Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Průhledové akvárium

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Průhledové akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2010 13:40 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: Luciáš
Jasne, ted sem dal uplne jemnej kremicitej pisecek. Anubias bude na nejakem tom korenu nejspis, hned jak ho sezenu :) Jinak mam tez predstavu o necem dominantnim uprostred, nejake "haldy" sutru na kraje a mezi to nejakej valisnerie atp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2010 10:37 Luciáš Re: Tragett
Dobře provedená oboustranně průhledná akva jsou dle mého názoru nádherná!
"Hrb" nebo "pahorek" uprostřed můžeš vytvořit právě pomocí vhodného kořenu/dřeva (mě by se líbil kořen ve tvaru oblouku, třeba trochu větvený - může to vypadat vzdušně a přitom to vytvoří zajímavou dominantu, která bude nenásilně oddělovat obě pohledové stany).
K rostlinkám - evrgrínem jsou "valisnerie" (do tvého akva nějaký nižší druh/varieta) - dala bych ja ke straně + pokud budeš mít ve středu nějaké to dřevo, určitě ho doplň anubiasy (např. bateri-barteri a barteri-nana) .. tím zkrátka nic nezkazíš. Jak tu už bylo napsáno, echinodory, kryptokoryny aj. jsou k nezaplacení a je jich nepřeberné množství druhů, takže z nich můžeš sestavit super kompozici. Fantazii se meze nekladou.
Na netu a koneckonců přímo na tomto webu se dá nasát spousta inspirace.
Přeju hodně zdaru a těším se na výsledek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2010 09:57 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: Tragett
Tak,akva je doma, ted radte, co na dno, jake rostliny atp, zduraznuji, ze by melo byt pruhledne, z obou stran se na nej bude koukat, takze bych vhodne zvolil nejake rostliny a jak je psano vyse, mene lekave ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 20:48 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Re: souky
Jo, to asi jo. Uz mam akva doma, zitra mi prijde 12kg akvarijniho pisku, takze zalozime, musim vybrat vhodne kytky. Jinak jeste bych rad nejake opravdu zajimave ryby do toho, porad se mi pritelkyne vnucuje s temi cichlidkami (mam julidochormisy a pestrence cervene) tak neco na ten zpusob, poradte mi. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 17:15 Muž souky [592] - RostlinyRe: Tragett
Tak ten boesemanův by byl idealní ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 09:09 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: souky
No gavunky nebo razborky sem chtel, to se mi libi moc, ale trosku premyslim o vetisch rybach, pritelkyne by chtela nejake hejno a k tomu potom nejake vetsi rybky, preci jen mame cichlidky, tak je zvykla na takove kousky. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 09:04 Muž souky [592] - RostlinyRe: Tragett
Dal bych tam hejno gavůnků vidloocasých nebo wernerových a jako velkou třeba boesemanova. Alepoň cca takový plánuju až na něj někdy bude místo a peníze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 09:03 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: Yirka
No nadrz bude mit rozmery 110x30x32cm ... co se tyce dekoraci, premyslel jsem o jednom vetsim korenu uprostred, na krajnich stranach nejake kamenne "hromady" atp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 08:47 Muž Yirka [9126] Re: vóťa87
A ty takovou nádrž máš, že píšeš o stresování rybek? Já ano, a o nějakém stresování nemůže být řeč. A pahorek v tak nízké nádrži také moc smyslu nedává. Rostliny musí odpovídat především možnosti osvětlení a velikosti nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 08:43 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Tragett
Nepřijde mi zrovna šťastné dělat takto úzkou nádrž průhledovou...Dá to hodně práce aby vypadala z obou stran pěkně a ryby se v ní necítili stresované... :-) Každopádně když už tomu tak bude snažil bych se vytvořit napříč akváriem jakýsi hrb, který by trochu odděloval jednu pohledovou stěnu od druhé. Co se rostlin týče, asi bych šáhnul po těch menšího vzrůstu, aby tomu dodaly na rozměru. U ryb bude dobré zapřemýšlet nad těmi méně lekavými, nějaké tetřičky, gavůnci, razborky,drobnoústky, v hejnu budou vypadat dobře :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 08:10 Muž Tragett [61] - Mořské rybyRe: Sewer
Noo diky za cenne rady, ale problem trosku je v to, ze to akva bude pruchozi, cili se na nej budeme koukat z obou dvou stran .. :) Takze pozadi musim vypustit ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 01:04 Muž Sewer [99] Re: Tragett
Černý písek rozhodně vypadá hezky ano ...pozadí bych možná v tomto případě volil tak, aby se hodilo do kuchyňské linky. Např. bude-li kuchyň do hněda, tak hnědou tapetu.
