Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Žáby a žabky - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Žáby a žabky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 05:21 Muž LiborSprysl [9016] Re: Eva_R
No tak to tedy určitě nítěnky s láskou konzumovat nebudou...převážnou část jejich potravy tvoří hmyz, všeho druhu, který se jim vejde do huby, a červi suchozemští, takže se soustřeďte do této oblasti....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 21:22 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: ADY
Tak to by chtělo zeptat se (a víc se rozepsat) na nějaké tera poradně, třeba tera.poradna.net
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 20:33 ADY Re: Eva_R
Eva_R napsala: Zkusit dát něco jiného. O jaké žáby jde?
rosničky karolinské
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 17:25 Muž LiborSprysl [9016] Re: ondra
Dobře propranými, z dobrého zdroje, ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 17:11 ondra
Můžou se zaby krmit nítenkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 22:27 Muž Jiri_99 [425] Re: ADY
Cvrky? To jsem žabkám ještě nedal.. Krmím hlavně patentkama..
O kterých žábách se vůbec bavíme?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 21:44 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: ADY
Zkusit dát něco jiného. O jaké žáby jde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 21:17 ADY – :(
když mi nežerou žáby co mám dělat. odmítají stravu ( cvrcky ) :-( sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.01.2013 22:51 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: david15
Jestli myslíš drápatečky, tak to by šlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 22:48 david15 – žabka
Co myslíte šly by chovat dvě 3-5 cm žabky ve 20 l akváriu? Díky :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 20:49 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Smeták
Samci nejsou tak žravý, náš žere mnohem míň než holky. A ještě když se chce pářit, nemá na nějaký žrádlo chuť :) ... Myslím, že bude v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 19:07 Muž Sungy7 [0] – Samec nežere a jen kváká
Ahoj, mám tři drápatky vodní, dvě samice a jednoho samce, samice jsou při krmení jak divé a nechávají se krmit pinzetou (drcení okružáci, žížaly, mražené patentky a občas nějaká ta moucha), ale samec nemá už asi dva týdny takový zájem, občas si něco vezme, ale ne z pinzety a jenom trochu. Nevipadá nemocně, je čilý a kváká celou noc (dokonce někdy i přes den). Bojím se o něj. Nenapadá někoho, čím to je? Díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 17:06 Žena Karnal [196] Re: Alenka
Takhle - žabky a ancík vylučují do vody a to se z části v té vodě rozpouští. A oni to dýchají a jedí a plavou v tom - a z toho pak můžou být nemocní.

Prostě je to tak - když nebudeš měnit podestýlku křečkovi, taky ti nakonec umře na následky pobytu na špinavé podestýlce.
Když bys byla zavřená v malinké místnosti bez záchodu a bez možnosti místnost vyčistit, taky bys nakonec onemocněla a umřela. Výkaly prostě nějsou nic zdravého.

Ve velkých, případně filtrovaných nádržích s živými rostlinami se část tohodle bordelu přirozeně rozloží, je spotřebována rostlinami a díky tomu tolik neškodí, ale i tam se doporučuje voda měnit jednou týdně třetina.

Plíseň pravděpodobně nebude nic zvláštního, spór plísní je plno úplně všude. Ale daří se jim tam, kde jsou vhodné podmínky. Což mininádržka s čtrnáct dní neměněnou vodou splňuje úplně báječně.

