Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bílé skvrny

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Bílé skvrny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 13:58 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: ustavprochore
Lépe to ani napsat nejde :) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.02.2010 13:45 Žena ustavprochore [567] Re: Tereza
Prevence je jediná, mít v akvárku rozumný počet rybek (jen tak mimochodem, kolik jich tam je, těch jednotlivých druhů?), živé rostlinky taky v rozumném počtu a o akvárko se dobře starat (pravidelně měnit vodu, odkalovat podle potřeby, nepřekrmovat,...). Taky nekupovat rybky v pochybných akvaristikách a pokud možno dodržovat karanténu. Pokud si občas otestujete vodu, na škodu to určitě nebude. :-)
Jinak bych nechtěla být prorokem špatných zpráv, ale ta rybka na fotce vypadá fakt nepěkně a ploutvičky slepený má. To je u živorodek docela dobrý znak, že se jim něco nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 12:59 Tereza Re: Bob666
Diky za rady. Da se to vymytit i za provozu nebo budu muset zlikvidovat kytky, dno a prezivsli dat jinam? Muze to byt neco, co se pousti jen do zivorodek a neonek? Je mi divne, ze skalarum neni vubec nic. Kazdopadne neonky mi to kosi fakt hodne...to odchazi jenda za druhou, u tech zivorodek to chvili trva. Jak se to mohlo do akva dostat? Kdyby to bylo od brachy, tak by to mel taky a ten si prinesl domu z akvaristiky krupicku (ten ma fakt typicke tecky a ryby se mu trou o dekorace, uspesne to leci). Je nejaka prevence, aby se to uz neopakovalo? DIKY MOC!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 10:49 Jaenne Re: Bob66
přiznám se, že se mi ta fotka nezobrazuje ostře a dala jsem na popis a podezření Terky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 10:46 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Jaenne
Tohle krupička není v žádném případě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 10:45 Jaenne Re: Tereza
Pokud je to krupička a takhle ti rychle umíraj, máš ji tam už díl a pěkně rozšířenou..já ji mám teď taky, někteří se asi diví, ale přiznávám se :-| , naštěstí jsem skvrny našla jen na jedný rybce. Doporučuju kombinaci eSHA 2000+eSHA EXIT..třeba na akvarista.cz koupíš oboje za 255 kč. V praze jedno z nejlevnějších, co jsem projela net. Nemusíš přitom zasahovat do chodu akvárka, stejná teplota, žrádlo a vše..vyjéčíš za pár dní. Mám ji poprvý, ale potom, co jsem to studovala, začni hned, bohužel ne všechny zachráníš, čím dřív začneš, tím víc jich má šanci přežít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 09:49 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tereza
Teplotu nezvyšuj a preventin je na nic, kup Sera baktopur, vypadá to na bakteriální infekci, ale v tomto stádiu je malá šance na úspěšnou léčbu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2010 08:44 Tereza – Bile skvrny-pomoc s diagnozou
Fotka k příspěvku Zdravim, prosim o pomoc s urcenim diagnozy.Mam 125l akvarko (set juwel), mam v nem zivorodky (mecovky, goldmolly, black molly), neonky, ancistruse a skalary. Nemocne jsou jen neonky a zivorodky, skalarum neni nic. Zivorodky maji bile fleky po tele, hlavne okolo tlamy a pak na brisku. Nemaji tecky ani chomacky. S plotvema nemaji nic-nelepi se jim, nemaji je potrhane ani na nich nemaji fleky. Rybky zerou s chuti, ale kdyz se na rybce objevi fleky, tak zhruba do tydne umira. Na neonkach jsem nezpozirovala nic, ale umiraji taky. Menila jsem rybicky s brachou, kteremu se potom objevila v akvarku krupicka, ale u me to krupicka neni a bohuzel nejsem po precteni snad vsech dostupnych informaci o nemoci, jsem nezjistila co to je. Nema nekdo podobne zkusenosti? Bohuzel tim, ze nevim, co to je, tak ani nevim, jak lecit. Kvuli hrozbe krupicky do akva kapu preventin (50 kapek) a zvysila jsem teplotu na 30°C. Prikladam fotku, ale neni to moc videt-je to mecovka, ktera je jakoby v poslednim stadiu-ma ty fleky, strani se ostatnim rybkam a je otazka minut, kdy umre:-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 20:01 xx Re: Farrael
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 19:47 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: kmichal
No možná mu to časem dojde a už se o něj minimálně neopře ;-) A nebo nějak zastrčit za něco, kam už nevleze:-) I když já vim je to jak had no.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 19:16 kmichal Re: canega
Děkuji za odpověď. opravdu to asi vypadá,že se spálil o topítko. Jenže je tam zalezlej pořád. Nevím co mám udělat,aby tam nezalejzal. Nevíte někdo jeslti existuje nejaké topítko s krytem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 12:37 Muž cenega [1] Re: kmichal
