Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Eleocharis parvula - pěstování

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Eleocharis parvula - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 13:25 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Pinek
Chtělo by to prezentaci z jedné fotky toho moc vyčíst nejde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 12:57 Muž Lojza007 [1203] Re: Pinek
Eleocharis je obecně náročná na světlo, hnojení asi zas tak zásadní není, ale je potřeba dostatečně silný světlo a svítit dostatečně dlouho. Pokud byla cílem lowtech nádrž se slabým světlem a bez CO2, tak si myslím, že bude velký problém eleocharis udržet v dobré kondici.
Nic dalšího tam není potřeba lít, maximálně pokud liješ vodu přímo z kohoutku, tak není na škodu Seachem Prime, Dajana Chlor Stop nebo Tetra Aqua Safe, ve všech je stejná látka jenom v různé koncentraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 09:18 Pinek
Děkuji za rady, zkusím tedy více svítit. Jaké byste mi doporučili ideální hnojení, kolik čeho a jak často? Jak často přidávat bakterie např. Seachem Stability?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2022 20:42 Muž Daniell [38] Re: Pinek
Jak psal Václav pode mnou .. určitě bych svítil déle, zkus 8 až 9 hodin a třeba 50%-75% intenzity světla. :-) O NO3 zkus tenhle článek :: www.rostlinna-akvaria.cz/… ::
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2022 13:53 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Pinek
Na můj vkus je 6 hodin málo, radši svítit menší intenzitou ale déle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2022 12:57 Pinek – Eleocharis parvula přestala prospívat
Fotka k příspěvku Prosím o radu. Nejsem zběhlý v pěstování akvarijních rostlin a celkově v akvaristice. 10 měsíců mám založené akvárium, vše rostlo krásně ale poslední cca. 2 měsíce mi přestala Eleocharis parvula prosperovat (je to jediná rostlina v akváriu). Listy jsou světlé, některé černé a "uschlé", uvolňují se ze dna i s kořeny a plavou. Hnojím do substrátu (Tropica Nutrition Capsules) i do vody (Seachem Flourish). Vodu měním cca. 1x za týden 1/3. Mám ale vysokou hodnotu NO3 50 mg/l, nedaří se mi to snížit. Odkaluji pravidelně, NO2 0,1mg/l, CO2 (z lahve) mám 30 mg/l, čpavek 0,02 mg/l, pH mi bohužel dle pH alertu neukazuje řádnou barvu ze stupnice. Ryby 1 ancistrus, 4 neonky, cca. 10 pavích oček, 7 japonských krevetek. Akvárium 125l, osvětlení 6 hod. denně.
Děkuji moc za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2020 18:25 Seky – Zástřih parvuly.
Ahojte akvaristi. Mám dotaz. Jak vysoko B měla být parvula po zástřihu? Zůstala mi tam 2cm výška, ale nevím jestli to není moc. Jestli bych to neměl držet spíše na cm. Mám i vysazenou cca měsíc a dělal jsem to poprvé. Děkuji moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2020 21:14 Muž 4Sima [1894] – Kdy začít stříhat?
Ahoj kolegové a kolegyně, kdy začít po zasazení se střihem parvuly? Mám ji v novém akva od 3.3. a už má k 10 cm a začíná pouštět odnože. ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2018 19:50 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: rtomecek
Řasy jsou vždycky průšvih, také jsem kdysi používal na ně hřeben, proto je lepší počkat a rozjet akvárium stonkovkami a pak postupně sázet. Když to neuděláš můžeš se potkat z řasou. Něco jako náhrada není, pokud chceš tenhle typ koberce. Počítej ale s tím že až se ti to opravdu rozroste tak za čas to budeš muset předělat, protože ten koberec se začne nadzvedávat od substrátu a bacha na piskořky to byl problém jak vyrostou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2018 19:06 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: rtomecek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ja ju mám v 2-3mm piesku s výživným dnom. Bez CO2. A rastie super, má nové listy a už sa aj rozširuje koreňmi pod substratom. Trvalo jej pár dní než sa uchytila, ale teraz rastie parádne.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2018 18:37 Muž rtomecek [0] Re: vaclav
Tomu rozumim, ma to neco do sebe. Jenze 70% dna ma pokryvat prave parvula. CO2 i ostatni technika je pripravena. V praci uz se mi parvula taky pomalu chyta, teda ted i vcetne rasy. Udelal jsem dve zasadni chyby, o kterych vim (mozna jich je vic). Jednou chybou byly velke trsy (kupovana in vitro) a tou druhou je dno, ktere ma velkou zrnitost a je ostre.
Eventuelne byla by nejaka mene narocna nahrada za parvulu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2018 18:17 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: rtomecek
Předpokládám že máš CO2 ale hned bych s Eleocharis parvula nezačínal, počkal bych pád měsíců a pak do dobře zajetého akvária bez řas bych teprve sázel náročnější rostliny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2018 17:36 Muž rtomecek [0] – Substrát pro parvulu
Zdravim vespolek. Chtel bych se zeptat zkusenejsich na kombinaci parvuly a cerneho kremiciteho pisku 1-2mm. V pracovnim akva jsem zkusil Volcano a asi to nebyl nejlepsi napad. ADA je super, tam krom prazdne penezenky chybu neudelam. Ale driv nebo pozdeji bych stejne zacal hnojit. Cetl jsem par clanku o kremicitem pisku s tim, ze se zacne hnojit ihned a vysledek by mohl byt snad i stejny. Je to realne?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.10.2018 23:15 Muž Tophamster [1] Re: Longer01
Taky jsem kupoval parvulu in vitro, měla jenom pár milimetrů kořínky a skoro nešla rozdělit. Nakonec jsem z ní měl takový chomáče, asi 2 cm vysoký, ale tak jsem je prostě zasadil pinzetou skoro celý, koukaly jenom tak půl centimetru nad substrát a nechcíply a pomalu se rozlézaj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 14:23 Muž Longer01 [21] Re: PeCh
Do vody šly hned.. kořínky jsem zkracoval asi jen u třech trsíků, kde ustřižený konec byl do hněda (bílý konec jsem nechal). Oni celkově mají dost krátké kořínky, takže střihat stejně nejdou ;)

