Filtr Eheim Pro 3 2073 vs Eheim Pro 3 2074 electronic
Mám Eheim professionel 3 2073 a předfiltr čistím každých 14 dní (tam není vata, ale molitanová vložka), vatu v horní části filtru měním cca po měsíci (používám volnou Amtru) a hlavní biologickou část jsem ještě nečistil. A to filtr běží od prosince loňského roku.
Rád bych věděl dle vašich zkušeností jak často měníte náplně a jestli používáte originály. Četl jsem na fóru, že vatu v předfiltru mění lidé již po týdnu a nahrazují ji různými ekvivalenty. Mám v plánu akva nechat bez ryb zaběhnout opravdu 2 měsíce.
Díky vám všem, je-li to s tím čištěním opravdu v řádech měsíců, tak se to naučím hlídat sám a nebudu vrážet peníze do elektroniky.
Beze zbytku souhlasím. Použití elektroniky je spíše jen nadstandard a i bez ní jsou tyto filtry vynikající.
Mám klasický Eheim bez elektroniky a pro čištění ho budu otevírat příští měsíc - po 18ti měsících.
Zdravím, elektronické funkce jsou dobré a pěkné pro toho, kdo o ně stojí. Elektronika hlídá filtr, aby se nezavzdušnil, pokud se snižuje zanesením průtok, automaticky přidává na výkonu , mění proudění, hlásí potřebu vyčistit. Je nutné se rozhodnout, jestli chcete tyto vymoženosti, nebo zda se obejdete bez nich. Filtr bez elektroniky je ve stejné kvalitě, běží stejně klidně a je stejně spolehlivý. Jeho zanesení a další věci se naučíte samozřejmě rozpoznat. Co do intervalů čištění, je to řádově po několika měsících. Chcete-li další podobnosti, neváhejte se zeptat.
0 10.07.2010 19:20 Petr – Eheim pro 3 2073 vs eheim Pro 3 2074 electronic
Ahoj všichni, zajímá mě váš názor na tyto dva filtry. Liší se jen tou elektronikou a pár funkcemi. Jsou ty funkce podstatné s ohledem na to, že jsem nikdy ext. filtr neměl a neumím poznat, kdy je filtr zanesený nebo je to škoda peněz a časem se ten interval čištění naučím rozpoznat?
Starší reakce
Tímhle Eheimem rozhodně chybu neuděláš. Při čištění se samozřejmě hadice uzavřou, systém je trochu podobný jako má Fluval. Tady máš nějaké odkazy:
www.eheim.de/… www.eheim.de/… . Co se armatury týče bych jinou nepořizoval. Ty ohyby vypadají větší než ve skutečnosti jsou a vejdou se takřka všude.
0 12.08.2009 13:37 Bart – vnejší filtr Eheim 2073
mám 7 let Fluval tuším, že to to je ještě typ new 304 v 288 l akvariu. Ted uvažuji o výměně (Fluval má již vyšší hlučnost, velmi špatné se mi daří jej vždy rozchodit /po čištění/ - i když je uplně plný vody a pumpička mi moc nepomáhá/ a k tomu mám furt zacpaný sací koš = dost rostlin v akváriu = většinou listy/. Uvažuji o Eheimu Professional 3 typ 2073. Máte s ním někdo zkušenost? Dále mám dotaz jak je to tam s uzavřením hadic při čištění tohoto filtru. U Fluvalu je ventil který hadice uzavře a filtr se dá odpojit. Stačí k tomu ty standardní sací koše nebo je lepší dokoupit si tento set
shop.miga.cz/… Nemám tam moc místa pod horním krytem a pouze malý otvor v rohu akvária. Podle fotek je u originálního příslušenství dost velký oblouk na u těch dodávaných prvků
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2529x