Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výroba stojanu a stolku

 

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Výroba stojanu a stolku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2023 22:43 Muž cz1khc [226] - a rybky a krevetky a substráty a hnojiva a světlo a focení a PCRe: Sha
Fotka k příspěvku Stojan je z trubek a dva rámy z vinglů.Pro sichr podélně 2+2 jekly a zpředu tedy obloženo plovoučkou.Ten prostředni pás bude nahoře + bude vyklápěci vyndávací a zastamdací..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2023 20:25 Muž Kamosh [13] Re: cz1khc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Taky jsem to řešil, když si na tom stolař trošku vylámal zuby a s ničím geniálním nepřišel (jinak ale na něj nedám dopustit).

Výklop se otevírá na klavírovém pantu směrem nahoru - jaké že to překvapení, že? :-)

Vytisknul jsem si na 3D tiskárně nasazovací "aretátor", který výklop zaareguje v otevřené poloze. Musí to být relativně přesné, aby nikde nebyla moc velká vůle. Navíc jsem tisk trošku vyspravil nějakými kovovými profily, PETG materiál zase není takový zázrak, co se pevnosti týče. Každopádně kovové výztuhy se dřevěného obložení (lamino v lesku) nikde nedotýkají, takže jej nemůžou poškrábat.

Hmm, dost bylo slov, pár obrázků to snad popíše víc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2023 20:16 Muž Sha [500] Re: cz1khc
Rám je jekl nebo trubka? Pokud jekl, zvolil bych na stranách čtyři magnety na kuchyňská dvířka. Lištu to udrží a při údržbě odcvaknout a celou lištu dáš dopryč. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2023 18:17 Muž cz1khc [226] - a rybky a krevetky a substráty a hnojiva a světlo a focení a PCRe: Kawasaki
Nebo něco jako kroužková vazba u kalendáře (jen 3 nebo 4 kroužky a ten píst) nemusi to být zrovna na pantu a vyklapěcí -zacvakávaci, nasunovaci,na magnet,na druky na suchý zip, na kolejničky (drát a dvě tři kladky / nebo háčky/?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2023 18:13 Muž cz1khc [226] - a rybky a krevetky a substráty a hnojiva a světlo a focení a PCRe: Kawasaki
Fotka k příspěvku No zrovna panty zvenku se mi moc nelíbí (měl jsem obyčejný pianový) a zevnitř nejdou otevřit o 180° Lišta nahoře i ta výklopná dviřka (nebo klapka) jsou odřezky plovoucí podlahy (pásky) - takže zadlabáni nebo zapuštění taky nejde (ale i tak děkuji za názor)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2023 17:48 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: cz1khc
Možnosti je několik.
Osobně bych dal panty a na aretaci bych použil píst jaky se dává na výklopná dvířka v kuchyňské lince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2023 17:18 Muž cz1khc [226] - a rybky a krevetky a substráty a hnojiva a světlo a focení a PC – Kryt nad spodní akvárium ve stojanu
Dobry den
Prosím zkušené a ochotné kutily akvaristy o radu,nápad.
Chci se zeptat zda by mi někdo poradil jak vymyslet a zkonstruovat přední kryt nad spodní akvárium ve dvoupatrovém stojanu.jestli už to někdo dělal,jestli na panty,kroužky nasunovací na kolejničky,
druky,magnety,suchý zip a možnost nějak zaaretovat v otevřené poloze..Děkuji za nasměrování i nápady a rady

