Stěhování zaběhlého akvária do nového
www.akvamalawi.com/…
HNED NA PRVNÍ STRANĚ POD -O TECHNICE ALE JE TAM TOHO MNOHEM VÍC A EPOXI SE NEPOUŽÍVÁ.
Mimochodem, rostliny mají schopnost absorbovat některé jedovaté prvky, takže i z toho důvodu je dobré nechat v akváriu nějakou dobu růst rostliny bez ryb.
gošice napsala: Můžeš hodit přímý odkaz na výrobu toho pozadí. Rady na pozadí tam jsou, ale vždy konečná je epoxy-pryskyřice a následná neutralizace slabou kyselinou. Balakryl jako takový nenacházím.
Přesně tak, je nutná ještě konečná úprava epoxy

Pzadí je natrěné jen balakrylem je to podle návodu na
www.akvamalawi.com použilo to tam hodně Akvaristů a v pohodě,tady to taky určitě nekdo má.Balakryl má ates na natírání hraček,je určitě nezávadný a schlo to 10 dní.Filtr mám stejný jak ve starém AQ i s biomolitanem(zaběhnutý).
NO2 a NO3 přes noc to se mi nezdá.Koupil jsem ještě 2 krmné skalary a dal je tam tak uvidím.
Ve vodě je pozadí natřené balakrylem?!

To pozadí máš natřené jenom balakrylem?
Podle mě se mohl rozpustit nějaký "sajrajt" z toho pozadí.

Doporučoval bych vodu několikrát vyměnit a rozhodně to nechat min. týden odstát.

Možné příčiny úhynu vidím hned dvě, první možnost je vysoká hladina dusitanů a dusičnanů, protože i přesto že jste použil původní dno a dekoraci a určité množství původní vody, nebude akvárium v takové chemické a biologické rovnováze jako po řádném zaběhnutí, napadá mě otázka, zda máte nový filtr(předpokládám že ano) již zaběhnutý či ne, v případě že ne...je nejspíš otrava no2 a no3 jasná.
Druhou možnost otravy a úhynu bych spatřoval v tom pozadí...s použitím balakrylu v akváriu nemám zkušenosti a osobně si myslím, že to není zrovna moc vhodné, ale to je jen můj neozkoušený názor.
A prave skalary sou citlyve na chemikalie....
No pokud 350l je nove vody jestly neni odstata tak pockej aspon 3dny a ten sterk a koren sou poradne vyprane? A ten balakryl neni skodlivej do vody ze by treba vypoustel nejaky latky?
Ahoj,potřebuji poradit.Včera jsem napustil nové AQ 450L,použil jsem štěrk,rostliny,kořen a 100L vody ze staré nádrže,plus jsem nějakou dekoraci ještě přidal.A taky tam je vlastnoručně vyrobené pozadí,tvarovaný polistipen natřený balakrylem.Večer jsem tam dal na skoušku jednu skalaru a do rána uhynula.Nevím co je špatně a bojím se tám dát své 4. 25cm vrubozubce,zatím jsou v 70L ale nevím jak dlouho to tam vydrží.
Přidat reakci
1 ...... 5 ...... [6]
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 5015x