někomu sežrat a do chovu sehnat obyčejného červeného samce mečovky.
nevim jak ste podle týhle fotky přišli na samce...to co tam vidíte jako gonopodium může bejt klidně jen lyrovitě prodloužená řitná ploutev,jako že to asi tak bude..když dodáš ostřejší fotku,tak bude vše jasné..
Je to samec, ale zřejmě závojový. Pokud chceš mít nějaké potomstvo, tak od něj se ho nedočkáš. Má tak dlouhé gonopodium a nemůže s ním oplodnit samičku. Musíš mít samce z normálními ploutvemi.
Je to zřejmě samec, ale tato forma mečovek se u akvaristů rozmnožuje jen zřídka.
na 100%
Sazím na samce, i když u závojové formy se to někdy trochu hůř pozná
je to samec
0 03.02.2008 19:16 rybka – Je to samec nebo samice
Ahoj akvaristi. Prosím o radu, jestli horní mečovka na fotce je samec nebo samice.Díky
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2998x