Z akvária se ztrácejí ryby
No jo, ale ty máš krásně zaběhlý velký akvárko se spoustou zeleně. Pokud bys ten filtr odpojil úplně, tak by se možná vůbec nic nezměnilo. Ale tady řešíme akvárium, kde moc zeleně není a nejspíš je něco na hraně a způsobuje to úhyny. Tady může být totální vyčištění filtru ta poslední věc, která pak ublíží.
Ale v tomto případě si spíš myslím, že je problém ve zdroji ryb. Do Superzoo bych moc důvěry nevkládal a vůbec bych se nedivil, kdyby ty ryby byly nemocný a nákaza se pak vždycky roztáhla po akvárku. Je totiž dost zvláštní, že se celkem daří krevetkám a těm se ve špatné vodě daří málokdy.
Takže moje rady (něco už tady zaznělo i od ostatních):
- přestat lít vodičky
- sehnat nějaký prověřený zdroj kvalitních rybek, rozhodně nebrat supermarketový zverimexy
- krevetkám přidat nějakou hustou zeleň, ať se můžou množit (jávský mech, nenáročné druhy trav,...)
- celkově víc zeleně rychleji spotřebuje NO3
- čistit filtr až se opravdu hodně sníží průtok a čistit ho v akvarijní vodě
- nastavit výtok filtru tak, aby se voda provzdušňovala nebo zkusit vodu ještě provzdušňovat kamínkem
- pravidelně měnit cca třetinu vody (to se už děje)
Pokud nic z toho nepomůže, doporučil bych nechat udělat laboratorní rozbor na amoniak, dusitany, dusičnany a fosforečnany. Možná ještě někdo doporučí další prvky na rozbor. Nebude to zadarmo, ale jednorázově to vyjde levněji, než kupovat akvarijní testy, který ukazují nepřesně nebo úplný blbosti.
Celej filtr, nebo jen ty 3D koule?
Já propláchnu pod horkou vodou celej filtr (molitan i ty kouzelné kamínky z pórovitostí fotbalového stadiónu).
Jen vatu vyhazuji.
Co je na tom divnéhó,my taky ty filtracní kuličky pereme v pračce,bez prášku,jen s kapkou sava..
Tak k tomu vyprání se hlásím dobrovolně. (jen neperu v pračce)
Při čištění filtru důkladně propláchnu pod tekoucí vodou a za celou dobu se nic zvláštního nestalo.
MARTIN HORÁK napsal: V prvé řadě tam nelejte ty "vodičky". Je to úplně k ničemu. Za druhé - do filtru zasahovat minimálně, dokud teče, nehrabat do toho.
Za třetí - čím krmíte? Ten seachem nitrate,se asi mění,( nepoužívám ) a kostka bioakvacitu vymačká,a trochu propere...to taky každý dělá jinak
( Znám lidi co jej perou v pračce

)
Ani náplň z filtra nemám meniť? V návode bolo napísané že raz za mesiac.
Krmím s:
TROPICAL-Supervit Tablets B - pancierniky 1-2x denne 1 granulka
Dennerle CrustaGran - krevetky 2x denne pár granuliek
TETRA Pleco VeggieWafer - prisavnik pol granulky denne
Tetra Micro Granules - pre rybky v hornej časti nádrže 2x denne
Vstupná voda máva občas aj 40 NO3. Ja som si myslela, že to ich zabíja. V akváriu je okolo 20, odkedy dávam tie baktérie a pridala som Seachem denitrate do filtra. Ale napríklad mám aj malé nano krevetárium a tam sa to darí znížiť na 0. Myslíte, že aj tých 40 je v pohode? Nemám tam nič liať? A ten uhlík dávam len kvôli rastlinám lebo na internete písali že musím
Ryby mám z 2 zdrojov. Zo superzoo a potom z jednoho menšieho obchodíku z nášho mesta. Ale z rovnakého zdroja mám aj panciernikov a prísavníka a tí žijú. Prísavník už bude mať 2 roky a pancierniky pol roka. Krevetky mám tiež asi pol roka a tým sa tiež darí. Behajú po akváriu a teraz nosia vajíčka. Problém je s hociakými novými rybkami. Dnes ráno mi zdochla betta :/ tá bola zo superzoo. Tam to majú vo všelijakých 200ml miskách a prežije im to.
Dala som foto akvária do prezentácie
Pridala som fotku do prezentácie ako te chceli.
Takže podľa vás nemám používať nič? Ani aquasafe?
V prvé řadě tam nelejte ty "vodičky". Je to úplně k ničemu. Za druhé - do filtru zasahovat minimálně, dokud teče, nehrabat do toho.
Za třetí - čím krmíte?
Z těch přípravků tam není potřeba lít vůbec nic. Toho NO3 není moc a rostliny ho během pár dní spotřebují. Tekutý CO2 je především dezinfekce a likvidátor řas, pokud se řasy dělají, je potřeba vyřešit zdroj problému. Pokud třeba ancistrus produkuje tolik odpadu, že se NO3 naopak zvyšuje, mělo by to být měřitelné před výměnou vody.
Odkud byly všechny ty ryby? Jeden zdroj? Nějaká supermarketová akvaristika?
Jinak pro bettu by mohl být problém i s nízkou teplotou 24°C je na hraně, pokud nebyla na nižší teploty zvyklá.
A ty krevetky přežívají všechny, množí se?
Každopádně to chce fotku celýho akvária, i na ní by mohla být vidět nějaká chyba, co způsobuje úhyny.
Vynechal bych úplně.(tekutý uhlík nikoli dusík
Tím, že dáváte tři přípravky asi násobíte určité prvky. Např. Úprava vody na akvarijní,a bakterie obsahují tytéž látky( ne všechny).
Telutý dusík dávam 5ml pri výmene vody, mám na to takú odmerku. Medzi výmenami dávam nepravidelne asi raz za 3 dni 1-2ml.
Pri výmene dávam aj Tetra Filter Active a Tetra NitrateMinus (kvoli vyssej koncentracii NO3 vo vodovodnej vode) - to dávam 5ml a 5ml.
Aquasafe dávam 5ml na 10l novej vody, ktorú potom nechám deň odstáť.
Vo filtry mám aj seachem denitrate kvôli NO3.
Filter čistím tak, že raz za mesiac vymením náplň. A občas ak je zanesený molitan a také tie guličky vo filtry, tak ten vypláchnem v akvarkovej vode čo odsajem. Ale toto som za pol roka asi 3-4x len robila.
Čím odměřujete tekutý uhlík,a kolik jej dáváte?
Kolik toho aquasafe?
A jaké bakterie?
Akvárko vyfoť celé.
Při údržbě čistíš i filtr?
Zajtra odfotím akvarko.
Kúpila som si tetra test 6 in 1.
Hodnoty sú: NO2 (0), NO3 (25, približne toľko má aj voda z vodovodu), pH (7,2), GH (8), KH (10)
Založ prezentaci nádrže, vyplň maximum informací, nahraj hlavní fotku nádrže.
Čím měříš a "všetko v pohode" znamená co konkrétně?
Mám 60l akvárium a nič mi neprežije :/ pol roka mám tam 5 panciernikov panda, 8 krevetiek a jednoho prísavníka čo narástol už na cca. 10cm. Ak tam pridám čokoľvek iné, skape to.
Mala som najprv bojovnicu a prísavníka. Po roku začala bojovnica chradnúť a skapala. Nejaký čas bol prísavník sám ale vo februári som kúpila 5 panciernikov pandy a 12 neoniek. Po jednej tie neonky skapali. Skapal aj jeden panciernik, dokúpila som nového a odvtedy sú panciernikx v pohode, ale sú apatické. Len ležia na dne. Kladú aj ikri, ale nevyzerajú spokojné. Vo februári som kúpila aj 8 krevetiek. Tie žijú a aj nosia vajíčka teraz.
Po smrti neonok som v marci kúpila 5 kusov danio pruhované dlhoplutvé. Po jednej skapali.
Potom 5 kusov gupky. Po jednej skapali.
S gupkami som to ešte raz skúsila a znova skapali.
Naposledy som kúpila pred pár dňami samicu betty a už vidím že začína blednúť a čakám kedy skape.
Pravidelne meriam dusitany, dusičnany, pH, tvrdosť. Všetko je v pohode. Po výmene vody dávam seachem fluorish excell a nejaké baktérie a samozrejme aquasafe. Filter mám 300l/h, vodu mením približne raz za týždeň až 10 dní asi 30% objemu vody. Mám tam 17 kusov rastlín. Svietim približne 8 hodín denne. Ja už neviem čo by som tam mala zmeniť aby mi neskapínali. Mám chuť sa už na to vykašlať. Ja už netuším kde robím chybu. Ešte som nemerala kyslík (ani neviem či sa to dá), mohlo by to byť ono? hovorili mi nech si posvietim na prísavníka, že ich môže nahánať a kvôli tomu kapú. Môže ich on zabíjať?
Ďakujem za rady a pardon za dlhý príspevok
Rozhodně. Některé druhy se tam nemusí. Možná je to taky tím, že jsou méně krmené? To si ale nevím :(
No tak je musí některé ryby lovit.
Neonka červená. Žádná mrtvolka prostě mizí
I to je treba vzit v potaz. Jen z toho množství by bylo vidět nějaké mrtvoly???
Ale taky je docela dobře možné, že v té přerybněné nádrži ty neonky prostě chcípají, protože jsou z té osádky nejchoulostivější a jsou likvidovány až v posledním tažení nebo po úhynu. Jinak souhlasím s tím, že v podezření je každý (kromě těch pancéřníčků, ti živé neonky opravdu neloví).
Ono je taky třeba rozlišovat o které Neonky jde. Pokud jsou splněny obecné požadavky pro daný druh nebývá problém.
Mně se zdá, že kvalita neonek celkově, je dost špatná. Nikdy jsem s žádnou tetrou neměl takové problémy, jako s neonkami.
V podezření jsou skoro všichni. Jak Terčovci tak Akary a Skalára 6 cm v těle taky. Ja bych seděl a pozoroval. Je neuvěřitelné jaké mají zrychlení z nuly. Jak se to jednou naučí tak máš s Neónkama pech.
Pro ujasnění - já to chápal tak, že ze 100 ks zůstalo jen 12. V jakém čase?
Nebo jich 12 ze sta zmizelo??
Masivního úhynu by sis musel všimnout. Takže jako pachatelé přicházejí v úvahu terčovci.
Dost velký masakr ta osádka na 300litrů!!! Už při čtení seznamu ryb, jsem nestačil valit

Bych chtěl vidět fotku toho akvária.
Vysoká hustota ryb a stres z přítomnosti velkých ryb se musel podepsat na zdraví neonek a nemocná a oslabená ryba se stává lehkou kořistí. Když k tomu přičteš inteligenci cichlid, je nasnadě kam se neonky poděly. Tady
rybicky.net/nadrze/27493-santarem si přečti, jak spolu terčovci spolupracovali.

Trochu by mě zajímalo jak to počítáš pokud jsi tedy nenašel nějaké mrtvolky. Mě se také stávalo že za týden až 14 dní jedna chcípla to jsem jich měl ale 30.
Ne to vůbec nemám mam tam jednu malou mrenku čínskou to vše
Nemáš tam piskořky? Ty by zamaskovali úhyn. Mě takhle mizeli rasbory galaxy v krevetárku a pak jsem našel čerstvě uhynulou obalenou piskořkama.
0 25.06.2020 10:54 Pavel – Neonka červená
Dobrý den chtěl jsem se zeptat měl jsem v 300 l akváriu 100 ks neonek a už jich tam mam 12 ks někam mizí. Jsou tam jen 4 sklárny 3 cm a 6 cm a jinak 8 tercovcu 10 cm a 15 cm a menší to plus pancericci hnědý 4 ks 6 cm plus akara hnědá 4ks 3 cm to je vše. Tak nevím co je žere děkuji všem za odpověď.
Když jsem párkrát v noci hledal s baterkou Surmovky, tak třeba Neonky červené plavaly hlavou dolů nebo bezvládně nade dnem a mám tušení, že moje 4 čokoládky, které mají 4-5 cm by neměly s takovou malátnou rybičkou žádný problém.
Ono když něco chcípne v noci a jste pak třeba v práci tak po příchodu domů již není nic k nalezení.
Já mám z původních 20 Neonek 15. Z 10ti Teter žhavých 7 a 10ti Neonek černých 8. A vytáhl jsem jen jednu Neonku. Po ostatních zmizelých ani vidu ani slechu.
Myslím že se o to ostatní postarali čistě biologickou cestou, ekokomicky nenáročnou za to čistě přírodní. Ano, myslím že posloužil jako potrava, občas takhle ryby zmizí až se člověk nestačí divit jak málo času na to stačí

Už ho nehledej, tetry měly přísun bílkovin. Pravý důvod úmrtí už nezjistíš.
Mně už zmizelo ryb...

Zdál se být ok, proháněl samičky a žral úplně normálně...
To mne taky napadlo,že mohl vyskočit ale nikde kolem skříně s akva není....
Pokud byl nemocnej tak ano...A nevyskočil třeba...
Zdravím,mám takovej menší problém.Měl jsem jednoho samečka a ode dneška ho v akva postrádám.Nikde není,prohlédl jsem vše,proběhlo i odkalení,takže vše projeto.Odpoledne jsem zahlédl tetry černé,jak se praly o něco neurčitého a žraly to,neměl jsem tucha,co by to mohlo být.Myslíte,že by mohly paví očko sežrat??
Jednou jsem byl cca 30 minut u chovatele pro ryby a za tu dobu sežrali krevetky a šneci cca půlky tetry krvavé...
Tak dnes jsem se snažil ,,přepočítat,, rybičky a je možné, že 6 Neonek a 4 Tetry chybí. A nikde nic. Stovky Okružáků se asi postaraly.
Je možné, že chcípl a o mrtvolku se postarali obyvatelé nádrže. Třeba šneci. Je to otázka pár hodin.

A nevyskočil z akvária,prohlidni podlahu....

To je nemožné, že by se požrali.
0 01.10.2019 18:31 Lukáš – Záhada
Zdravím,
Je možné aby jeden kominík sežral za cca 24h jiného kominíka?
Oba dva žili ještě v 15;00 a druhý den kolem 18:00. Jsme v akváriu našli pouze jednoho. Po druhému ani kostřička.
Děkuji za názor
Heros je kančík. A ještě se chci zeptat ty znáš nějakého plže který loví neonky?
Sice nevím co je to Heros, ale Neonku nebo Tetru zbaští šnečci relativně raz dva.
Je to jeho přirozené chování. Tak má aspoň kvalitní krmivo.
Chování je zavislé na podmínkách chovu a mentalitě jedince, sahá od klidné až po agresivní chování. V období tření je velmi teritoriální.
Malé rybky např. neonky jsou považovány za kořist..
0 08.05.2019 14:01 Martin23 Je mozne, ze by mi Heros sezral mensi neonky?

Trošku větší čudla (samec Ancistruse),která uhynula předchozího dne,před focením,zbyla po ní pouze lebka a jikra v pozadí,ale strávníci našli i tu jikru.

.
Minulý týden jsem byl u chovatele pro nákup. Měl v jedné nechovné nádrži mrtvolku Tetry. Čerstvou (nechal ji tam schválně). Po půlhodině tlachání ji dva okružáci a jedna Japonika obrali zpola na kost...
Šneků tedy moc nemám, ale tuhle mi chcípla Akara hnědá. Týden jsem ji nemohl najít, zamotala se do listů echinodoru. Když jsem ji našel, už pěkně smrděla. Ale krom očí nezmizelo nic.
Wanderer napsal: Jojo. Osazenstvo šneků dokáže rozebrat chcíplou rybku v řádu hodin.
Jojo. Osazenstvo šneků dokáže rozebrat chcíplou rybku v řádu hodin.
Rozklad ryby může být v akvárku celkem rychlá věc. Spolubydlící se rádi o mrtvolu postarají obzvlášť jestli máš třeba šneky.