Takže doporučení do budoucna - něnit třetinu vody obden a při té příležitosti hadičkou odsát bordel ze dna - tomu se říká odkalování a nemine tě to ani s větším, třeba i filtrovaným akváriem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 16:52 Muž snehulda007 [850] Re: Alenka
Nejde o ani tak o prostor..Prostě ryba i žáby něco vylučujou,nesežraný krmení se kazí,vznikaj plísně,bakterie...málo vody=vysoká koncentrace těchhle neřádů..živočichové jsou pak tímhle prostředím oslabený.Chtělo by to aspoň 20 litrů,ideálně nějakej filtřík a hlavně místo umělýho leknínu nějakou třeba volně plovoucí egerii,nemusíš jí ani sázet...Žabky jsou nádherný a ikdyž jsou nenáročný tak nějaký minimum jim prostě dát musíš.. ano
Tyrana jsem z tebe rozhodně dělat nechtěl... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 16:36 Alenka Re: snehulda007
Jejda, teď jsem tady za úplného tyrana..není to zavařovačka. Je to skleněná laboratorní mísa o průměru cca 30 cm a výšce cca 15 cm po okraj naplněná vodou. Možná je tam těch litrů více. Jsem to tak odhadla. Tři 2,5 cm živočichové se tam nijak nemlátili. Těžko se to představuje, ale je to tak. Žáby se ukrývaly v umělém leknínu pod hladinou a ancík u dna. Až by povyrostli, dala bych je do normálního akvárka. Chtěla jsem jen vědět, co to bylo za plíseň.
Nicméně s výměnou vody a krmením se polepším. V tomto díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 16:04 Muž snehulda007 [850] Re: Alenka
Tak nejsem si úplně jistý,jestli to dobře chápu,ale ty máš dvě žáby a ancíka v 5-ti litrech coze To že jsou malé neznamená,že jim stačí zavařovačka...už jen kvůli udržení nějaký rozumný čistoty...Další věc je krmení...Nitěnky ať už živý nebo mražený NEBRAT..Já dával žabkám jen file a patentky a ty patentky jsem před skrmením asi 20 minut máčel ve slabounkym roztoku KMnO4 (hypermangan). Suchý berou žabky jen z nouze.
Jinak soužití žabka-ancík může být dost problémový,protože se budou prát o úkryty.Oba vyhledávaj jeskyňky nebo se schovávaj pod kameny atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 14:18 Alenka Re: Eva_R
Ok. Krmila jsem tím, co mi řekli a dali ve zverimexu, kde jsem žabky kupovala. Na granule jsou prý zvyklé. A nítěnky prý jsou taky fajn. Zkusím tedy patentky.
Krmila jsem 1 týdně.
Žáby i ryba jsou zatím opravdu malí. Max. 2,5 cm. Možná se 5 l. zdá málo, mě to vzhledem k jejich velikosti tak nepřišlo. Neplánovala jsem je tam držet až povyrostou.
Nejsem žádný zkušený akvarista, ale zavečení čehokoliv do akvárka je podle mě skrze živé kytky nebo špatně očištěné věci z přírody celkem pravděpodobné.
No moje vina. Tak zkusím tu změnu stravy.

Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 13:53 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Alenka
Nitěnkama se akvarijní žáby nesmí krmit, můžou být nakaženy parazity (mikrofilárie), po napadení žáby umírají. A ty granule taky asi nic moc. Krmila bych patentkama a třeba rybím masem. Taky vodu měnit častěji než jednou za dva týdny, jestli je často krmíš, tak to je málo. Na odsátí odpadu ze dna je odkalovačka, u sklenice bych měnila všechno obden, jestli je tam ještě ten ancistrus (proč nejdřív nezařídíš trochu normální nádrž, než přikupovat rybu??) Kameny a kytky určitě nezavinily smrt žáby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 13:29 Alenka Re: Jiri_99
Ne, to jen prosvítají vnitřní orgány, protože to bylo při focení prosvětlené ze spodu. Kůže pod tím je celistvá. Má to bílá vlákna a připadá mi to jak namočená vata, ale drží to na ni celkem pevně. Měla užranou spodinu tlamy (je to trochu vidět na předchozí fotce), což ale asi bylo sekundárně po úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 13:17 Muž Jiri_99 [425] Re: Alenka
To červené pod "slizem" je rána? Není žabka nějak "rozříznutá" a ten "sliz" pajšl žáby? Nepřijde mi to jako plíseň. I když teda nejsem žádný expert na plísně..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 12:55 Alenka Re: Eva_R
Fotka k příspěvku Mohla umřít nejdříve v úterý v noci. Žabky jsou malé, tak je mám zatím v 5 litrové skleněné míse. Vodu jsem měnila celou před 2 týdny, o víkendu jsem síťkou odebrala nečistoty ze dna. Krmím živými nítěnkami nebo granulkami.
Takže mám jen vyměnit vodu a odstranit ty kameny a mušli (opravdu ty předměty podezřívám, že jsem je špatně očistila)a kytky (umělou i živou)a můžu tam tu druhou žabku zase pustit? Opravdu tam nemám dát nějaký trypaflavin nebo tak něco?