Co se ryb týče, tak bych třeba navrhnul menší hejno parmiček a jako dominantní rybu páreček čichavců zlatých nebo modrých. Na dno pak třeba ještě 4 pancéřníčky :-)
S rostlinami však neporadím, v těch se moc neorientuji...snad jen navrhnout "klasiku" = anubias, echinodorus, valisnerii ... pokud něco jemnějšího, tak třeba růžkatec, limnohphilu nebo hygrophilu (nevim, jestli sem ty latinský názvy napsal dobře, nechce se mi to hledat :) )
A v každém akváriu vypadá hezky kořen, i když zrovna k hnědému pozadí (které sem jen tak plácnul) bych naopak jako dekoraci použil třeba břidlici a udělal z ní nějaké "jeskyně". Zkrátka aby to vyniklo a zároveň to spolu všechno ladilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2010 18:43 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Akva na míru, co do něj atp.
Dobrý den, po dokonceni jednoho akva jsem se rozhodl nechat si zhotovit akva druhé a to na míru vsazené do kuchyňské linky. Bude mit rozmery 110x30x32cm a jeho vyrobu jsem jiz zadal. Nyni hledam inspiraci, co do nej, z pohledu dna, rostlin, rybek atp (uprednostnuji vetsi hejno) + par vetsich. Poradte tedy, jake kytky, rybky a dno s dekoracemi zvolit do takto relativne nizkeho akva. Na dne preferuji cerny pisek.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2010 12:32 Voloduson Re: Utahraptor
Myslim, ze se to neda takto shrnout... Zalezi hned na nekolika vecech... Jsou druhy, ktere pruhledova akvaria snaseji naprosto bez problemu, jelikoz bezpeci jim neposkytuje ukryt, ale hejno... tudiz vsechny drobne tetry, neonky apod. hejnove druhy jsou v pruhledovych akvarijich jako doma... To se tyka i barev... Opacnou stranu mince si kazdy jiste doplni sam... Navic ryby si na pravidelny ruch a pohyb kolem nadrze velice rychle zvyknou (opet plati pro urcite druhy)...
Navic i u pruhledoveho akvaria muzete mit casti, kde budou "vysoke dekorace", obvykle je to stredova cast... Vysoke koreny s hustym porostem... Ty navic poskytuji ukryt i jinym rybam...
Pro inspiraci doporucuju nadrze od asi nejznamejsiho akvaristy Takashi Amana. Osobne sem nevidel jedinou nadrz, kterou by nestavel jako pruhledovou... A i kdyz je to hlavne specialista na rostliny, ve spouste jeho nadrzich jsou ryby a opravdu jim barvy neschazeji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 12:20 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Utahraptor
Takže klasická věta "ryby na světlém dně a pozadí jsou málo vybarvené" je mýtus :) Ale zkuste je mít v akváriu s tlumeným světlem a plovoucíma rostlinama. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 11:44 Žena Utahraptor [91] Re: PPro
Takže ve skutečnosti tím faktorem, který u některých druhů ryb způsobuje nedostatečné vybarvení není tmavé/světlé pozadí a příliš mnoho světla v akváriu, ale stres. Takže pokud ryby nebudou ve stresu, je jedno jaké pozadí a kolik světla člověk v akváriu má. Ergo světlé pozadí není příčinou špatného vybarvení ryb.