charlie cz1khc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.08.2023 09:47 Muž Lojza007 [1204] Re: Elwira
Mám dvě akvarijní skříňky, prostě obyčejný dřevotřískový skříně. Ta větší se ani pod víc jak čtvrt tunou nehne. Navíc nejsou lepený, ale jen šroubovaný. Truhlář by dokonce bez problémů dokázal zvýšit pevnost umístěním jeklů do rohů, byť to není potřeba.
Každopádně si nedovedu představit kudy a kam by musela zatéct voda, aby došlo k zásadnímu poškození. Skříňky mají přesné rozměry akvária, takže pokud vyteče trochu vody, tak maximálně steče po skříňce. Určitě se trocha vody dostala i pod akvárium, ale to by mělo udělat přesně co? Pevnost by šlo maximálně narušit, když by voda zatekla do bočních stěn, ale ty jsou pod vrchní deskou, kterou nesou, to by z toho akvária musela vytíkat voda měsíc, aby to na té skříňce bylo vidět.
Mně to připadá jako tvrdit, že v kuchyni musím mít žulovou desku a skříňky ze železa, protože se tam dělá s vodou a ta voda dřevo zničí. Pravdou je že většina domácností u nás má všechno z dřevotřísky a nic se neděje. Je to jenom o kvalitní povrchové úpravě, kterou dokonce mají i ty prodávaný krámy, truhlář to zvládne ještě kvalitněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2023 21:18 Žena Elwira [0] Re: Starka
Ono jde spíš o to, že vím jak vypadal stůl po několika letech pod akvárkem. Vůbec nechápu jak mohl ten stůl vydržet, když byl zatížený 200 lit. Akvárkem, kde tatovi při údržbě pomáhali dvě malé pomocnice. Všude zatčena voda a ta stabilita nic moc. Moje šikovnost se v dospělosti asi moc nezlepšila, smich tak prostě chci jekly. Protože i kdyby mi někam zatekla voda, a deska se rozlepila, tak pokud se nestane něco s horní deskou na které stojí akvarko, tak to nebude mít vliv na stabilitu skřínky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2023 20:51 Žena Starka [248] Re: Elwira
Tak mě napadá - nedá se koupit přímo nějaká akvarijni skříňka, která by byla zesílená a s garancí nosnosti? Nebo jaký je rozdíl mezi skříňkou a akvarijni skříňkou?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2023 18:22 Žena Elwira [0] Re: Lojza007
Děkuji za radu. Vím, že to myslíte dobře. Najít truhláře by bylo jednodušší. Ale já bych tu skřínku chtěla opravdu raději z jeklu. Tak hledám někoho z Prahy, kdo by ho svařil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.08.2023 13:33 Muž Lojza007 [1204] Re: Elwira
160kg je na kvalitní skříňku nic. Stačí požádat nejbližšího truhláře, ať něco vyrobí a případně trošku víc zpěvní. A pokud budete na pochybách, stačí si na to sednout ve dvou lidech a skříňka by se neměla ani hnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2023 13:02 Žena Elwira [0] Re: Starka
Moc děkuji,
Já bych ale raději jekly, které obložím jako mám nábytek. Ale priorita je, že se nebudu muset bát, že se mi skřínka rozpadne, kvůli vodě. Prostě to v případě rozlepeni opláštění podrží jekly. Jsem plašan a chci mít dobré spaní. To akvárium bude mít 160 hrubého. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2023 09:54 Žena Starka [248] Re: Elwira
Pokud to není skříňka z ikei nebo nějaká laciná dřevotříska, nebála bych se toho. Moje 80x30x30 cm stojí na této skříňce:
www.bytmax.cz/…

Mimochodem když jsem hledala ten nábytek, tak jsem našla, že někdo má mnohem větší akva na této sestavě a není to první akva, které na tomto nábytku vidím.
www.nabytek-bazar.eu/…