Coz to chapu a taky to tak beru, navic tech ryb bylo vic takze rybi gulas... Ale nechapu, ze jsem nenasel mrtvolky. Krmil jsem normalne jednou denne, a na dno pul tablety... Pancernicci byli 4 zijou 3 mrtvolku toho jedno sem nasel i u ostatnich ryb, vetsinou byly hody na hladine... Mel jsem hrube dno 0,4 - 0,8 cm. Proste pripad pro akta x. Spis cekam jestli se nekomu nestalo neco podobneho. Kdyz jsem menil sterk v rijnu poradne jsem se dival jestli se nekde neobjevi zaseknuty zbytky ale to uz mohli mozna byt uplne rozlozeny.
Píšeš že jsi koupil v červenci akvárko. Nejpozději 10. 8. už tam ancistrusi plavali. Je to tak? V tom případě jsi měl nezaběhlou nádrž a ostatní ryby to daly a tyhle ne... Ty ryby taky už mohly být načatý a tohle nové nezaběhlé prostředí je dorazilo. To mi přijde asi nejpravděpodobnější.
Ahoj, mam jeden nevyresenej pripad s ancistrusama. Mel jsem akva v roce 2008 kde jsem mel od zacatku ancis. a spokojene si oba zili az do r 2012 do konce akva. Letos v cervenci jsem si koupi 54l akva a s nim tri anc. postupne behem 14ti dnu zmizeli. Koupil jsem v jine akvaristice v srpnu dalsi ctyri. Jeden zmizel prvni tyden. Dalsi tri za dalsi tri tydny. Kazdy den jsem ty tri nasel nazivu a spokojeny pak v jeden den zmizeli a nikdy jsem je uz nenasel... Ostatni ryby co tam byly s nima jsou ted v prezentaci 240l... Je to normalni?
jak často dávaš krmivo rybkám

alebo si kúp väčšie ako si tie neonky kúp si napr. tetry, platy , duhovky ,

No tak už je iba jedna neonka. Antenovec pažravý. Niekomu ho darujem
Buď budeš nakupovat pravidelně nové neonky, nebo pošleš anténovce pryč. Můžeš zkusit koupit jiného antenovce, některé kousky by mohly nechat neonky na pokoji.
Pokud chces neonky,nejlepe se ho zbavit...nebo domluvit mu

Trochu menšia ako antenovec. Asi to bude on. Čo mám robiť keď chcem aj neonky?
Mřenka není tak pravděpodobná jak anténovec. Má výrazně menší tlamku. Ta ti sežere radši šneky.
Je delší než anténovec?

Nemôže ich žrať mrenka nádherná? Jedna je trochu väčšia a stále je schovaná a má dosť veľké brucho. Keď sa mi podarí tak pridám foto
Zdravím, prezentácia ako tak hotová.
Neonku som nenašiel ani jednu mŕtvu dnes sú už iba 4
Ano. Třeba Anténovec nebo Krunýřovec...

Docela velky pocet-14 rybicek,kdo je peclivy urcite najde..
Tipl bych to na Anténovce. Některé kousky jsou pažravé.

Ve 400 litrech bych si na to nevsadil

Tak buď z ně jakého důvodu hynou a někdo je žere mrtvé, tady by to chtělu tu prezentaci, nebo je někdo žere živé...
Jak velcí jsou ti Ancistrusi...?

Proc zahynuly,pise ztraci,o mrtvolkach se nezminil,pri takovem poctu,by aspon jednu mrtvou nasel..
0 17.09.2018 13:25 Vikino333 – Miznú mi tretry červené
Zdravím všetkých, mám 400L akvárium mám tam 3x parmicka siamská, 3x parmicka denisonova, 1x antenovec farebný, Zlaté prisavniky a 9x mrenka nádherná.
Otázka je kam mi miznú neonky? Mal som ich 20 a už je ich iba 6. Môže ich niekto žrať?
Myslím, že je dost pravděpodobné, že mrtvolku rychle sežrali ancistrusi.
Ale brebto.

pokuď nemá nějakou 7 cm parmičku a zároveň miničko bez pravidelné údržby tak to přece řešit nemusí. V opačném případě platí co napsal Pepan a holt třeba bude hledat více mrtvolek
Navíc já jsem telepat, takže má AQ 50 - 100 l silně zarostlé rostlinama.

V 200 litroch v pohode. V 50 litroch to už môže byť problém, s tým i jedna zdochlina zahýbe. Ako hovorí Pepan...
Nech jí tam, oni to ostatní rybky a šneci rádi uklidí.

Thanos

Jedna rovnice o spoustě neznámých. Nevíme, jak je velká uhynulá parmička, v jak velkém akváriu, kolik je tam dalších ryb, jaká je další osádka nádrže, dokonce ani nevíme, nač ta ryba uhynula. Ty se ani nenamáháš udělat prezentaci a pak chceš, aby Ti tu někdo kvalifikovaně poradil. To si zajdi ke kartářce.
0 14.05.2018 20:13 dan2082 – Ztracená parmička
Ahoj, ztratila se mi jedna parmička předpokládám že uhynula, ale nemůžu jí zaboha najít bude velký problém když jí tam nechám? Nebo musím opravdu rozvrtat celé akvarium?

Kam zmizela Tetra netuším, ale tuším, že by na akvárku mělo být krycí sklo, když je v něm Betta, která se chodí nadechovat nad hladinu

Každopádně si myslím, že i kdyby ji Beťák zabil, tak by ji asi do rána on, ani šneci nesežrali...
0 28.01.2018 22:46 L Shephetd – Same Betty a tetra krvavá
Dobrý večer,
mám v hustě osázeném akváriu Bettaka a včera jsem k němu přidala 6 teter krvavých. Ani si jich nevšímá, pozorovala jsem ho cca 2 hodiny a nezaznamenala jsem ani náznak agresivity. Nicméně ráno rozsvitim a jedna tetra zmizela. Nepodařilo se mi objevit torzo a ani jsem ji nenašla na zemi. Možná v noci vyskočila a sežral ji pes... Nebo to mohl být samec Betty? Díky za váš názor.

0 03.12.2017 16:59 Lejz Dekuji vsem,hold jsme ho uz obreceli. Az to pujde,tak budou i dalsi rostliny,ale ted na to uz nemame. Velka rodina a Vanoce na krku. Preji vam pekny zbytek nedele.
Ty plevuňky to nezachrání. To chce něco rychlerostoucího. Až se nafoukne, tak vyplave. Nemohl jí nasát filtr?
To jsme take prohledli. I cely filtr. Manzel rika,ze se zahrabala a umrela

Nezdá, moc zarostlé není. Neměl by tak být problém jej najít. Pokud není nikde pod kořenem nebo v těch kamenných dekoracích, tak bych pořádně prohlédl filtr. No a pokud není ani tam tak bych se přikláněl k tomu, že někde našel skulinku v krytu

Rostlinek mame dost,jeste se ro rozroste.
Ona se najde, dřív nebo později...

Ano bylo to behem tri hodin.
Nene nevyskocil a koukali jsme fakt vsude.
Ještě bych možná doporučil založit prezentaci. Skoro se mi zdá, že většina rostlin je jen na tapetě...

Prohlédni pořádně ten kořen a kámen, z fotky to vypadá, jako by tam byli duté místa, tak jestli se rybka někde nezasekla.
Zmizela během tří hodin. Náhlá smrt a kolemjdoucí piraňa by to vysvětlovaly...

Mohla umřít. Jakmile je mrtvá, rybky si rády zpestří jídelníček.
Možná vyskočil při výměně vody, mrkni se na zem za akvárium.

Akvarko 130l,mame ho tri mesice od zalozeni,ryby v nem dva tydny. Zmizela jen tato jedina.
Ani ty tetry neloví. Buď se jedná o nějakou náhodnou záležitost nebo, pokud mizí ryby často, je problém někde jinde v akváriu. Ale o tvém akváriu nic nevíme, tak ti těžko poradíme.
Nezmizelo Pavi ocko,ale samecek Poecilia sphenops Gold molly.
Není, tetry white fin neloví paví očka. Problém bude jinde.
0 02.12.2017 20:51 Lejz – Zmizeni ryby
Dobry den,mam dotaz. Mame hejno Neonek cervenych, hejno Pavych ocek, hejno teter White fin a meli jsme prozatim tri Gold molly. Dve samicky a jednoho samecka. Samecek mel cca 4cm a dnes behem tri hodin,co jsem na ne naposled koukala,tak je fuc. Vubec v akvariu neni,nikde,i filtr jsme prohledli. Nevyskocil,jelikoz mame kryt. Je mozne,ze ho ty tetry White fin zabily a sezrali?

Utekli větší ryby menší dírou koukni mejla82 discus tank. utekla mu arowana.dírou 2cm

Ještě jedna připomínka. Skaláři s tetrazonami nejsou dobrá kombinace. Nevím, jak dlouho to máš, ale jeden z těch druhů bych dal pryč. Tetrazony jsou hravé a dřív či později si budou ze skalárů dělat trhací kalendář.
Dej sem fotku celého akvária.
Ven vylezt nemůže. Úkryt odkud by nemohl vylezt zadny nemám...
Hledals kolem akva?některé rybky občas spachaji sebevraždu

nebo tam máš. Někde nějaký úkryt kam vleze ale už nevyleze.

Ahoj, děkuji za radu a reakci. Vím že krystalovou koulí asi nemáš, myslel jsem všeobecnou radu. Možná mám jen problém s osazenstvem AQ. Mám 180 l velké, a v něm : 3 čichvace, 2 skaláry, 10 Barbus tetrazona, 5 danio, 2 neonky, 2 panceřnicky. Jak tam dám ancistruse, za cca. měsíc zmyzi. A to jsem naposled koupil docela velkého 5-6 cm....Tak nevím....
Kdo to ví, odpoví, kdo bude mít k dispozici přišťálovou kouli nebude mít s tvým dotazem asi žádný problém a nám ostatním by docela pomohlo o tom akváriu se něco dalšího dozvědět, tedy jako vhodná forma se mě zdá aby jsi se zde zaregistroval, zřídil prezenatci předmětný nádrže, aby bylo tzv. z čeho vařit a jistě se tvým případem bude někdo symsluplně zabývat.
0 05.02.2017 15:02 Petr Dobrý den, prosím o řadu. Když dám do AQ ancistruse tak měsíc funguje, čistí a má se k světu.....Pak najednou zmizí a už ho nenajdu, ani uhynulého....Toto už se mi stalo 4 x.cim to může být? Dekuji
Jj taký mojitan. Pritlačil som ho skalou, zatiaľ tam nik ďalší nevliezol.
Ale do toho kúta sa chodia schovávať dosť často, takže mám v pláne spraviť bezpečné riešenie s tými prísavkami. Strašne blbo sa kontroluje, či niekto nevliezol dozadu...
NEmáš náhodou ten molitan ve tvaru kvadru s tím, ze kdyz Ho správně otocis bude plocha u skla dosedat na sklo bez mezery? Pak se ti tam nemůže nic dostat, aspoň já to tak mám.Schválně ho zkus otočit....
Nemal som pocit, žeby som bol dnes odsával kusy plutví. Budem si všímať.
Pokud se zastavilo to ubejvání ploutví, tak ano. Budou-li ploutve i nadále uvývat, odpadávat, bude spíš směřovat ke druhýmu břehu.

Takto ten nešťastník vyzerá; je v karanténnej nádržke v náleve z eSHa 2000 (a na rozdiel od akvárka v nulovom NO2).
Čo vaše skúsenosti, vylíže sa z toho?
To řešil už asi každý... Mně se takhle "zafiltroval" terčovec i chovný samec kakadu Orange...
Já to přimáčkl víc ke sklu, jak píše Roman...
Jsou dvě možnosti. Buď to mít hodně na fest, tedy klidně tu kostku přitlačit nějakým šutrem ke sklu a nebo naopak to od toho skla odtáhnout, aby tam ty ryby mohly proplout, to řeším tak, že doprostřed té kostky, na sklo nalepím nějakou přísavku a tím docílím toho efektu volnýho průplavu.

Včera som spoza tej peny vyťahoval štyri ryby, jedna to neprežila, druhá je poriadne dotrhaná. Dnes tam bola ďalšia (fotka). Čo s tým, už ste niekto niečo podobné riešil?
A to už nehovorím, že tam hore, ako je tá neritina, sa furt voľakto chodí schovávať pred dominantnou drobnoústkou, čo všetkých po akváriu preháňa. Včítane neoniek. Chcelo by to dávkovať diazepam.

A jedna neonka mi stále do počtu chýba, som zvedavý, kde ju nájdem. A či vôbec.

Proto píšu nedoporučil...

Ciste pro demonstraci nevhodnosti počtu, ani složení...
Pro doplnění, co píše Urtman o 200l: 250l mám dva druhy živorodek, jeden druh krevetek a nejmenší akvarijní raky C. diminutus. Množí se oboje živorodky, první krevetku jsem nedávno viděl s vajíčky. Minimum úhynů. Je to bez krycího skla, přitom k emigracím nedochází.
Jak píše Jirka. Tvé složení a množství ryb bych nedoporučil do 200l... Tohle hraničí s týráním zvířat!
To je odpověď na tvůj dotaz...
"Říkaly něco vo Rakousku ..."

Seriózně. Moc ryb a moc druhů. Moc na 54l a moc na tak málo rostlin. Nevím, jestli vyskakují, chcípají, likvidují se, ale nedivím se. Tohle je akvárko pro 2-3 druhy ryb, máš jich v praxi 8-9. Já dávám do 60l jeden druh ryb a krevetky a mám to zarostlé rostlinami výrazně víc, než ty.
Nech osudu. Přidej aspoň deset rostlin (druhy, co už máš - anubias, kryptokoryny - mimochodem, nedostatek rostlin ti dělá tu černou řasu). Nech, ať vychcípe, co vychcípe a nekupuj žádné další ryby.
0 01.11.2016 21:41 SUBI5578 – Kam se poděli

Obracím se na Vás protože už fakt nevím kam se poděly :( Mám v akvariu neonky (8), Black moly(4) a silver moly(2)-ty jsem teď dokoupil, parmička shuberti(5), parmičku černopruhou(2), ancistrusy (2).
A měl jsem tam 3 panceřníky, 4 parmičky red a 3 žluté a 2 silver molly - bohužel ty se mi ztrácení jak na běžícím pásu a nemohu přijít na to čím to je. Dnes jsem našel (poprvé) na dně zbytek kostry nějaké ryby.
Všechny hodnoty (měřeno proužkovým testerem) jsou v normě, jen před poslední výměnou jsem měl NO3 na hodnotě přes 50, teď je kolem 25.
Můžete mi dat tip čím to může být, případně které ryby mi to v akváriu mohou likvidovat?
Děkuji za rady.
Díky za radu, ale těch 15 neonek zmizelo před tím zásahem do filtru. Právě proto jsem ho pral, jelikož jsem si myslel, že tam něco zůstalo po té léčbě z toho přípravku.
Kupval jsem na tu krupici nějaký přípravek na léčbu krupice, ale ten moc nezabíral, tak jsem vyčetl tu sůl a zýšení teploty na 28°C. Po tomto krupice zmizela, ale začali mizet i ryby, proto jsem již dvakrát odčerpal třetinau akva a dopustil odstátou vodou aby se voda naředila.
Ano, tím jsi zabil všechny bakterie ve filtru a filtr se zajíždí znovu. Takže voda v akváriu bude mít dost škodlivých látek => úmrtí citlivějších ryb.
Zkus si o akvaristice více nastudovat a začni více měnit vodu.
Filtr jsem pořádně propral pod tekoucí vodou ve vaně, pořádně jsem ho vyždímal a nechal stát. cca po dvou hodinách jsem ho znovu nainstaloval. Je to špatně?
Mne se sůl neosvedčila, pomohla mi esha 2000 a esha EXIT.
Jenom solí? Ty by mohla být příčina, tedy ta krupička, která je zabíjí.
Filtr vyčištěný. Můžeš popsat jak si to dělal? Třeba je tady onen zakopaný pes...
Zřejmě došlo k uhynu a zbyla osádka to se sumecky zbastila. Každopádně je to divné aby zmizelo 15 neonek. Nicméně dnes další uhyn dvou ryb.takže zřejmě nějaký problém s vodou. Filtr je vyčištěny vzduchovani jede tak nevím.jediné co mě napadá tak jsem nedávno léčil krupici solí, ale od te doby už bylo vše ok a měnil jsem i třetinu vody.vyměnim znovu a uvidim.
Díky za příspěvěk, ale z akva určitě nevyskákali. Nemají kudy, je na něm plastový kryt se světlem a prostupy pro hadičky a kabely jsou ještě utěsněné molitanem kvůli šnekům. Neví zda jsme je v pátek nemohli překrmit, že by z toho pochcípali a zbytek osádky by je sežral, ale také nožství ryb se mi prostě nezdá.Ostatní ryby jsou OK, jen sežrali nějaká malá paví oka, ale to se stává. Ale těch 15 neonek bylo v rozmezí 2-2,5cm a není tam ani jedna. Jak se ti přísavní sumci jmenují nevím, hledám teď v atlasu, ale už jsem slyšel o tom, že večer můžou velcí jedinci lovit i ryby. Prostě záhada.
Vyskákat můžou i z přikrytého akvária nějakou škvírou. Pořádně si prohlídni okolí akvária a i akvárium, zda někde nenajdeš zbytky mrtvolek.
O jaký druh přísavných sumců se jedná? Většina jich ryby neloví, ale mrtvolky požírají. A někde jsem četl, že některé druhy umí lovit malé ryby, ale moc se mi tomu nechce věřit.
0 13.03.2016 21:57 Martin k Dnes jsem se vrátil z víkendu a v akváriu chybi 15 neonek. Nejsou ani schovaný ani mrtvý, prostě zmizeli. Akva je zakryte, tak že vyskočit nemohli, nemohli je slovit celkem dva velcí prisavni sumci? Nic jiného me nenapada, osádka jsou pavi očka, mecovky,neonky a pancericci.
Ryba uhyne, ampule jí zpucuje, to beru, ale zbytek je už Andersen.