taky se priklanim k odreni, me se to vzdy bez problemu zahojilo samo bez leciva,zadna plisen.taky se mi spalil o topitko,zalez tam usnul topitko se zaplo a nez mu to doslo tak byl pripalenej,nastesti do toho nic nechyt a je v pohode.tyhle ryby opravdu hodne vydrzi,kdyz je ve vode neco spatne tak se jim rozpadaji vousy ktere ale ve vhodnych podminkach celkem rychle dorostou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 22:14 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: kmichal
No chtělo by to fotku. Zřejmě se někde odřel. Nemá šupiny, tedy se odřít může velmi snadno. Pamatuju si, že moje samice byla jednou pěkně odřená. Ani nevim už jak se to stalo. Ale ostatní ryby jí pak do toho měly tendenci kousat. Nakonec toho nechaly. Ale jí se v tom udělala plíseň, takže to chtělo léčivo. Každopádně se z toho dostala. - Mě tehdy taky moc nežrala. Ale dostala se z toho v pohodě. Jedinné co jí z toho zbylo na památku byly pak jizvy, které se nikdy nezahojily uplně. Ale zvládla to. Tyhle ryby zvládnou lecos co vim :-) Takže určitě bych nakapal nějaký protiplísňový přípravek, ale lépe se bude radit, až to uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2010 21:51 kmichal – bílé skvrny pakeříčkovec dvoupásý
Prosím o radu,mám pakeříčkovce a teď se mu ze spodu objevili bílé skvrny,až bílé proužky, přestal skoro uplně přijímat potravu a není ani moc aktivní.
Co by to mohlo být za nemoc a čím vyléčit.
Děkuji za pomoc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 20:59 Muž sux [117] - AmerikaRe: Terka
Mno závojnatky mění zbarvení s věkem - to asi nebude ten případ! Nebšimla sis, že by někdy v poslední době přišly o pár šupin? Mě se to tak děje. Mám taky přerybněno a mají málo prostoru, tak se občas odřou. Protože jsou to živý mrchy a furt se nahání...Po tom co ztratí šupinu zaroste to kůží a je to světlejší, ale to co popisuješ to asi není přesné...Nepřipomíná mi to , ale ani žádnou nemoc... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 19:45 Muž Yirka [9126] Re: Terka
O krupičce prakticky nebyla řeč, pokud s tím stávajícím stavem něco neuděláš problémy budou pokračovat a příjdou úhyny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 18:25 Terka Re: Yirka
Hmm to je sice hezký le tet to jezírko už zrušila. Jo a krupička to nebude pač tu už jsem měla několikrát a ani na jedné závojnatce to nebylo navíc bzch jí poznala. A oni to nejsou tečky je to jenom taková bílá vybledlá skvrna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 16:38 Muž Yirka [9126] Re: Terka
Jestli je máš ještě v akváriu, není divu. Ono 6 závojnatek a celkem 26 ryb v těch litrech a při stávajících teplotách je moc. To vodní prostředí závojnatkám momentálně vůbec nemůže vyhovovat, už dávno měly být venku(jak máš napsáno v profilu). Při tom minimu rostlin je to podle mne důsledek špatného prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 15:04 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: DavidDizzer
Je v podstatě vyloučeno, aby to byla krupička!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.08.2009 14:40 Muž DavidDizzer [26] Re: Terka
krupička, Ichthyophthirius multifiliis , - je toho opravdu hodně ale nejčastější jsou tyhle!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2009 13:45 Terka – Bílé fleky na závojnatce
Ahoj nedávno jsem si všimla že na jedné oranžové závojnatce se objevily takové bílé fleky. Je to jako jí zčaly blednout šupiny. Má to pod hřbetní ploutví a na ocase. Na tom ocase má jen bílé pruhy. Dneska mi přišlo jako by na těch bílejch šupinách měla strupy. Jenom malinký čárečky. Ty šupiny vypadaj jako odřené s těma strupama. Ocas je v pohodě nerozpadá se. Rybka taky nevypadá nijak nemosně. Žere plave blbne s ostatníma. Napadlo mě jestli by to nemhlo bejt tim že jí Black molla oďobává. Ale ona jí tak úplně nekouše jen k ní připluje a ďob ďob. Jen je mi divné že na ostatních kterým to taky dělá se nic neobjevuje. Moc děkuju za veškeré odpovědi ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 14:10 Žena bluedream [245] Re: xx
Nenapadá mě nic ostrého, leda, že by se chtěli s mřenkou nacpat najednou do kokosu, který si oba oblíbili :-D . Je pravda, že jsem akva poslední dobou ještě trochu přebudovávala. Ale finální podoba je na světě, tak už bude mít klídek. Nerozčiluji ho, hýčkám si ho :) - je to mazlík. Tak doufám, že to zase přejde samo a nebudu muset něco lít do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:48 xx Re: bluedream
Jestli myslíš tu skvrnu napravo tak to vypadá jako plíseň nebo bakteriální infekce. Pokud mu to samo nezmizí, přidej akriflavin.