Tak kdybys se Ti zrovna takova skříňka hodila, na bazaru za pár korun seženeš. Ale jinak Ti spíš píšu proto, že poradny kus nábytku akva Tveho objemu udrží. :-) Z toho bych strach neměla. Pripadne dovnitř můžeš navrtat "elka" na zpevnění. Nebo můžeš danou skříňku otestovat tím, zda udrží Tebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2023 23:55 Žena Elwira [0] Re: Daniell
Díky, bohužel já potřebuji max 80x40 plus maximálně obložení. Víc místa bohužel nemám. Ta firma má délku nejméně 120, ale je to dobrá inspirace. Třeba jinde seženu můj rozměr. Jen potřebuji i nastavitelné nožičky. Podlahy v paneláku jsou fakt super. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2023 22:05 Muž Daniell [38] Re: Elwira
Ahoj,
A co tohle viz odkaz .. celkem přijatelná cena a obložit by to také šlo. Nosnost slušná :-) Původně jsem ho zamýšlel koupit ale nakonec šlo nové akvárium na psací stůl.
1url.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2023 21:48 Žena Elwira [0]
Dobrý den,
Chtěla bych vás požádat o radu. Zda nevíte o někom z Prahy, kdo by mi svařil stojan z jeklu a nejlépe i obložil jako skřínku? Bude to pro akvárium 80x40. Nemám nervy si postavit akvárium na skřínku jen z desek. Vím, že při údržbě budu asi plavat a bojím se, aby se skřínka nerozlepila. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 12:15 Muž PetrO [752] Re: marvvin
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Trojúhelník dělají na krycích sklech ve Sklorexu snad automaticky.
Skla jsem od nich bral už při lepení akvária, ale už si nepamatuji, jestli jsme se na krmícím otvoru přímo domlouvali. To je už ale diskuse na jiné téma :-)

Jinak, krycí skla odpar opravdu výrazně sníží.
Přidám fotky skříně, jak vypadala po návratu ze čtrnáctidenní dovolené. Na fotce je vidět hladina po asi týdnu bez dolévání. Byla tehdy extrémní horka.
Popsáno je to v záznamu v deníku velkého akvária ze dne 27.7.2018
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 11:52 Muž Lojza007 [1204] Re: marvvin
Na to jsou dobrý hliníkový profily, kolejnice z U a držák světel "čtverec". Jde to do toho krásně vsunout a současně podpírají dekl. Koupil jsem je v Hornbachu za pár kaček, mají 1m a 2m kusy.
Výhoda kolejnic je právě při údržbě, není problém světla posouvat a taky není problém přidat další světla, kdyby to nestačilo. Světla jsem k profilu chytil normálně stahovací páskou, ale samozřejmě by to šlo udělat hezčím způsobem, např. provrtat profil a zespodu namontovat držák světel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 11:32 marvvin Re: PetrO
svetla jsem planoval na "kolejnicky", abych s nimi pri udrzbe mohl pohnout a neprekazeli ... ale libi se mi ten tvuj trojuhlenik v krycich sklech ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 21:34 Muž PetrO [752] Re: marvvin
Fotka k příspěvku Jo jo, to chápu :-)
U mě, tím že je skříňka z bílého lamina v lesku, tak jsem to poslepoval z toho PVC a ničemu to až tak nevadí.
Je ale možné, že se taky časem rozhodnu to udělat znovu a pořádně :-D
Pokud dáš krycí skla a uděláš nějaké drobné odvětrání (a možná by to šlo i bez něj), tak bych se vlhkosti až tak nebál.

Jinak, časem jsem zjistil, že místo různě složitého zachycení světel v krytu mi vyhovuje je jen tak položit na skla (viz.foto).
Při jakékoli údržbě je jen položím na vršek krytu a nijak nepřekáží..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 19:06 marvvin Re: PetrO
jsem estet :) takze kdyz uz jsem si vybral nejaky dekor z lamina na skrinku, tak z nej bude i kryt ... ale i na tom plastovem navodu jsem pochytil nejakou inspiraci ... s mrizkou tam pocitam, ale bude jen pres bocni stenu, kryci skla tedy asi v nejake mire pouziju a vnitrek krytu nejakym zpusobem osetrim, aby se vlhkost nedostavala mezi desky a ty nezacaly bobtnat ... to bych nerad ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.10.2021 18:56 R Muž vaclav [14604] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: marvvin
Já mám dřevěný kryt z palubek už více jak 30 let je to ale dřevo, a ne ty lisované piliny co je každá vlhkost zničí. Musíš ty hrany opravdu dobře ošetřit a nejlépe natřít nějakým lodním lakem. vnitřek mám vylepený odrazovou samolepicí folií na okna. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.10.2021 18:46 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: marvvin
Pokud budeš delat z lamina dej krycí skla a bude to v pohodě. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.10.2021 13:51 Muž PetrO [752] Re: marvvin
Já zkusil zbastlit kryt podle zdejšího návodu od Ctibuma