Musel bych dát více trsů spolu. To, co je vidět na fotkách jsou trsy, které po rozpletení "chumlu" zůstalo.

Edit: po příchodu domů zustaly ve štěrku jen 4trsy, zítra zkusím zasadit hlouběji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 13:19 Muž PeCh [77] Re: Longer01
Podľa mňa sa chytí. Osobne by som však také krátke korienky pred sadením neskracoval (aj tak sa polámu pri čistení) a pri sadení som dával väčšie trsy.

To, že si rastlinky nechal po otvorení in vitro kelímku nejaký čas vo vode, im nemohlo podľa mňa ublížiť. Ublížilo by im, keby si kelímok otvoril a potom ešte na nejaký čas odložil bez ponorenia do vody. Pokiaľ viem, in vitro rastlinky vydržia v kelímku minimálne 1-2 týždne. Pokiaľ ho však otvoríš, tak musia ísť do vody, inak rýchlo odídu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 08:28 Muž Longer01 [21] Re: PeCh
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Včera jsem měl chvilku čas a podíval se na rostlinku znova. Gel šel vypláchnout, ale trvalo to. Bohužel jsem to ale udělal už v pondělí a po zjištění, že to tak snadno nepůjde, ponechal jsem je ve vodě. Tak uvidím, jaký to bude mít případný vliv.

Rozdělil jsem celek na menší části (viz foto) a ty dál pomocí pinzety rozdělával. Šlo to těžko, ale nakonec jsem z toho dostal jsem z toho malinkaté svazky. Kupované v květináčku mají dle shopu a videí o dost delší kořeny i listy, na manipulaci to bude zřejmě snazší. Jen některé mají delší kořínky (0,5-1cm), které jsem zastřihl. S pinzetou to šlo zasadit docela dobře (křemičitý písek 2-4mm). Nemám ani CO2 ani nepřihnojuji. Takže je to možná sázka do loterie.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2018 23:13 Muž PeCh [77] Re: Longer01
Ja som kúpil tento www.rostlinna-akvaria.cz/… ako in-vitro.

