Hemianthus Callitrichoides „Cuba“ - pěstování
Pokud vím, tak PMDD žádná firma ani nevyrábí ani nedodává do kamenných akvaristik. Rosík (Petr Rozsíval) i mrp (Marek Petr) to vážej a sáčkujou doma, takříkajíc "na koleně". PMDD lze objednat pouze u nich nebo v několika málo internetových obchodech, které to ovšem stejně berou od nich (např. Akva Humble).
0 15.09.2008 20:58 Page – Re: XMartin
Jj řekni že chceš PMDD a budou na tebe koukat jak z jara!
Od rosíka taky funguje, ted zkouším od MRPa
mam říct že chcu PMDD nebo to ma i jinej náázev ??
zkusit to muzes, za to nic nedas, ale nevim jestli uspejes nebo ne....
ja myslel že to sežženu ve zveráči tak že se na to ani nemam ptát ?
hele mrp je typek co udelal v brne nejakou chemickou skolu a zda se ze tomu dost rozumi a ma nejaky slouceniny a mix tech prvku lepsi nez pravy pmdd.. koukni na jeho stranky... ma tam dokonce i tabulku s testem, kterej ti rekne jestli je potreba pouzit pmdd a jaky konkretni slozky
bavil sem se s nim i osobne a je to dobrej typan
tak at se zadari
aha ..
tak ja uvidim mam to skusit koupit na tom prvnim odkazu??
0 15.09.2008 20:13 Page – Re: XMartin
Ve zveráči neseženeš! Kup to od MRP taky jsem ted od něj bral(tedy Spráchys od něj pro mě bral
). Ale opravdu to chce s rozmyslem. Do ostatních akva klidně mužeš... Vyzkoušej a uvidíš přinejhorším budeš mít plný akva řasy
Já ji mám taky ted od středy a stoho velkého trsu jsem udělal hodně malích a zasázel 3-4cm od sebe a svítím ted na 300l akvárko vysoky 50cm 4x 36W + někdy malinko PMDD a už je vidět jak se nádherně rozrůstá a má světlezelenou barvu.
je to možnýý
... a není to dno moc hrubý?
aha jenom 40 kč ?? to je nake levnééé, myslíte že bych to mohl dát i do ostatníích akvA? určo to seženu ve zveráči že ?
0 15.09.2008 18:54 R Silent [5949] 0 15.09.2008 18:36 Page – Re: XMartin
Dej mu ale čas, ať se uchytí a s tím PMDD velmi opratrně! Plus pravidelná týdenní výměna vody. Vyvaruješ se tím nahromadění jedné ne plně využité živiny.
už jsem ho rozsadil udělal jsem ze tří trsů 10 malých rostlinek , svíítím normální lampičkou 2krát 40w tak nevim co dělám blbě ještě ..
0 15.09.2008 16:19 Page Musíš ho sázet rozděleně ne tak jako trs! Tato kytka chce hodně světla a dost živin. A jak napsal Sprachys většina HC se pěstuje emerzně==> roste rychleji(mám odskoušeno).
přeměna z emerzní na submerzní formu?
jenže to žloutne tak co 3 třetí lísteček ,tak nevim jak bych to měl oddělit jestě to ani nezakořeniloo
0 15.09.2008 14:16 Bexim mně taky žloutl asi je to nedostatkem světla na které je tato rostlinka náročná si ho radši odděl zdravou část rostliny a tudej do nějaké malé nádoby(sklenice od okurek) a nech ho tam plavat listy nahoru a vzpamatuje se ti
plssím o radu asi týden po koupi mi začíná žloutnout Hemianthus callitrichoides Cuba chtěl jsem udělat koberec ale nedaříí se lze ho nejak zachránit?
Starší reakce
kryt mam je na jednu zarivku tu druhou... nevim ja bych tam dal
a dnes sem si donesl oceanc light(zdarma)15W tak radši mlčim...
ale asi si celej kryt oblepim alobalem
Osvetleni radeji za floraglo nemen, mozna udelas lepe, pokus si tam das 830. Ale 15W neni moc, nepujde ti asi moc dobre, bude se vytahovat do vysky. Popremyslej nad pridanim, treba jedne 11W (takove to "U"). Pokud pridavat opravdu nechces, alespon si pohraj s reflektorem nad zarivkou, a cely kryt vylep nefim reflexnim (hlinikova nebo bila folie).
děkuji za odpovedi...
hodlám si ho dat do te me 50 .....
osvetleni chci zmenit na flora glo
je se bojim aby mi ji neznicili: krunirovci a pancernicci
ja som sa tiež tešil na krásny koberček v krevetkárku,zo začiatku to vyzeralo veľmi sľubne-krásne bublinkovala(potrebuje veľa svetla),no práve dnes som sa ju asi 3 hodiny snažil očistiť pinzetou od žabieho vlasu,ktorý mi v akvárku napadol javsky mach aj Hemianthus. Väčšinu som musel vyhodiť. aleinak veľmi krásna rastlinka-"radosť sadiť".
Inak,pozerám na tvoje akva a myslím si že ak nezlepšíš osvetlenie,tak z toho nič nebude.
bezpochyby velmi dekorativní i dobře rostoucí rostlinka. Upozorňuji však na to, že jke i velmi chutná. Mně ji ampulárky zlikvidovali za pár dní po prvním ochutnání.
Zdravím....
Vybral sem si do aqua rostlinu Hemianthus callitrichoides...
Velmi se mi líbí a vytváři zajímavé koberce.
Jenže s rostlinami takového druhu nemám žádné skušenosti.
Prosím napište mi sem vaše názory a skušenosti k této rostlině...
Děkuji
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7383x