Předřadníky
Rozviti se ale jelikoz prez ni tece vetsi proud tak ti predradnik udela papapa a zakouri se znej !
Nevydrzi to tlumivka ktera neni na takovy proud stavena a ostatni soucastky na tom nebudou lepe !
To nepôjde. Myslím, že sa nerozsvieti.
0 19.05.2008 19:48 jimmy264 a kdyz tam dam silnejsi zarivku????? treba 40w tak co se stane?????
Áno, je to pre jednu 15W žiarivku. Myslím, že 15W žiarivky sú T8, tak si podľa toho musíš dokúpiť ešte patice.
0 19.05.2008 19:34 jimmy264 a to tam muze byt jen zarivka ktera ma 15w ?????
0 19.05.2008 19:32 jimmy264 sry tak to jsem se spatne vyjadril myslel jsem schema kdyby tam bylo i neco jinyho
Ten je kompletní. K tomu už jen patice, přívodní šňůru a vypínač. Schema je na něm vyobrazené.
Schema mas na tom predradniku
Jinak k tomu potrebujes jeste zarivku a snuru do zasuvky jinak to je vse pokud nepocitam patice pro zarivku :o)))))
0 19.05.2008 19:15 jimmy264 – potrebuju k tomuhle predradniku jeste neco?????
Na předřadníkách je nakreslené schéma zapojení a vždy jedna patice je nakreslena blíž k předřadníku než druhá. Vím že výrobci trvali na tom abychom zapojovali tu stranu a čísla kontaktů co nejkratší cestou vedení tedy předřadník- patice byly zapojeny dráty dlouhými jen 20 cm např a druhá strana dle potřeby. Dráty byly všechny 0,75 mm průřez, takže 1,5mm být nemusí. POužívaly se předřadníky helvar a osram s pískotem nebyl problém
Starší reakce
Jednoduše řečeno ano. Oproti klasickému indukčnímu předřadníku (tlumivce) jsou tepelné ztráty o cca 20% nižší u elektronického předřadníku.
Také hezké počtení je zde:
www.akvarista.cz/… 0 05.01.2008 12:00 Elka – Předřadník
Ahoj, mohl by tu někdo prosím vysvětlit, co to vlastně je předřadník a jak se používá? Nejsem moc na techniku
děkuju moc!
Starší reakce
Na "síle" kabelů až tak moc nezáleží, tedy ne že by vůbec nezáleželo, ale tak 0,75 - 1 mm průměr by bylo v pohodě. Délka kabelů je důležitější, se uvádí že by neměla být delší než 1,5 m.
0 22.10.2007 16:19 Petr Tak jsem právě byl v Narvě a předřadník mi bez problémů vyměnili. Zapojil jsem ho na místo starého a co myslíte? Ano píská.
Takže chyba je u mě. Pokud vypnu druhý předřadník, vzdálený asi 20 cm, pískání ustává. Zkusím je dát dál od sebe. Nemohla by být chyba v síle kabelů, které jsem použil? Jak silné kabely by měly být od předřadníku k paticím? Byl bych vděčný ještě za tuhle radu od někoho znalého. Jsem bohužel elektrikář na baterky, Ale jednou to snad dokážu.
Velmi hrubě:
Elektronický předřadník obsahuje vstupní filtr pro odstranění zpětného rušení do sítě, usměrňovač, aktivní filtr pro kompenzaci účiníku = Power Factor Correction regulátor (PFC), elektronický střídač, RC předřadník a obvod pro zapálení zářivky
0 22.10.2007 11:10 Petr Tak to je máme asi ze stejné série. Koupil jsem je tam v květnu v akci. A to jsem si pochvaloval, jak byly levné. Jen by mě zajímalo, jestli u ostatních výrobců jsou podobné potíže při použití více předřadníků vedle sebe. Pokud má někdo dobré zkušenosti, ocenil bych odkaz, než na předřadníky definitivně zanevřu.
Pokud není starší dvou let a máte k němu prodejní doklad, jednoznačně reklamovat!
... tlumivky zas hřejí a někdy "bručí"...
0 22.10.2007 07:37 Petr Mám 3 předřadníky na jedné prodlužce napíchnuté na jedny hodiny. Že by pískání mohlo být způsobeno tím? Vžera mi 2. předřadník začal vypínat. Když jsem ho vytáhnul ze zásuvky a po chvíli opět zapnul, svítil zase nějakou dobu a blik a tak se to opakovalo. Už dokonce uvažuji, že se vrátím ke starým dobrým tlumivkám.
Ja uz sem se s piskajicim kondikem potkal u jinych obvodu, vzdycky byl vadnej. Coz neznamena, ze to tak je v tomhle pripade...
0 19.10.2007 22:22 Norton [109] Pokud je tam elektrolytickej kondik, muze to delat i ten, v tom pripade vymenit urcite
Elektrolit tam je, jako filtrační za "gretzem", který usměrňuje síťové napětí. Ovšem s "pískajícím" "elitem" jsem se ještě u EP nestkal.
Jako příklad schéma EP z úsporky PHILIPS.
Pokud je tam elektrolytickej kondik, muze to delat i ten, v tom pripade vymenit urcite
0 19.10.2007 21:52 Štěpán Může to být způsobené uvolněným závitem v nějaké cívce. Víceméně "kosmetický nedostatek". Jestli je ještě v záruce, tak ho vrať, nemá co pískat.
0 19.10.2007 21:46 Petr – Předřadník píská
Prosím o radu. Mám předřadník od Narvy 2x 58W a píská mi. Světlo svítí v pohodě. Nevíte někdo čím by to mohlo být?. Děkuji.
Starší reakce
Na L je připojená fáze - hnědý, N "nulák" - modrý a na "zem" ochranný žlutozelený vodič.
Starší reakce
Děkuji Michle!
0 26.09.2007 08:10 isamik [180] AmorFati: kdyby ses neco chtel dozvedet, tak se poohlidni po EMC
electromagnetic compatibility , EMI
electromagnetic interference a EMS
electromagnetic susceptibility
aha, a česky?
Zkoušel jsem tak před měsícem volat do NARVy v Benešově nad Ploučnicí a mluvil s panem Piskorou. Bohužel jsem byl zklamám. Předřadníky neměli na skladě a prý až někdy v říjnu... zkrátka, nic moc. S Tyrisem mají tady kolegové lepší zkušenost. Pokud něco objednávám přes net raději si dostupnost zboží ověřím telefonicky. Od NARVy jsem objednával trubice a to na druhou stranu proběhlo velmi hladce. Holt, jak říkal před lety můj slovenský děda "jeden čas hojno, druhý ho..."
Přidat reakci
1 ...... [21] 23 24
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16132x