Nemůže se v akváriu o něco poškrábat - kořen, ostré části jeskyně apod.?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:39 Muž Yirka [9126] Re: bluedream
U ancistrusů to většinou bývá reakce na nějakou stresovou situaci. Nesmíš ho moc rozčilovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:16 Žena bluedream [245]
Fotka k příspěvku Jéé, já bych se přidala. Dnes se mi na veteránovi ancíkovi objevil na hřbetě bílý flekanec, který vypadá jako plíseň. Udělalo se mu to i dříve. Vždy se to objeví a zase samo zmizí, pak se to objeví na jiné části těla a zase zmizí. Co to může být coze ? Může plíseň sama zmizet?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2009 22:46 Muž Erwen [17] Re: Diego
Podobne ale na zabrach se to objevilo u babicky zavojnatek....tez nvm co to je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2009 13:29 Muž Diego [72]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,objevil jsem na jednom čichavci a skalárovi divný světlý flek.... :-( A ještě k tomu ten čichavec má jedno žábro víc do červená a jakoby víc otevřeny.
Nevíte co to je?Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2008 15:34 Žena Lu [1] Re: Rebbie
Taky jsem se bála, říká se že jsou citlivý. Ale nebylo na výběr. Mám pouze 6 l karanténu. Denně jsem měnila část vody, silně vzduchovala, kapala 1 kapku eSha. Flek se začal ztrácet. Bohužel oťas nežere, ale šmejdí po skle, apatický není. Doufám že se z toho dostane, když už mu ten flek začal mizet. eSha je opravdu dobrá (zdá se)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 21:26 Žena Rebbie [71] Re: Lu
Jak se chová? Je apatickej? Nebo normálně čilej? Otíka bych se bála léčit.... No ale co zbejvá že... Držim palce, Lu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 21:21 Žena pavliina [50] Re: Lu
Jj, ta moje tetra taky měla jakoby plasklinku a najednou se jí začal tvořit bílej flíček a ten se postupně zvětšoval. Já ESHou nejprve léčila dvojnásobnou dávkou a pak jsem léčila dál už normální dávkou. Po cca 14 dnech jsem tetru vrátila do spol. nádrže ikdyž ještě rána nebyla zcela zacelená ale dostala se z toho. A zaceluje se to docela dlouho (měsíc?), musí se prostě obnovit celá tkáň. Tak hodně zdaru ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 20:50 Žena Lu [1] Re: pavliina
vypadá to podobně jako u tvé tetry. Nic z toho ale nevlaje, je to spíše na kůži (ne pod ní), odřené to není. Vypadá to jako vzduchová bublina, zdá se v jednom místě jakoby naprasklá. EsHU mám, přelovila jsem ho do malé karanténky, tak tam zkusím kápnout.Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 19:55 Žena pavliina [50] Re: Lu
Fotka k příspěvku Je to pod kůží??? Odřené to není? Nevlajou z toho bílé nitky? Já měla nemocnou takhle tetru červenou, nevypadá to nějak stejně? Taky se mi to zvětšovalo a zabrala na to ESHa 2000. A podezření mám na nemoc z nízkého PH, což jsem asi jeden čas měla.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 19:49 Žena Lu [1] Re: mch.sokolov
zatím jsem ho odlovila, z obav aby nenakazil případnou nemocí ostatní. Flek se o trochu zvětšil
:-O
díky za reakce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 13:14 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: bucliik
tak popálenina od topitka to určitě nebude hmm a ani pliseň,já bych spiš řekl že podobně jako u anciků maji i otici fleky.. např pokud maji stres,nebo konkurenci v okoli:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 10:16 Žena bucliik [99] Re: Lu
Ahoj, mě napadlo nějaký popálení o topítko nebo plíseň, ale možná svým blbým nápadem povzbudím k napsání někoho kdo bude vědět :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 09:40 Žena Lu [1] – Otocinculus affinis-bílý flek cca 1cm
Fotka k příspěvku Ahoj, nevíte co by mohl být flek na Otocinculovi? Je bílý, v průměru má asi 1 cm, vypadá to jako by měl na zádech vzduchovou bublinu. Ale kůže odfouklá není, tak to působí jen na pohled shora. Na fotce to bohužel není moc dobře vidět. Ostatní jsou v pořádku. Díky za pomoc.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2008 19:21 R Muž Silent [5949] Re: kraken
Na potíže takového druhu mi zabírá eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2008 19:17 kraken
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám také podobný né li stejný problém s akarami hnědými. Vypadá to jako výrustky. Vodu měním často, nasadil jsem preventin.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 11:12 rolandmynar Re: janat
No pokud se mu to objevilo druhý den, tak nejspíš extrémní změnou podmínek. Vodou, pH, solí, teplotou, atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 11:10 janat Re: rolandmynar
no diky za odpoved, jak jsem rikala v navodu je psano 3 dny, a pak preventivne 1x za 14 dnu.ale budu aplikovat dal. teplotu vody mam 25stupnu. a muze mi nekdo rict, z ceho nebo proc to muj Leo ma???? sad diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 10:26 rolandmynar Re: janka
Jestli to vypadá na té fotce věrohodně s realitou, tak to zasažení je na dýl než 3 dny léčení. Ancík a navíc tak velký vydrží daleko delší léčení. Mám to vyzkoušené. Taky záleží na teplotě. Nízká protáhne dobu léčení.

