Kokos
Stačí ho zbavit dužniny,nechat chvíli převařit a pak vylouhovat třeba v kýbli..ancistrusi ho pak ožerou jako je na fotkách mojeo akvárka
rybicky.net/nadrz.php… mam jich tam asi 10
ja ho mam prevareny kdyby tam byli bacily.... nebo naky nemoci.. a nachlazeny a v aq
us sem ho mela aj v te 100 litrovce.
0 13.02.2008 00:53 suchysvatonovice –
Re: marsz Já jsem dal do akva kokos asi před 14 dny a včera už se mi v něm vykulil potěr ancistrusů
Před chvilkou jsem čistil akvárko a při tom sem tam taky šoupnul kokos, měl sem ho skoro dva týdny ve vodě kterou sem vyměňoval a asi před pěti dny asi 2 hoďky povařil. Zatím si ho všímaj jen mřenky, ancík je ještě zalezlej jinde, tak uvydím.
0 12.02.2008 10:18 stařík Dali jsme do akvaria kokos z akvaristiky. Přelil jsem ho vodou z konvice a nechal chvili koupat. Chová se způsobně, ale mám s ním jiný problém. Krunýřovci se asi nelíbí a vůbec tam neleze. Dokonce se přestal schovávat za filtrem a mnohem víc je vidět v otevřeném prostoru. Asi nám chce dokázat, že není žádný strašpytel a introvert. Anebo je ještě mladej a blbej
.
Taky sem ho kdysi dával hned po vyjezení dužiny. Smůla je, že se tam potom přemnožují ancistrusi.
převařením se z něho látky kterými se plísně živý nedostanou, jen se sterilizuje.. a je jen otázka času a náhody, co to v akva začne žrát. kdyby se náhodou plíseň vyskytla, tak to je otázka pár týdnů než zmizí.. ale když tam je ancík, tak spíš nevyskytne..
plisen nechci
no co, přinejhorším tam bude plíseň, no a tu ančík pak sežere..
tak uvidime co to provede
já jem to vždy dělal tak, že jsem ho rozříz, sněd "dužninu", oplách v teplej vodě a šup do akva
cca 4 hodiny jsem ho vyvaril ve slane vode 2x jsem menil vodu. Dobry je to taky ocistit ocelovym kartacem (vevnitr)...
0 11.02.2008 19:25 Lukasolar – kokos
Prosim, jak upravit kokos do akvaria? Mam ho roseknuty a vydlabany? Prosim poradte.
Starší reakce
Ja ho uvaril cca 3-4 hod... po 1/2 hod vareni byla voda totalne hneda... ;) cca v po 2 hod jsem vymenil vodu a to uz bylo v poho ...
a to si mylsíte, že na kokosu budou zrovna ty bakterie a plísně, které napadají ryby? a jak by se tam dostaly? Jmenuje jednu jedinou a dám vám za pravdu.
na tom kokosu je spousta bakterii
VELIKYY procenta ze ryby musou dostat nakou nemoc
Pokud někdo má mladý kokos a nepujde to vydlabat, tak to dá na par hodin natopeni a pak to upadne.
Měl jsem starý kokos tak ta dužina ve uvnitř odpadla sama. Potom jsem ho vyvařil v osolené vodě.Voda byla po vyvaření trochu žlutá. Dal jsem ho do akva a CAJK! Ať se daří ..
Ja kokos taky nijak nevaril...Proste jsem ho jen rozrezal, vydlabal, lehce omyl pod kohoutkem a sup do akvaria
O zbytek se postaraji ancíci
Vodu nijak nebarvil
Starší reakce
Já kokos vyvařila v osolený vodě a ty vlákna na povrchu jsem tam nechala-po měsíci je díky ancistrusům skořápka úplně hladká...
Ja mam v akvariu kokos.Nevyvaral som ho,iba vydlabal a s nozikom som oskrabal tie chlpky.A dal som ho tam.Vsetko funguje,voda sa mi nekalila ani nic...
já mám v akva 3 a ani jeden sem vyvařovat nedávala, nijak se to neprojevilo, chloupky sem odstranila, ale krunýřovci je prý rádi ožírají
Ja ho nedával nacucnou a neplaval i pozor. jak kterej.
