Tetra - pohlaví
Mozna je to kluk
koukam, ze vlevo dole je dalsi tetra. Zkus je porovnat. Jinak podle atlasu se tvari tva rybka, ze by mohla mit protahlou hrbetni ploutev.
Edit: mmho me fotky jsou nekvalitni
Prvni foto kluk
Druhe foto holka
Zdravím, měla by to být Tetra ozdobná (růžová). Je to samec? Děkuji.
Starší reakce
0 10.11.2022 11:48 mohicanos
Starší reakce
jo od posledního tření, jestli ji máte dýl něž 2-3 měsíce, tak už určitě schopná tření je.
díky za info a na doplnění,po 10.dnech od čeho?od posledního tření?myslel jsem to spíš tak,že jak poznám,že je ryba dospělá
4 12.03.2021 11:18 RoFr – Tetra - pohlaví
Pohlaví u tetrovitých ryb (u kterých se dá pohlaví zvláště těžko rozeznat) jako např. Tetra citronová (Hyphessobrycon pulchripinnis) a u všech podobných se velice jednoduše a spolehlivě pozná POHLEDEM SHORA - sames je štíhlý – není co řešit a pozná to i úplný začátečník…
Podle tvaru těla, samci jsou štíhlí, samice mají "břicho" u zdravých ryb se nejde splést. Třou se poměrně brzo cca po 10 dnech
oživuji diskuzi a chci se zeptat zkušených...jak spolehliv+ poznám pohlaví u tetry krvavé?a kdy už je vhodná ke tření
Starší reakce
jde-li už o plně vzrostlé ryby, což se zdá že ano, pak jsou to samice.
Hezké odpoledne, tyhle dvě Tetry krvavé spolu delší dobu ,,dovádí,, jedná se prosím o pár?
Starší reakce
0 10.02.2019 11:37 Kreveta – Tetra krvavá pohlaví
Jak se pozná samec a samice?
Starší reakce
Jak to popisují v atlase, tak asi opravdu jen podle té velikosti. Jestli se ti líbí, tak jich pořiď aspoň 20, klidně i víc. Pokud ne, tak teď máš možnost pořídit i jiné ryby/tetry a tyhle tři nechat dožít.
Zdravím. Mám 3 tetra krvavé (Hyphessobrycon eques), o 1 jsem přišla... Chtěla jsem se zeptat, zda jde u nich nějak rozeznat pohlaví? 2 jsou o malinko větší, mají výrazně zbarvené ploutve lemované bílou čárkou, ta 1 je drobnější, bílou má jen v záznaku. Ty 2 větší se občas trochu nahání, ale nic hrozného, většinou plavou všechny 3 pospolu. Lze z toho usuzovat, že menší je sameček?
Druhý dotaz - bude burza a ráda bych dokoupila pár kusů těchto teter a danií. Kolik by byly ideální počty v mé nádrži (190 l)? Měla jsem i panceřníčky, ale už 2x jsem o všechny přišla a nevím,zda se mi to chce opět zkoušet.
Starší reakce
Děkuju moc, tak když se zadaří, dokoupím jim 3 samičky.
je to samec, samice nemají tak dlouhé ("závojové") ploutve.
Prosím, můžete mi poradit, jestli je to sameček nebo samička? Podle popisu atlasu to nepoznám
Mám dvě a řekla bych, že vypadají stejně, jen je jedna menší. Chtěla bych je dokoupit.
Starší reakce
Libor má pravdu.Rozdiel je pozorovateľný okom.No je lepšie si počkať až sú dospelé-vtedy je to jasnejšie.Za mlada,rozpoznateľné len ťažko.
Pohlavní rozdíl není příliš výrazný. Tělo je je silně zploštělé a vysoké. Sameček je menší a má tmavší zbarvení. Samička je světlejší a o něco větší.
Píšou v atlasu...no já si myslím, že ten rozdíl je dost viditelný...
0 05.04.2013 13:53 Tomáš55 – Tetra čierna.
Ahoj, nevie niekto, ako sa dá zístiť pohlavie u tetry čiernej? Pozeral som sa do atlasu, ale nejde mi to takto zístiť, neviete ako? ďakujem predom za všetky Vaše drahé a cenné rady.
Starší reakce
0 06.03.2013 18:54 Klárísek – Tetra červená
Ahoj, mohl by mi někdo poslat fotku samečka Teter červených.