Ampulárka ti pancéřníčka neuloví.
Jo, a otoč si ve svém nastavení profilu řazení příspěvků - od nejnovějších. Ten příspěvek, co na něj reaguješ, je z roku 2010...
Ahoj,mě se zratil taky pandík mam jen dva šneci měchýrovky a četl jsem že ho sneci dokažou chytit a taky jedna razborka.Tak to musím hlídat - do filtru se nemohli dostat..
ony byly ty ztraceny malo wybarveny a dost malinky. mozna nedaly aklimatizaci no.
Pancíci jsou zatim ok. Vypadaj v pohode.
Ahoj, akvarko je pomerne cerstve, vypada to spis na uhyn a pancernicci si pochutnali ... mimochodem to neni nejvhodnejsi rybka do toho objemu.
PS: ... a razborky se taky dokazou vyborne schovat, zvlast kdyz je akvarko dobre zarostle ...
...

jen aby to ,,nevideni" nepokracovalo. radsi se nesmeju.
..nejsem odpurce. jen se mi nelibi. stejne se mi nezda ze by za 2 dny zmizely i zbytky. co uz. dekuju vsem za odpowedi

Pokud nemáš šneky, tak to byly ostatní ryby. Ty své soukmenovce bez problému sežerou a zbytek dodělají bakterie. A klidně tam šneky můžeš mít, pokud jsou malí, tak si jich ani nevšimneš. Koukám, že patříš do skupiny jejich nepřátel. Šneci jsou fajn, zdravé rostliny nežerou, pouze ty nemocné a odcházející. AQ není dobré mít sterilní. Šneci jsou neuvěřitelní makáči, ale hlavně jsou v AQ užiteční.
boha jeho
pokud vim,tak sneky nemam...blba otazka..ale muzu je mit a nevedet o tom? nejaky micro druh? co zere ryby? jinak fakt nevim kam zmizely.

A nemáš tam spíše sneky? Já mám takové malé obyčejné, normálně mi zrali rostliny, ale vím, že když mi umřel velký pancik, tak z něj zbyly jen kosti a vím že to ozrali pouze ti sneci a trvalo jim to cca 5-6 hodin.
Naštěstí mi už tak rok nic nezemrelo

..to je hrozny, ale uplne cele ty rybky mohly ostatni snist? ze nezbyla ani ploutvicka?ach jo

0 12.02.2016 12:28 Olaf ahoj lidi, dneska jsem zjistila, ze mi chybi 2 razborky a 3 jsem nasla mrtvou. vypadala upe normalne, jen bylo po ni. myslite, ze je mozny ze ty zbyle 2 taky umrely a zbytek ryb je sezral?koukala jsem vsude. nikde nic. byly min vybarveny, mozna byly slabsi jedinci.
dekuju za odpoved.
martas napsal: no ptal jsem paní v krámu a prej nevadí zajvonátka .........
Hmm, jedna paní povídala.
V 90 litrech závojnatka s beťákem nená co dělat, to má paní mezery ve vzdělání. Měň v tom akváriu hodně často a hodně vody a to min. 2x týdně alespoň 1/3 objemu.
Edit: Ten ancák je mírumilovná rybička, ale když mu na dno padne mrtvola, tak jí prostě zpucuje.
Tak tohle číst, je to jak dikobraz
Co tu je napsáno, to fakt myslíte vážně?

no ptal jsem paní v krámu a prej nevadí zajvonátka, na krunyřovce mám podezření, ale všude píšou, že je to míromulovná rybička

No to je slušná prasečina, ta tvoje osádka.

Kde by byla, je zpucovaná, třeba tím krunýřovcem, tedy to si dovolím předpokládat, že jde o ancáka, ono ta závojnatka se mohla taky přičinit.

0 12.01.2016 19:23 martas – ztrací se rybicka
prosím o radu během posledního měsíce, jsem si koupil bojovnici pestrou je pravda ze zverimexu. Dal jsem ho do akvárka, 90 L kde mám další rybičky jako zajvonatka čínská, tetra královská, neonky, krunyřovec. V akvárku jsou rostliny, jeskynky, úschovy. Během měsíce se rybička bojovnice úplně vypařila, nikde zapadla není, a akvárku taky není...nevíte co s tím?
Kolega bude mít asi pravdu,chce to prezentaci.Potřebujeme vědět velikost akva,jaký tam máš filtr,rostliny a jací obyvatelé tam jsou. V autoservisu musíš taky ukázat auto aby zjistily závadu

Obnov si prezentaci toho akva. Příčina bube nejspíš v nevhodných podmínkách pro obyvatele v akváriu.
Ahoj,
asi dva týdny zpátky jsem si do akvária přikoupila na burze párek bojovnic. Vše bylo v pohodě a asi po týdnu začaly mizet původní rybky. Už to mi přišlo divné a tři dny na to začal být sameček od bojovnice strašně divný,měl potrhané ploutve a byl pořád při dnu. Po asi hodinovém pozorování jsem zjistila, že za to všechno může samička bojovnice. Vyloženě hryzala do samečka a pořád ho proháněla po akváriu. Tak jsem jí rychle přendala do straršího desetilitrového akvária, ale sameček už to bohužel nerozdýchal :( Jediný přeživžší jsou dva ráčci a čtyři otíci, těhlech 6 je naprosto v pohodě+ ta samička. Ale nyní nevím, jak mám postupovat dál. Samičku nikomu nehodlám dávat-nechci aby někomu udělala to samé-, v malém akváriu jí nemůžu nechat dlouho-není zde topení,rostlinky atd., do velkého se jí bojím vrátit kvůli ráčkům a otíkům a spláchnout jí opravdu nehodlám. Neporadíte mi tedy prosím někdo, jak se zachovat? :( Děkuji moc

Tak pokuť se nemohli dostat do filtru,tak jediné vysvětlení je úhyn a úklidová četa krevetek.
v mém mini už mám z 5 razborek jen 1. Kde jsou ty 4 fakt nevím. Filtr zabezpečen proti nasání, na akva krycí plexi, kde je minivolný prostor kolem skleněného kolínka (2-3mm), jinak jsem si ho dělal přesně s výřezy na filtr a světlo. tak kde jsou? dne mám skoro čisté, jen pár rostlinek, ale vidím 100% dna...kolem akvária žádne mrtvolky, domácí zvíře nemám. Podezřívám krevety, ale dnes okolo 15h jsem krmil, a byly tam jistě 3 razborky, teď už je jen 1

Jestli tam takhle ležela již déle a akvárko není z největších, neuškodí také vyměnit část vody za čerstvou.
To jsou bakterie, je to jako taková uklízecí četa, která se stará o čistotu akvária a tu rybu již začala rozkládat. Doporučuji odstranit z nádrže.
0 10.02.2015 17:42 Pavlou3ek17 
Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat ted' jsem nalezl rybku "Mečovka mexická Cometa" na dně nádrže mého akvária v takovém obalu..Včera ještě žila ale dnes najednou jsem jí objevil takhle myslím si, že byla i v březí.Je zakrytá jakoby nějakou blánou.Poprosil bych o pomoc přikládám fotografii Děkuji.
Snažil jsem se ho v rámci možností prohlédnout jak to šlo, zarostlé je sice hutně (už víc jak na fotkách v proflu), ale zas tak velké není. Navíc jsou rasborky celkem plaché, takže se všechny vždycky nahrnou do hejna (teda ty živý

). Jediné co mě napadá je to, že jak zmizela samička o víkendu, tak zbyli 4 samci a jedna samice a od té doby byli dost agresivní a pořád ji naháněli a mezi s sebou se pořád "natřásali". Tak jestli jí neumořili ...
Krevetky umí celkem rychle likvidovat, ale většinou u toho dost mlaskaj

a jsou na dně zbytky po hostině, ale tady kde nic tu nic ...
No nic, uvidím, buď se objeví, nebo měli krevety rasborkový salát k večeři

. I tak Romane díky.
Krevetky jsou výkonní čističi

. Nevěřil jsem, za jakou chvilku zlikvidovaly chcíplou krevetu.
Nelze vyloučit variantu, že je někde v akváriu a jenom jí prostě nevidíš ať už mrtvou, či živou, někde zalezlou, zapasovanou, ale na to by bylo asi nutno rozhodit celý akvo, což bych nedělal.
Mezery kolem skla jsou, uprostřed skla je i otvor na prst, aby se dalo sundat, takže prostor na útěk určitě je (už jsem jednou našel na krycím skle jednou sušenou krevetku). Jenomže žádné domácí zvíře nemáme a v okolí akvária prostě sušená mumie není ... Čas mezi tím, kdy tam ještě zaručeně byla a než jsem přišel na to, že není je tak 5 hodin. Těch šneků je tam tak 5, krevetek asi 30 různé velikosti.
Dovedou se postarat velmi rychle, ale netvrdím, že je tomu tak, jenom uvádím jednu z možností. Na to, aby se dalo mluvit o zakrytém akváriu, nesmí tam být ni mini mezírka, ryby se dokáží dostat ven až neskutečně malým otvorem, ale měla by být k nalézení, pokud třeba nemáte kočku.
Edit: Filtrace, ryba vcucnutá a nebo zapasovaná někde za filtrem u skla, za houbou atd.
Ahoj všem, záhadně mi z akvárka mizí rasborky galaxy ... O víkendu jedna, dneska druhá, obě samice. Na akvárku je krycí sklo, společně s nimi jsou tam red cherry a japonicy - i kdyby uhynula, podle mě jí tak rychle nezlikvidují (ta co zmizela dneska tak ráno tam ještě byla, odpoledne nikde). Kolem akvárka jsem jí nikde neobjevil, tak je mi záhadou, kde je ... Nemáte nějaký nápad? Voda ok, zelenina ok, zvěř ok, jenom mi někdo krade ryby

Tak už se to pomalu vyjasňuje. To čištění filtru dočista, dočista je chybné, čistit filtr tak brzy po instalaci je chybné a zvýšená teplota ten stav jenom podporuje. Máš nedostatečnou nitrifikaci a tou vyšší teplotou ještě snižuješ obsah kyslíku ve vodě, takže měnit vodu a to klidně obden 1/3 objemu, skoro nekrmit, snížit teplotu na 24 st. Filtr čistit v akva vodě a to v intervalu ne kratším jednoho měsíce a to ne stylem do mrtě.
Edit: Teď by se mohlo zdát, ze ten interval byl dodržen, ale při osazení nového molitanu je dobré tento nechat zaběhnout déle než jeden měsíc, činím tak klidně i půl roku, ale je to dovislé od znečišťovatelů.
0 28.10.2014 21:06 rasticek Urtman napsal: Jak dlouho je tam ten filtr, příjde mě, že svítí novotou?
Romane vzal si mi to z úst při pohledu na fotku... Ten molitan je tam tak dva dny (no, déle jak týden určitě ne)...
Kúpil som ho na poslednej akvatere v trenčíne, odvtedy tam je. Predtým tam bol starší molitan ten mal asi tri roky.
Koště napsal: Jak ten filtr sprchuješ? Normálně vodou z kohoutku?
Normálne vodou z kohútika, zo sprchy, a vymačkám ho komplet až do čista dokial nieje takej farby ako keď bol nový.
cezarmilan napsal: Filtruj nonstop a tú penu zo začiatku len vymačkaj vo vode vypustenej z akvária. Rastlinky vyber z košíčkov a zasaď do substrátu. Kým nezistíš kde problém je, nedokupuj žiadné rybky
Filter je zapnutý 24 hodín denne. Rastliny sadím ako píšeš.
Tak ma napadá, nemôže to mať niečo spoločné s tým, že som z 24 zdvihol teplotu na 30?
Filtruj nonstop a tú penu zo začiatku len vymačkaj vo vode vypustenej z akvária. Rastlinky vyber z košíčkov a zasaď do substrátu. Kým nezistíš kde problém je, nedokupuj žiadné rybky
Jak ten filtr sprchuješ? Normálně vodou z kohoutku?
Jak dlouho je tam ten filtr, příjde mě, že svítí novotou?
Romane vzal si mi to z úst při pohledu na fotku... Ten molitan je tam tak dva dny (no, déle jak týden určitě ne)...

Jak dlouho je tam ten filtr, příjde mě, že svítí novotou?
0 28.10.2014 18:12 rasticek
TitanArmy napsal: Díval ses pod akvárium na podlahu?
akvárko je z 90% zakryté sklom, nad sklom je 10cm vysoký drevenný rámik po celom obvode akvárka a na ňom je drevotriesková doska takže keby niečo vyskočilo tak to ostane tam si myslím. A aj som sa bol pozriet, pod akvárkom neni nič.
Urtman napsal: Podle mě chcípaj, někde budou...
Nebo, nemáš doma kočku??
Mám, ale na dvore
romant napsal: A neuklízí je ten rak?
Rak už je 10 dní na samotke.
cezarmilan napsal: Skús ešte opísať systém filtrácie, čistenie filtra, výmena vody. Ja som to nenašiel. Ak si z dediny, tak rovnako zisti, či tam nemáš vápenec
Vápenec by tam nemal byť ale máme dosť tvrdú vodu. Vodu vymieňam tak raz za mesiac, vytiahnem vodu, nechám tam asi tak do 15 cm výšky vodu, vysprchujem filter, dolejem vodu a fungujem ďalej
Filter- foto
Skús ešte opísať systém filtrácie, čistenie filtra, výmena vody. Ja som to nenašiel. Ak si z dediny, tak rovnako zisti, či tam nemáš vápenec
No jo, jsem si nevšiml...
Tak to jsme doma...

rasticek napsal:
Rastliny- v prezentácii je ich napísaných len zopár, v akvárku je ich viac, ale keďže mi tam brácho pred mesiacom pustil raka, ten to preoral a tak rastliny idú odznovu. Já to zaznamenal zde.

On tam má raka? Žádného jsem si nevšiml...
Já měl podezření na ty sekavce, že odklízí mrtvoly, ale ani v kombinaci a ancákama by za noc 5 neonek nevyčistili...
Podle mě chcípaj, někde budou...
Nebo, nemáš doma kočku??

Ty ryby přece někde musí být. Díval ses pod akvárium na podlahu?
Tak rastliny určite ešte dosadím, hovorím račisko mi pomohol
A čo s tým miznutím rýb? Dnes zase zmizli asi 4 neonky....
Acriflavin je primárně desinfekce. Dle mého názoru si krupici nevyléčil, pouze potlačil příznaky. Tím zvýšením teploty si urychlil vývoj zárodků krupice, což je dobře, ovšem jenom za předpokladu, že denně odkaluješ a tím ty zárodky pomalu odstraňuješ... Solí nic v tomto případě nezkazíš, zvyšuje tvorbu slizu na rybě a tím znesnadní přichycení na hostiteli... Tato metoda sice funguje, ale je zbytečně dlouhá a není stoprocentní...
Doporučil bych spíš kombinaci esha 2000 a esha exit. To zlikviduje dospělé krupičáky a i zárodky...
Po přeléčení důrazně doporučuji vyměnit dno, za nějaké inteligentní, hrubost 2-4mm. V tomto ti to tak akorát zahnívá... No a konečně radikálně bych zvýšil počet rostlin...
No ja som "chalan z dediny" - u nás to je jemný štrk.
Liečil som to volá sa to Acriflavin. Pani v akvaristike to vychválila aké je to na krupicu účinné, a já čo sa chémii rozumiem asi jak hus pivu som to kúpil (ale pomohlo to). Ale keďže mi acriflavin vybil slimákov a jednu vallisnérku tak teraz som zdvihol teplotu na 30 a nasypal som tam soli.
Rastliny- v prezentácii je ich napísaných len zopár, v akvárku je ich viac, ale keďže mi tam brácho pred mesiacom pustil raka, ten to preoral a tak rastliny idú odznovu.
No podle prezentace vidím jenom nevhodné dno, je moc hrubé a nedá se hovořit o písku, nebo štěrku, už vůbec ne jemný, jak píšeš. A také vidím žalostně málo rostlin...
Ale k tak masovému úbytku by to asi nestačilo...
Tu první krupici si léčil čím a jak? A tu současnou??
Pred nejakým časom = 5-6 mesiacov
Prezentáciu som spravil, ak treba niečo dodať, napíšte..
Pred nejakým časom sa mi dostala do akvárka krupica (ani neviem ako, každú rybku čo donesiem mám dva týždne v karanténe). Zlikvidival som ju nejakým liečovom ani neviem čím už.
Protože to tak vypadá, podle toho jak píšeš... Před nějakým časem, nevím od koho (je to dávno), léčil jsem to léčivem (je to tisíc let, tak si nevzpomínám)...
Proto...
Když léčím léčivem, tak si sakra pomatuji co do akva sypu... Minimálně proto, abych věděl, jetli to fungovalo, jestli akvo nezatěžuji chemikáliema zcela zbytečně...
Napsal jsi toho docela hodně, ale moc jsme se toho nedozvěděli. Dotahni tu prezentaci(z pozice funkce vidím rozpracovanou) a podle toho co píšeš bude nutné akvo přeléčit léčivem, který na tu krupici zabere, jako třeba eSHa exit v kombinaci s eSHa 2000 a nebo Costapur a to podle návodu.
Hovoříš, jako bys akvaristiku dělal 20 let, když si nevzpomenš, čím si kdysi léčil krupici...
Nemáš fotku akva? Nebo lépe, nemůžeš zřídit prezentaci toho akviška?? Jinak budem muset věštit...
0 26.10.2014 21:12 rasticek – Som v koncoch
Ahojte, mám problém a som v koncoch. Pred nejakým časom sa mi dostala do akvárka krupica (ani neviem ako, každú rybku čo donesiem mám dva týždne v karanténe). Zlikvidival som ju nejakým liečovom ani neviem čím už. Všetko bolo ok a asi pred týždňom mi zmizli traja pancierničci panda. Potom ďalší dvaja. Potom 4 ancistrusi. A včera večer som mal asi 8 alebo 10 tetier žhavých, dnes o pol siedmej pozerám a neni ani jedna, ani zdechlinky som nenašiel. A zmizla aj jedna Colisa lalia ale tú som našiel zdechnutú. Krupica sa objavila znovu asi pred tromi dňami, (nič som nedoniesol) ale keďže mi liečivo vybilo slimákov a aj jednu vallisnérku tak som zdvihol teplotu na 30 a pridal som sol. Povedzte mi prosím vás čo mám robiť? Prečo mi miznú ryby?
Neprijde Ti rok jako docela dlouha doba??? Do te doby ryby jeste porostou.Ovsem jen ty,ktere preziji...
Tak odpoveď už poznáš. Urob s tým niečo hneď, nie do času. Každý deň je pre tie rybky boj o život, čo už si sama svedkom. Daj to do
poriadku hneď, vyhneš sa ďaľším a ďaľším sklamaniam