Moje skúsenosti. Mal som problém, že som to objednal na čas, keď som mal mať už akvárium, no to sa zdržalo, kvôli výpadku dodáviek od Sinkoru. Znamená to, že kelímok s rastlinkami u mňa stál tak 2 až 2,5 týždňa, kým som ho mohol zasadiť. Nakoniec Eleocharis to čakanie zvládol najlepšie (neprežila iba Staurogyne repens). Sadil som ho do Volcana black (ostré hrany). Pokiaľ v akváriu nebola voda, tak to išlo pinzetou úplne super. Keď som to skúšal už v naplnenom akváriu, tak to išlo dosť zle. Nakoniec som zistil, že pinzeta nepomôže a musím použiť dve ruky (jednom držím, druhou zahrabávam). Eleocharis sa u m§a rýchlo chytil (okrem jedného zatieneného rohu) a bol prvou rastlinou (mimo rýchlorastúcich Limnophila a Ceratophilum), kde som zbadal rašenie nových korienkov a odnoží listov zo substrátu (na podporu uchytenia rastlín som použil CO2 zo sódy a kyseliny citrónovej).

Pokiaľ si spomínam, tak in-vitro rastlina išla ťažšie očitiť od gelu, ale korienky už mala pekné (možno pomohlo, že si 2-2,5 týždňa počkala pred zasadením). Deliť sa dala na také trsy, ako som chcel.

Čo sa týka rastlinky, je pekná, ale keď mi vyskočili riasy a sinice, tak sa na ňu celkom chytali. Ale zase tie moje sa dali celkom dobre čistiť. Horšie to bolo so strihaním. Strihá sa ľahko ale je z toho kopec bordelu, ktorý sa ťažko chytá.

Nateraz som si našiel jeden "vylepšovák", ako sadiť nielen Eliocharis do naplneného akvária so substrátom, v ktorom sa nechce udržať. Je to použitie klincov a pripináčiek. Železo je ťažké, dobre rastlinku zaťaží. Dajú sa aj pekne "prišpendliť" k substrátu. Navyš dúfam, že železo v rámci hrdzavenia uvoľní trocha železa aj rastlinke (Eliocharis to veľmi nepotrebuje, ale takej Alternanthere sa môže hodiť).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2018 09:07 Maq Re: Longer01
Tenhle je pěstovaný normálně pod vodou a kořínky má:
www.akvarijnirostliny.eu/…
Osobně vyzkoušeno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2018 07:47 Muž Longer01 [21] Re: Maq
To, že by to rostlo pomalu by nevadilo, jsem mladej,nikam nepospíchám :), ale je pravda, že zadržování bordýlku, řas (tu mám) a mechu (asi ne,aspoň ne okem vidět) mě nenapadlo (mohlo).
Sázení pinzetou je jasný,bez ní nezasadím nic, odpoledne hodím foto toho, co mám doma. Ty kořínky jsou vážně zanedbatelné proti tomu,co jsem viděl na videonávodech nebo fotkách
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.10.2018 22:58 Maq Re: Longer01
Mám jemnější písek, do toho se to sází docela dobře. Ovšem pinzetou!
Eleocharis sycení CO2 nepotřebuje. Ale je tady jiný problém. Bez CO2 se rozrůstá pomalu, je maličký, a pokud není akvárium čisté, zachycuje se na něm bordýlek a pak řasy a mechy.
Já řasy nemám, ale díky eleocharisu jsem se dověděl, jaké všelijaké mechy jsem si bezděky (s jinými rostlinami) do akvárka zavlekl... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2018 22:34 Muž Longer01 [21] – jak zasadit
Zdravím, chci zkusit, zda mi pujde Eleocharis parvula (vím,že bez CO2 a s piskořkami asi bude obtíž). Koupil jsem in vitro, pěkně v krabičce a gelu. I když jsem našel videa, kde krásně oddělili trsy, zastřihli kořínky a listy, pomocí pinzety zasadili... To v mém případě si neumím představit. Kořínky jsou velmi krátké a při pokusu rozdělit na malé trsy se dělí na velmi malinkatý kousky.
Jediný, co mě napadlo je vsadit do malého květináčku, přes to natáhnout síťku (síťka na mýdlo,perlinka) a vložit do akva. Síťka proti vyplutí ze štěrku.No a doufat, že se chytne a pustí delší kořeny, které by šly lépe zasadit.
Má někdo zkušenost, radu, nechce se mi zatím Eleocharis parvula házet do žita