Mám pocit, že v tom návodu je spoň 3 dny, ale u eSHa 2000 je napsáno, že se dá aplikovat i ve zvýšených dávkách a delší dobu ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 08:13 janka – plisen?
Fotka k příspěvku ahojte lidicky, jsem zacatecnik, 1.akvarko mam mesic, vse bylo bez problemu az do doby, kdy mi pritel poridil samecka ancitrusa. 1.den byl jeste zdravy, ale druhy den se mu objevil na dvou prednich "fousech" (hornich) bily povlak, ktery se tahne i okolo fousu na hlave, takove bile kolo.zacala jsem lecit v patek lecivem eSHa 2000, no uz je nedele a porad nic. prijde mi ze se to ani nezmensuje. v navodu pisi aplikovat 3 dny, a preventivne 1x za 14 dnu. tzn.dnes je to treti den a kdyz teda nevidim zadne zlepseni mam aplikovat dal anebo se drzet navodu. nebo poradi mi nekdo co dal? diky moc
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 22:11 rolandmynar Re: filipsi
K tomu se přikloním. Dal jsem EXIT a eSHa 2000 současně (taky to doporučuje výrobce) a žijí ryby, rostliny i šneci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 22:06 Muž filipsi [1295] Re: kakura
fmc = malachit + formaldehyd? (+ jeste neco?). Proc ne, klidne bych zkusil, ale pouze v prazdne nadrzi (karantene) bez kytek. Tem se to moc libit nebude.
Me se tohle dobre podarilo s esha 2000 - asi po 3 dnech plisen pryc, primo v akva (soucasne jsem lecil i krupicku). Nikde jsem ale od toho nenasel slozeni. Rostliny, plzi i pancernicci zatim "spokojeni"
edit - tedy "tohle" myslim to moje, o tom Tvem nic nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 21:55 rolandmynar Re: kakura
Podle toho popisu mi to přijde jako humus. Přípravky eSHa jsem už léčil, trvalo to cca do 5-dnů, a kromě nefiltrování přes aktivní uhlí, nemusíš vůbec nic měnit, a navíc se z vody odbourá sám. Mám to opravdu odzkoušené na mladých Ancistrusech.

Když už je rybička nemocná, tak jí určitě nepomůže zvýšit teplotu, nesvítit, přestat filtrovat a já nevím, co ještě. Musíš vlastně u toho přípravku vypnout vše, co jí zajišťuje zdraví.. Nemusí to udýchat. Jako by tě při infarktu zavřeli do sauny. Samozřejmě to není obecně na všechny rabky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 21:52 kakura Re: filipsi
A čím si to léčil. Na netu jsem našel jsem přípravek FMC www.dajanapet.cz/… - nemáte sním zkušenost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 21:44 Muž filipsi [1295] Re: kakura
Asi nejaka plisen, bez fotky tezko rict. Zrovna nedavno se mi mirne zaplisnily rany po krupicce u neonek, a take krom jasne plisne meli i sedave fleky. Jestli nevypadaji zdrave, zkusit lecit plisen lepsi nez nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 21:23 kakura Re: emkei
Na krupičku to nevypadá- žádný tečky jen šedý fleky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 19:34 Muž emkei [1] Re: kakura
Muze to byt krupicka pokud je to bila tecka (nekdy mirne do seda). Zhodou okolnosti sem ji mel taky.. a taky nemuzu delat karantenu tak sem pouzil "MultimediCal" a nalil sem to primo do velkeho akva.. a pak za nekolik dni vymenil vetsi cast vody.. vzdy sem mel pri leceny aspon pres noc vyplej filtr... Myslim ze to pomohlo.. zmizelo to "bez ztraty rybicky"..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 19:06 kakura Re: Isamik
Foto nejde udělat, protože se schovává. Ale další paví očko to má na ploutvy jako by byla slepená(zase bílá). A ke všemu kardinálce čínský padá ocas dolu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 3960x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13566-bile-skvrny?od=51