Díky moc za rady

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 11:42 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Alenka
Ta fotka je rozmazaná, ale i tak mi připadá, že tahle žabka je mrtvá už delší dobu. Plíseň v akváriu by jí nezahubila, to spíš spatná péče (třeba krmení).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 10:40 Alenka – Co je to za plíseň?
Fotka k příspěvku Před měsícem jsem si koupila dvě žabky drápatečky. Před 5 dny jsem k nim koupila malého Ancistruska a vodní kytku, zároveň jsem do jinak prázdného akvárka (pouze umělá kytka) přidala 2 kameny a 1 mušli, které jsem před tím povařila.
Dnes jsem našla na hladině mrtvou žabku s plísní? Setkali jste se s tím někdo? Pomůže nějaký přípravek proti plísním v akvárku?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2013 15:43 Žena Kamishiro [4] - MiniakváriaRe: Eva_R
Tak včera jsem žábu našla schovanou v mechu- skoro normální, může se potopit a zase doráží na mimina ancíků.... zase v pohodě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2012 19:04 Muž Jiri_99 [425] Re: Kamishiro
Rád bych poradil, ale nevím. Nedávno se mi stalo něco podobného. Žába se nafouknula, sice nepraskla, bohužel po krátké době zemřela... sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2012 16:19 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Kamishiro
Teď jsem si našla, že už někdy v červnu jsi měla problém s nafouklou drápatečkou, tenkrát se to samo srovnalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2012 15:43 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária – Nafoukla drapatecka
Moc prosim o radu... Asi 5 dni zpatky se mi nafoukla drapatecka a stale ji to nepreslo. Nejdriv jsem myslela, ze se jen prejedla, ale azcinam se bat, aby to nebylo vaznejsi...:-(
Plave a schovava se pod listy lekninu, ale jinak je pro ni narocne, aby zustala pod hladinou..

Omlouvam se za absenci diakritiky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.09.2012 19:39 Muž snehulda007 [850] Re: janturek
Koukni se do atlasu na drápatečky. Neplést s drápatkama!!! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 19:35 janturek – vodní žáby do akvária??
Dobrý den,
doporučíte mi prosím někdo vodní žáby (tzn žáby, které nepotřebují souš), které bych mohl chovat v kombinaci s rybami a případně jakými rybami? Jaká případně hrozí rizika pro jednu či druhou stranu? Je mi jasné, že nebudu moct chovat společně žabky s tlamovci, ale třeba jsou některé žáby mírumilovné a nebudou napadat mírné druhy ryb.