Jj ale je to jen docasu,nez se opravi podkrovi,tam bude vetsi nadrz,ale potrva to jeste cca rok
nebo je sezerou antenovci Nebo tak...
Ty konga jsou majestátní ryby a z teter asi největší plavci, jaké jsem doma měl... Kolik má ta 200l na délku? Do méně než 80 cm bych je NIKDY nedoporučil, minimálně 100cm a i tak, je to pro ně totální hrana... Ty císařky jsou v tomto ohledu hodně podobné a chovat dva podobné druhy v nádrži, pro obě ryby limitující, mi přijde stejné, jako "jezdit ve Ferrari do tesca pro rohlíky"...
Ti L-sumci, do tvé nádrže jeden, max dva a to už jen s ohledem na litráž, nemluvím o vzájemné nevraživosti...
O těch peřovcích a anténovcích už jsem se zmiňoval... Už mi tam chybí jen motýlkovec...
Dle mého názoru, všechno špatně...!
Edit:
Teď ještě koukám na tvůj předchozí dotaz, před 5 měsíci, kdy si zakládala 54l. Bydlíš v 1+1. Hádám, že tato dvoustovka je tvé největší akvo, máš už jen tu 54ku, takže asi nemáš moc možností, kam ty ryby rozházet, až dorostou...
No jo, to je tak, když se založí akvo malé, všechno tak nějak funguje, založíme větší, 200l, to už je objem... Ale ono to dvoukilo není bezedné a těch ryb, co se mi líbí je tolik, však oni se vejdou...
Uhodil jsem hřebíček na hlavičku??
Perovci maji 1,5 cm nez vyrostou to jeste potrva nebo je sezerou antenovci
před měsícem jsem založila další akva o objemu 200l,vzala jsem do azylu parmičku červenoploutvou a 2ks anténovců barevných a dokoupila jim třetího kámoše.Na včerejší burze jsem dokoupila tetry císařské posledních 13ks a tetry konžské 6 ks,dále l401,l201, a 2ks l213,a k nim 2ks péřovců kukaččích
Tohle všechno bydlí v té dvoustovce?? Nedivím se, že nežerou, schovávají se navzájem sami před sebou...

Nejdřív se vymydlí péřovci mezi sebou a co zbyde posvačí anténovec až vyroste... Pesimistický scénář samozřejmě, chtěl jsem demonstrovat nevhodnost složení poměrně malé (s ohledem na osadníky) nádrže...
Máš z toho poměrně hustou polévku, jen přitopit...

Vodu mnenim kazdu tyden 50 litru,beru to jako samozrejmost,ktera se nemusi psat =)rostliny jsou ale neni jich zatim mnoho nejaka ta valisnerie a bahnatka,filtr cisten jednou mesicne,do budoucna budu mnenit keramiku ve filtru tak co 2 az 3 mesice,jinak biomolitan vzdy opran ve vycepovane vode,odkaleni kazdy tyden,krmim kazdy den mensim mnozstvim,zadna potrava nezustava,a mrtvou rybku jsem hned vylovila,tak to budou mit na triku zrejmne antenovci,jen mne zajima jak je naucit na mtazenou potravu at mi zustane neco v tom akvarku =)
Nerozumieš mi

Skús opísať ako sa venuješ hygiene. Meníš vodu? Koľko? Filter čistíš? Ako často a ako? Verím, že ide nonstop
Rastlinstvo? Teplota a pH nie je až tak dôležité ako množstvo NO3, NO2. Množstvo rýb, prekrmovanie, hnitie časti rastlín, neskonzumovanej potravy úhyn a rozklad telíčiek rýb...to všetko môže spôsobiť priotrávenie. No nechcem dramatizovať, len chcem naznačiť, že toto vie správanie rýb značne zmeniť
v akva je vše v pořádku,filtr je fluval350,teplota v rozmezí 22-24,ph v pořádku,nemyslím si že je akva přerybněné,všechno jsou to ještě mimina krom těch anténovců,vypadá to že tam nic není =)
Skôr sa sústreď na samotné akvárium. Myslím, že nebudem sám kto ti povie, že už si to prerybnila.
Skús sa zamerať na hygienu, na množstvo dusikatých látok vo vode a iného znečistenia. Nepíšeš nič o filtrácií a vlastne nič o akváriu. Zvýšené hodnoty nežiadúcich látok vo vode mení i správanie rýb a to i správanie voči sebe
0 20.10.2014 14:40 dagmar – anténovec barevný
Zdravím akvaristé moji jdu pro chytrou radu,asi před měsícem jsem založila další akva o objemu 200l,vzala jsem do azylu parmičku červenoploutvou a 2ks anténovců barevných a dokoupila jim třetího kámoše u původního majitele jim bylo těsno a požírali neonky =)).jenže u mne jaksik přestali přijímat potravu nechtějí ani žížaly ani patentky ani rybí kousky a ani tablety.Na včerejší burze jsem dokoupila tetry císařské posledních 13ks a tetry konžské 6 ks,dále l401,l201, a 2ks l213,a k nim 2ks péřovců kukaččích,jinak jsem zpozorovala že jejdna tetra kongo mněla zřejmně krevní sraženinu tak šla rovnou potrubím....dnes koukám a druhá kongo vypadá pokousaně,mám podezření na anténovce,ale nechce se mi zdát že si troufnou na rybku cca 5 cm velikou oni sami mají okolo 9cm,nic méně jestli to byli oni tak bych potřebovala radu jak je přivést k mražené potravě aby mi nechali ostatní rybky na pokoji,děkuji za rady
Při nižší teplotě dobře žerou a samice se zaplňují lépe než při vyšší, a proto i do tření dané ryby mají větší "výtěžnost", ale to je moje zkušenost, která nemusí platit vždy...
Nebudu se přít,ale chovám ji docela dlouho a snažil jsem se za tu dobu,sehnat,co nejvíce dostupných informací.A dobral jsem se právě k téhle teplotě.Dokonce i Rudolf/J.Hofmann/,uvádí ve své knize Tetry, jako ideální pro chov,právě rozmezí teplot 22-23°C.
To je docela možné, ale já se v paneláku s teplotou níž prostě neprokopal. Přes to mi vydržely hodně dlouho a v pohodě jsem je množil.
jamajcan napsal: Tak jak píšeš.Pro N.obecnou/Paracheirodon innesi/,je ta teplota 22-23°C ideální.
Obávám se, že ještě ideálnější je pro tuto rybku interval 19-21 stupňů, 18 pro běžný chov bez množení, zcela v pohodě...
Jestli myslíš pancéřníčky, tak ti určitě neonky neulovili. Neonky z nějakého důvodu chcíply, pak si na nich pancéřníčci pochutnali.
Tak jak píšeš.Pro N.obecnou/Paracheirodon innesi/,je ta teplota 22-23°C ideální.
I když byla voda z jiného vodovodního řádu, mohla být stejné tvrdosti a konkrétně neonky to moc rády nemají. Kromě toho se mi zdá trochu moc vysoká teplota. Neonky jsem dříve choval celkem úspěšně a bylo to ve vodě o telotě 22-23stC.
Zvaž změnu krmiva. Nitěnky nemusí být to pravé.
Vendy napsal: Co by jim tak mohlo vadit? Máme tu teda obecně docela tvrdou vodu, tak jestli to jim nevadí... Po čem bych měla pátrat? Chtěli jsme dokoupit ještě nějaké rybky...
Po čem? Hledat v nárocích ryb na životní podmínky...tvrdá voda pro neonky není...

0 24.04.2014 00:04 Vendy Díky za rychlou odpověď!!!

Co by jim tak mohlo vadit? Teplota okolo 26C, rostliny prospívají, ostatní ryby taky vypadají v pohodě. Máme tu teda obecně docela tvrdou vodu, tak jestli to jim nevadí... Po čem bych měla pátrat? Chtěli jsme dokoupit ještě nějaké rybky, ale zatím to asi odložíme, než najdeme příčinu. Jsem začátečník, akvárko jsem dostala od bráchy, tak se učím za pochodu...
No né, že by tu neonku ulovil, ale muže ji zlikvidovat uhynulou. Na a šneci si jí daj s chutí, ale praděpodobně umíraj z nějakého důvodu. Něco v tvém akva neonkám nesedí.

0 13.04.2014 12:09 zvedavka –
Re: LuK Páteřníček je luční hmyz. Páteřník je co? Nemohu dohledat..

Jsou to PÁTEŘNÍCI !!! Také jsem jednou koupil 4 kousky a když mi ubylo cca 15 červených neonek během pár nocí, tak jsem šel ke "svému" akvaristovi, který si je zpětně vzal a náhradou mi dal bolestné - 10 neonek

0 13.04.2014 10:07 Cichlida biginner: Me se stalo neco podobneho, ale s deseti centimetrovou cichlidou. Tyden jsem ji nemohla nikde najit az me napadlo vydlabat z 3D pozadi trubku, ktera podvadi kalnou vodu z akva a helemese, byla tam. Prisata k mrizce, ktera mela branit tomu, aby mi to nasalo male rybky. A tu nejvetsi si to stejne vtahlo..((( Jeste bych se zamyslela nad tim, jestli nemas doma psa, ktery ti vyskocenou rybku mohl v noci snist.

Domácí mazlík mě napadnul taky

0 12.04.2014 23:49 Vendy Ahojky, potřebovala bych poradit ohledně našeho akva... Asi 120l, 3 platy Moskvy, 2 krunýřovci, 4 pancéřníci pandy, 3 betty, 8 neonek a dva šneci... Poslední dobou (asi 3 týdny) se nám pomalu, ale jistě začínají stavy ryb snižovat... Platy byly původně 4, neonek bylo původně 14. Záhadně nám mizí a nezbyde po nich ani kostřička. Prostě se vypaří... Hledali jsme baterkou pod kamenama, ve všech skulinách v akva, ale nenašli. Který z našich obyvatel nám je může žrát?
Udělal bych s nima ještě test apetitu a to tak, že bych řádně nakrmil na noc, kdy jsou aktivní a hledají si potravu a právě ke dnu klesnuvší a méně vybarvenější neonky se můžou stát snadnější kořistí. Prostě jim večer nacpat břicha bude se vidět.
Půjdou z domu, neonky jsou mi milejší

Někomu je věnuju
Jak jednou okusí chuť živýho masíčka, už nebudou chtít jinak, i když jim budeš podstrojovat čím chceš.

Děkuju, ti kropenáči jsou už dost velcí. Akary modré mají tak 10cm a nejsou agresivní, jen jak měly nakladené jikry, ale to jsem je odlovila. A akary hnědé mají tak 6cm. Sledovala jsem je a neonkám nedělali nic, všechny se ztratily přes noc, určitě to budou ti pancéřníci.

Tak to uz tady bylo, nejspis nocni akce Pancernicku kropenatych

.
Nicmene, zde bych byl opatrny, nepises jak jsou ryby velke a mas tam Cichlidy, ktere rozhodne v dospelosti uplne male nejsou. A jsou to Cichlidy, vylozene zrat Ti male ryby nemusi, ale mohou, kdyz to uznaji za vhodne (jako ze to byvaji "premyslive" ryby)...
Ahoj, dokoupila jsem si k mému hejnu neonek 20 nových. Jenže každý den jich je méně a méně a dneska už mi tam z těch maličkých zbyla jen jedna. Vůbec nevím, který záškodník je přes noc chytá :( Mám tam 2x pancéřníčka kropenatého, 2x ancistruse, 2x akaru modrou, 3x akaru hnědou, 2x cichlidy macmasterova, 2x páncéřníčky pandy (to už jsou staříci na dožití z minulého akva), 6x platy korálové, asi 12 teter ozdobných (ty už taky nedoplňuju, nechám si je dokud nezemřou stářím).

Mě už kolikrát překvapilo, jak malou skulinou se dokáží z akvária dostat.

mrchy to jsou

ze začátku jsem slyšela i jakoby bouchání o kryt

už vím co to bylo, rybky se asi nudily

..právě mě to překvapilo že se dostala ven protože mám celý plastový kryt ...asi opravdu při čištění..no co už..
Neveřila?

Rybce kolikrát stačí i malej otvor a zrovna se trefí

Např. u jednoho akvária o které se starám zákaznici je mezi krycími skly v rohu maximálně tak 5x4cm otvor který ještě vedou trubky od vnějšího filtru, vzduchovací hadička a kabel od topítka. A stejně se stalo že si Cyprichromiska našla zrovna tu díru a našel jsem ji seschlou na krycích sklech..
A že ti skočila mečovka mně ani nepřekvapuje, mečovky jsou docela "skákací"

Nikdy bych nevěřila že dokáže ryba vyskočit z akvária. Z ničeho nic mi zmizela jedna mečovka. A já to furt sváděla na black molly že ju sežraly

chyba lávky..asi po měsíci jsem oddělala akvárium protože jsem měla podezření na protékaní a ta mrcha byla na akváriem uplně suchá

Asi vyskočila při čištění nebo nevim kdy to stihla že jsem si toho nevšimla ale ted už si dám pozor

plovoucí? řasokouly máš na mysli? pokud ti plave tak ji zmáčkni a vyletí bublinky a klesne

Dekuji.. Vodu tedy začnu měnit a mám tam plovoucí mechovou kouly .
Tipuji na to že jí tam je zima a je v nevhodný vodě takže přitopit a měnit vodu a s krmením rozhodně nebláznit. Předpokládám nepřítomnost filtrace, takže tu vodu od teď měnit už napořád obden 1/3 objemu nádrže a pokud nejsou, tak pořídit nějaký živý rostliny, ideál jsou plovoucí.
Asi se jí tam nelíbí.... Víc poradit než obden měnit vodu je na základě tvých informací těžké....
0 22.09.2013 00:13 medúza Ahoj prosím potřebovala bych poradit mám kulaté akvárium a v něm 1 bettu, která mi přestává žrát a Jakoby se snažila vyskočit z akvária. Nevíte proč?
Pokávaď byly překrmené, pak platí to samé, jako by byly hladové...chcípnou
0 23.02.2013 18:08 tosomja – :(
Pokud nebylo intenzivně krmeno, tak pomřely hladem a malou mrtvou rybu v akváriu bakterie velmi rychle rozloží.
0 22.02.2013 16:52 tosomja – Záhadne zmiznué rybičky.
Dobrý deň! Ja som raz bol na 2 týždne preč a zmizlo mi z porodničky 3/4 rýb a boli to pávie oka. Neviete prečo?

