Seru nitrivec jsem kdysi s úspěchem použila, když jsem narvala třicet ryb do nezaběhlého akvária
Poradil mi to kamarád jako akutní první pomoc a tehdy to zabralo, samozřejmě s tím, že jsem následně měnila po částech denně vodu, přestala drhnout filtr ve vodovodní vodě a páchat z neznalosti jiné neskutečné hovadiny...
Pokud to máte doma a máte nově založené akvárium lze to používat dle návodu, jinak není důvod k použití.
V každém případě, není co zkazit.
Kľudne to tam daj, máš v návode aj dávkovanie pri zabehnutom akváriu, však? Na začiatok sa dáva vyššia dávka a potom preventívne pri čistení filtra, že je to tak? Tak smelo. Ja tento prípravok používam od začiatku, (zopár rokov)teraz to používam naozaj preventívne, raz za 3-4 mesiace v menších dávkách ako je v návode, výhodou je, že neodkalujem dno, jednoducho není čo, ale,aby som nerobil reklamu, tak to isté, no pod iným názvom pochopiteľne, predáva resp. vyrábajú aj Dajana, JBL, atď. no a aj lacnejšie
Myslím, že na obale je napsáno, že tato chemikálie slouží k nastartování filtrace (bakterie) a ryby se do akva vkládají až po cca 24hod. ... proto by se to snad ani nemělo lít do akvárka, kde ryby jsou či které je založené ... akorát by to podle mě uškodilo