Eleocharis parvula - pěstování
Ahojte, mám menší problém, postupom času ako mam eleocharis a hustý koberec sa mi pri odsávaní detritu a výmenach vody povyťahovali korienky dosť vysoko a miestami sa mi ich podarilo dostať až nad substrát. Celkovom mám pocit akoby tie korene šplhali hore a hore. Problém je v tom, že ako je celý koberec poprepletaný tak sa to nedá len tak pinzetou zatlačiť aby to tam držalo. Chcel by som sa opýtať či by bolo múdre alebo hlúpe celý koberec vytiahnuť a znova ho porozdeľovať ako pri prvom sadení. Rozmýšľal som aj nad tým že by som týmto prešiel na iný typ kobercovky ale mám strach aké všetky neplechy a bordel sa z pod koberca uvolnia do vody....
Starší reakce
Jen a pouze v Eleocharis se mi tvoří zelená řasa, ze stébel Eleocharisu mám potom takové pěkné štětky. To je nějaká symbiotická řasa? Jinde v akváriu řasa jen stopově, nutno hledat cíleně. Začínající trávník z Eleocharis parvula zaneřáděný neuvěřitelně.
Starší reakce
Děkuji upravím svícení a počkám co se bude dít.
Už je to dost dlouho co jsem ho měl a nic takového se u mě nekonalo a to jsem ho zasadil podobně. Zařasit se mě ho také povedlo a vyčesával jsem ji hřebenem.
To světlo je ve výšce 45cm nad hladinou a ještě jsou krycí skla, od včera svítím na 2 a světlo dám dnes o 10cm níže a přidám hodinu svícení, chcu se za každou cenu vyhnout řase s tím, že mi nevadí že rostlinky půjdou pomaleji...o tom že jsem rostlinky špatně nepochybuji, ale jak píšete už je pozdě. Sem tam vidím nové listký vylézající ze substrátu, to vypadá jako dobrá šance, dám tomu čas. Shazují tyto rostlinky listy při přechodu na emerzní..?
Trochu moc světla a po krátkou dobu asi bych to trochu přehodnotil. Jinak Eleocharis máš blbě zasazený musí se opravdu roztrhat na malé kousky ale to už je pro tebe pozdě. Není ale celý žlutý a část ti roste dál tak bych byl v klidu. Jinak je to tráva a aby jsi ji udržel v požadované výšce budeš ji muset stříhat.
Jj jen 6 hodin...
To i po měsíci svítíš jen 6 hodin?
Děkuji za odpověd, no snažil jsem se rozdělit co nejvíce, jeden košíček šel tak na 5 dílu při počtu 20ti kusů to byla i tak dost makačka, byly hodně srostlé, tak jsem měl strach, že hodně poničím kořenový systém. Samozřejmě kořínky jsem zastřihnul na délku 1-2 cm ale i tak rostlinky drželi silně pohromadě. Ale otázka zní je to přechod submerzu do emerzu? Nebo zahnívají kvůli hustotě? Jsou zasazeny 1 měsíc. Děkuji....
Rozsadit ty velký trsy na co nejmenší.
Starší reakce
No nejlepe meric PAR,ale to je drahe,muzes zkusit meric LUXu a to prevest na PAR,nejlepsi ale bude(v tvem pripade) kdyz se budes ridit tim co uvidis,jak zacnou rasy tak budes muset upravit svetlo(zavesit ho nad nadrz,odstranit reflektory,pristinit sitkou apod.)nebo hnojeni vcetne CO2.
To světlo výše nedám. Je to na nožičkách.
Biokvas = kvasnice. Ano, já to vím. Jak mám změřit to osvětlení?
To je opravdu tezke rict kolik toho svetla bude(asi dost)bez zmereni a ten biokvas je normalni burcak,co jsem videl,taky muze byt(ale nemusi)ok.Zkus to a uvidis,budou-li rasy(asi budou)tak budes davat svetlo vys a vys apod.
CO2 bude biokvas.
A pokud bych akva zvedl na 25cm výšku? tzn.: 80x25x20?
průměr akva 20*20cm ...podle mě budeš muset to světlo dost krotit, obzvláště pak bez co2
To svetlo nevim 25W t-8 mi moc nerekne,chtelo by to zmerit kolik PAR to ma na dne,ale CO2 by to chtelo z tl.lahve kvuli stabilnimu obsahu CO2(nachylny k zaraseni)jinak E.Belem(v Evrope mini) zas tak narocna rostlina neni(spise ji je problem sehnat-myslim tim original,ne tu co za ni obcas vydavaji
).