Mě se kdysi ztratil ancistrus, a nikdy jsme jej už nenašli, ani sušinku

Díky moc. Ač jsem se tam předtím několikrát díval a vše kontroloval našel jsem je až za pomocí baterky a odsunutí skříňky. Byly uplně vyschlé

tak jediný obyvatel co by to dánio mohl sežrat je ta měchýřovka východní (samozřejmě myslím mrtvé dánio) jinak žádný obyvatel tvého akva ani náhodou! mám kryt ze setu a i tam jsou otvory kudy ryba může vyskočit.. doporučuji pořádně prohledat kolem a hlavně za akva kde bývají otvory v krytu na kabely atd. rybka rychle uschne a zmenší se, hlavně u malého dania to jde přehlédnout

0 17.01.2012 21:26 vikipec Prosím poraďte se ztrátou ryb.
Před 2 týdny jsem si koupil do svého prvního akvária 3 tetry měděné, 2 parmičky duhové, přísavku thajskou a šneka měchýřovku východní. Vše bylo v pohodě. Tak jsem k nim teď dokoupil 5 danio pruhovaných, 6 (3 samičky a 3 samečky)živorodek wingoevých, 3 pancéřníčky malé a 2 malé krevetky. Ráno když jsem koukal na akvárium tak chybělo jedno danio. Myslel jsem, že třeba umřelo a ostatní měli hostinu. Druhý den ráno koukám a další 2 dania chybí. Koukal jsem všude i do filtru,mám kryt takže vyskočit nemohly, akvárium nemám zarostlé a dania radši plavou než, aby se schovávali. Takže soudím že je něco žere, ale co? Prosím poraďte.
já mám hladinu půl centimetru pod okrajem i v nezakrytém akvárku. Někdy se to stane. Tak akvárko zakryj úplně a už žádná nevyskočí
0 02.11.2011 16:29 itssick – nevím kam to dát
ahoj, nedávno jsem si založila mé první akvárium (před necelýma 2 měsíci), cca po 3 týdnech jsem tam dala první ryby a to 6 gupek (když nepočítám jednoho ancistruse pro zaběhnutí), pak asi po týdnu ještě 10 neonek. Mám akvárko cca 70 litrů. Vše bylo naprosto v pořádku, narodily se mi i malý gupky, ale najednou jsem dnes našla na zemi vyskočenou neonku a samečka gupek (akvárko má vrch, jen na jedné straně je menší otvor. Nevíte čím to může být? Teď mě ještě napadlo, při posledním čištění jsem tam dala omylem hodně vody, od okraje to byl ani né půl centimetr. Nemohly nějak vypadnout? Já jaem fakt debil, říkala jsem si že to nevadí, že se stejně část jako vždy brzo odpaří a hladina se sníží, chjo

fakt mě mrzí moje blbost

Hodnoty vody jsem měřil ihned po příjezdu, a bylo vše ok. Úplná tma v akva přes den není. A jak říkáš, že anténovci měli po celou dobu dosttek potravy a během mé dovolené se jim omezila, čímž byli hladovější, s tím nelze než souhlasit. Asi to tím bude.
Jestli teď ochutnali dobroučké neonky, tak se to už neodnaučí. Ještě jich tam mají 11.
Jinak všem děkuji za postřehy.
Měřil si po příjezdu hodnoty vody? Zejména cichlidkám a neonkám stačí někdy malé zhoršení kvality vody.
Ono přítmí rybám tolik nevadí, tedy pokud nebyly díky nefunkčnímu osvětlení vyloženě ve tmě.
Jinak bych to také viděl na anténovce. Pokud byli zvyklí na pravidelný přísun potravy, tak nechávali menší rybky na pokoji. Během dovolené se přísun omezil + nižší osvětlení.
Škoda že jsi z Prahy, jinak bych si pro ně zajel a dokoupil jim parťáky, ale Praha je z Ostravy moc daleko.
A ještě pro jistotu zkontroluj prostor kolem akvária, jestli některé ryby nevyskočily z akvária. Takhle jsem já přišel o spoustu ryb i když mám krycí skla (teď už jsem je upravil a mám kolem kabelů jenom malinkou škvírku).
Jasně, ale koexistovali mi pospolu přes půl roku a vše bylo v pořádku. Takže otázka spíše zněla proč teď? A na to mi odpovídal Roman. Spíše mně zajímají souvislosti, nežli předpoklady. To ovšem neznamená, že s Tebou nesouhlasím. Mé krásné anténovce nabízím již několik měsíců, dokonce jen za odvoz, ale nikdo je nechce. Přeci tak krásné ryby nespláchnu do toalety

.
Neonky s anténovci, to je jen otázka času, kdy si najdou všechny

Hmm, Chesterfieldky jsem zkoušel kdysi taky

Jo, jo. Děkuji Ti za názor. Myslím si také, že to nějak takto proběhlo. Chtěl jsem jenom znát názor někoho jiného.

Osobně bych si myslel, že to přítmí bylo tou příčinou, protože ona nevybarvená neonka je velmi snadnou kořistí akdyž ten stav nějaký čas trvá, tak potom i když je krmeno, tak přecijenom živý potravě se těžko odolává. Podezříval bych z toho snížení počtu rybek toho anténovce, i když to jsou jinak pohodáři.

0 19.07.2011 12:54 HaDaS – Mizí a mizí
Ahoj všem. Chtěl bych Vás požádat o radu. Mám 135 l akva (hrubý objem). V něm mi plavalo takovéto osazenstvo : 2x Anténovec barevný (kolumbijský), 2x Cichlidka Agassizova, 6x Krunýřovec jednopruhý, 18x Neonka obecná, 8x Pancéřníček panda + 1xNeritina zebra, 2xPlž Clea helena.
Po příjezdu z dovolené, která trvala 11 dní, jsem zjistil zmizení 7 neonek, 1 cichlidky (samičky), a 1 pancéřníčka. Tady celkem mi zmizelo 9 rybek.
Za akvárkem ani vedle něj, ani nikde jinde mimo nejsou. Kontroloval jsem to a akva je opatřeno krycím sklem.
Voda byla měněna v den odjezdu. I v minulosti mi rybky 11 dní bez výměny vody vydrželi a hodnoty vody byly taktéž ok.
Před odjezdem došlo k zásadnímu prostříhání rostlinstva, ale rostlin je stále dost a dost.
Rybky byly krmeny asi každý 3tí den, takže v tom bych problém neviděl.
Těsně před odjezdem mi odešel časový spínač na světlo, takže jsem akva nechal bez osvitu - mohl by v tomto být problém? Když jsem dorazil domů, byly neonky "pěkně" vybledlé. Nyní jsou ok.
Dále došlo k přikoupení Clea helena a Neritina. Neritinu sežrala Clea. Viděl jsem to.
Myslíte si, že došlo k náhlému úmrtí tak velkého počtu rybek a ostatní osazenstvo se o ně postaralo?
Nemohlo to mít jinou příčinu, i když to není pravděbodobné, jako například zvýšenou agresivitu cichlidky či anténovců v důsledku nedostatečného světla. Kyslík byl dle mého názoru ok, rybky si klidně plavaly, žádné lapání u hladiny.
Předem Vám děkuji za Vaše názory.
Zřejmě dorostl do velikosti, kdy se mu již ty neonky zdají jako zajímavý spestření jídelníčku.

Už ho mám dva roky, přoč až ted? Neonky chovám asi rok a půl.
Za poslední měsíc mi zmizely z akvária 4 neonky.Nepodařilo se mi najít ani kostru...Někdo z osazenstva je musí lovit. V akva mám kromě neonek pár čichavců zakrslých, dánia, pár akarek zelených a péřovce skvrnitého. Začalo se to dít asi měsíc po tom co jsem si dovezla mladé akarky. Jednou jsem viděla jak okusují uhynulou rybku.Za nějakou dobu začaly mizet zdravé rybky. Mohly by to dělat akarky?Jak tomu mám zamezit.Stravu mají pestrou, krmím i živou potravou. Nerada bych přišla o další rybky.

Kvůli jedné uhynulé rybě si nedělej starosti (tedy pokud nebyla vážně nemocná) destruenti si s tím většinou poradí.
mne zmizla tetra cisarska...a rozmyslam ci kvoly tomu rozobrat celee akvarko alebo ju necham tak rozkladat sa???? alebo si s nou obyvatelia nadrze poradia??? mam dve kuhli kuhli...a dve parmicky ciernopruhee...dokazu ju celuu zozrat???
0 28.11.2010 14:15 Stistko – re: mizení rybek
Zatím žádná jiná tetra nezmizela...neodkaloval jsem...tak si na nich asi pochutnaly ty ostatní nebo šneci...fakt netuším...ale hlavně, že se už nic dalšího neděje (prozatím)

To není nic hrůzostrašného, to je příroda a tak to má být. Hrůzostrašné by bylo, kdyby se šneci, či někdo jiný nepostaral, a ty sis toho nevšimla. To by bylo hrůzostrašné akvárium.
0 27.11.2010 20:02
Zénais [4] - Labyrintky Ještě k mizení ryb - taky mi takhle jednou zmizela rybka - pandík. Prostě už tam najednou nebyl. Čekala jsem ještě asi dva dny jestli odněkud nevyplave, ale neobjevil se. Při odkalování jsem prohledala dno a nenašla jsem žádnou mrtvolku.
Přišlo mi to divné a říkala jsem si, že jsem se asi špatně dívala.
Jak šel čas zapomněla jsem na to. Až včera mi zemřelo paví očko a než jsem řekla švec byli na jeho těle nalepení šneci, že z něj nebyl vidět ani kousek. Než jsem se ale odhodlala vzít síťku a vytáhnout ho(tak za 20 minut) už tam nebyla žádná mrtvolka, jen pár posledních šneků a něco velmi drobounkého, což byla asi kostra oné zemřelé rybky.
Hrůzostrašný příběh, ale aspoň vyřešil záhadu, kam zmizel pandík. Šneci ho sežrali.

Jenom měnit vodu nestačí, je nutný odkalovat dno. Tvoje rybky jsou trošku větší prasátka než třeba ostatní a jejich výkaly velmi rychle znečišťují vodu dusíkatejma látkama a ty se v akváriu mohou nahromadit i přes pravidelnou výměnu vody.

www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Mrkni třeba na tyhle stránky. Tak jak to praktikuješ je to špatně a je to příčina těch úhynů rybek. Ty to akvárko po těch 3 měsících neustále zakládáš dokolečka a to je špatně. Klidně mi napiš do vzkazů na co se chceš zeptat.
Měň vodu 1x týdně, 30-50% objemu a odkaluj. Vypadá to, že ty rybky jsou otrávené - máš jich na ten objem dost a navíc živorodky. Vypouštět celé akvárko a prát písek každé 3-4 měsíce je zbytečné, ničíš si "hodné" bakterie.
0 27.11.2010 13:10 Kamča13 Se vzduchováním vždy běží i filtr... A dejme tomu tak jedno za 3-4 měsíce mením komplet vodu s umytím akvária+promytím písku a tu vodu pak nechám den nebo dva odstát...
Jak často se mění voda? Je mýněna vody spojená s odkalením dna? Je v akváriu filtr a co rostliny?
A jak probíhá údržba ? Jak často a kolik měníš vody? Používáš filtr ?
Živé ryby se hledají blbě, natož chcíplé.
já takhle štístko hledám mechovku :( už dlouho. jediný co mě napadá, že jsem jí odsál. neodkaloval si?
Bejt tebou, tak už do tho akvárka nešahám, bo bys mohl zmizet taky

.....
.... a objevit se na Bermůdách

0 26.11.2010 20:07 Stistko Tak jsem prošmejdil akvárium...prošahal jsem filtraci a prostě jsem je nikde nenašel. Hledal jsem i kolem akvária. Ty rybky se snad vypařily...prolezl jsem fakt každej koutek..jen ten kořen jsem nevyndaval ven, ale snažil jsem se prosahat to celé, jestli tam nejsou...
0 26.11.2010 11:25 pansuu – Re: Stistko
To je docela možný....

Taky se mi takhle ztratilo pár rybek, nejdřív zajížděly do "filtrovýho" rohu, tam pobyly 2-3 dny a zas našly cestu z5. Jednou chyběly dva čichouni, po 3 dnech zas byly všichni, teď už jsou velký a skulinka jim navíc zarostla Jávským mechem. Ancistrusy se schovávaly v malý skulince za pozadím(špatně přilepený), taď už se tam nevejdou

ALE!!, během roku jsem přišel o 5! Ramirézek(zůstala taková nedůživá, mizerně vybarvená chudinka), ani po jedný nezůstala žádná stopa. Přikládám tuto práci Ancistrusům

0 26.11.2010 10:02 Stistko – Re: Linduš
tak věřím tomu, že jsou schopné takhle skákat, ale když už by se dostaly skrz krycí sklo, tak je tam ještě dřevěné obložení horního krytu. Popátrám ve filtru a okolo akva...jinak mám místo akvárka bermudský trojúhelník

tátovi právě vyskákaly i přes krycí sklo, stačilo jim kousíček pootevřené. vozily se, potvůrky, v proudu od filtru a byly z nich suširyby. mrkni ještě do filtru, jestli to půjde, rozkládající se mrtvolka na filtru nadělá takového bordelu, že to nepřeju ani nepříteli
0 26.11.2010 09:32 Stistko – Re: romant
já mám hladinu těsně pod horní výztuhou, takže ještě kousek nad tím je zbytek pozadí bez vody...to jedině, že by skákali, ale i tak je to půl až centimetr ke krycímu sklu
jestli už jsou v rybím nebi, tak bych je chtěl alespoň vytáhnout, aby se mi v akva nerozkládali...uvidíme dneska navečer, až se vrátím, jestli ubyla další nebo ne

Mě se tetry krvavý dostávali za pozadí tzv. přes vršek. Když jsem dolil tolik vody, že vrch pozadí byl uplně pod vodou(není až k výztuze), tak jsem jednou viděl, že tam nahoru zajela a zmizela vzadu, protože pozadí mám nalepený na několik housenek a ten celej vrch není je volnej.
0 26.11.2010 09:27 Stistko – Re: Stistko
sorry..otíci nejsou "asi" malý, ale určitě

0 26.11.2010 09:20 Stistko – Re: petastastna
Linduš: otíci jsou asi malý...myslím, že by takhle rychle tři tetry nezlikvidovali..jinak akva má krycí skla a ještě je přes ně horní kryt zavřený, takže tam taky ne
romant: pozadí je opravdu na těsno k zadnímu sklu, tam nemají šanci se dostat...včera jsem to kontroloval a procházel jsem všehchny skulinky...jak říkám, jediná možnost je, že se dostaly teda do filtrace, ale netuším jak.
mě se zase stalo že se mi krunýřovec zahrabal do štěrku a dva tydny sem ho neviděla,pak se objevil
Co to pozadí? Nemohli se dostat někam tam?
otíky? s těma zkušenost nemám, takže nevím, jestli by se postaraly o mrtvolky. ale zkušenost s tátovým akva je taková: jestli nemáš akvárko bezvadně přikryté, hledej okolo akvárka
0 26.11.2010 09:05 Stistko – Re: Linduš
pak už jen 6 krunýřovců jednopruhých...ovšem ty se ještě hůř sledují, jestli jsou všichni.
0 26.11.2010 08:25 Stistko – tetra ohnivá
Ve středu jsem přivezl 13 teter ohnivých...včera večer chyběly dvě a dneska ráno chybí další jedna. Prošmejdil jsem celé akva, všechny rostlinky, ale po rybách jakoby se slehla zem

Čekal jsem třeba, že je najdu mrtvé ležet na dně nebo mezi rostlinkami. Nedíval jsem se jen do filtru, ale mám hodně jemná sítka na vpustích, tak doufám, že tam se jim nepovedlo protáhnout.
prepac ale zle sa mi pise niesom na svojom PC a nemam ziadne foto akva a stale rozmyslam co sa moze diat v tom mojom akva
1 06.09.2010 21:48 Acinonyx – Re: Misho258
Clovece, ak nezacnes pisat ako clovek tak sa asi zblaznim a vela pochopenia tu asi nenajdes.

prae ziadne foto nemam pretoze som ho pred 3 mesiacmy preraal a nemam fotak :( ale s thajskou a ostatnymi to nema nic ???
ale ja som dnes neotaral ani ten tyzden ked pomizli te ostatne takze nemohli vskocit :(
vyskocit nemohly mam kryt nad celim akva vytlter mam aquael fun2 a ten by to nedokazal

prehladal som cele akva aj vtedy a teraz anigdy nic mrtve takze nwm :( bojim sa ci ta thajska nieco nevystraja :(
proeism poradte mi ked som zalozil akva kupil som 15 zelenych neoniek 7 danii pruhovanych mal som thajsku prisavnicku a 3 panciernicky skvrnite ktore mali asi 1cm po tyzdni zmizli vsetky dania pruhovane okrem jednej do teraz jej nic nieje a 2 panciernicky tiez zmizli dnes som dokupil panciernicka a o 5 hodin tiez zmizol :( co to robi ???????? :(
asi ji vyblinkal

která není ohrožena
stalo se to kdysi bettě se vzrostlejším očkem, plavala tak půl dne, pak ho polkla

Tak nevím jak to udělal, ale dostal rybu ven

Téma můžete asi smazat, ryba již není ohrožena
Všimla jsem si toho teď ... nevím jak dlouho to tam má.
Nevypadá že by ho to nějak omezovalo, normálně plave.
Ako dlho ju tam ma? Ja nieco podobne raz videl v Sklorexe vo vystavnom akvariu, ryba sa netvarila, ze by jej to vadilo.
P.S. Mozno ju travi ako had.

Akara modrá - samec mi napůl sežral gold molly. Problém je v tom, že mu gmolly furt trčí z tlamy - resp. její ocas ... má tam podle mě celou rybu.
Asi ji nezvládne sníst, mám se pokusit ji nějak vytáhnout ? Pokud ano, bude to velký problém, jelikož akary se nenechají chytit, natož abych jí něco páčila z tlamy

Slyšel jsem někde, že když je na ty ryby zvyklej, nevšímá si jich, něco na tom může být... Ten můj má teď asi 30 cm a třeba botie striaty, které jsou jen o něco větší než sousta filé, kterými ho krmím, se mu to filé snaží při krmení vyrvat z tlamy a trest žádný

Zvláštní, ale každá ryba je jiná. Známý měl asi 15cm Hrotočetce ostnoploutvého s Gupkami, Neonkami a malými Tetrami a nikdy dospělou rybu nesežral. A to on občas zapomněl pár dní ryby nakrmit.
0 29.06.2010 09:44 Fredy – Re: Pepan
Tak tyhle mám dva ve 240l akvárku a raději samostatně bez jiných rybek.