rybicky.net/clanky/1608-vyroba-krytu-z-lehceneho-pvc

Ono to PVC je docela měkké, ale uvnitř mám vlepený šroubovaný rám z hliníkových profilů, takže to docela pěkně drží pohromadě. Jinak, vlhko uvnitř opravdu bylo, takže to i docela plesnívělo a po různých pokusech s větráky řízenými přes čidlo termostatem se mě stejně nakonec nejvíc osvědčilo použití krycích skel.
Ty totiž brání odparu, takže netrpí led světla, nic díky tomu neplesniví a taky se nemůže stát, že díky úbytku hladiny stříkající voda od rampy neztékala pod rámem poklopu po vnějším sklu akvária (vlastní zkušenost po čtrnáctidenní dovolené).

Ono, moje samovýroba je tedy nic moc povedená, ale kdyby to lepil někdo šikovný.
A to lehčené PVC je opravdu měkké, tak je možná lepší si ho nejdříve osahat..třeba v Hornbachu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 12:21 Muž Krepec [46] Re: marvvin
s tou vlhkostí by mohla pomoct mřížka, pokud by ti nevadila esteticky :-) viz prezentace. Na víku jsem nikdy žádnou vodu nepotkal :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 15:23 Muž vlka [3453] Re: marvvin
Pořád je to jenom dřevo a v krytu mokro, vlhko, kapky vody. Časem budou problémy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 13:01 Muž Lojza007 [1204] Re: marvvin
Na zakázku dělaný kryty bývají z plastu, oni to sice vaří, ale určitě by to šlo slepit. Pak to polepují D-C-Fix, ten jde koupit i v Hornbachu. Tak jestli by to nebyla cesta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 11:51 marvvin – kryt
Ahoj, stavim si skrinku pod akvarium. Kvuli lepsimu vyuziti prostoru, seriovky se mi rozmery moc nehodi. Se skrinkou jako takovou problem nemam, ale premyslim, jak co nejlepe vyresit kryt akvaria. Nepodelil by jste se nekdo, kdo uz mate stavbu za sebou se svymi napady, postrehy a radami - na co si dat pozor apod. Jo a stavim to z lamino desek ...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 17:29 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: OSkovajsa
U Fx6 píší až 150 cm od hladiny(směrem dolů), ale pro nejlepší chod filtru má být pod akváriem...tudíž to stačí těch 40 cm. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 16:33 Muž OSkovajsa [0] – Stojan, jak vysoko od země dát akvárium
Dobrý den,
chci se zeptat jestli je 40cm nad zemí dostačující pro funkčnost filtru.
Těch 40 cm je dno akvária, hladina bude 90cm. Filtr bude buďto Fluval FX6 a nebo JBL CristalProfi e1901 Greenline.
Každopádně výše jít nemohu, pouze níže, jelikož stojan bude pro dvě akvária, a tohle je to spodní.
Potom by byla pouze možnost dát každé akvárium na svůj stojan, ale to by bylo složitější, musel bych odstranit úložný nábytek a do toho se mi moc nechce.

Díky za rady a odpovědi.