Já jsem neměl namysli mini koberec ale rostlinku eleocharis mini
Eleocharis moc světla nepotřebuje. Mě rostl i pod 2x18W a výška akva je 40cm. takže tobě půjde taky, ale mini koberec od toho nečekej. Aby jsi měl mini koberec musel by jsi ho často stříhat
Starší reakce
A neni to E.Belem,ten se po(i pred) ostrihani krouti dolu.
Prozradil byste pod jakým jménem a odkud jste jí sehnal?
jsou to řasy, u kobercovek je to normální, je třeba je ostříhat
I mně tvoří jehlice, ale taky nic moc.
Není nějaké hnojivo, při kterém eleocharis jde dobře?
Já mám Eleocharis parvula a když jsem ho zasadil do pár trsů tak mi pěkně rostl do výšky při osvětlení 2x18W bez hnojení a CO2. Pak jsem odjel na dovču a po týdnu to mělo asi 15 cm. Tak jsem Eleocharis sestřihnul asi 3-4 cm nad substrát a od té doby se ty ustřihlé trsy nehly ani o milimetr ,ale dokola vyrašily další výhonky. jenže problém je že mi krásně nestojí a netáhnou se za světlem jsou všelijak pomotané u dna. má to tak být a proč mi nerostou ty původní trsy jen se na nich udělala taková malá řasa nebo co to je. Osvětlení jsem přidal T5 2x24W hnojil jsem Easy Life nitro, fosfo, ferro, kalium a teď jsem přešel na Ferox
mě v jednom akva "jde" bez co2, ale moc se nerozrůstá.
Opravdu to nepůjde?
Nechci udělat přímo koberec. Stačilo by, aby to alespoň trošku zarůstalo
mě acicularis roste při PMDD a dávám ho spíš méně (zapomínám), ale při osvětlení 100W při 150 litrech (výška 35cm).
Starší reakce
Může mi někdo poradit, proč mi po střihání konce Bahničky začaly žloutnout? Nezastřihával jsem jí poprvé, ale předtím nežloutla.
Starší reakce
0 24.05.2013 20:44 Kastli Nevíte někdo co by mohlo způsobovat pouštění listů? Každý týden jich z hladiny vylovim celkem dost.
Starší reakce
tak často,jak uznáš za vhodné..aby nebyl přerostlý..rostlince to naopak pomůže..začne se víc rozrůstat do šířky a houstnout
Ako často ho treba zastrihnúť? neodhnijú potom tie postrihané stonky?
Starší reakce
Nejen muze. Pri sazeni by se dokonce mely zastrihnout jak korinky, tak stonky. Pomuze to k rychlejsimu zakoreneni a vubec ujmuti se teto rostlinky.
Může.
V atlase přímo:
Nemusí se stříhat, ale dá se doslova síct a tak vytvořit buď nízký trávníček nebo i různě vysoké porosty v různých částech nádrže.
Starší reakce
Klidně i jemnější 0,6 - 1,2 mm
Este jedna otazka. Je vhodny substrat o zrnitosti 2-4 mm alebo treba este jemnejsi?
Každé akvárium je jiné a asi bude nejlepší to vyzkoušet.
0 03.12.2010 10:43 Zeppelin33 Chcel by som sa spytat, ci na pestovanie Eleocharis parvula v akvariu (vyska 40 cm) bude stacit cca 0,5W/l. V akvariu su trubice T8 3 x 18 W. Ake mate skusenosti?
Starší reakce
no zalezi jestli mas nejakyho obyvatele akvarka co hrabe ve dne.... mne piskorky casto "objedou" prave zasane kytky a oni vyplavou
aquaclay+piskorky+novy rostliny = opakovane sazeni, nekdy je to o nervy
Ahoj.Jestli mas pochybnosti tak se muzes podivat na moji nadrz
rybicky.net/nadrze/6842 .Mnel jsem ho pres cele akva.Aqvaclay je za ty penize vyborny.Akorat bych doporucil uplne pod to koupit jeste trochu toho aqvaclay smichny se starym dnem.A pak ti to poroste vyborne.
Vsadil bych je do plast květináčku s jemným pískem a pak zahrabal do dna. Je to velmi jemná rostlinka nejspíše by vyplavala.
Asi sa ti bude tažko sadiť
Ahoj,chci se prosím zeptat,plánuju zakoupení této rostlinky,ale v charakteristice je napsáno,že potřebuje jemnozrnný písek,já mám dno Aquaclay ground,myslíte,že by to mohl být problém?Děkuji za vaše rady..
Starší reakce
Všechny jsou napsané v atlase
. Akorát bych to opisoval. Hodně světla, jemný písek a dopřát jí klid.
a nemáš nějaké zkušennosti s touto rostlinou?
Přidat reakci
1 ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4495x