0 28.06.2010 19:13 pioter16 – Re: xx
jj to vypadá, že to je on
Řekl bych, že 15cm ryba ve 112L akvu ,tak malou neonku slupne jak nic ! na ní stačí ryba velikosti 6cm
neonka sem - neonka tam

to je hned - prostě dost špatný výběr osádky
Já toho svého dostal, když měřil s bídou 15 cm a v původním akvárku vyluxoval během dvou nocí skoro 10 neonek. A tak jsem měl dáreček

Takže možné to je, neonky mi přijdou, že těmhle rybám samy lezou do huby...
0 28.06.2010 18:44 xx – Re: pioter16
Za odvoz si je pravděpodobně někdo vezme, ale chtělo by to pořádnou fotku, ať se dají určit přesné druhy těch ryb.
Jak je velký ten hrotočetec? Šance že by žral neonky pokud má pod 20cm podle mě moc velká není.
Dej si tady inzerát a uvidíš...
0 28.06.2010 17:42 pioter16 Myslíte, že mi je někdo koupí??? nebo si je vezme??
0 28.06.2010 17:37 pioter16 – Re: PaDa
Už sem je přendal do menšího akvárka, kde sem dal jenom filtr se vzduchem, zpátky je už dávat nebudu
Pokud má tenhle fešák 15 centimetrů, tak ty neonky skončily v něm jako zákusek. Jestli Vás to aspoň trochu potěší, tak tohle měl v jedné akvaristice majitel s neonkami a pochaloval si, jak se tomu sumci daří dobře.
akvapedie.cz/… 
0 28.06.2010 17:28 radim – Re: pioter16
ten hrotočelec není zrovna nejmenší... ale i tak myslím že to dělá ten sumeček..peřovec nebo co to je. netroufnu si určit..
ani jednoho už bych ale do akav nevracel jestli tam dál chceš menší rybky

0 28.06.2010 17:13 pioter16 
Tak tady, nemám ted u sebe fotak, tak to je z mobilu
Obecně jsou tihle celkem slušní žrouti. Kamarád ve zverimexu dostal od zákazníka několik takových potvůrek v kyblíku a nebyli moc velcí a z šoku při dopravě jeden vyplivnul natrávenou cichlasomu.
0 28.06.2010 17:08 pioter16 – Re: Pepan
Tak to ho budu muset dát okamžitě ven
0 28.06.2010 17:03 radim – Re: pioter16
trnovčík - sumíček...pod tím si jde představit docela hodně. Dej sem fotku toho neznamého žrouta.
0 28.06.2010 16:56 pioter16 – Re: Pepan
Asi kolem 15 cm
A jak je velký ten trnovčík?
Ryby rostou. A jednoho dne zjistili, že neonka je vhodná potrava. Osobně bych tipoval hrotočelce.
0 28.06.2010 16:38 pioter16 mají tam dost úkrytů i rostlin, nikdy se mi to nedělo, vždycky mi všechno žilo, ale ted je nějak sežrali
Sežrat neonku zvládne jakákoli větší ryba. Takže to může být jak skalára, tak hrotočelec nebo třeba ten tlamovec (což je trochu široký pojem). Kdo ti prosím tě poradil tak příšernou kombinaci ryb do tak malé nádrže?
0 28.06.2010 16:29 pioter16 – Z akvária mi mizí ryby!!!!!!!!!!!!
Mám akvárko asi 112l a mám tam živorodky, neonky, skaláru, parmičku červenoploutvou, hrotočelce, tlamovce a asi trnovčíka (nebo sumíčka) nejsem si jistý, za jeden večer sem v akvárku nenašel skoro 7 neonek, nevím kde se poděly, a dokonce i živorodky, tak sem odložil toho hrotočelce ale myslím, že ten to nedělá, tak sem bezradný, jestli to může dělat ten trnovčík (nebo sumíček) nebo ta parmička červenoploutvá (sem si četl, že je agresivní) PROSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍMMM O RADUUU. DĚKUJI
tak to me mrzi, ze jsi ho nenasla driv, ale co nadelas. novyho bych klidne koupila, jen bych si pohlidala, aby uz nemohl utect.
Hlavu hore..
Rybicky umieraju a rodia sa nove..
Len ked ich das do akvarka, treba ich trosku ustriehnut..
Viem ze sa to stale neda a vela ludom uz povyskakovalo mnozstvo ryb no co narobime..
Nech sa teda dari..
Aspon si ho nasla..
0 03.06.2010 15:02 Nelly – Re: Nelly
Každopádně všem děkuju za rady a za pomoc =´(
0 03.06.2010 15:02 Nelly – Re: Nelly
Lidi tak jsem ho právě našla. =´( přimáčkej mezi prahem a dveřma metzi mym pokojem a kuchyní =´( je mi z toho smutno

sice jsem ho měla teprve od včerejška, ale moc se mi líbil a měla sem ho ráda. Myslim že dalšího si už nekoupim
0 03.06.2010 14:59 Nelly – Re: Nelly
Vzdávám to. Celej byt sem prohledala, odtahala skříně, ale to zvíře tady prostě nikde není.

Doufám, že se tady se mnou celej den honil a zalez dycky tam kde sem to prohledala.....Mno snad to tady nebude smrdět pokavaď někde umře :/

0 03.06.2010 14:40 Nelly – Re: Linduš
Hledám tahám skříně, nenacházim :( Doufám že mi to ten brouček přežije :(
ani v mobilu?
tak třeba baterku a zrcátko

0 03.06.2010 13:36 Nelly – Re: Linduš
nemám foťák :(
někdo psal, jak hledal ampulárku. fotil místo za skříňkou a koukal pak na fotky. na obtížná místa perfektní návod

0 03.06.2010 13:28 Nelly – Re: Haimdol
mno takže za postelí není.......tak to budu muset stěhovat celou stěnu :/ páč za ní je tak 10 cm místa u zdi :/ to abych si na to zavolala stěhováky :/
Ne. Nahoru nevyleze. Takže nezbývá než zakleknou a hledat

.
0 03.06.2010 13:09 Nelly – Re: Haimdol
díky

doufám že bude někde za skříní na zemi...že nedokáže lízt někam nahoru :/ chudáček můj malej :(
Keříčkovci rádi opouští nádrže. Takže hledej po místnosti. Může se dostat až neuvěřitelně daleko od akvária. Jen spěchej, protože moc dlouho mimo vodu nevydrží.
0 03.06.2010 13:05 Nelly – Re: gaume
ještě v půl jedný ráno co sem odcházela z kompu tam byl :/ Jak daleko se tak může dostat když vyleze z akvárka?
jsou vzdycky jen tri moznosti, mrtvy, sezrany nebo mimo akvarko. jestli byl jeste vcera vecer v akva, tak sezrany nebude, to by ryby nestihly. holt hledat, tady jiny rady nepomuzou.
0 03.06.2010 12:53 Nelly – Pomoc
Pomoc, z akvárka mi zdrhnul keříčkovec žabí, akvárko jsem celý prohledala a není tam, sežranej taky bejt nemůže páč tam sou menší ryby než je on. Není ani za skříní na který to akvárko stojí. Co mám dělat? Jak ho najdu? :/ Dík za tipy
0 02.03.2010 22:47 Cenda – Re: chlade
Koukal jsem na AQ a zkusil bych při odkalování prohledat všechny skulinky mezi kamenama. Protože máš kryt tak vyskočení moc nehrozí
0 02.03.2010 21:02 chlade nikde není, všechno jsem prohledal. vyskočit nemohla, není kde.
Neverím ,že by ho za tak krátky čas zožrali natoľko aby si nenašiel nejaké stopy po ňom..nemáš nejaké miesto kde by mohol zaliezť a nemohol viac vyjsť?..alebo vyskočiť z akvária??
0 02.03.2010 20:26 chlade – Re: Cenda
všechno jsem v akváriu zkontroloval, ani při krmení se neobjevila

ale díky za snahu!
0 02.03.2010 20:24 Cenda Možná bych zkontroloval okolí akvárka jeslti nevyskočil nebo všechny skrýše jestli nekde neleží mrtvej a nebo se neschovává.
0 02.03.2010 20:19 chlade – zmizení rájovce
dnes jsem přišel z práce, kouknul na ryby a bohužel sem napočítal jen 5 rájovců

měl jsem jich 6 Je možné že ji ostatní sežrali? mám tam ještě tetry a bojovnici
Jj sežerou to kompletně povětšinou. Občas pak za čas člověk vidí od některých ryb vyvrhnuté zbytky. Aspoň můj sameček Pestřence červeného to dělá. A co se týče té samičky a samečka. No on ji neuštve pokud je to akvárko dost velké. Já teď mám ve velkém taky jen samičku a samečka a v klidu ho samička dává

Tak to mě se stalo právě dneska. Včera večer v deset na ně ještě koukám a dávám jim dobrou noc. Máme 360l aqua, v něm 24, vlastně už jen 23 rybiček

. 2 ancistrusky, 6 plat korálových, 10 neonek, 3 čichavce modré a teď už jen 2 mečovky, samičku a samečka. Byla jsem úplně vedle, kam tak najednou tak veliká ryba (5 cm)zmizela, ale po přečtení ostatních příspěvků jsem se trochu uklidnila. Musím koupit další samičku, jinak tu jednu ten sameček užene. Mě zarazilo, že nikde nebyla ani kostřička, prostě nic, jak kdyby se vypařila.
0 10.01.2010 14:11 čichavec27 – Re: George
Nemáš zaco, a doufám že se ti problém podaří vyřešit

0 10.01.2010 14:06 George – Re: TomasOxx
Hledal jsem, ale nic. Akvárko bylo a je zakrytovaný, takže šancí na útěk je minimálně, resp. skoro žádná. Spíš bych viděl jako rozvázání to, co psal Yirka a čichavec27 - že voda byla neměněná delší dobu (shon před Vánocema) a rybkám to prostě neudělalo dobře a pošly i přes filtraci. Pak je zezobly jejich kámošky. Nu - chybama se člověk učí.
Díky za názory.
nelezi nekde pobliz akvaria susene ? ty neonky a tetry ze umrely a neco je sezralo budiz, ale ze by zmizel bezestopy i velky cichavec... kdyz tak zadneho poradneho pojidace ryb nemas, to se mi nezda.
0 10.01.2010 13:23 čichavec27 – Re: VF
Viděl bych to tak že navině sou si sami ty mrtvé rybky,nejspíše byli nemocné nebo byla špatná kvalita vody.Rybky uhinuli a následně si nanich jen ostatní pochutnali né že je zabili.
A bojovnicy bych rozhodně nepodezříval je to mirumilovná rybka agresivní je jen vůči samcům svého druhu a zcela víjimečně při obdobý kdi se chce třít je trochu agresivní vůči ostatním.
0 10.01.2010 13:17 George – Re: Yirka
Jo, taky jsem ho nejdřív podezříval a stále čekal, až donese sklenici s rybkama jako žert zpátky. Ale časem vidím, že ne.
Nejpravděpodobnější je že uhynuly a až poté se staly potravou rybek popřípadě ostatních obyvatel akvária. (Také mohly uhynout a soused je ze strachu odlovil)
0 10.01.2010 13:04 George – Kdo mi žere ryby?
Zdravím,
Z akvárka (160 l) mi na konci roku (za 7dní) zmizely všechny neonky (6ks), 2 tetry červenohlavé (z 6ks), jeden čichavec šedý (ze 3ks) a jedna mečovka (ze 4ks).
Zbyly 3 bojovnice (moje podezření na ně padá, ale nejsem si jist) a 4 black molly (taky je podezřívám) a 4 čichavci medoví (nepodezřívám).
Rybky dostávaly pravidelně žrát (sousedi zajistili), tak nevím, co do nich vjelo. Teď číhám, abych načapal, ale nic...a nevěřím tomu, že mám takovou autoritu, že se teď bojí žrát navzájem.
V diskuzích je všude psáno, že všechny tyto rybky se k sobě hodí, takže jsem taky moc nepochodil...
Nevíte někdo, která z nich je na vině?
"Přísavka" je opravdu celkem široký pojem. Ani přísavka thajská ani ancistrus ani krunýřovci (ancistrus, otocinclus) nebo co by se ještě pod pojmem přísavka mohlo skrývat, nejsou živorodé. Kladou jikry. Osamocená rybka tedy asi mláďata odchovávat nebude. V méně přehledném akvárku se může stát, že ji člověk pár dní vůbec nezahlédne. Jsou trochu aktivnější v noci. A to zavrtání do kamínku jsem už vůbec nepochopil. Snad se objeví.....
udelej si prezentaci a nepisesh o jakou prisavku jde.... pokud chcesh nekoho vylakat, tak rozhodne je potreba klid a nejakou mnaminku
0 13.12.2009 18:27 piskotiik – kam zmizela přísavka?
Mám problém.. Koupil jsem si přísavku, několik dní (cca týden) jsem ji v akvárku normálně viděl. poslední dva dny byla skovaná pod filtrem a najednou jak se vypařila jak pára nad hrncem a nemůžu ji nikde objevit.. Tak si myslím, že by se mohla zavrtat do kamínku.. ale to mi přijde nepravděpodobné.. Popř. bych vás chtěl poprosit o nějaké rady, jak ji někde "vyšťourat".. Přemýšlel jsem i nad tím, že by mohla být březí a vyvést si mladé v klidu ve tmě, ale to mi přijde velmi nepravděpodobné.. Nevíte někdo co s tím?
Díky moc
Já jsem už taky jednou našel pod skříňkou vysušenou neonku

Nebo prostě jen kvantově vytunelovaly či se přeměnily na fotony stejné energie...

Původní návrh s vypařením je přeci absurdní

0 27.11.2009 14:48 kreten – Re: Kacoo
A i těm, když dáte maso, tak teprve uvidíte ten mazec

0 27.11.2009 09:22 kreten – Re: Kacoo
A kdo vám tvrdil, že ancistrus je býložravec?

Je asi stejný býložravec jako ostatní ryby, kterým dělá i požírání zeleného dobře, avšak masem v jakékoli podobě nikdy nepohrdne.
Cichlidka kakadu to byla, velká cca 4 cm.
Mě zmizeli dva malý ancistrusy nevím kam.

0 26.11.2009 23:10 Wexelo Zřejmě se jedná o časoprostorovou trhlinu v naší dimenzi.
A nebo pokud měla odkud utéct z aqua, tak si doporučuju pak prohlédnout prostor za skříňkou

Já tam takhle už taky pár rybiček vytáhl za ty léta při malování. Je z nich pak hezká mumie.
mohla se skovat do nějaký škvírky o který ani nevíš..
0 26.11.2009 22:02 Bobisa – Ztracená neonka
Dneska se mi stala také jedna záhada. Mám 5 neonek, 2 paví očka a ancíka. Ráno bylo krmení, všech 5 neonek zobkalo, sledovala jsem je a pak jsem odešla tak možná na 5 minut a když jsem se vrátila napočítala jsem už jen 4 neonky. Akvárko jsem prosvítila baterkou všude možně a nic, po kolenách jsem prolezla zem a nic, takže taky taková záhada kde se mi mohla najednou jedna neonka ztratit beze stopy

mam ancitruse u discusu a mohu rict ze to mel byt bylozravec pokud sem se dobre dival na kartace v tlamce a muzu rict ze jim chutna jak hovezi srdce tak zeleny

a navic pokud mas pavi oka,neonky a zbytek rybicek maly a vedsi cichlidy at uz mnohotrne ci jine cca 7cm a vic tak si radi daji kdysi sem mel mnohotrne cichlidy a dve odchovnicky na xifi a pavi oka a dokrmoval poterem. v Prirode je to normalni a taky pestra potrava zajisti cichlidam dost casto rychlou regeneraci a mnozeni treba 6x do roka

Mě nedávno zmizel Cichliďák, večer jsem na něj koukal a ráno už ho nebylo. Vyskočit nemohl a po prohldání akva jsem ho nenašel, takže rychlíci to jsou určitě.
0 26.11.2009 08:39 kreten – Re: LojzaaLiza
Navíc si nemyslete že díra 3x3cm je nějak malá

bety se protáhnou kolem vzduchovací hadičky
No je pravda, že ancistry ničím nepřikrmuju a nějak podezřele rychle rostou

Je několik možností:
1. jsou dokonale ukryty někde mezi rostlinami
2. mohlo dojít k úhynu - o zbytek se postará téměř vždy "zdravotní policie" ve formě Ampullárií
3. i ryby mají rády ryby a mohlo dojít k jejich napadení ostatními jedinci - o zbytek se opět postarají Ampullárie
Řešil jsem podobný problém - po vpuštění krevetek mi pouze krátce zapózovaly u čelního skla pro fotografie, potom "odcupitaly" někam k pozadí a od té doby jsem je nenašel - ani případný svléknutý krunýř.
Taková zvláštní otázka:
Jsem začínající akvarista, asi 2 měsíce mám 100 litrové společenské akvárium. Funguje mi bez problémů, až na jednu maličkost - ztrácejí se mi tam ryby. Že umírají bych pochopil, ale že najednou beze stopy zmizí? Mám tam dania pruhované, paví očka, neonky, cichlidky, mečovky a ancistrusy. A dvě ampulárie. Krom posledních tří druhů se mi od každého už poztrácelo pár jedinců, vyskočit nemohli (leda by se strefili do otvoru 3×3 cm), zvláště např. cichlidky, které jsou lenošné, v akváriu jsem jejich těla nikdy nenašel. Tož se vypařily či co?

v 200l uhyn vůbec nemusíš zaregistrovat. Pokud tam je dost kamení a kytek dost často se v posledním záchvěvu někam schová, pak se rozloží a ostatní chovanci zbytky zkonzumují, zejména krunýřovci na tom pracují dost obratně. V tomto objemu bych se nebál. U mě takhle končí většina ryb, odstranuji je pouze pokud plave mrtvá ryba někde na dostupném místě. Ale většinou prostě zmizí.
0 18.09.2009 02:08 Hagar já takto často hledám ve 180l samce akarky zelené,už jsem ho pohřbívala několikrát a pak se najednou objevil
No tak to by bol maher, keby vyskočil, lebo mam kryt na cele akva a akvarium bolo presuvane na novú skrinku ...
0 17.09.2009 17:43 nickolka – Re: FoRgY
nevyskočil ti třeba za akvárko??Můj přítel když po docela dlouhe dobe odsunul od stěny akvárko,tak za ním měl docela hodně usušených rybek..ale je pravda,že toho krásného samce tetry koňžské,kterého měl jsme nenašli do teď a za akvárkem nebyl...

