Zdravím kolegové
Tak jsem změřil ráno kvalitu vody v akváriu a zjistil jsem, že pH je 6,6 – 6,7 a uhličitanová tvrdost vody 10°dkH ….. to by znamenalo moc CO2.
Testoval jsem vodu z vodovodu a 10°dkH mi taky vyšlo.
Dno a dekorace neovlivňují uhličitanovou tvrdost.
Ph budu měřit celý den, abych viděl, jak se to vyvíjí.
Jenom pro zajímavost doplňuji část oficiální zprávy, o kvalitě vody v mém bydlišti.
Úmyslně vynechávám části obsahující údaje o tetrachlorethenu, trichlorethenu a dalších fujtajblech
Další údaje:
množství volného chlóru, který slouží k desinfekci vody: 0, 024 mg/l v průměru za rok 2006 (limit: 0, 3 mg/l) – rok 2005: 0, 031 mg/l;
tzv. tvrdost vody, která je dána množstvím vápníku a hořčíku: 2, 82 mmol/l v průměru za rok 2006 (optimální tzv. střední tvrdost vody je 2 – 3, 5 mmol/l) – rok 2005: 3, 3 mmol/l;
obsah dusičnanů, který do velké míry závisí na intenzitě zemědělství v minulé době: 39, 615 mg/l v průměru za rok 2006 (limit: 50 mg/l) a stále se menší - rok 2005: 40, 891 mg/l;
obsah železa, jehož limit byl při některých rozborech vody ze sítě v roce 2006 asi dvakrát překročen: 0, 075 mg/l v průměru za rok 2006 (limit: 0, 2 mg/l).
Fyzikální a biologické znečištění vody je zanedbatelné a z těchto hledisek se dá voda považovat za velmi čistou.
Děkuji všem, kteří mi jsou ochotni poradit