Takže klasická věta "ryby na světlém dně a pozadí jsou málo vybarvené" je mýtus :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   21.04.2010 07:05 kreten Re: PPro
Myslím, že celý stav nejdokonaleji popsal Yirka. Průhledové akvárium je docela běžně používaný dekorační prvek v bytové architektuře tam, kde je doma akvarista a hledá místo kde se dá. Pak ukecá svou polovičku, že místo v dělící stěně je tím ideálním. (Zapře jí, že nemá kam dávat liché ryby, zbytky z odchovů či ryby, které právě třít nehodlá.:-)) Pokud akvárium vybaví tak rafinovaně, aby se z obou stran líbilo té polovičce, pak je vše v naprostém pořádku. Na obě strany umístí ke stěnám vysoké kytky v trsech, které vytvoří "rámeček nádrže" a dostatečný úkryt pro "lekavé ryby". Střední část využije k zasazení nižších kobercových kytek a do toho umístí pár kusů kamenů a kořenů, které vypadají dobře z obou stran a má vlastně pohled stejný z obou stran nádrže. K osázení se volí především rostliny, které nemají extrémní nároky na osvětlení, což brání rozvoji zelených řas. Ovšem je třeba také držet chemii na uzdě a nepřekrmovat například:-). No a ve finále je možné takovou nádrž osadit vlastně jakýmikoliv rybami, protože pokud mají dost úkrytů, ony se s tím vyrovnají a zvyknou si.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 00:04 PPro Re: Utahraptor
Neřekl bych, že je to jen čistě vliv pozadí, ale spíše přesvětlené nádrže. Netvrdím, že rozdíl bude vždy a u všech ryb. Ale kdo viděl třeba tetru císařskou v akva se světlým dnem, nebo s bočním světlem a pak v nádrži s tmavým dnem a tmavým pozadím, pak rozdíl vidí. Nejsem rybí psycholog, ale asi vliv má to, že ryby nejsou v takovém stresu, jako kdž jde světlo ze stran. Což v přírodě moc obvyklé není. Určitě se na tom podepisuje i ten kontrast, proto taky většina lidí volí černé pozadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2010 19:37 Muž Lada2 [11] Re: Utahraptor
Take mam sve akva pruhledove. Ze zacatku na nem bylo tmave pozadi nicmene po sundani jsem nepostrehl ze by tercaci nebo neonky ztratily barvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2010 09:05 Žena Utahraptor [91] Re: PPro
Já tomu moc nerozumím... můžete mi vysvětlit jaký vliv má pozadí na vybarvení rybek? Teda tím chci říct jak to funguje, ne že "prostě má a basta". Ať o tom přemýšlím jak přemýšlím, nic logického mě nenapadá. Jedině snad, že konkrétně neonky proti tmavému pozadí lépe kontrastují, ale to je spíše vlivem vizuálních podmínek, jako že to "lépe vypadá", než že by ty rybky byly barevnější než jiné...

Taky jsem uvažovala do budoucna o průhledové akvárium, tak by mě to zajímalo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 23:59 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: PPro
Mřenky trpaslicie, razbory klinoskvrnne, prisavnici, v minulosti aj mřenky nadherne a dania pruhovane...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 21:50 Muž Yirka [9126] Re: Kerze
Jak mnozí ví,jsem vlastníkem takového akvária a musím říci, že některé námitky, především týkající se vybarvení rybek a řas, jsou jedněmi z akvaristických mýtů. Neonky vypadají normálně, a řasu čistím v zimě jedenkrát za 2-3měsíce, v létě 1xza měsíc. Těchto akvárií je zde na webu celá řada, jen namátkou:
rybicky.net/nadrze/3242
rybicky.net/nadrze/2361
rybicky.net/nadrze/6300
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 21:12 PPro Re: protein007
Každé pozadí i světlá zeď je samozřejmě lepší, než procházející světlo.
