Ahoj, ted nevim, jak velke bude to akva, ale pokud ho nemas uplne male, porid skupinku mrenek, klidne tech zminovanych, ci jinych, ja mam morleti, jsou pry agresivnejsi, ale od te doby, co maj pod kameny plno ukrytu a vyvorili si ve ctyrech poradek, a pada jim na zem dost zbytku, tak je vse ok. Ve dnu se ti poryji, vycisti, i kdyz mozna ne tak skvele jak pancernicci. Jestli chces mit krevetky, tak skoro kazda ryba si na nich bude chtit pochutnat...Jde o konkretni podminky akvaria, velikost krevetek, to se musi vyzkouset. Krevetky ti budou jist zbytky a zelenou vlaknitou rasu...jestli tam budes mit jen male neagresivni ryby, tak ty krevetky nasad ve velkem poctu, a jinak zadny cistice.
A taky si sam neco vic precti, viz. treba
www.loaches.com/… pak to proste riskni...Jeden nazor, vlastne i vic, jeste nic neznamena, kazdy ma jine podminky, staci mit trochu nevhodne a napr. parmicky ti okousou ploutve jinych ryb, staci mit podminky dobre, a parmicky ani nenapadne nekoho ani honit...Snaz se kazdemu doprat co ma rad, a pak uz jen zkus a doufej, ze to ryby oceni
Dlouhe vymysleni nijak zazracne nepomuze, prusvih muze nastat vzdycky, kdyz to nejmin cekas
k labeu nějaká ta citace:
...Další skupinou jejíž významnou potravní složkou jsou řasy, tvoří u nás parmičky červenoocasé (Labeo bicolor) a parmičky červenoploutvé (Labeo frenatus).
Pro velikost svého vzrůstu jsou však vhodné do větších nádrží. U těchto druhů je potřeba rostlinné potravy zvláště u mladých jedinců, které musíme přikrmovat špenátem.