Takže mám pořád doufat, že se objeví? No jestli se ukáže, dostane na prdel

0 17.09.2009 09:03 panev hledám i velké skaláry

jsou tak prostě schovaní a dělají si ze mě srandu
rekl bych ze celkem nic

leda by byla nekde na fakt spatnem miste, ktere by branilo rychlemu rozkladu a zahnivala tam ci zaplesnivela.. Povetsinou i vetsi rybky obcas zmizi a jsou ostatnimi zivocichy zpracovany.. jenze jestli je nekde zakopana, tak se na ni nedostanou.. ale i tak 2cm nic, tj jako by ses nahodou usypnul se zradlem a ryby to nesnedly

Bude nekde dobre schovana. Kolikrat nemuzu najit vetsi ryky, natoz takoveho prcka. Zahrabat se nenechala, neboj. Kdyby umrela, s kvalitou vody neudela nic.

Ahoj,
včera jsem přesazoval, přidával kytky a odkaloval. Při tom se mi ztratila moje jediná razborka trpasličí (asi 2cm velká). K odsátí asi nedošlo - pokaždý koukám do kýblu. Nejspíš nestihla utéct a je někde zahrabaná ve dně nebo pod kořeny

Koukal jsem, ale nikde jsem ji nenašel. Už ani nedoufám, že by se někde objevila živá
Co může tahle mrtvolka udělat s kvalitou vody ve 200 litrech, pokud nevyplave?
Přesně jak píše kolega Haimdol, přidám tip: k rozmrazení a propláchnutí velmi dobře poslouží malé sítko na čaj.
Pro dlouhodobé uchování musí být přirozeně v mrazáku, jinak by se zkazilo. Pro podávání ho já osobně nechám rozmrazit, propláchnu a dávám rybám.
rybicky.net/forum/4971… a jeste jedna otazka,muze byt toto krmivo (viz odkaz) pri pokojeve teplote (cca 22 stupnu),nebo musi byt v lednici,mrazaku...
nekdo rika ze jo,jini zas ze ne tak ja nevim...

Nedávno jsem v některém fóru psal, že momentálně patří mezi nejlepší mražená krmiva na trhu produkty firmy Aquamaster (k dostání v PET centrech a renomovaných akvaprodejnách) a já považuji za velmi dobré i výrobky firmy Huml.
www.aquamaster.cz/…
www.huml-krmeni.cz daval sem jim nitenky i patentky,ale ty nitenky mi den na to zemreli...Vylil sem je a radsi jim davam artemie (zatim) a tabletky,okurky,koprivy...
Krmivo je z akvaristiky na Petrinach,nejak balene neni,maji ho tam jen v dozach.Jestli je to problem prosim napiste kde (a jestli vubec) se da sehnat zive krmivo balene popr odkaz,nebo klidne i hluboce zmrazene...
Dik
Takže, když ancistrusi ztrácejí barvu a objevují se na nich světlé fleky, je to dle mých zkušeností známkou toho, že v nádrži je něco v nepořádku. To živé krmivo bylo nějaké osvědčené značky nebo no name? Nebyly to nitěnky? Preventin je v malém množství neškodný a také nepotřebný (a to i v množství velkém). Hodí se možná tak na mírnou úpravu vody s jikrami proti zaplísnění. Do nádrže bych jej nikdy nedal. Doporučuji změřit základní parametry vody.
6 18.06.2009 18:39 xx – Re: MrHahaha
Pak se ale nediv, preventin=methylenová modř krunýřovce klidně zabije.
takze bez pouzivani chemie a leciv by se to melo odstranit???ja sem je ted krmil zivym krmivem z akvaristiky tak sem myslel ze bych tam trochu toho preventinu dat...

0 18.06.2009 15:43 callito – Re: MrHahaha
nevim co s tou neonkou ale ancistrusi sou prej citlivý na chemii a léčiva.Možná to je kvůli tomu
co2 nepouzivam a hnojivo sem tam dal naposled pred mesicem.Kvuli spatne diagnoze sem tam dal preventin(vcera),ale myslel sem ze by byly postizeny vsechny ryby...

0 18.06.2009 15:22 xx – Re: MrHahaha
Co třeba otrava dusíkatými látkami nebo nějakou chemií (hnojivo, CO2, léčivo...)?
Mám problém,
Včera mi umřel ancistrus.Měl velice zbledlý pigment-úplně bílí.Teď jsem tu semou chybu viděl i na jednom asi 7cm velkym a na malým asi 2cm se to projevuje "občas" (chvíli jo a třeba za půl hoďky už zas ne...),oba eště žijí.Jiné příynaky jsem neviděl až na to,že mi včera umřela i asi 1-2 cm velká neonka obecná.Plavala na boku těsně pod hladinou a těžce dýchala.Ostatní neonky jsou OK.
Nevíte někdo co by to mohlo být za nemoc a jestli spolu souvisí???
Dík MrHahaha
Tak popřemýášlej co vše jsi s nádrží dělala, zda byla bez krycího skla či krytu a taky prohledej prostor kolem AQ.
0 17.06.2009 18:42 nickolka – nic_kolka
mě ze dne na den zmizela asi 8cm velká tetra koňžská..takovej nádhernej sameček

nenašla jsem ho...
0 18.04.2009 13:58 marie – Re: grizly
měla jsem dva a poslední týden jednoho postrádám,všechno jsem prohledala a nikde není. když jsem je koupila měli asi 4cm, ten co tam zůstal roste jako z vody a ten druhej skoro vůbec nenarostl - mám je asi 3 měsíce.
Už jednou sem o dva přišla - neměli ani 2cm - ale to jsem je sama zavraždila. Mám černej jemnej písek a ikdyž jsem si vždycky dávala pozor, tak jsem je vysála. Po několika dnech hledání jsem jednoho vysušenýho našla zapletenýho v sítku odkalovacího zvonu, druhýho jsem asi vypláchla

Taková su šikovná. Ale tentokrát jsem ho stopro nevysála

Taky se mi to uz nekolikrat stalo. Po nekolika mesicich, kdyz dorostli do velikosta 7-9 cm se zniceho nic stratili. Az pri cisteni nadrze jsem nasel jejich lebku. Nevim cim to bylo, ale je to pomerne casty jev. Dospelosti se v prirode doziva dospelosti jen mala cast populace a tak to je i v akfarku.Musime pripocist faktory jako je krizeni geneticky nevhodnych jedincu a jejich nasledna degenerace, ne vzdy vhodne podminky k chovu-kvalita vody, pouzivani chemie, nespravna strava atd., neni to nic neobvykleho. Priroda si i prez nasi "nejlepsi peci" sama vybere, koho necha zit a koho ne. Nam pak nezbyde nic jineho, nez si zajit koupit nove rybicky

Bohužel mám tu zkušenost také. Už jsem (a nejsem sám) několikrát psal, že jakmile jsem začal přikrmovat zeleninou, začali mi hoblovat echinodory a nepřestali ani když jsem přestal. Museli pryč, noví bez návyku na zeleninu dávají rostlinám pokoj.
To mas stastie,mne ked som im dal uhorku tak mi uplne ohoblovali jemnoliste rastliny!Myriophilum aquaticum mi uplne znicili....este ze sa naucili na tablety.....

Taky jsem tohle slyšela,pokud se naučí na zeleninu,že ožerou i rostliny.Já jim dávám zeleninu a naštěstí nepozoruju,že by mi šli na rostlinky

Já jim dávám denně tabletky a nebo na plátky nakrájenou okurku (to se mi osvědčilo nejvíc)a na rostlinky mi nejdou.Určitě bych jim dávala ty tabletky na dno,to jim bude stačit.Krásně po tom rostou jako z vody,jen jsem si téměř jistá,že kdybych jim ty okurky dlouho nedávala,že mi pořádně "očistí" echinodorus

chtěla bych se zeptat,zda je něčím krmíš...
U mna je to naopak.Ked som im daval zeleninu tak mi zacali zrat rastliny,teraz som ich naucil na chipsy a tablety....rastlinky si vobec nevsimaju.

0 16.04.2009 20:50 judas2406 – Re: vak
dakujem za radu.skusim to vyskusať.
2 16.04.2009 20:38 Vak. – Re: judas2406
Lebo im chutia!

Možno by pomohlo prikrmovanie zeleninou,ja ňou kŕmim a ancistrusy rastliny nežerú

0 16.04.2009 20:30 judas2406 – Re: glumča
nevedel by si mi poradiť prečo mi likviduju ancitrusy rastliny?
Přesně tak,jsou dost malí na to,aby se poznalo pohlaví.Vytírat se určitě ještě nebudou.Mám také ancistrusáka- cca 8 cm a je dost plachý,ve dne nevylézá vůbec- narozdíl od golďáků.Kontroluju ho až v noci,kdy vylézá ze skrýší pochutnat si na okurce.Když jim tam šoupneš po zhasnutí něco dobrého a chvíli počkáš,určitě se objeví

Myslím, že v této velikosti ani nemůžeš vědět zda máš samce či samičky. Mladé tedy určitě nehlídají, ledaže by sami sebe.
0 16.04.2009 11:59 Ivulik1 – Re: Ipetr
Zkus hodit na dno tabletu, oni prijdou

Nebo okurku, meloun...
to jsou oprvadu maličcí ty budou někde v jeskyňce nebo v kořenu.Samec hlídá v dutině jikry ovívá je ploutvičkami, ale množí se větší rybičky aktivní bývají večer jak radil červík mrkni se večer do akvárka.
nejspíš to bude tak, že je schovanej někde za kořenem, zkus se podívat třeba na večer, jestli nevyjede. Ti moji to dělali, no a když budeš chtít mít opravdu jistotu, tak jedině prolézt akva a někde ho najdeš...

Občas se to asi stane. V starém bytě se nám ztratil albínek...byl menší než Růženka (obyč. ancistrus)...najednou v akva nebyl, pak jsme ho hledali a nic. Nepíšeš, jak jsou tví hubáčci velcí. Včera jsem se na chatu dověděla, že se ancíci rozmnožují tak od roku. Když měl původní partner Růženky starost o jikry bylo to nepřehlédnutelné, ještě jsem ancíka neviděla se zahrabat. S těmi jikrami by byli spíš někde v jeskyňce nebo škvíře. Kostru bys asi nenašel - obvykle ty rybky spolubydlící zlikvidují (během prázdnin mi vždy něco beze stopy zmizne). Ale měli jsme jiný problém s prvním ancíkem před léty - vyskočil z akva a ulovil ho náš kocour

Podívej se jestli nevyjeli z akva - akvarista nám říkal, že se to občas stává - nutno zkontrolovat vodu.
Mám dotaz, za posledních 14 dnů mi v akvárku zmizeli postupně 2 Ancitrusy. Tak před 10 dny jeden a tak před třemi dny další. Říkám si, jestli nejsou schovaní někde pod kořenem a nehlídají potěr. Jejich mrtvolky ani kostry jsem totiž nikde nenašel.
Nemohli ti zaplavat za pozadí. Pokud ho máš.
Jak byli velcí skaláry a neonky. Pokud skaláři větší a neonky menší, tak si mohli zpestřit jídelníček.
nemáš šneky? Vím, že mi šneci dokázali ohlodat během noci uhynulou rybu na kostřičku a ta se pak hůř hledá.
Zapomnel jsi jeste aby se podival do filtru

0 24.05.2008 21:42 Tereza Máš akva přikryté? Neonky často vyskakují, mně vyskočily dvě mezerou cca 1 cm.
0 24.05.2008 21:38 fanda – mizející ryby
Asi před 2 měsíci jsem založil nové 240l akva, po osázení rostlinami jsem postupně do akva vypustil : 34 neonek,10 razbor,5 skalár,4 mečovky,5 malých ancistrusů,5 malých panceřníčků,2tetry černopruhé a 1 ampulárii. Postupně uhynuly 3 skaláry a 4 razbory jsem pro jejich stav ( bílé ploutve ) vyhodil.Během posledního měsíce jsem v akva nenašel žádné uhynulé ryby a stav neonek je dnes 14 a razbory 2 - tzn. 20 neonek se postupně ztratilo vč. 4 razbor.Zmizeli beze stopy - je to normální ?
Hm..dekuju to vyzkousim...jak to akvarko mam v te skrini tak nemuzu zjistit jestli vyskocili protoze do mezery mezi akvarkem a skrini tak 1 cm na bocich i v zadu tak tam proste nevidim

..jinak sem vcera moje zbyly dania prelovila do mensi nadrzky..jen 1 samicku a 1 samecka a pred hodinou se mi vytreli

takze mam radost akorat su zvedava jestli z toho budou maly...jinak nevim jak davate rybicky trit ale videla sem v knizce ze byly dany v sitce ktera byla umistena zhruba v pulce vysky vody v akvarku a tak sem to zkusila se zaclonou a super...jikry pekne padaly na dno..omlouvam se ze sem se tak rozepsala ale mam z toho velkou radost

ancistrus si rad pochutna na mrtve rybe, stejne tak sneci. Lovit sem je teda nevidel

Teda to ste me dostali...mam 5 ancistrusu..3 malinky porizeny pred tydnem a 2 velky asi rok a pul stary...ale danio prece neni mala rybicka ze by je sezrali a ve filtru je mit nemuzu..mam na nem kryt s malinkatyma dirkama....je to pro me proste zahada

Tak to bych taky rad videl

... mam dojem, ze budu mit totiz asi taky ancitrusy zabijaky

0 13.05.2008 22:55 waterboy videl,klidne to i natocim (kdyz bude jeste co xD)
Ještě řekni, že jsi to viděl na vlastní oči. Pak bych požádal o videu a asi bys uspěl i na You toobe.
Je velice pravděpodobné, že uhynuly a zbylé osazenstvo si vystrojilo o pohřební hostinu.
Nevíte někdo čím by mohlo být že mi mizí dánia v akváriu?měla sem hejno o 6 kusech před 2 dny jich bylo už jen 5 a dneska ráno rozsvítím a jen 4..nikde žádná mrtvolka...sem z toho celkem vedle..vyskočit taky nemohli protože mám akvárko v nábytku a ještě přikrytý sklem,kde sou jen seřízly rožky..prostě ty 2 rybičky nikde nejsou..A myslim ze je nic nesezralo mam je v aqa s neonkama,zlatyma parmickama a parem pestrencu a s 5 ancistrusama..uz se mi to jednou stalo ze zmizeli tak sem je dokoupila a ted znovu

prosim poradí mi někdo??
0 10.02.2008 13:31 Alofok – Re: Alofok
Ve filtru taky není....
0 10.02.2008 08:13 agent007 – Úlalá
Situace je zvláštní, nikoliv zoufalá. Zkus různé psychtroniky, vědmy, v poslední řadě vrtulník s termovizí. Pokud nic zkusím sehnat telefon na Davida Cooperfilda.Ne dělám si srandu. Možná pošla a ostatní si z ní udělali švédský stůl. Stává se to, nebo leží někde na štěrku a nevšimla sis.
Nojo, s tim se musi clovek smirit, nekdy se proste ztraceji beze stopy. Nekdy se po case nekde najde zapomenuty nejaky zbytecek, nekdy po case vysusena na koberci, i kdyz myslime, ze to proste neslo, a nekdy nic a zustane jen zahada zamceneho pokoje.
nechci bejt krutej, ale mrtvé ryby se schovávají ještě lépe než živé. to, žes neviděla žádné známky nemoci neznamená, že nemocná nebyla. a ani nemusela být, prostě umřela, to se stává.