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2017 22:25 R Muž Anthrax [4762] Re: Hujco
Já ji mám zhruba rok v 72 (slabé světlo, bez sycení CO2 a prakticky bez hnojení). Nijak neodchází ani se nijak výrazně nerozrůstá. Záleží jaké máš světlo a jak vysoký sloupec vody. Ale asi nečekej že se ti udělá koberec jak na golfovém hřišti ;-) Ale kdo ví, třeba se jí u tebe bude dařit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2017 22:13 Hujco
Ahojte možno to bude blbá otázka ale oplatí sa zasadiť tuto rastlinku keď nepridávam CO2 a ani sa nechystám?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.09.2017 21:06 Maq Re: MichalNecek
Podle fotky se těžko hodnotí barvy, tzn. zda je to blednutí opravdu projevem nějakého problému. Zmínil jsi nedostatek fosforu, který (snad) byl a teď už není; jedním z projevů nedostatku P je sytě zelené zbarvení listů.
To jsou ale jen dohady. Neznáme parametry Tvé vody ze studánky (které se mohou sezónně velmi měnit!), a nevíme konkrétně čím a kolik hnojíš.
Design akvária máš moc pěkný, ale nepostoupíš dál, dokud důkladně nezmákneš parametry vody a hnojení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2017 16:47 MichalNecek Re: vaaclav
Tak po dnešním měření mám CO3 ve vodě mezi 30 - 40mg/l, ale včera jsem měnil vodu, takže zmerim NO3 ještě zítra, ať vím, jakou mám denní spotřebu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 21:33 MichalNecek Re: vaaclav
To mě nenapadlo, zítra zmerim dusičnany a kdyžtak si rovnou umicham lektvar a začnu je hned dodávat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 21:24 MichalNecek Re: Magic
Ale tak velký nárůst GSA během tak krátké doby a vlastně i ruku v ruce s přechodem v metodě hnojení bych řekl, ze ty fosforečnany budou jasnou volbou. Ale samozřejmě se taky mužů plést.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 21:21 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MichalNecek
To celkem nic neznamená že máš moc NO3 ve vstupní vodě časem ho můžeš mít nedostatek. Takže bych si změřil dusík blednutí rostlin je možný důsledek. www.profiplants.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 21:13 Muž Magic [879] - RostlinyRe: MichalNecek
Len na margo tej GSA a fosforečnanov - nemusí to byť jediný (a už vôbec nie nutný) dôvod.
GSA sa ti napríklad spraví na anubiase na presvetlenom mieste i keď je fosforečnanov nadbytok (vlastná skúsenosť).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 21:00 MichalNecek Re: vaaclav
Omlouvám se, nemám aktualizovaný profil. Metodu EI jsem využíval cca 2mesice. Měl jsem krátce založenou nádrž (3mesice), takže jsem měl víc problému najednou, ale růst rostlin byl excelentní. Od metody EI jsem upustil odhadem před měsícem, od té doby hnojim míchánym hnojivem bez KNO3, jelikož toho mám ve vstupní vodě přebytek. Nové jsem začal přidávat fosforečnany, protože se objevila zelená tečková rasa, která tohle značí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 19:15 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MichalNecek
Máš nějaká měření aby jsi věděl jak jsi na tom a jak dlouho metodu EI používáš? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2017 12:17 MichalNecek – Žloutnutí Eleocharis parvula
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravicko akvaristi, mám prosbu, mám posledních par dni problém s parvulou, do teď rostla jak blázen, krásné zelená, hustá, ale z ničeho nic začala žloutnout. Nevím, jestli to muže mít souvislost, ale dle jednoho doporučení jsem nechal rostliny po výměně vody 4dny “vyhladovet” bez přidání hnojiva, ale nevím, jestli se to mohlo tak rychle projevit. Prikladam foto před a teď. Na fotce to není ale tak moc viditelné, ve skutečnosti je zezloutly docela dost. Dekuji za reakce
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.05.2016 15:17 Žena Mesala [22] Re: vaaclav