A o jakých rybách konkrétně mluvíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 21:04 Žena Kerze [14] Re: gringo
A co ta řasa ? Zelená ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 21:00 gringo Re: Kerze
Podle mě by to rybám (denní světlo) vadit nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:55 Žena Kerze [14] Re: gringo
...tak, přes den tam moc nikdo čumět nebude,když nikdo není doma...to až na večer, když se všichni sejdeme - a to už bude mít, de facto tmavé pozadí, ne ?! :-) ...jen jestli to neustálé svícení ze všech stran nevadí rybám ?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:54 gringo Re: protein007
Přes den rybama světlo jakoby "prosvěcuje", večer ne. Jedině, že by to byly tmavé místnosti, pak je to zase o něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2010 20:51 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: PPro
Odkedy ma tmave pozadie vplyv na vyfarbenie ryb? Na jednom akva nemam ziadne pozadie, a rybky su tam vyfarbene normalne. Jedine, co teoreticky na to moze mat vplyv pri priehladnom akvariu, je stres lakavych ryb (napr. mreniek [botia]), ak sa nemaju kde skryt a stale niekto chodi okolo akvaria. U nelakavych ryb by to nemalo mat ziaden vplyv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:49 gringo Re: PPro
Přesně jak píšeš. Já jsem kdysi měl průhledové 250L akva před současným 660L a ryby tam neměly klid, nevybarvené, řasa. Rostliny a dekorace byly uprostřed. A pohled přes den taky nic moc, z obýváku jsem viděl do kuchyně a naopak, i když zářivky svítily. Večer to bylo dobré při osvětlení. Podle mě lepší pohled do akva z jedné strany s pozadím (jakýmkoliv). To vše za předpokladu, že akvárium nestojí uprostřed místnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:46 Žena Kerze [14] Re: PRo
No, to jsem právě myslela - které ryby tam vypadají dobře a kterým ten případný větší ruch nevadí ?
Ad. rostliny a kompozice - nebylo teda lepší něco na způsob Malawi ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   19.04.2010 20:24 PPro Re: Kerze
Problém u průhledového akvária je vybarvení ryb, Tím, že chybí tmavé pozadí a světlo je průchozí jsou ryby vybledlé. Taková neonka v průhledovém akváriu je jen slabý odvar toho, jak dokáže vypadat v klasickém s tmavým dnem a pozadím. Asi se tam ale bude dařit řasám. A pak tam chybí potřebný klid pro ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:17 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Kerze
Jediné omezení je z hlediska kompozice. Celé zarostlé průhledové akvárium vypadá divně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:16 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: Kerze
v podstate v tom neni az takovy rozdil jako u klasickeho akvaria s pozadim, jedine bych dala duraz na rozmisteni korenu (kamenu) a rostlin, vetsi rostliny do boku (do nich ukryt filtr), mensi rostlinky doprostred. proste pri tvoreni se koukejte z obou stran :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:10 Žena Kerze [14] – Průhledové akvárium
Prosím vás, nechytejte mě hned za slovo, kvůli tomu názvu, ale zkoušela jsem to najít a nic... ;-)
Uvažuju o tom, že bych časem (tak někdy na podzim, pokud mě akvaristika bude stále bavit, bude se dařit a bude dost financí) pořídila akvárium jako součást dělící stěny mezi jídelnou a halou. Velikost zatím nevím (v podstatě neomezená, ale nechci zas přehánět), co ale vím je, že by bylo v podstatě bez pozadí (dlouhé stěny určitě), čili "průhledové" (nevím, jestli se tomu tak opravdu říká, když tak mě opravte). No,určitě sladkovodní a chtěla bych se zeptat, jestli náhodou u těchto druhů akvárií nejsou nějaká omezení - třeba se tam některé druhy ryb nehodí, jiné naopak vysloveně hodí, dtto. kytky.
Chovají se takové biotopy jinak (ze všech stran osvětleno, ohříváno, více vystaveno hluku a otřesům, atd.)?
Existuje speciální technika pro tyto druhy akvárií ?
