Eleocharis parvula - pěstování
nevím zda je to zrovna bahnička drobná ale vypadá uplně stejně jako na obrázcích na tomto webu, je z lipenské přehrady kde rostla na mělčině
Z volné přírody? To jezdíte do Ameriky?
U nás roste akorát Eleocharis acicularis a takhle vypadá
rybicky.net/obr/rostliny/max/1370.jpg . Mimochodem, u nás to je ustupující druh. Prodávané E. acicularis i parvula se pěstují stejně.
0 15.09.2009 15:26 LUKLUK318159 – Bahnička drobná
Zajímalo by mne zda má někdo zkušenost s pěstováním Bahničky Drobné, tuto rostlinu jsem si přivezl z volné přírody a zajímalo by mě jak ji pěstovat aby se mi co nejvíce rozrostla po celém dně akva.
Starší reakce
Já jí mám asi rok a půl a neustále se rozrůstá. Pomalu ale jistě mi vytváří velmi hustý koberec vysoký asi 4-5 cm. Pěstuji ji při treplotě 28-29 stupňů, což pro ni neni ideální a zřejmě proto je nízká. Dno nehnojím, ale používám CO2 a PMDD: Petr
no... já ji dneska dostala od MK (uživatel na akvarko.cz), měl jí v akvárku plno a hezky mu roste a rozrůstá se (teda pomalu, ale roste). Neříkal nic o tom, že by s ní pod vodou byly nějaké problémy, a to mi k ní toho řekl docela dost
mě by to taky zajímalo jestli roste eleocharis pod vodou i delší dobu... roky..
co říkáte na komentáře k této rostlince na
www.akvarko.cz/… ? Má ji v akvárku dost lidí na to, aby všem pod vodou za nějaký čas uhynula... nebo máte někdo stejné zkušenosti?
Jako NUTNEE to nevidim, viz moje nadrz niban, nehnojeno dno, roste spokojene, ted ho odhaduju na tech 12cm, ale do sire se rozrusta pomalu. Podhnojeny a podjilovany muze asi rust lip, ale byl bych stridmy, aby se neco nepokazilo.
to podhnojování eleocharis parvulus, je nutné? Resp. poroste, i když nepodhnojím dno? Nebo je to NUTNÉ?
Starší reakce
0 27.07.2007 10:56 Sidonius –
Re: hop 0 27.07.2007 10:49 Havel-st –
Re: hop Eleocharis parvulus mi roste taky do 5 cm a jako většina trávníkových rostlin dost mizerně. Velmi pomalu se rozrůstá. Asi by chtěla víc světla - aby dostatečně dosvítilo až na dno - a trošku podhnojit, je to bažinná kytka.
0 27.07.2007 08:03 Hop – Blyxa japonica
Dobrý den!Podle atlasů všude možně se tato rostlina má dorůstat výšky až 15 cm.Slyšel jsem ale,že u někoho má jen 5 cm.Máte praktické zkušenosti s touto rostlinou?
A co Eleocharis parvulus,roste pod vodou trvale?Děkuji za případné odpovědi,přeji všem hezký den!
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4495x