Skovajsa Ondřej

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 08:32 Muž liborass [174] Re: mikespipi
já bych to moc nekomplikoval, ten stojan to unese ;-) žádné další jekle bych nevařil, pod a nad stojan bych dal stejně velké desky lamina jako je akva, boční stěny udělal taky z lamina, zakryl to dvířkama aby stojan nebyl viděl a hurá s akvarkém na stolek a zařizujem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 07:36 mikespipi – Nosnost stojanu na akvárko
Zdravím všechny a prosím o radu.Mám akvárko 110*50*50a leží na stojanu z jeklů 25*25*2již několik let a žádný problém.Jenže chci maximálně využit roh místnosti a položit na něj nové akva.135*50*60 což je o 100l.víc než staré.Na stojan bych položil pevnější jekle délky 135a tím jej prodloužil na potřebnou délku.Je to min.100l.vody navíc,kýbl písku navíc a akvárko také váží více.Moje pani šílí že se stojan pod tou tíhou rozjede.Bylo by pro mě jednodušší to provést takhle než vařit nový stojan.Proto prosím o nápady a rady někoho kdo má podobné zkušenosti.Díky moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 23:07 varok Re: muťa
V OBI mám hrozně špatné zkušenosti. Za prvé výběr dřeva je katastrofa, když to teď vemu, že potřebujete třeba pár hranolků. Buď jsou křivé- ohnuté do zatáčky nebo do vrtule a za druhé to je samý velký suk. Potřebuji, aby to něco udrželo, když bude na kousku třeba 70cm 5 velkých suků, tak se sníží pevnost na polovinu. Mám sice jen malinké 60L akvarium, ale chci si udělat stolek trošku větší, kdybych v budoucnu kupovat větší akva.
Potom obsluha pily se mi nezamlouvá, i když záleží kdo tam zrovna je.
Jednou mě jeden chlápek nas...l pořádně. Podruhé už tam byl docela solidní chlápek, který mi udělal co jsem chtěl. Ale...
V OBI mají reklamy, že vám nařežou dřevo zdarma. Jako vůl musíte jet k pokladně, zaplatit a potom se přes celou prodejnu vrátit dozadu a tam si to nechat přiříznout. Naposledy mě u pokladny seřvaly, že jsem jim nenahlásil, že jdu na pilu. To mi nikdo neřekl, že to musím hlásit.
V tom novém Hornbachu jsem byl dnes poprvé se jen tak podívat, ale to co já potřebuji hranolky tam nemají.
Ale moc děkuji za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 21:10 Muž muťa [554] - RostlinyRe: varok
No pokud nechceš do OBI (nemám zkušenost), tak jdi do Hornbachu na Rudné v Ostravě (mám zkušenost a dobrou).
Pak je ještě otázka co je levné a hlavně ne vždy levné je pak dobré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 19:46 varok – Kde za šikovným stolařem?
Dobrý den, jsem tady nový a chtěl bych poprosit. Nevíte někdo prosím o nějakém šikovném stolaři v havířově, nebo blízkém okolí? Zatím potřebuji nařezat a upravit různé hranolky. Chci si udělat novou skříňku pod akvárium. Později bych si tam možná nechal dodělat nějaké věci. Hlavně se mi jedná, aby byl levný a šikovný, žádný zloděj.
Do OBI mě prosím neposílejte, tam mě hrozně naštvali. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2010 10:31 JuraS Re: Raviolka
co já viděl tak na zadní stranu se do kříže dávalo zpevnění a navíc bych takový stojan aspoň 2 mi šrouby přichytil ke stěně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2010 10:22 Žena Raviolka [2154] Re: JuraS
j0hny - samozřejmě nemusí, ale já chci svařovaný, v tom mám jasno

JuraS - cenu neplánuju!
Když jsem loni kupovala ten minulý stojan, tak šroubovací mi nepřišly zdaleka tak stabilní a s takovou nostností, jako zacvakávací. Ale uvidíš, co najdeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2010 08:18 JuraS Re: Raviolka
no něco takového jsem myslel..jen ne ten zacvakávací ale na šrouby..jsi mi neodpověděla kolik plánuješ, že bude ten svařovaný stojan na míru koštovat...já že pomalu začínám taky uvažovat o tom kam dám další akva..jeden prostor 100*50 jsem zabral a teď jen to vyhnat do štoku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2010 02:12 Muž j0hny [86] Re: Raviolka
A jake velke akvarka v tom regale budu ?
Ja len ze nemusi byt vsecko zvarane...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 17:38 Žena Raviolka [2154] Re: Všichni
JuraS - Jeden stojan z Hornbachu mám a v pohodě drží zhruba 3krát 200 kg. (Oficiálně 5krát 300 kg.) Stál 50 euro, sestavený byl za chvilku (je klipovací) a pokud někomu nezáleží na vzhledu, doporučuju. Samozřejmě je možné ho obložit - ale těch 10 cm pod každou policí tak či tak sebere úplně nesmyslně. Tady je: www.akva.sk/… Chci něco většího a opticky míň rušivého.