Prosím o vaše zkušenosti, popř. nasměrování na vhodnou literaturu, ať mám o čem přemýšlet, díky ! :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 13:37 Alofok – --
Mám akvárko bez pozadí a pohodA :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 10:01 artognov Re: Pet
No budu si muset vystačit se svými 45cm. Popustím trošku uzdu své fantazii. Díky za typ na rostlinu Egerii!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:45 Muž Pet [56] Re: artognov
Aby průhledové akvárium za něco stálo, mělo by mít patřičnou velikost. A to Tvoje je podle mého názoru k tomuto účelu mrňavé. Daleko lépe by vyniklo jako klasické s pozadím. Tady je odkaz na jedno povedené průhledové. To má ale šířku 75cm. www.akvarko.cz/… Petr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:36 Žena Naďa [33]
V jedné liberecké optice mají krásné mořské aq se sasankami, korály, nádhernými barevnými rybami. Je umístěné v prostoru a většina chodí do té optiky jen koukat na rybičky. Neprojdu okolo s dětmi, aniž by se podívaly. Ale to je od vás dost z ruky. Uprostřed mají velikou skálu s korály. Je to bez rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:18 Muž hanz [27] Re: Štěpám
Jo na to akvoško si vzpomínám a bylo fakt dobrý. Myslím že ta skalka byla z PE. Pokud ja bych zařizoval takové akva dal bych do středu Egerii ta roste rychle a huňatě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:15 artognov Re: Štěpán
No koukám nebude to nejednoduší ale snad to nějak půjde. Nad tím útesem jsem taky přemýšlel. Každopádně rady přijímám dál... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:06 Štěpán Re: artognov
No. Nevím, jestli nejsem nějak osobně zaujatý proti průhledovým akváriím, ale jediné (v tomhle případě volně stojící) akvárium co se mi líbilo bylo dostatečně široké a navíc v sobě uprostřed mělo takový pěkný útes, který voda obklopovala do tvaru U. Útes byl jenom asi do poloviny akvária. Bohužel nemám odkaz.

Pokud by to akvárium bylo hustě osázené tak by to snad šlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 09:01 procha Re: artognov
Mám ho doma taky mezi kuchyní a obývákem, jen o něco menší. Vypadá moc hezky. Jen s dekorací musí člověk počítat z obou stran a rostlinky sázet tak, aby se bylo koukat na co z obou místností. A čistit častěji skla, aby bylo vidět skrz. palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 08:48 artognov Re: Štěpán
Rozměry jsou dané šířkou zdi 45cm široké 95cm dlouhé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 08:30 Štěpán Re: artognov
Pokud je takové akvárium dostatečně široké - širší než běžná akvária (myslím tím kratší rozměr dna) a hustě osázené rostlinami - proč ne. Jaké jsou plánované rozměry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2007 08:24 artognov – ma tu nekdo zkušenosti s akváriem bez pozadí ?
Budu mít brzy akvárium bez pozadí. Bude to tokový okno mezi obývákem a kuchyní. Hledám někoho kdo by mě poradil s dekorací Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2007 13:01 Žena Lucíšek [2] Re: nigule
bez pozadí to jde na 100%, ale v tom případě, by tam podle mého názoru mělo být ještě více rostlin, aby akva nevypadalo tak prázdně, jako některá akvárka vypadají, ale určitě to jde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2007 13:50 Rossi Re: nigule
Na těch fotkách zas tak dobře nevypadá, současný stav je tak o 100 % lepší. Už pěkně zarostlo, možná až moc – všude plno šlahounů s rostlinkami Echinodora.
Budu muset zaktualizovat nádrž.... jak to někdy pročistím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2007 09:45 nigule Re: Rossi
Diky kluci!
Rossi, koukam pro inspiraci na tvoje akva, vypada dobre ten tvuj "pozustatek z detstvi"... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2007 08:51 Rossi Re: nigule
Mě i kámošovi fungují akva ve zdi už moře roků a celkem bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2007 19:10 Vitekm Re: nigule
Osobně nemám zkušenost, ale v literatuře se o tom dost píše. Právě když akvárko slouží i jako příčka. Pak se dávaj rostliny na střed nádrže. Pohled je možný z obou stran, ale úkryt rybám nechybí. Může to bý opravdu pěkné, když si s tím dá člověk práci. Dejte vědět, až to bude, Raád to zkouknu a ohodnotím.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 1611x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14490