Starší reakce
Určitě vyvařit a zbavit těch chloupků! Nebo to udělat jako já v restauraci si objednat kokosové soté a skořápku si odtamtud přinést ta je perfektně zabroušená. Stačí jen vyvařit.
PS: Dům pak bude taky nádherně vonět!!
0 18.01.2007 19:23 Mája [40] Starší reakce
0 05.01.2007 16:02 Barča – ***
Já uvažuji,že udělám poschoďovku.Dám dva kokosy nad sebe a asi je ještě slepím silikonem.
Sůl je samozřejmě zbytečnost. Var stačí.
vař to prostě normálně nemusí bejt slaná voda..vař to klidně víckrát protože to bude barvit
poprvé jsem ho vařila v osolené vodě, abych z něj dostala opravdu všechno, po výměně vody jsem ji už nesolila, takže se sůl určitě vylouhovala než jsem to dávala do akva.
0 02.01.2007 11:04 vik-a –
voda v slanej vode? ja som myslela ze v sladkej
AHoj, taky jsem dávala kokos do akva. Nejdřív jsem ho vyvařila ve slaný vodě - asi tak 3 hodiny - a při tom jsem měnila asi dvakrát vodu, protože byla černá jak kafe, pak jsem ho odrbala drátěnkou abych z něj dostala ty chlupy (nějaké zůstaly, ale ne moc). No a pak jsem na něj zapomněla a nechala ho máčet ještě asi 2 dny a pak jsem do něj vylámala kleštěma otvor a pak jsem ho dala do akva, zatlačila do písku a asi po týdnu jsem dostala jávský mech, tak jsem ho tím obalila. vypadá to dobře a vůbec nebraví vodu. držím palce
a nebude mi kalit vodu?
Jojo, vyvařit a pořádně odrbat, to stačí. Je to fajn dekorace, já mám v akva jeden už kolem deseti let
ano vyvař ho!
0 01.01.2007 19:56 vik-a – kokos
kto mi vie poradit? chcem dat do akvaria kokos ako ukryt. co s nim mam robit? zatial je iba vydlabany. mam ho teraz vyvarit v hrnci z vodou?
Prosim pporadte
Starší reakce
ja sem ho jenom bruskou oškrábla a na 20min dal uvařit a nebarvil
kokos barví stále ale rybám ani rostlinám to nevadí
tu na fore bol presny navod na ten kokos. ide o toto,
1. urobis don dieru a vylejes vodu z neho - teda kokosove mlieko.
2. spravis vacsi otvor, bud ho prepilis napol alebo urobis velku dieru cez ktoru ho budes vydlabavat, to biele co sa je
3. povaris vo vriacej vode cca 3 hodinky
4. das do vedra na 4 dni
5. neexistuje aby farby vodu
6. ak hej nie je to kokos
ja som to robil takto a mam pekne cistu vodu, teda bez filtra by to nebolo mozne
Poslouchej ... mám tam taky kokos a měl jsem ho 4 dny v belíku s vodou a naprosto to stačilo. Nic jsem nedrhl, nevyvářel a už vůbec ne ve slané vodě. Ta sůl stejně nemá význam.
Ty chloupky trošku oškrab, ale nějaký tam klidně nech, nemusí to být úplně do čista.
Vzal jsem kokos dratěným kartáčem z toho nejhoršího,pak ho dvě hodky vyvařoval a nakonec dva dny máchal ve vodě a zatím to vypadá dobře....
mam ty chloupky oskrabat?
Ale stejně ho vyvař ve slaný vodě a pak ho měj namočenej, dokud to barvení bude nějak výraznější. Ale mě osobně teda kokos nebarvil v podstatě vůbec...
Slysel jsem, ze i kdys se vyvaři tak barví.
Zkus ho vyvařit.
0 09.11.2006 18:45 jardik.cardik – kokos
Co mam udelat aby mi kokos nebarvil vodu? Děkuji moc všem.
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 6421x