Maza - Na tom něco je! Ale já jsem nikomu výrobu stojanu ještě nezadávala a potřebuju poradit s nějakými detaily. Takže takhle - hledám někoho, kdo má zkušenosti s výrobou akvastojanů, nemusí být nutně ani zkušený akvarista, ani zkušený zámečník :-)

harpunar - A helemese, netušila jsem, kdo se skrývá za tímhle nickem... ahoj ;-)! Přesně tohle hledám. Moc ráda téhle nabídky využiju a na exkurzi přijdu. Zavolám, ale až příští týden, mám teď "rodinné povinnosti"... Jo a kvůli podlaze tu byli několik dní pánové s dvoumetrovou vodováhou a když odcházeli, říkali, že je rovná :-D

Dík všem za pomoc a taky těm, co mi psali zprávu!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 15:49 harpunar Re: Raviolka
Markétko,stojan můžeš mít přesný,jako švýcary ovšem podlahy v paneláku ve Výškovicích budou asi stejně přesné,jako ty v Hrabůvce.Tzn. na dvou metrech rozdíl asi dva cm. a to když je dobře!!!Ale stejně zavolej,u mne ve firmě je i zámečnická výroba,kolega mi tady svařoval už tři stojany,takže ti rád pomohu. Tel. 603 520944.Jo a zvu tě ke mě na exkurzi,abys viděla,jaké mám stojany já.A pokud by jsi chtěla,tak syn má stolárnu a obkládal mi je,takže vypadají docela luxusně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.07.2010 14:30 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetkyRe: Raviolka
Právě že stojan by měl být co nejpřesnější - tedy já raději pro výrobu volím zkušeného zámečníka než zkušeného akvaristu. Pro mě to dělá jeden moc šikovný známý. Ale to neřeší tvůj problém - jsem od Brna :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 13:36 JuraS Re: Raviolka
osobně když půjdu do stojanu (už o tom uvažuju jen jak manželce vysvětlit, že příjde o botník ???) tak v hoernbachu nabo obi nebo podobném sestavím stojan na nářadí a dle nosnosti z dílů co tam prodávají..mám podobné ve sklepě a naložil jsem na ně kde co a drží..a to jsem vybral levné jebky...mají i profi..nevím co by stál kupovaný na míru..kolik za něj dáš v plánu ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 13:02 Žena Raviolka [2154] Re: JuraS
To určitě, jenže ten zase nemusí být svařený úplně přesně. U akvária skoro metr a půl dlouhého "nějaký ten milimetr" může napáchat dost velkou škodu ;-).
Jinak já jsem psala, že akvaristu upřednostňuju (proto se ptám tady), ale netrvám na tom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 11:47 JuraS Re: Raviolka
nebál bych se ani "neakvaristy" takový stojan do autodílny nebo do nějaké spisovny musí udržet víc než váží akva s vodou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 10:38 Žena Raviolka [2154] – Ostrava - kdo svaří stojan?
Zdravím Ostraváky ahoj
Je někdo z vás šikovný a svařil si sám stojan? Nebo máte tip na někoho, kdo by to uměl? Byla bych radši, kdyby to byl akvarista a měl tím pádem dobrou představu, co to musí vydržet a proč ;-) (Bude to krapet větší - pro tři patra akvárií.)
Dík předem za pomoc!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2008 07:46 Muž Yirka [9126] Re: TomášB
To právě záleží na rozměrech toho profilu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2008 21:23 ondra08 Re: TomášB
jako já bych nechtěl mit pul kubíku nekde v pokoji nebo kde to budeš mít nebo v garazi pro tvoje dobro to tam dej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2008 20:07 Muž TomášB [12] Re: Yirka
Fotka k příspěvku takže do tuny, a ještě bych se chtěl zeptat jestli bude muset být v polovině stojanu ještě nosná jakoby nožička
 

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15150-vyroba-stojanu-a-stolku