(a nebo trucuje někde schovaná..)
0 09.02.2008 20:49 Chaotic – Re: Alofok
A jaké další rybky máš v akvárku? Mě se takhle ztratilo postupně několik gupek. Ani kousek z nich nezůstal. Ancík a ampulárky se asi postaraly.

0 09.02.2008 15:46 Andynka – Re: Alofok
takhle se mi ztratila neonka. Když jsem měnila filtr našla jsem jí rozcupovanou mezi zářezi ve filtrovací houbě ... Opravdu jsi koukala a počítala pořádně?
0 09.02.2008 15:33 Alofok – Ztracená razbora klínoskvrnná
Dobrý den,asi před dvěma dny jsem zjistila,že mi chybí jedna razbora klínoskvrnná.Hledala jse ji všude,ale potom jsem si řekla,že je prostě někde schovaná a nechala jsem to být.Dnes jsem je spočítala a pořád je jich 5 místo šesti.Dívala jsem se všude a hledala jsem i kolem akva a nic.Nemocná nebyla.A v obchodě mi jich prodali opravdu šest.Nemáte s tím někdo zkušenost?????
Děkuju za odpovědi
0 25.01.2008 11:53 rolandmynar – Re: Anicka
Klidně tam dej samiček i více. Když to AQ zakládáš, tak taky nemusí všechny přežít.
0 25.01.2008 11:51 Anicka A mame teda dokupovat dalsi samicku nebo ne? Mame ted jednoho samce a 2 samicky.
0 25.01.2008 11:47 rolandmynar – Re: Anička
Může se stát, že byla třeba slabší a sameček ji uhnal, anebo byla zrovna samečkův typ a on ji natolik chtěl, že z toho pošla. Gupčáci jsou hrozní "kanci". Kterou si vyhlídnou, tu musí mít!
0 25.01.2008 11:45 Anička Ale napřed teda musela umřit, nebo se napadaji ještě i za živa? Ja myslela, že jsou to mirumilovne rybky...
0 25.01.2008 11:43 rolandmynar – Re: Anička
Piskořky jsou "šneci" žijící ve dně. Mrtvou samičku si asi dali k svačině samec a zbylé samičky.
0 25.01.2008 11:42 Anička Ne zmizela jen jedna samička - dvě zůstaly.
Mtvou rybičku taky během docela krátké doby zahrabou piskořky do dna, kde ji pak sežerou do posledního zbytku.
pokud umre, tak si urcite zobnou

0 25.01.2008 10:31 Anička No žádné jiné rybky v aq zatím nemáme, krycí sklo tam nemáme, ale takový ten umělohmotný dekl - pro jistotu jsem ale obhlédla i spodek toho deklu a stolek na němž je aq kolem dokola a nic. Mužou se paví očka požírat navzájem?
0 25.01.2008 10:24 Petulinka – Re: Anička
Jestli máte v akváriu skaláry a nebo čichavce, tak je možné, že ji sežrali...Nedávno jsme taky koupili paví očka, pustili do vody a jednu rybičku skalár okamžitě sežral...Hezký den
Máte na akváriu krycí sklo? Mohlo by to být tím, že jsou rybky vyplašené a vyskakují z akvárka. Mě se stalo nedávno, když jsem dala do akvária nový filtr, že se mi polekaly rybky a jedna mi vyskočila - asi za skříň, nikde jsem ji totiž nenašla. Ale viděla jsem druhou, jak vyskočila, ta ale jen naštěstí vedle akvárka, kde jsem byla, tak už je zpátky, na filtr si rybky zvykly a pro jistotu mám krycí sko ;)
0 25.01.2008 09:42 Anička – Zmizení ryby
Dobrý den,
máme ccaměsíc akvárium, ´před třemi dny jsme zkušebně vypustili čtyři paví očka - jeden sameček, tři samičky Dneska ráno jsem zjistila, že jedna samička není. NIKDE!!!
Ani ve filtru, pod kameny, mezi rostlinama, prostě nikde. Je možné, že jí ty ostatní sežrali a nenechali ani ploutvičku prostě nic?
Děkuji za reakce.
0 17.01.2008 20:43 Metz aha už chápu dík
0 16.01.2008 20:22 rolandmynar – Re: Metz
Tak jinak. Když budeš mít akvárko, ve kterém nebudeš filtrovat a bude tam bordel a kal a nebudeš ho třeba měsíc čistit, tak tam může třeba nějaký čichavec žít, ale voda bude mít hodnoty jiné než čistá. Když toho čichavce hodíš do čisté vody tak bude po něm. To myslím obrazně samozřejmě. Čistá voda má určitě, ať více či méně, jiné hodnoty než ta akvarijní. Jen jde o to jak hodně.
0 16.01.2008 20:13 rolandmynar – Re: Metz
Mno nevím, jestli jsi ty hodnoty měřil, ale voda v AQ mění svoje hodnoty s dobou jejího použití, s množstvím ryb a tudíž detritu apod... Myslím, že bys to asi nepil ne? A proč asi?
0 16.01.2008 19:54 Metz No, ale to by chvíli trvalo. a takovej ampulárii by plata stačila na půl roku. a ikdyby to žral krunýřovec po úmrtí, tak by to chvíli trvalo. To je záhada na kterou se takhle špatně hledá odpověď.
0 16.01.2008 19:50 Metz nu nenasel jsem nic tak nevím jesi mi je v noci kdyz spi na dne neloví ampularie nebo mozna myslite ze umreli a sneci si dali svacu??????
0 16.01.2008 19:48 kastanek – Re: Metz
Koukala jsem na slozeni ryb, co mas v akva a nic mi neprislo, ze by pojidalo ostatni.
Me se nedavno ztratil samecek paviho ocka, uz byl stary, tak predpokladam, ze zemrel a krunyrovci nebo perovci si z neho udelali svacinku (nevim, jestli je to vubec realne, ale jinak si to vysvetlit neumim). Nikde nebyl.
nejdřív zkus omrknout akvárko, jestli tam někde nemáš nějakou malou škvíru a taky to všude kolem akvárka POŘÁDNĚ prohledej.
0 17.08.2007 12:01 lord.Johnas Bohužel se mi stalo to samé jako vám, zmizeli mi dva zlatý ancistrusáci a mečovka, v aqa mám dánia, paví očka, ancíky, čtyřpruhý a mechový parmičky a BLACK MOLLY Podle mě všechny zmizelé rybky zemřeli přirozenou smrtí a ostatní je ožrali, ale ani kůstku, ani ploutvičku jsem nenašel, aqa jsem kvůli tomu "obrátil narubi" nikde nic
všecko je možné. Mečovky jsou taky pěkné mršky...
hm...zdravého, i když mladého ancíka nezabijou mnohem agresivnější cichlidy, než skalárky.Navíc agresivita cichlid není největší, když se chystají ke tření, ale když hlídají neposlušný rozplavávající se potěr. Nemocného ubijou a sežerou i mečovky.
Jinak co se týče okusování kytek, můj velký skalár likviduje systematicky mladé pistie nebo kořeny limnobia, nenechá ani kousek volného jávského mechu, i když nemá odpovídajícího partnera( nebo to tipuju spíše na partnerku)
Tak tak ... skaláry dokážou zlikvidovat i mnohem mrštnější ryby, než je ancistrus. Například neonky. To, že nedokážou rybu spolknout naráz, ještě neznamená, že ji nedokážou zabít a ožrat. Nezapomínejte na to, že jsou to cichlidy. A ty jsou při tření opravdu velmi agresívní.
No můj tip: Pokus skaláry "ožírají" kytku, tak bych to viděl na přípravy ke tření. A to jsou pak hodně agresivní.
Dospělí skaláři některé kytky občas okusujou. Taky bych se přikláněla k tomu, že ancík umřel a rybky si pochutnaly na mrtvolce.
ahoj, ta molla mala biele fliaciky na tele? to bude asi krupicka! a ta mecovka ma "okusane" plutvicky alebo jej tie supinky odstavali? ak ano mohlo by ist o krupicku a vodnatelnost. ten prisavnik zrejme zomrel a potom ho asi ozrali ryby. mozno ze je to skalarmi, neviem!
0 13.08.2007 16:33 eliška – někdo sežral ancistuse
ancík byla asi 4cm velká, večer bylo vše v pořádku a druhý den jsem našla zbytek okousaného ocásku, někdo ji zbaštil. v akvárku je 5 skalár, 3 pancéřníčkové, 5 mečovek červených a z 6 už 5 black molly. další den jsem našla bříškem vzhůru jednu mollynu, byla docela nafouklá a na bříšku měla býlé flíčky a ten samý den měla jedna mečovka na boku odkouslé šupinky. rybky jsou spolu od nasazení a najednou tohle. a skaláry začaly ožírat kytku. je možný že to všechno dělaj skaláry?, přijdou mi dost agresivní. díky moc za rady
0 07.03.2007 15:52 fazola Kámoš má ve 130ce pár gupek a mečovek a měl dva skaláry. Kdyby zmizla gupka neřeknu, ale zmizela skalára! Překopal celé akvárium a nic. A vyskočit nemohla. Má kryt a krycí sklo k tomu (leda by vylezla po žebříku

)
Nic si z toho nedělej. Mně se ve 45 litrech ztatil taky jeden ancistrs. Postupně taky 2 pancéřníčci. I když se nádrž zdá malá, asi je tam přecejen místa dost.
Jo taky už mě to napadlo že atlasy kecaj! Psali tam že ostatních ryb si nevšímá ale za noc mi zmizí bez mrtvolky třeba 2 ryby!!!! Uhynout asi nemohli když v celim akva není ani jedna mrtvolka!!

Hrůza!! Vůbec nevím co si mám počít!!
Sumeček dlouhovousý-Mírumilovná a velmi čilá ryba
Koupila jsem pár o velikosti 9cm a dala k mečovkám zhruba 5cm,do rána zmizelo půl hejna mečovek a zbytek se strachy klepal v chumlu u hladiny
Nojo, asi se nedá věřit atlasu, jen osobním zkušenostem. Nebo ty ryby požírá mírumilovně. Musíš ho na noc někam zavírat.
Jenže ty ryby nehynou sami od sebe ale ty sumci je požíraj! To vím jistě!

Nevyskakujou ven ? Není moc kyselá voda ? ph třeba jen 5. Není tam moc NO2 ? Maj dost kyslíku ?
0 13.09.2006 17:58 Káťa – sumeček
Ahoj všichni! Jsem začátečník a nedávno jsem si pořídila akvárium. Mám tam Neonky,Paví očka a taky dva sumečky Arius seemani. Krmím je vločkami a občas přihodím nítěnky. Jeden ze sumečků vždy ukořistí všechno a ten druhý je o hladu. Nejprve jsem si myslela že mu to co najde na dně stačí ale později se mi začaly přes noc ztrácet ryby a je jich míň a míň!!! Prosím poraďte mi!!!! Co s tím??
0 09.06.2006 20:55 biginner Efik – recht
mach recht, blackmolly to nemohly byt. proste zmizel neznamo kam. Fakt se budu smat, at za mesic ci co vam napisu, ze je ususenej mezi parketama

)) ale fakt jsem se koukala..
0 09.06.2006 20:40 Heavyk1 – ***
Fakt se mi to zdá jako pitomost!!! Jedině pokud umřelo, tak by ji "ozobaly". To, že mají velkou tlamu, ještě neznamená, že útočí.
0 09.06.2006 20:27 biginner Efik – molly?
je to vazne mozny jo? prece mi ji nesnedly molly..:( potvory
Ale mozna samicka..je ted pekne tlusta.. ale asi bude mamca

0 09.06.2006 20:15 beta – Tonda
Jámám betu a ta se mi o mrtvoly postará bohužel i oživé rybičky myslím si že to byly blek moly protože maj dostatečně velkou tlamu na to aby je spolkli ale zase dánia jsou docela mrštný je to divný jestli nejsou třeba pod dekorací
0 09.06.2006 11:07 biginner Efik – jdu na to
tak jdu vycistit dukaldne akva. Ale jestli tam nebude mrtvolka..!!!se dorvu

0 08.06.2006 22:35 para orech – ..
JSem rád, že je takový náhlý zájem o mého mrtvého krunýřovce. Né, že by se mně chtělo ho jít hledat, asi nebude vypadat vábně.. Měl jsem ještě jednoho, ale ten umřel přirozenou smrtí.. Chudinka

0 08.06.2006 20:05 Heavyk1 – molly
Jen bych dodala, že nevěřím, že by black molly zabily dania. Nebývají v dobrých podmínkách agresivní a útočné, navíc danio je rychlá ryba, normálně přežívá s bojovnicemi a to je jiné kafe.
0 08.06.2006 19:55 plesk – zahada
Jestli to chcete vedet, tak me na zacatku (pred vic jak rokem) zmizeli pavi ocka 2. Totalne beze stopy, asi je unesli mimozemstani...

0 08.06.2006 19:04 biginner Efik – navzdy pryc
ani za filtrem,ani kolem akvarka,ani nehnije ve sterku.. asi budu muset pripad pro nedostatek dukazu uzavrit nevyresen.

..ale je to zivot

para orech=>kdybys ji nasel ve sterku,dej vedet

docela by me to zajimalo..ja ji tam rozhodne nemam

0 08.06.2006 17:07 Heavyk1 – hmmm
Tak k tomu jen dodám, že i ancistrus mi jednou uschnul za akvárkem. Nemám kryt a on občas tak čistil, že vylezl až nad hladinu, až se mu to jednou stalo osudným. Našla jsem ho za akvárkem. Co se týká danií, koukla ses pořádně do prostoru za filtrem (pokud máš molitanový)? Nejednou tam byla vzpříčená neonka nebo i zmiňované danio a přitom absolutně zdraví.

0 08.06.2006 16:44 para orech – ss
teda to je nechutný, to my jako hnijí na dně pod šutrama?? FUJ

0 08.06.2006 10:33 kačka – dania
No ja si je do herbáře nedala, skončily ve vysavači ale ještě je můžu vyhrabat

vypreparovaný už budou

.
Někde tady jsem četla že někomu dania vlezly za bridlicovou stěnu.

1 08.06.2006 08:18 biginner Efik – hrobecek?
tak ze by mu kamaradi udelali hrobecek?

) To je hezky.. ale ani by to nezvladli. ze by vazne buhvico?kouknu se pri cisteni..jestli tam nebude zacnu verit

Mě se na začátku chovu taky ztratili některé rybičky tak že jsem nebyl schopen je najít vůbec nikde, ale pak jsem zjistil že je (něco/někdo bůhvíco) zahrabal do jemného štěrku a tam zahnívali
0 08.06.2006 08:04 biginner Efik – ze by blackmolly?
a nebo ze by vazne blackmolly? mam dve. Ze by ho sezraly do posledni ploutvicky?
0 08.06.2006 08:01 biginner Efik – Ice Ventura
hmm.. tak jsem z toho jelen

stale hledam..mezi parketama hledam a Danio do herbare nikde. Vy jste uz taky nikdy nenasli zmizele rybicky? ale to prece neni mozne?? v tom musi bejt neco nadprirozeneho,jinak si to nedokazu vysvetlit. A myslite, ze Danio skoci 10cm??to je vul, kam si myslel ze skace??Ale zadny jiny zvire nemam, trebe kocku,ktera by ho sezrala..A taky je fakt paraorech=>ze by pancernicek vyskocil?tak to vyreste nekdo, Ice Ventura=>mas praci

Nepleťte do toho chudáka Satana.. Dánio určitě vyskočilo. Hledejte za akvárkem - bude pravděpodobně zralé do rybího herbáře. Ale že by vyskočil i pancéřníček? To asi ne..
0 07.06.2006 22:33 kačka – dania
0 07.06.2006 21:23 para orech – .
Jen bych podotknul, že je mezi námi jistá souvislost. Akvárium asi rybičky nepohlcuje, tak to vynecháme. Že by black mollky??
0 07.06.2006 21:21 para orech – ..
tak to mám podobný problém. Mám stejně veliké akvárko(že by náhoda?) v něm neonky mečovky a black molly. Asi před 3 týdny mi zmizel jediný krunýřovec ( asi 4 cm)a už se neobjevil. Jak z hororového příběhu, že? Čím to může být?
0 07.06.2006 20:46 biginner Efik – zahadne zmizeni Dania
mam akvarium 54l, 6xparmicky petipruhe, 2xblackmolly, pancernicek.Mela jsem dve danio. Rano tam byly jeste dve, vecer uz ne. Je mozne ze ji ostatni sezrali do posledniho kousku?opravdu nikde neni ani ploutvicka. Nechala jsem otevreny ten kryt, ktery byva nahore. Je mozny ze vyskocila?ale nikde jsem ji nenasla.Je to zahada..Stalo se to vcera 6.6.2006-dabluv den..tak treba v tom mel prsty on?

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11729x