Předem díky
Starší reakce
Dobrý den,
chtěl sjem se zeptat, u teter krvavých jsou pohlavní rozlišnosti velmi malé. Dá se pohlaví u těchto, potažmo i jiných duhů teter, stanovit podle chování ? Když vidím že někteří z nich se zabívají honěním těch ostatních a někteří zase hledají úkryt a chovají se neutrálně+ k ostatním ?
Ti agresivní by měli být samečci že ?
díky
Starší reakce
Inu i při tom nepěkném vzhledu mi to říká oko
Já bych to viděl tak, že rybky chudinky z hladu šilhaj a proto do sebe narážej. Tetra černá by měla vypadat asi takhle:
Těžko někomu vysvětlíš žlutou zeď,když máš kalnou vodu...,a ryby v prdeli,promiň...
mam do žluta zed tak to asi delato
Ta voda na fotce, taky není vábná.
Ten kdo ty ryby do tohoto stavu přivedl by zasloužil.
jak víš žeje samice? někdo řika dva samci ja nevim :(
ta samice vlevo je hodně vyhublá
no i tak trochu se o sebe otírali a bylo to když jsem je krmil
..To by možná znamenalo, že máš dva kluky..jestli se chovaj podobně, jako tetry červené, nebo krvavé, tak samci s polu občas bojují..Plavou vedle sebe, pak vystřelí a narazí do sebe..
dobře
hned v pondělí je koupim a to jak o sebe třeli a naraželi znamená co?
Pro rybičky v takovýmhle stavu bude nejlepší živá potrava. Chce to navštívit nějakej ten rybník a nychytat dafnie, buchanky, už se začínají objevovat. Nebo třeba použij mražený patentky, nepřehánět a před podáváním nechat rozmrazit a důkladně propláchnout vodou, alespoň tak to dělám já.
a čim se rybyčky dobře vykrmi? ted používam krmeni Tetra pro colour
www.fishworldoldham.co.uk/… tak jesli víte o nečem lepším poradte... a rybičky jsem dal do oddělené nádrže a když jsem je pozoroval tak chvilkama se o sebe jakoby třeli a naraželi nevíte co to může být?
No tak pokud je tomu tak, bude se s radou na určení pohlaví muset počkat až se rybky dostanou do kondice. Samička obvykle bývá plnější v bříšku a je o trošku větší než sameček. Hodně zdaru.
no jo ja je tak dostal... už je vykrmuju
tak snad se to srovná
nevím jestli je to pár,ale ja mám taky tetry černé a mám je daleko tlustší a né také trosky
U takto "zdevastovaných" rybek je to jedno...
no jo drží si linii ;) a nevite teda kdo je samec a samice? nebo to jsou dva samci/samice?
..hodně vyhublý tetry
0 10.04.2010 13:39 peetr15 –
Re: Sid jak špatna kondice?
To jsou rybky pohlaví "velmi špatná kondice"...
0 10.04.2010 13:12 peetr15 – foto - určení pohlaví
ahoj, prosim vás nepoznáte někdo co jsou moje rybky za pohlaví?
Starší reakce
Tak já nevím, přijdou mi všechny stejné.
Tohle bych tipla na samici. Je to samička?
A tahle tetra je co, taky samička nebo sameček? Mě přijde stejná, jen drobet menší
nijak víc barevná není, ani černé lemování nemá... A omlouvám se kvalitu fotek, lépe to fakt nešlo...
Sameček je menší a štíhlejší než samička(tak asi o 1/3 na výšku těla bez ploutví).Také jeho tělo a ploutve jsou výrazně červené - samice je mnohem bledší.
Černé lemování na řitní ploutvi není u mladých jedinců vidět,pokud jich není víc a nesvádí souboje(pak se objeví).U dospělých je stále,vklidu méně výrazné,ale znatelné.
ja jsem mel puvodne 4, bohuzel jedna uhynula a prijde mi ze podle chovani jsou ted v pomeru 2:1 ale taky nevim jestli dva samecci nebo dve samicky
az najdete nejake rozpoznavaci znaky napiste prosim...
Já taky řeším jaké mám vlastně tetry červené, jestli jsou to opravdu samý holky, nějak nemůžu přijít na to, jak by se měly lišit
Potřebovala bych vidět v atlase jak vypadá samec a samička vedle sebe ale nějak to nemůžu najít. Rozdíly mezi nima nevidím, tak to tipuju na samý holky. Je možné, že se jim to černé lemovaní na řitní ploutvi vybarví až časem? ... ani nevím jak jsou staré.
co zkusit atlas ryb?
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2636x