Předem děkuji za vaše odpovědi, Jan Turek

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 07:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Nikola
Musíš napsat, jaký je to druh žabičky. Jestli akvarijní - drápatka neb drápatečka, tak mraženýma patentkama. www.aazoo.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 00:46 Nikola
mám malou žabičku a nevím vůbec čim to krmit tak jestli by jste mi neporadili ?? Předem díkky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 18:55 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Aneta
To asi nebudou vajíčka žabky, spíš šneka :-) A pak, jestli máte jednu žabku, těžko můžete očekávat pulce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 18:39 Aneta – Zabky
Prosim potrebuju radu.Koupili jsme si zabku je velka asi 2 cm.Mame ji mezi skalarky a dalsima rybkama.V akvarku nam nakladla vajicka na vypoukle viko ,takze nejsou ty vajicka ve vode.Vadi to?A za jak tak dlouho z toho budou pulci a copak s nima?dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 22:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: deno151
Jestli zltkasta znamená žlutá, zlatá, tak je to mládě drápatky vodní, a ta by rybičky požrala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:31 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: deno151
myslis ze u vas v akvaristice prodavaji za par korun zabu co stoji prez litr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:31 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetkyRe: deno151
Není to drápatka? www.biolib.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:25 Muž deno151 [3] Re: katterinecka
Neviem... možno je to Pipa... v akvaristike je tam iba taka malicka ... neviem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:25 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: deno151
v akvaristice vetsinou maji drapatecky, bych rekla. Ale zaby vseobecne hodne kazi vodu, a jestli tam nemas moc rostin a ne moc dobrej filtr, tak bych to neriskovala. Spis dokup vic neonek ad mas poradny hejno ;-) Urcite by byli vsichni spokojenejsi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:18 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: deno151
pochybuju, ze by nebyla v atlase, spis ji neumis poradne poznat. tak se nejdriv v akvaristice zeptej, co je to za druh, neco si nacti a pak ji kdyztak kup, rozhodne ne driv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:17 Muž deno151 [3] Re: gaume
no ja nevim asi tam ani neni.. v akvaristike je tam taka malicka mozno 1-2cm a je taka žltkasta.. a malicka velmy malicka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2010 19:12 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: deno151
mrkni se do atlasu, tam je u kazdy zaby, kdo ji ma v nadrzi, omkrni, co tam ma dal, podle toho se to da taky poznat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:11 Muž deno151 [3] Re: basa1313
Aha,takže nonky a maličke žabky nie???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 19:10 Žena basa1313 [18] - ParmičkyRe: deno151
mozno niaky maly druh... ale aj tak neviem... co sa tyka tych neoniek...aby si o ne neprisiel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2010 18:54 Muž deno151 [3] – Žáby do akvárka
Ahoj,chcel by som sa opýtať či by som si mohol kúpiť žabu max. dve do mojho 70L akvárka medzi ostatné ryby... Dakujem...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 12:25 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: olwy
Jen doplním, že drápatky nejsou jen albíni, jsou i hnědé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 01:21 Muž olwy [24] - TetryRe: Marekkt
nebude to drápatečka malá? Kolik stála? Jestli tak kolem 30 Kč, tak to asi bude ona. Jestli tak 300, budeš muset hledat víc. A ten albín - vypadá to sice stejně, ale je to drápatka - zcela jiná žába. Dospělá drápatečka je tmavě zbarvený max 5 cm prcek, drápatka má 12 cm a je bílá, albín.
Snad to pomůže. Jinak souhlasím s jinými: nevíš-li jméno, neber si to ani zadarmo.
(kdyby jsi koupil albína - drápatku - měl by jsi za chvíli prázdné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 14:18 Marekkt Re: jufo
diki fest . .D no ale zatial sa drzi pri mojich rajovcoch xD no a mam 1 tretinu odkritu kvoli filtru .. a preto ze nemam sklo xDD a este nevysla :d aa ma rada ked su sem tam ponahanam prstom :-DD hop potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 21:12 Žena jufo [4] - MiniakváriaRe: Marekkt
Chodí se nadechovat na hladinu, jinak na suchu nepřetrvávají takže nic takového nepotřebují. Mohou ovšem vylést takže akvo by mělo být zakryté
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 19:48 Muž Yirka [9256] Re: Marekkt
Ty seš sranda. Ještě jsi nám neřekl jakou vlastně máš a chceš další radu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 19:44 Marekkt Re: Yirka
mam este jednu otazku .. zee nigdy som nemal zabku a nevem co je treba .. ci nijaku pevnost na hladine de bued na suchu ci nic? :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2572x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14382?od=29