Přihlásit se RYBICKY.NET »

Stěhování zaběhlého akvária do nového

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Přejít na předchozí stránku 6 Žádná další stránka   1  
Stěhování zaběhlého akvária do nového
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BikerJames – Re: gošice
www.akvamalawi.com/…
HNED NA PRVNÍ STRANĚ POD -O TECHNICE ALE JE TAM TOHO MNOHEM VÍC A EPOXI SE NEPOUŽÍVÁ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Mimochodem, rostliny mají schopnost absorbovat některé jedovaté prvky, takže i z toho důvodu je dobré nechat v akváriu nějakou dobu růst rostliny bez ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomm
gošice napsala: Můžeš hodit přímý odkaz na výrobu toho pozadí. Rady na pozadí tam jsou, ale vždy konečná je epoxy-pryskyřice a následná neutralizace slabou kyselinou. Balakryl jako takový nenacházím. :-O

Přesně tak, je nutná ještě konečná úprava epoxy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
Můžeš hodit přímý odkaz na výrobu toho pozadí. Rady na pozadí tam jsou, ale vždy konečná je epoxy-pryskyřice a následná neutralizace slabou kyselinou. Balakryl jako takový nenacházím. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BikerJames – Re: Tomm
Pzadí je natrěné jen balakrylem je to podle návodu na www.akvamalawi.com použilo to tam hodně Akvaristů a v pohodě,tady to taky určitě nekdo má.Balakryl má ates na natírání hraček,je určitě nezávadný a schlo to 10 dní.Filtr mám stejný jak ve starém AQ i s biomolitanem(zaběhnutý).
NO2 a NO3 přes noc to se mi nezdá.Koupil jsem ještě 2 krmné skalary a dal je tam tak uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Ve vodě je pozadí natřené balakrylem?! coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomm – Re: BikerJames
To pozadí máš natřené jenom balakrylem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bigboban – Re: BikerJames
Podle mě se mohl rozpustit nějaký "sajrajt" z toho pozadí. :-O Doporučoval bych vodu několikrát vyměnit a rozhodně to nechat min. týden odstát. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa – Re: BikerJames
Možné příčiny úhynu vidím hned dvě, první možnost je vysoká hladina dusitanů a dusičnanů, protože i přesto že jste použil původní dno a dekoraci a určité množství původní vody, nebude akvárium v takové chemické a biologické rovnováze jako po řádném zaběhnutí, napadá mě otázka, zda máte nový filtr(předpokládám že ano) již zaběhnutý či ne, v případě že ne...je nejspíš otrava no2 a no3 jasná.
Druhou možnost otravy a úhynu bych spatřoval v tom pozadí...s použitím balakrylu v akváriu nemám zkušenosti a osobně si myslím, že to není zrovna moc vhodné, ale to je jen můj neozkoušený názor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pentS
A prave skalary sou citlyve na chemikalie....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pentS
No pokud 350l je nove vody jestly neni odstata tak pockej aspon 3dny a ten sterk a koren sou poradne vyprane? A ten balakryl neni skodlivej do vody ze by treba vypoustel nejaky latky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BikerJames – Pomoc,napouštění nového akvaria
Ahoj,potřebuji poradit.Včera jsem napustil nové AQ 450L,použil jsem štěrk,rostliny,kořen a 100L vody ze staré nádrže,plus jsem nějakou dekoraci ještě přidal.A taky tam je vlastnoručně vyrobené pozadí,tvarovaný polistipen natřený balakrylem.Večer jsem tam dal na skoušku jednu skalaru a do rána uhynula.Nevím co je špatně a bojím se tám dát své 4. 25cm vrubozubce,zatím jsou v 70L ale nevím jak dlouho to tam vydrží.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 5 ...... [6]

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 5015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14156?od=251