Takže vyndat, rozdělit na menší kousky a zasadit znovu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2016 15:15 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Mesala
Je to piplačka ale dříve se ti udělá souvislý koberec. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2016 15:12 Žena Mesala [22] Re: vaaclav
Takže to mám nějak vytrhat a přesadit? Nebo jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2016 15:07 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Mesala
Máš ho zasázený moc dohromady pak rostliny ze středu můžou vyrůstat nad substrát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2016 14:14 Žena Mesala [22]
Ahoj, co znamená, když parvule hnědnou kořeny a vylézá ze substrátu? Nedaří se jí? Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 16:06 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tedvidek
Celková tvrdost není až tak důležitá hlavní je KH. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 14:22 Muž Tedvidek [5] Re: vaaclav
15 dH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 11:48 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tedvidek
Co to znamená tvrdou vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 11:42 Muž Tedvidek [5] Re: vaaclav
NO3 mě napadlo taky to je jedna teorie, ale máme docela tvrdou vodu. Myslíš, že to tím nemůže být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2016 17:27 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tedvidek
Takže to bude NO3, ve vstupní vodě je asi 5mg/l a v těch ostatních hnojivech nebude skoro vůbec. Kup si v drogerii Teta sanytr KNO3 je to na nakládání masa. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 17:21 Muž Tedvidek [5] Re: vaaclav
Zapomněl jsem dopsat, že Co2 přidávám a přidávám denně i tekutý uhlík. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 17:11 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tedvidek
Nechce se mě hledat co to tvoje hnojivo obsahuje ale řekl bych že ti tam schází dvě nejdůležitější věci a to uhlík a NO3 toho máš ve vstupní vodě minimum. Prezentaci akvária nemáš tak zatím jen tohle.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 16:27 Muž Tedvidek [5] – problém
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, Eleocharis minima mě po zasazení chřadne a za poslední týdny nepozoruju žádný růst. Nové lístky postupně hnědnou nebo žlutnou, ale hlavně se prakticky vůbec nezhušťuje. Zkoušel jsem ho stříhat, ale výsledek byl minimální. Zhruba čtyři měsíce po založení jsou vidět prázdná místa a substrát (ADA amazonia). Mám nádrž o rozměrech 70*35*40, osvětlení 4Aqua 3x24, svítím 8 hod, měním pravidělně týdně 30 % vody. Hnojím profitem od easy-life, P, Fe, K. Nemá někdo nějakou radu? Přikládám foto eleocharisu a hodnot vody co nám teče z kohoutku.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2016 16:32 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sagittariusi
Tyhle rostliny hodně používá aquascaping a to jsou většinou akvária na pár měsíců. Vyfotit, rozbourat a začít znovu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2016 13:30 Muž Sagittariusi [19] Re: dudak, vaaclav
Ďakujem vám obom toto som vôbec netušil a prikladal som to skôr mojej nešikovnosti :-)tak to vypadá na náročnú nedeľu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.04.2016 12:02 Muž dudak [1885] Re: Sagittariusi
u všech kobercovek je to podobné, nejdřív je zasadíš, chvíli než se rozrostou a udělají koberec, pak to vypadá chvíli dobře a pak je to potřeba celé vyndat a začít znovu. Dno pod kobercem odkalit a zase zasázet po malých kouskách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.04.2016 23:06 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sagittariusi
Musíš začít znovu, možná už rostliny v substrátu ani moc nedrží. Tyhle kobercovky se čas od času musí založit znovu. Nejsou napořád. :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4485x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15044-eleocharis-parvula-pestovani